İşi dahada ciddiye bindirmeden bu işi bitirmeniz hakkınızda en hayirli karar olur gibi....iyi akşamlar kızlar son zamanlarda hiç iyi değilim yakın bir zamanda nişanım olacak ama hiç mutlu değilim. nişanda yapılması gereken belli başlı şeyler vardır. 3 aşağı 5 yukarı değişse de bu her yerde böyledir. ama erkek tarafı her zaman üstüne yatma derdinde sözlüm de buna dahil. en basitinden balayına bile giden olmamış ailede ve benim gitmek istememi anormal karşılıyorlar. arada çok fazla kültür farkı var. eğer sözlümün arkamda duracağını bilsem gözüm hiçbir şey görmeyecek ama o da hep ailesini savunuyor. tamam her konuda bana hak vermesini beklemiyorum ama benim haklı olduğum hiçbir nokta olamaz mı ? her zaman susup ailesinin söylediğini kabullenmemi bekliyor bende bu duruma sinir oluyorum. şimdiye kadar hiç konuşmadı ailesiyle çok dedim beni yüz göz etme sen konuş ailenle diye ama o konuşmadı. en sonunda artık ben konuşmaya başladım isteklerimi söyledim ama yine işlerine gelmedi. bu seferde sözlüm tarafından bencillikle suçlandım. ailesi her şeyi ucuza kapatma derdinde. alabilecek gücü olmasa bir şey demeyeceğim ama alabilcekleri halde yalanla dolanla alamıcaz demeleri delirtiyo bana. bilmiyorum bu nişan düğün streslerinden mi böyle şeyler yaşıyorum normal mi bu yaşadıklarım herkes yaşıyo mu bunları hiçbir fikrim yok. ama çok çok kötüyüm gerçekten bıktım artık. biz hiçbir zaman bir şeyin nasıl olması gerekeceğini tartışamadık hep olup olmayacağı tartışma konusu oldu. ailemde her zaman kötülük çıkmasın diye sustu. onlar sustukça durumlar daha da kötüleşti. sözlüm ailesine toz kondurmuyor ve artık bu durum beni çok korkutuyor. şimdi bana değer vermeyen adam yapılan haksızlıklara ses çıkarmayan adam ilerde benim yanımda durup beni destekler mi ?
Her seyin farkindasin. Arkanda durmayan erkek seni ezer ezdirir. Hayattan biktirir. Ne oldunu anlamadan hamile kalirsin isler iyice sarpa sarar. Cocugum icin katlanayim dersin. Icinde birikmislerinle.işte en önemli kısım da o ya beni muhatap etmese arkamda dursa başka bir şey umrumda olmaz gerekirse yıllarca borcunuda öderim yapılacakların ama karşımdaki öyle biri değil ben her seferinde muhatabım
galiba haklısın böyle bir evlilik beni bekleyen
öyle beklentiler özençler değil gerçekten yani . mesela beyaz eşya bakın dediler baktım bi markadan beğendim bu sefer ee şurda indirim var burda bu var ona da bakın şuna da bakın dedim ben baktım hepsine. sen yine bak dediler yine bişey demedim baktım sonra noldu. o baktıklarımı beğenmedim sorun çıkıyomuş başka buldum her markadan hangisinden derseniz ordan olur dedim e sen seçmedin mi bu markayı denildi. sonra heves özenç kalır mı sizce
işte en önemli kısım da o ya beni muhatap etmese arkamda dursa başka bir şey umrumda olmaz gerekirse yıllarca borcunuda öderim yapılacakların ama karşımdaki öyle biri değil ben her seferinde muhatabım
galiba haklısın böyle bir evlilik beni bekleyen
hayır ben çalışmıyorum. yapılması gerekenden kastım bohçada olması gereken şeyler mesela pijamasıdır geceliğidir falan bu tarz şeylerde hep en ucuz olsun derdindeler ya da olmasın . ben çalışmıyorum ama ailem elinden geldiğince her şeyi yapıyo. pahalısı olsun demiyorum zaten ben kaliteli olsun benim kullanabileceğim güzel bir şey olsun ben bir tek bunu istedim ama onlar ucuzu olsun dedikçe sinirleniyorum bende. sonuçta kullanmayacağım bir şeyin bohçada bulunmasının hiçbir manası yok. yapılması gerekenden kastım erkek tarafına düşen şeyler ve kız tarafına düşen şeyler. annem bohça için elleriyle özenerek bir şeyler hazırlarken onların özenmeyip de pazardan alıncak şeylerle halletmeye çalışmasına sinir oluyorum. inan ailemde bir çok masraf yapıyor. ben yapma karşı taraf bir şeyden anlamıyor sanki yapsan ne olacak dediğim halde her şeyi özenerek hazırlıyor uğraşıyor cebindeki son parasını bile yeri geliyo bu iş için harcıyor. ama onun ailesinde böyle bir özenç yok. onlar neyi beğeniyosa benimde onu beğenmemi bekliyorlar.
Galiba aileme anlatamamk da beni bu kadat pasif yapiyor bu konuda onlar anlamiyor seviyosunuz birbirinizi hallolur diyor ama sadece sevmekle de olmuyor .Her seyin farkindasin. Arkanda durmayan erkek seni ezer ezdirir. Hayattan biktirir. Ne oldunu anlamadan hamile kalirsin isler iyice sarpa sarar. Cocugum icin katlanayim dersin. Icinde birikmislerinle.
Guvenmiyorsan sakin ama sakin o yüzüğü parmağına takma. Kim ne derse desin nerden donersen dön. Onemli olan gercegi kabullenmek.
