nişanıma çok az kaldı ama bıktım artık..

İşi dahada ciddiye bindirmeden bu işi bitirmeniz hakkınızda en hayirli karar olur gibi....

Her seyin farkindasin. Arkanda durmayan erkek seni ezer ezdirir. Hayattan biktirir. Ne oldunu anlamadan hamile kalirsin isler iyice sarpa sarar. Cocugum icin katlanayim dersin. Icinde birikmislerinle.

Guvenmiyorsan sakin ama sakin o yüzüğü parmağına takma. Kim ne derse desin nerden donersen dön. Onemli olan gercegi kabullenmek.
Sen simdi ya bu gercegi kabullenirsin
Ya da pembe gözlüğünü takip yola devam edersin.
Sana deger veren bir aile ve nisanliyi hak ediyorsun sende.

İşte net ol beğen ve belirle

Sonuçta bütçeni belirle sonra da ona uyanı al

Her markanın en lüksü ve en düşüğü var ortasını belirlersen rahat edersin

Erkek Ada'm çamaşır makinesinin 6 ya da 8 kg ı arasındaki farka kafa yormaz aklı basmaz

Aradaki 500 tl farkın değip değmeyeceğini anlatmak lazım ona yoksa yanında aynısı vardı ama o ille bunu istedi der

ilerde çoook zoorluk çekersin canım inan bana.. yani bana düşmez bunu söylemek ama yol yakınken bi daha düşün lütfen sonra çok üzülürsün hep hevesini kursağında bırakırlar. her konu.. bi daha düşün nişanlanmadan lütfennn. bu çocuk şimdi bile böyle ise evlenince hayatta senin arkanda durmaz.. ALLAH YARDIMCIN OLSUN..

Kızım en ,önemli ayrıntıyı gözden kaçırmışsın aşk evlilik için yeterli değil frekanslarınız tutmuyor birbirinizle uyumlu değilseniz o evlilik cehenneme dönüşecektir ve baba evini arayacaksan , baba evinde bekar kalmak senin açından daha hayırlı bu gece mesaj yaz ve ayrıl başka kızım başını yaksınlar !!

Bak benden sana tavsiye bunlar takılacak şeyler değil , inan değil. Girme o işlere bırak ne koyarlarsa koysunlar ne yaparlarsa yapsınlar. Bana eski kullanılmış valizle getirdiler nişan alışverişinde alınan şeyleri. O dönem aşırı bozuldum, nişan atmaya kalktım hatta! Ki nişanda ne benim ailem ne eşimin ailesi ne de eşim kuruş harcamadı. Nişanlığından fotoğrafına, saçından makyajına, yemeğinden süsüne , mekanına aklına gelecek herşeyini ben kendim yaptım ve cidden sıkıştım o dönem, ayrıca arabamın borcunu ödüyordum. Nişanda çeyrek dahi takan olmadı iki taraftan da. Yüzüklerin tekini ben tekini eşim aldı o kadar.

Hah geleyim özete, kaynanamla evlendikten sonra tek bir tartışmamız, beni kıracağı tek bir cümle olmadı. Gittiğimizde kahvaltıyı hazırlar uyandırır beni, geldiğinde ben işteyken camlarımı silmiş!, akşama sarma yapar severim diye. 4 senelik evliyim bu arada. Eeeee o dönem kullanılmış valizi beni sevmediği için mi getirdi?? Hayır öyle olsa şimdiye kadar bin kere kaynana konum olurdu. Önemsemedi, görmemiş, yapmamış , kp de cimridir onu da idare etmeye çalışmış... ama nişan dönemi bu ıvır zıvır şeyler hayat memat meselesi geliyor bize. Anneler başta olmak üzere konu komşu ıdısının dıdısı falan gibi kişilerin etkisi büyük..

Sen maddi konuları tamamen bir kenara bırak. Bunun dışında ailesiyle anlaşamadığın ve sözlünün de seni desteklemediği konular var mı bunlara bak.

Galiba aileme anlatamamk da beni bu kadat pasif yapiyor bu konuda onlar anlamiyor seviyosunuz birbirinizi hallolur diyor ama sadece sevmekle de olmuyor .
Bu o konulara hic karismiyor anlamiyor dediginiz gibi ben gercekten istedigim ozelliklere gore en uygun fiyatlilarini sectim ama hala daha yaranamiyorum yani illa ailesinin istedigini sececem o zaman rahatliyolar

Genelde bu ev kurma sirasinda karsi tarafin ailesi killik yspar ama esler genelde sessiz sedasi halleder kizin istedigini yani sunu anlamiyorum bu kv kp neden her halta burnunu sokarki . Bence nisanlini al karsins konus açık açık ben böyle yim hep böyle de olucam derse ozsman kendi bilir

En basta sizin dediginiz gibiydi annesi o oyle oldukca bende ona her seyi yapmak istiyodum ama sonra neden olduysa degisti oturdugu yerden bardagini uzatmaya onu yap bunu yap demelere basladi bu da beni delirtti. Icimden gelerek yapmam varken zorla yapmak durumunda kaldim. Aile icinde iletisimleri yok bunun ceremesini ben cekiyorum. Ailesiyle konusmaya gelince bin nazla konusuyo onda da oyle sadece o nasildi bu nasildi . biz boyle bi karar aldik bunu yapicaz diyemiyo

