nişanıma çok az kaldı ama bıktım artık..

hayır ben çalışmıyorum ama sözlümün maddi durumu gayet iyi. ailesinin durumu olmasına ragmen çoğu şeyi sözlüm karşılıyo. bohçaya koncak şeyleri falan pazardan almaktan bahsediyorlardı evde ordan burdan gelen şeyleri toplayıp onları koyacaklardı bende böyle olmasını istemediğimi söyledim. istediğim yapıldı ama hala da lafı oluyo her şey senin istedğin şekilde oluyo zaten diye. ama ben o hale gelene kadar kaç tartışma kaç ağlama yaşıyorum kimse bilmiyo tabi

İstersen sen ilk mesajını tekrar oku beklenti içinde olduğunu ben işaretli satırlardan anladım. Nişanda yapılması gereken belli başlı şeyler neler mesela? Sözlün yapıyor masrafları peki siz neler yapıyorsunuz?

Beklenti içinde olman seni üzer ilişkinizi yıpratır.. sen çalışıyor musun bu arada?

en başında bu kadar fark olduğunun farkında bile değildim gerçekten . ne zaman söz oldu ben ailenin içine girdim o zaman anladım arada bu kadar uçurum fark olduğunu

en başında bu kadar fark olduğunun farkında bile değildim gerçekten . ne zaman söz oldu ben ailenin içine girdim o zaman anladım arada bu kadar uçurum fark olduğunu

Onlarin ne alacagina bohcaya ne koyacagina nereden alip koyacaklarına karisamazsin. Neden mi
Yapilanlarin sekli verilen degeri gösterir onlar pazardan evden bohça duzeceklerse kusura bakma sana verdikleri deger o kadardir. Seven en guzeli olsun isteyen insan dikkatli davranir bu konularda. Benim zorumla yapilan bohça da gostermeliktir.

Nisanlinizla iliskiniz nasil onemli olan bu. Evlilik surecinde tatsizliklar olur onemli olan saglikli atlatmak. Nisanlin senin kararlarina onem veriyor mu o sana deger veriyor mu bu surecte bunu gözlemle.

Evlenince ailesiyle ayni sehirde yakin mi olacaksiniz ve nisanlin ailesiyle birlikte mi calisiyor

hayır ben çalışmıyorum. yapılması gerekenden kastım bohçada olması gereken şeyler mesela pijamasıdır geceliğidir falan bu tarz şeylerde hep en ucuz olsun derdindeler ya da olmasın . ben çalışmıyorum ama ailem elinden geldiğince her şeyi yapıyo. pahalısı olsun demiyorum zaten ben kaliteli olsun benim kullanabileceğim güzel bir şey olsun ben bir tek bunu istedim ama onlar ucuzu olsun dedikçe sinirleniyorum bende. sonuçta kullanmayacağım bir şeyin bohçada bulunmasının hiçbir manası yok. yapılması gerekenden kastım erkek tarafına düşen şeyler ve kız tarafına düşen şeyler. annem bohça için elleriyle özenerek bir şeyler hazırlarken onların özenmeyip de pazardan alıncak şeylerle halletmeye çalışmasına sinir oluyorum. inan ailemde bir çok masraf yapıyor. ben yapma karşı taraf bir şeyden anlamıyor sanki yapsan ne olacak dediğim halde her şeyi özenerek hazırlıyor uğraşıyor cebindeki son parasını bile yeri geliyo bu iş için harcıyor. ama onun ailesinde böyle bir özenç yok. onlar neyi beğeniyosa benimde onu beğenmemi bekliyorlar.

haklısın işte ben biraz zorla güzellik yapmaya çalışıyorum o noktada. ailen bana bu kadar mı değer veriyo dediğimde sen değeri bunlarla mı ölçüyorsun onlar sana değer veriyo diyo ama hiç öyle hissedemiyorum. artık onlar bu şekilde davrandıkça iyi niyet falan kalmıyo her şey inada biniyo. açıkçası sözlüm bu konularda başta kabullenmemi bekliyor sonra ben geri adım atmayınca kabulleniyor. ailesine karşı yine bir şey demiyor konuşan söyleyen ben oluyorum veya zorla anneme söyletiyorum ki bu tarz şeyler ayıptır bizde istenmez ama anca istemekten anlıyorlar. sorunları sağlıklı atlatamıyoruz hiç. benim kararlarımı önemsediğini değil de en sonunda tarışmaktan yorulduğu için zorunlu kabullendiğini düşünüyorum artık

bu arada 2 3 saatlik bi mesafede olucam belli bir süre için sonra aynı şehre gitmem büyük bir ihtimal. aynı işi yapmıyor ayrı işi ailesiyle.

