Nişanı atacağım galiba

benim sözümde buna benzer geçmişti. ilk önce önemsemedim ama akrabalar, konu-komşu haberi olunca sorup duruyolardı ne getirdiler? ne taktılar diye.. Allahtan o zamanlar başka şehirdeydik sadece telde oluyodu bunlar. gelip bakma şansları yoktu. sözlüm doğulu ve yaş farkımız fazla olduğu için zaten laf edip duruyolardı bari burda laf ettirmeyelim diye almadığı şeyleri bile aldı dedik. bende sözlümle konuştum böyleyken böyle.. hak verdi ve kendi çabasıyla sonradan bayramda seyranda elinden gelebildiğince telafi etti. tabi ailedeki bayanların yönlendirmesiyle olur aslında bu tip işler ama bizimkinin annesi geline şunu bunu al, eli boş gidilmez diyeceğine bana altın yüzük al, bilezik al diyip durur. bi komşu-akraba ziyaretine giderken bile insanlar en azından hiç bişey almasa evdeki çocuklara bazı hediyeler götürüyo.. bomboş olmaz. ama sen konuşmaya çalıştığında sana bağırıp susturuyormuş.. kötü tarafı bu. en nihayetinde ne getirirlerse o onların düşüncesini ortaya koyar. sonuçta sen annenin evinde bırakmayacaksın aldıklarını. insan maddiyatından ziyade bak beni düşünmüş almış diye seviniyor. kalp kazanmanın yollarından biride hediyeleşmektir. ne yaparlarsa kendilerinin yararına benim düşüncem bu..
nişanlınla güzel bi uslupla senin rahatsız olduğun hususları konuşup halletmeye bak. ben sevdiğim için normalde olması gerekeni en azaa indirgiyorsam, onu düşünüyorsam oda sevdiği için en azından dinlemeli

canım sen burada yazılan yok sevsen öyle olurdu yok böyle olurdu diyenlere aldırma..kuru kuru sevmekle olmuyor bu işler..erkekler anaları yada başka bişiler söz konusu olduğunda düşünümüyoki ne eziyetler ediyorlar eşlerine.neler okuyoruz burda.
ben alamadıkları şeylerden çok -ki haklısın isteseler kalbini kazanacak bişiler bulabilirler ucuzda olsa-
nişanlının daha şimdiden sana bağırmasına dikkat çekmek istiyorum..
sana bir öğüt vereyim canım 6 yıllık evli biri olarak senin ailenin sana göstermediği muameleyi hiçbir erkeğin sana yapmasına izin verme.eminim ailen sana sesini yükseltmiyor ve laf sokmuyordur ama elin oğlu vede onun ailesi yapmaya kendini hak görüyor.buna göz yumarsan ailene haksızlık yapmış olursun bence...
ailenki üzerinde onca emekleri var babacığın ve anneciğini asla kırma.istemiyorlarsa asla evlenme..30 yaşımdayım ve şimdiye dek ailesini ezip geçip evlenipde mutlu olanını hiç tanımadım sakın bu hatayı yapma..çok kötü bişi ailenin sana olan emeklerini bir erkek için heba etme canım ne olur..
neden se yazmak istedim çünkü senin konuyu sadece yazmak için yazmamış olduğunu hissettim.
şimdi sana bağıran nişanlı ilerde neler yapmaz ben den sana tavsiye ne olur ailenin ileriyi herzaman göreceğini unutma..

sonucu mutlaka bilmek istiyorum..bahtın açık olsun herşeyden önce Allahtan hayırlısı olsun hakkında..

güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, zenginliğine güvenmeb bir kıvılvcım yeter demişler. benim aile durumumda cok iyi Allaha şükür iyi bir işim iyi bir kazancım var. babam biz 2 kızına hep şunu dedi. ekmeğini taştan çıkartsın, size sahip çıksın daha da birsey istemem dedi, malmış mülkmüş hesey zamanla olur, biz annenle evlendiğimzide hiçbirseyimiz yoktu, herseyi beraber göğüsledik, bunun mutluluğu daha başka oluyor dedi.

evet benımde nısanıma gelen herkes cok ayıpladı bana deger verselerdı onları getırırken bıraz dusunurlerdı. butun akrabalarım benı yenı nısanlanan kuzenımle kıyaslıo bunlar normal sevgının onune gecemez tabıkı ama ben ılersını dusundugum ıcın benzer olaylardan actım konuyu tdaaha cok seyler var tbıkı

Allah Allah yav!
Gezerken yediğinizin içtiğinizin parasını siz ödüyorsanız görmüyor musunuz gerçekleri de nişan yaptınız?
21 yaş bunları farketmek için o kadar da küçük yaş değil ki!

yolda yururken bu konuyu konusuyoduk ben nısanda nıe bsey yapmadı annen dedım okdar sınırlendıkı resmen sacımı cekıp canımı yakmaya calıstı yolun ortasında bana bı bagırdı herkes bıze baktı

aşk işte ben cok sevdım onu 1 sanıye yanında kalmak ıcın babamla karsı karsıya geldım uzdum babamı ama ısın ıcıne aıller gırınce rengi degıstı

Ohooo adam nerdeyse dövecek siz bohça derdine düşmüşsünüz..