Asla desteklemez hatta ustune katlanır su ailesinin sözünü dinleyen erkeklerden ne olur uzak durun yazık psikolojinize bu tur adamlar tuketio insanı yaşamış biri olarak söylüyorum beş dakika düşünme bitir bu olayı

iyi de talepleriniz ne aileden o önemli ayrıca niye isteklerde bulunuyorsunuz onu da anlamadım daha nişan olmadan balayı düşünüyorsunuz onun ailesinde kimse gitmemiş olabilir ama sana direkt gidemezsin diyen olmamış.ki tabi ki anne babalarımız eskiden gitmezmiş.

Evlenecek kızın nişan için şunu bunu yapın demesi abes geliyor bana nişan alışverişine gidilir ne isterseniz alınır daha gidilmemiş. takı falan ne isterlerse takarlar pazarlığa girmek hoş değil.eşiniz olacak kişi ne güne duruyor ailesi mi yapacak herşeyi evine bakabilecek gücü var mı bu önemli

Ilk zamanlarda erkekler nasıl davranacaklarini bilemeyebiliyorlar ailesine karşı da seni savunuyor olabilir yani benim eşim de boyle oldu ilk zmanlaar çok kati şekilde ailesini savunurdu nasıl davranacagini zamnla öğrendi bence ani karar vermemekte fayda var bu düşüncelerini nisanlinla Paylaş ne soyluyor duruma göre karar ver

Abladığım kadar sana görücü usul evlilik uyguluyorlar oysaki sen çocukla sevgilisin acaip geri kafalı ve empati kurma yeteneği olmayan 2 yaşlı insanlar muhatapsın evlenecek olan sevgilin muhatabın değil senin

Okuyun, meslek Edinin, çalışın, paranız olsun, sonra evlenin.
O zaman istediğinizi alır, istediğiniz balayına gidersiniz. Bu nedir ya? Nasıl müstakbel eşinizin ailesinden para isteyebilirsiniz? Benim aklım cidden almıyor bu tarz adetleri.

Yeni nesil erkek aileleri nekadar ucuza kapatirsak o kadar iyi derdinde. Kiz ailesi maddi manevi kendini paralasa da katiyen utanmiyolar.

Arkadaslar yarim yamalak okumayin yazdiklarimi. Ben kendimiz yapalim dedigimde bunu da kabul etmiyo diyorum. Okuyorum zaten okulum bitecek dugunum de oyle olacak okulum bitince de calisicam dolayisiyla. Zaten boyle sorunlari yasayacagimi bastan bilseydim bu kadar erken davranmazdim ki bunu sozlume de soyluyorum kendi istefdiklerimizi yapardik rahatca gel beraber yapalim bundan sonrakileri karistirmayalim aileleri diyorum. Dugun su kadar tutuyo sadece nasil oducez diyo. Ben daha bu adama napayim kredi cekip eline al bunla ode ben oderim borcu mu diyeyim. Adam kredi cekeriz oderiz hallederiz bi sekilde yeter ki bizim istedigimiz olsun yeter ki basimiz rahat olsun kimse karismasin demiyosa zorla mi yaptirayim

Yeni nesil erkek aileleri nekadar ucuza kapatirsak o kadar iyi derdinde. Kiz ailesi maddi manevi kendini paralasa da katiyen utanmiyolar.
Biseylerin istenmesi ayip olur bizde ama baktim ki istenmedikce hep boyle ucuza kapatma derdi var açıkçası bende ondan sonra istemeye basladim ki sozlumde niye soylemedin soyleseydin isteseydin diyo. Bi aile yapcam dedigi seyden bile cayiyosa eger bunu ben yuzlerine nasil soyliyim ki. Ogullari da bu konularda hep ailesini tutuyo. Sonradan yaparim ben sana diyo. Ailen madem yapamicakti neden oyle soyledi diyorum ses yok. Elalem lafa gelince her seyi yapiyo ama icraate gelince tık olmuyo

Abladığım kadar sana görücü usul evlilik uyguluyorlar oysaki sen çocukla sevgilisin acaip geri kafalı ve empati kurma yeteneği olmayan 2 yaşlı insanlar muhatapsın evlenecek olan sevgilin muhatabın değil senin
Bi nevi oyle gorucu usulu gibi kendi istekleri olsun aileler konussun cocuklara laf dusmez dusuncesindeler ve benim konusmam da islerine gelmiyo haliyle

Belki de ayni durum gecerlidir. Ama ben bi konuyu ailesine sormasini istedigimde hep erteler erteler anca tartisinca isin ustune dusup de sorar o zamanda bi genel sorar irdeleyip duzgunce ogrenmez is yine bana kalir ben arar sorar ogrenirim

Sevgilin çok pasif ve anakuzusu bile,bile evlendikten sonra mutsuzum demeye hakkın yok
zaten erkeği ve ailesini mutlu etmek için evleneceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…