Nişanı kız tarafı yapar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten kadınlar mı böyle sadece anlamıyorum gerçi hata da bende gerçek hayatta aynı ortamda dahi bulunmayacağım insanlar yorum yapma hakkına sahip burda.
Hanım efendi ekonomik sorunum yok keyfi olarak da canım böyle istiyor siz yapın nişanı da demiyorum kültürüm böyle geleneğim böyle.
Bu ekonomik krizde ne nişanı ne adeti ne geleneği? madem nişan olsun istemiyorsunuz aile arasında takın yüzükleri olsun bitsin, eğer nişan isteyen bir taraf varsa o karşılar nişanın masrafını olur biter.Düğün masraflarını da %50 %50 karşılarsanız kimseye de evliliğiniz üzerine karar verme, laf etme hakkı vermezsiniz.Yarın öbürgün kayınvalideniz bizde gelin şöyle şöyle yapar böyle hizmet eder dediğinde tamam mı diyeceksiniz?
Kendi mantığınızla değil de aileninizin adetleriyle istekleriyle yaşayacaksanız evlenmeyin.

Nişanı kız tarafı yapar, ailemin durumu yerinde ama ben zorlayamam demekle işin içinden sıyrılamazsınız. Çocuk ta dese kız tarafı yapar ben aileme yap diyemem . Ne olacak ? Herkes üzerine düşeni yerine getirse zaten polemik yaşanmaz.

Nişanı kız tarafı yapar diyerek çok yüklenilmiş konu sahibine ama nereli olduğunu tahmin etmiştim ben.
Malatyalılar nişanı kız tarafında yaparlar ama masrafları erkek karşılar. Hiç gitmedim ama bazı yerlerde böyle olduğunu biliyorum.
Her yörenin adeti aynı değil sonuçta. Zaten her adet mantıklı da değil.

Yıl olmuş 2019, gelenek diye diye anne babaya masraf kitlemenin anlamı yok. 2 yetişkin insan kendi nişanını, düğününü kendileri organize edebilirler.
Biri, güya, erkek tarafının nişan yaptığı kabuslar görüyor, öteki "ben aileme söyleyemem" derdinde. E evleneceğinizi söylemeyi biliyorsunuz ama o ne olacak?
Bu kadar adet meraklısı olan evde oturup ailesinin bulacağı hayırlı kısmeti beklemeli.
Sevgili yapmak falan hiç yakışıyor mu? :KK51:

Yalnız nasıl başlamışım, nasıl bitirmişim :KK53:
Adet deyince geliyorlar bana demek :deli:

Hanım efendi kuzeninizin eşi aslanlar gibi yapmış tebrik ederim ben de diyorum ki benim tercihim değil böyle adet ben koymadım bu kuralı. Ekonomik sorun yda yapmak istememek değil gelenekle ilgili
Peki kv niz rüyayı görünce siz neden zayen sorun yok nişanı kız tarafı yapar diye cevap verdiniz. Sizin evde adetler günlük veya haftalık değişebiliyor demek ki. Malatyalı tanıdıklarımız var kadın kızlarına çok güzel nişan yaptı . Adetleri işinize geldiği gibi değiştiriyorsunuz

Okudum okudum anlamadım.
Sen nişanı kız tarafı yapar o da erkek tarafı mı yapar dedi?
O yüzden mi tartıştınız?
Biri beni aydınlatsın 🤪🤪🤪

Allah askina hangi yorede nisani erkek tarafi yapiyor cok merak ettim tabiki nisani kiz tarafi yapar ilk kez sizden duydum siz oyle dediniz diye sonucta erkek tarafi yapmazsada haklıdır yani adamlar hem nisan hem dugunmu yapacak
Ben öyle pek geleneksel bir insan değilim,. nişan falan da yapmadım ama bizim yörede de nişanı erkek tarafı yapar. Kınayı da erkek tarafı yapar. Hatta bazen büyük nişan yapılmayacaksa onun yerine fazladan bilezik yapar erkek tarafı. Evi ise kız tarafı dizer misafir salonu hariç ama erkek tarafınin taktıgi altın ev eşyalarını geçer masraf olarak. Ha bir de tüm bu masraflari.aileler yapar. Gelenek belli olduğu için durumu çok iyi olmayanlae bile yıllarca ufak ufak hazırlığıni yapar.
Tabi artik kendi kültüründen evlilikler azalmaya başlıyor bu adetler de evriliyor.
Birçok kişi de yazmış konu sahibine nişanı kız tarafı yapar diye. Bu anlamda kültürleri erkek yapar şeklinde olabilir. Ama tabi nişanlısi ile konuşup ortak karar almak en iyisi.

Uyaniklik yapiyorsunuz ve erkek arkadaşınız bu uyanikliginizi seziyor. Ruya falan bahane yani. Adam hakli her seyi gelenek gorenege gore yapacaksaniz pasa pasa nisani yapacaksiniz ya da nisan yapmayacaksiniz. Kadinlarin somurulmesi kadar erkek tarafinin somurulmesi de itici geliyor.