Hep beklenti iyi bir şey değil!! Ailesinden değil eşinden bekle, herşeyden önce damat adayı senden yana değil. Kültür farkı önemli etken ancak sizde daha ortak karar alabilmek yok. Kısacası nereden tutsan olumsuz gibi eksiler çok,beklentiler çok. Karar senin ancak eşin safhını belli etmiş ilerde çok üzülürsün....

ben bu beklediklerimi illa ailesi yapsın demiyorum zaten. ki sözlüme söyledim gel dedim bende çalışırım bundan sonrakilere karışmasınlar biz her şeyi kendimiz yapalım bu da işine gelmiyo ki beyimizin. gerçekten ben başta böyle beklentileri olan bu tarz şeylere takılan biri değildim. ama olan olaylar beni bu noktaya getirdi. onlar beni üzerse bende onları üzerim onlar bana zorluk çıkarırsa bende onlara zorluk çıkarırım diyorum. ben beyaz eşyalarımı bile boşa fazla para verilmesin uygun bir şeyler olsun kaliteli uzun kullanışlı uygun fiyatlı olsun diye günlerce araştırmışken bu tarz olaylar yaşayınca yemişim parasını neyi istersen iste pahalı deme dedim artık kendi kendime çünkü gerçekten çok yıprandım kısa bir sürede. damat hep ailenin yanında zaten beni en çok düşündüren de bu. dediğim gibi borç bir şekilde ödenir ailesinin yapmadığını biz yaparız özencimiz kalmaz ki damat adayında da özenç yok o öyle olsa ne böyle olsa ne diye düşünen bir tip bende böyle bi adamla bi ömür geçer mi diye düşünüyorum artık

Haklı Mısın böyle bilemeyiz

Ne istedin de olmaz dedikleri önemli

Balayına Maldivler mi istedin bildiğim yurdum oteli mi

Örneğin karşı tarafın Deniz kültürü var mı sözlün denize gider mi

Mesela bundan yirmi yıl önce Balayı bu kadar popüler değildi galiba dayımlar vs evlendi, maddi durum da vardı kimse balayına vs gitmedi

Evlerine alışma süreci yaptılar bunu

Ben 10 yıl önce evlendim yaz tatilimi Balayı olarak yaptım

Beklentilerde net olun, açıkça konuşun bu şekilde olmaz derseniz de yol yakınken bu işi bitirin

farkli kafa yapilarina farkli dusuncelere sahipsiniz.bende yasadim bu tur seyler ama sunu isterim kalitelisini alin demedim hic karismadim onlar aldi.sonra begenmediklerimi kv deme geri verdim dugunden sonra anne ben bunlari kullanamiyorum sen bir sekilde degerlendirirsin dedim.olmadi baskalarina verdim yani sorun etmedim.nisanlinizi gercekten seviyorsaniz ve mutlu bir evlilik istiyorsaniz ailesinin yaptigi bir cok seyi gormezden gelmeniz gerekiyor.cunku farklisiniz bunu kabul edin degistiremezseniz o insanlari.ama diyorsanizki nisanlimda hic yanimda degil asil endisem o, o zaman bu sorunlari nisanlinizla konusup tekrar dusunmenizi tavsiye ederim.hakkinizda hayirlisi

O zaman sıkıntı büyük. Simdi isler bozulmasin diye senin dedigini zorla yapıyor nisanlin. Evlenince degisecek bu sefer tartismaktan sakinmiyacak ve de yapmak istemiyorsa yapmiyacak.