Ortada şiddet var sana diyecek birşey bulamıyorum o zaman bu adamla niye nişanlandın seviyorum edebiyatı sakın yapma şiddet uygulayan bir adama sevgi duyulmaz nefret duyulur

Son düzenleme:
Ortada şiddet var sana diyecek birşey bulamıyorum o zaman bu adamla niye nişanlandım seviyorum edebiyatı sakın yapma şiddet uygulayan bir adama sevgi duyulmaz nefret duyulur

ya konusarak halletmeye calıstım canımı yaktıgını bıdaha yapmamasını soyledım aama bu seferde bagırıp cagırmalar amaan oyle işte. bunlarda vrda ıste bohca o bu bahane olucak sanırım bu benım yasadıgım aılemın bılmedıgı aılem sadece yapılmayanlar konusunda kızgınbunları bılselerdı asla ızın vermezlerdı ama ben yıne sustum tabıkı

Sanırım ayrılmanız en mantıklısı. Çünkü karşı taraf sizin ve ailenizin isteklerini yerine getirecek güçte değil, sizde sıkıntıya gelecek biri değilsiniz. Bitirmekle hem kendinize hemde karşı tarafa büyük iyilik yapmış olursunuz.

Susma niye susuyorsun daha 21 yaşındasın ortada mı kaldın? okulunu bitir işe gir karşına ne mükemmel insanlar çıkar ama sen koşar adımlarla mutsuz evliliğe gidiyorsun.

Son düzenleme:
Bu yaşlarda daha fazla duygularımızla hareket ederiz.Aslında karşıdan bakınca herşey ortada ve bence sende bunu çok ii biliyorsun ama hislerinle hareket edip düşündüğün için görmezlikten geliyorsun.
Arkadaşım anne-babalar herzaman çocuklarının ii olmasını isterler.Büyüklerimizi dinlersek evlilik hayatımızdada normal yaşantımızdada mutlu+huzurlu oluruz.Genede hayat senin,takdir senin.

canım ortada şiddet varsa saygısızlık varsa zaten bitir bu işi ne aşklar var bir anda bitiyor hiçde üzülme inan bana daha mutlu olacagın biri çıkacaktır karşına

ben sizin neden nişanlandığınızı anlayamadım zaten sen herşeyi baştan görmüşsün o zaman düşünecektin...sonuçta sen o zamanda biliyordun 1000 tl maaş aldığını.... hadi çok seviyorum o yüzden nişanladım diyosun o zaman kayınvalidenin aldığı şeyleri küçümsemeyeceksin. onların durumu olmadığı için onları almışlar ya durumu olup hiç birşey yapmasalardı daha kötü..... hakkınızda hayırlısı olsun...

valla maddiyat bi yere kadar severek evlednk eşimle ama olan bütün kavgalrımız maddiyat yüzünden ben mesleim yok çalışamıyomçocuğuma bakan yok daha temin birşeyden bahsettim biz zengin deiliz dedi basit bişey hemde bende istemedimki zaten dedm şimdiki aklım olsa çok düşünrdm iyi düşü derim canım bak çocuğum var istediğiimi alamıyom hattahiç bişey çocuğuma arkadaşlarımı görüyom ve üzülüom buda kötü bir durum

işte hayatın cilveleri bunlar tatlım
eğer sana markalı kaliteli pahalı vs şeyler alınmasını istiyorsan zengin bir koca adayı bulacaktın.
ne yapsın şimdi nişanlın?ya da ailesi?güçleri o beğenmediğin iğrenç şeylere yetmiş.
baştan beri durumlarını biliyorsan hiç bir beklentinin de olmaması lazımdı açıkçası.
bir an önce sen de iş bulup çalışırsan evlilik hazırlıklarında eşine yardım edersin.beğendiklerinizi gücünüz yettiğince alırsınız.öyle bohçaymış boncukmuş onlar gereksiz ayrıntılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…