Nisan yapmadim, gereksiz buluyorum ama bizim yörede de nişanı erkek yapar. Ev eşyalarını kız tarafı alır. Misafir salonu hariç.altin işi konuşulur istemede. Genelde 10 bilezik ve set en azidir. Kiz-erkek aileleri yapar masrafı. Evlenen borçsuz evlenir.
Ben de mesela ev eşyasının erkege, nişanin kız tarafına ait olduğunu duyduğum da şaşırmıstim. Yıllar yıllar evvel 🤭

Nisan yapmadim, gereksiz buluyorum ama bizim yörede de nişanı erkek yapar. Ev eşyalarını kız tarafı alır. Misafir salonu hariç.altin işi konuşulur istemede. Genelde 10 bilezik ve set en azidir. Kiz-erkek aileleri yapar masrafı. Evlenen borçsuz evlenir.
Ben de mesela ev eşyasının erkege, nişanin kız tarafına ait olduğunu duyduğum da şaşırmıstim. Yıllar yıllar evvel 🤭
Ahh ah ablacım bende ailemden böyle gördüm insanlar kendi yaşadıklarına bildiklerine göre yorum yapıyor. Ve hiç bir şeyi bilmeden çok kolay suçlayıp kalp kırıyorlar genelde görücü usulü ve akraba içinde evlenen bi ailede büyüdüm ilk defa yabancı biriyle evlenecek olan benim anlayışlı bi ailem yok gerçi ben illa erkek yapacak demedim nasıl davranmam gerektiğini sordum fikir istedim sadece ama herkes bir değil işte.
Sonuç çok şükür güzel bi ilişkim var erkek arkadaşım çok mantıklı makul birisi açıklamamda böyle şeyleri saçma bulduğumu söylemiştim zaten. Konuşup iki tarafında gönlü olacak şekilde karar alıcaz.
Ben ne amaçla yazdım neyi savunuyorum burda 😂

Durumunuz müsaitse nişanı kendiniz yapın,
Yarın birgün inşallah olmasında birşey olursa yüzünüze vururlar herşeyi biz yaptık diye 😬

Zaten 3 4 ay sonra niian düşünüyomuşsunuz. Kışa geleceği için çok büyük bişey olmasına gerek yok. Aile arasında yüzüklerinizi alın takın.
Bizde de kız tarafı yapar nişanı. Ben de inşallah 1 2 aya nişan yapıcam ama her şeyi biz sözlümle karşılamaya karar verdik mesela. Pastası, süsü, elbisesi, ayakkabısı vs paylaştık aramızda, ayrıca bizde erkeklere havlu, kadınlara başörtüsü falan verilir, onları da ben karşılıycam. Aileleri karıştırmayı düşünmüyoruz. Tabi biz düşünmüyoruz ama ne kadar olur bilemem.
Eğer nişana kadar bir iş bulabilirseniz erkek arkadaşınıza böyle bi teklifte bulunun. Nişanda illa ki onlar bi bilezik falan takarlar o kadar nasıl oluyo bilemiyorum:) yani ilerde şunu siz yaptınız bunu biz yaptık diye polemiğe girmektense, ikinizin gücü neye yetiyosa onu yapın.
Anlaşılan farklı kültürlere sahip iki ailesiniz. Zaten zor olan bi süreç sizin için x2 kere zor olacak. Adım atmadan önce siz de ailenizle görüşüp bu durumu enine boyuna konuşmalısınız. Aynı şekilde erkek arkadaşınız da. Hangi taraf anlayışlı olur bilemem ama allah yardımcınız olsun. Aileleri karıştırmamaya çalışın sadece. Gelenel budur diyerek geri çekilmektense orta yolu bulmaya çalışın. Karşı taraf da bizim de geleneğimiz budur diye söz hakkına sahip oluyo otomatik olarak. Çatışmanın alası, olan size olur.

Hanım efendi kuzeninizin eşi aslanlar gibi yapmış tebrik ederim ben de diyorum ki benim tercihim değil böyle adet ben koymadım bu kuralı. Ekonomik sorun yda yapmak istememek değil gelenekle ilgili
Eee biz de diyoruz ki malatya da nisani kiz tarafi yapar hatta kinayi da yapar. Beyaz esyasi ve yatak odasini ve tum mutfak ve ev tekstilini alir arti damatlik ve damadin yuzugunu de alir. Malatya kesinlikle boyledir sizin aile degisikmis yada baska komsu illerden buraya yerlesenlerde oluyor onlardan olabilirsiniz. Ha cok fakir aileler yada yetim vs evlenen olursa ayri konu. Maddi durumum iyi diyorsunuz sorun olmasa gerek
Size tavsiyem 3 kurus icin ne kendinizi ne ailenizi rezil etmeyin bunlar ilerde hep karsiniza cikar. Basiniza kalkarlar zaten sinyali de vermisler ruyayla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X