Nisanlilik doneminde dugun zamani iğneyi bile biz aldik. Esimin ailesi parayi hazirlamamiza ragmen öne düşmedi. Ilgisiz davrandi bende onlari yok saydim. onlarin almasi gerekn şeyleri bile ailemle ya da nisanlimla aldim. Yalniz şu var esim beni ailesiyle muhatap etmedi. Benim bir dedigimi de iki etmedi. Zaten ortak dugun paramizdi balayi ev esyasi dugun alisverisi düşün kendimiz hallettik. Geriye dönüp bakınca gözümde bir sey kalmadi.

Zorla güzellik olmuyor insan degilse onlar zorla insan olmuyorlar

Demek ki maddi gücü zayıf şimdi yapmayan ilerdede yapmayacak dik duruşu yok epey ezecekler seni ailede balayı yok başka şeylerde yok kızım olmayan birşeydede ısrar etmenin faydası yok bildiğin klasik erkek monoton evlilik seni bekler evliliğin amacı cinsellik ve iyi bir aşçılık balayı niyetine gezmeyede her gün kaynanaya gidersin fazla masraf olmasın , hayalindeki evlilik asla olmayacak uyan be kızım

benim ailemde 25 yıl öncesinde balayına gitmişti. maldivler mi ne maldivleri 1 saatlik yere gezmeye bile gitmeye yanaşmayan bir insan maldivlere gelsin ben deniz kenarında bir yerler istedim izmir antalya gibi ama deniz kenarı olmasın dedi tamam dedim kapadokya safranbolu böyle bi yerler olsun o zaman en azından boş bir yere gitmeyelim dedim. başta bunlara tamam derken şimdi yaza düğün olduğu için gel bakalım bi yerler belirleyelim geç olmadan yer ayırtırız diyorum bakarız sonra diye geçiştiriyor her seferinde. benimde bütün hevesim kırılıyor. cünkü adamı biliyorum ne zaman böyle kıvırmaya kalksa en sonunda yapmayalıma bağlıyo

Erkeklerden bir şeye özenmesini beklemeyin

Bu "benim özencim olmadı" diye yıkılan çok yuva gördüm ben

Önemli Olan işlevidir

Örneğin evimde stor perde yok yaşıyorum ama x kişisi 10000 tl perde istiyor neden gelin evine yakışırmış

Benim çevremdekiler de aman ne gerek var bak almayanlar var deyince ama benim özençlerim deniyor

Şartları alt alta yazın neler olmazsa olmaz sizin için belirleyin ve karşılıklı değerlendirin olmazsa olmazlarınız kesişmiyorsa ileride hayat zor olur

Burada bir konu vardı az bir parası vardı kına yapayım hem de organizasyon şirketi tutayım diyordu ne gerek var zorunlu mu dedik

Evet zorunlu dedi ömür boyu içimde kalır dedi yani hayata bakılan pencere önemli

işte en önemli kısım da o ya beni muhatap etmese arkamda dursa başka bir şey umrumda olmaz gerekirse yıllarca borcunuda öderim yapılacakların ama karşımdaki öyle biri değil ben her seferinde muhatabım
galiba haklısın böyle bir evlilik beni bekleyen

Ayril. Kafa dengi degilsiniz iste. Zorlama.

O zaman!! Sorunun yanıtını zaten cevaplamışsın bildiğini duymak istiyorsan o zaman tekrar söylüyorum canım aile çok önemli evet ancak evlilik bireylerin mevzusu aileler bu kadar içinde olmamalı!!senin damat adayı çok fazla anneci gibi buda ilerisinde çok tehlikeli. ki şimdiden sinyallerini veriyor...

öyle beklentiler özençler değil gerçekten yani . mesela beyaz eşya bakın dediler baktım bi markadan beğendim bu sefer ee şurda indirim var burda bu var ona da bakın şuna da bakın dedim ben baktım hepsine. sen yine bak dediler yine bişey demedim baktım sonra noldu. o baktıklarımı beğenmedim sorun çıkıyomuş başka buldum her markadan hangisinden derseniz ordan olur dedim e sen seçmedin mi bu markayı denildi. sonra heves özenç kalır mı sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…