Sen simdi ya bu gercegi kabullenirsin
Ya da pembe gözlüğünü takip yola devam edersin.
Sana deger veren bir aile ve nisanliyi hak ediyorsun sende.
Bu o konulara hic karismiyor anlamiyor dediginiz gibi ben gercekten istedigim ozelliklere gore en uygun fiyatlilarini sectim ama hala daha yaranamiyorum yani illa ailesinin istedigini sececem o zaman rahatliyolarİşte net ol beğen ve belirle
Sonuçta bütçeni belirle sonra da ona uyanı al
Her markanın en lüksü ve en düşüğü var ortasını belirlersen rahat edersin
Erkek Ada'm çamaşır makinesinin 6 ya da 8 kg ı arasındaki farka kafa yormaz aklı basmaz
Aradaki 500 tl farkın değip değmeyeceğini anlatmak lazım ona yoksa yanında aynısı vardı ama o ille bunu istedi der
Genelde bu ev kurma sirasinda karsi tarafin ailesi killik yspar ama esler genelde sessiz sedasi halleder kizin istedigini yani sunu anlamiyorum bu kv kp neden her halta burnunu sokarki . Bence nisanlini al karsins konus açık açık ben böyle yim hep böyle de olucam derse ozsman kendi biliriyi akşamlar kızlar son zamanlarda hiç iyi değilim yakın bir zamanda nişanım olacak ama hiç mutlu değilim. nişanda yapılması gereken belli başlı şeyler vardır. 3 aşağı 5 yukarı değişse de bu her yerde böyledir. ama erkek tarafı her zaman üstüne yatma derdinde sözlüm de buna dahil. en basitinden balayına bile giden olmamış ailede ve benim gitmek istememi anormal karşılıyorlar. arada çok fazla kültür farkı var. eğer sözlümün arkamda duracağını bilsem gözüm hiçbir şey görmeyecek ama o da hep ailesini savunuyor. tamam her konuda bana hak vermesini beklemiyorum ama benim haklı olduğum hiçbir nokta olamaz mı ? her zaman susup ailesinin söylediğini kabullenmemi bekliyor bende bu duruma sinir oluyorum. şimdiye kadar hiç konuşmadı ailesiyle çok dedim beni yüz göz etme sen konuş ailenle diye ama o konuşmadı. en sonunda artık ben konuşmaya başladım isteklerimi söyledim ama yine işlerine gelmedi. bu seferde sözlüm tarafından bencillikle suçlandım. ailesi her şeyi ucuza kapatma derdinde. alabilecek gücü olmasa bir şey demeyeceğim ama alabilcekleri halde yalanla dolanla alamıcaz demeleri delirtiyo bana. bilmiyorum bu nişan düğün streslerinden mi böyle şeyler yaşıyorum normal mi bu yaşadıklarım herkes yaşıyo mu bunları hiçbir fikrim yok. ama çok çok kötüyüm gerçekten bıktım artık. biz hiçbir zaman bir şeyin nasıl olması gerekeceğini tartışamadık hep olup olmayacağı tartışma konusu oldu. ailemde her zaman kötülük çıkmasın diye sustu. onlar sustukça durumlar daha da kötüleşti. sözlüm ailesine toz kondurmuyor ve artık bu durum beni çok korkutuyor. şimdi bana değer vermeyen adam yapılan haksızlıklara ses çıkarmayan adam ilerde benim yanımda durup beni destekler mi ?
En basta sizin dediginiz gibiydi annesi o oyle oldukca bende ona her seyi yapmak istiyodum ama sonra neden olduysa degisti oturdugu yerden bardagini uzatmaya onu yap bunu yap demelere basladi bu da beni delirtti. Icimden gelerek yapmam varken zorla yapmak durumunda kaldim. Aile icinde iletisimleri yok bunun ceremesini ben cekiyorum. Ailesiyle konusmaya gelince bin nazla konusuyo onda da oyle sadece o nasildi bu nasildi . biz boyle bi karar aldik bunu yapicaz diyemiyoBak benden sana tavsiye bunlar takılacak şeyler değil , inan değil. Girme o işlere bırak ne koyarlarsa koysunlar ne yaparlarsa yapsınlar. Bana eski kullanılmış valizle getirdiler nişan alışverişinde alınan şeyleri. O dönem aşırı bozuldum, nişan atmaya kalktım hatta! Ki nişanda ne benim ailem ne eşimin ailesi ne de eşim kuruş harcamadı. Nişanlığından fotoğrafına, saçından makyajına, yemeğinden süsüne , mekanına aklına gelecek herşeyini ben kendim yaptım ve cidden sıkıştım o dönem, ayrıca arabamın borcunu ödüyordum. Nişanda çeyrek dahi takan olmadı iki taraftan da. Yüzüklerin tekini ben tekini eşim aldı o kadar.
Hah geleyim özete, kaynanamla evlendikten sonra tek bir tartışmamız, beni kıracağı tek bir cümle olmadı. Gittiğimizde kahvaltıyı hazırlar uyandırır beni, geldiğinde ben işteyken camlarımı silmiş!, akşama sarma yapar severim diye. 4 senelik evliyim bu arada. Eeeee o dönem kullanılmış valizi beni sevmediği için mi getirdi?? Hayır öyle olsa şimdiye kadar bin kere kaynana konum olurdu. Önemsemedi, görmemiş, yapmamış , kp de cimridir onu da idare etmeye çalışmış... ama nişan dönemi bu ıvır zıvır şeyler hayat memat meselesi geliyor bize. Anneler başta olmak üzere konu komşu ıdısının dıdısı falan gibi kişilerin etkisi büyük..
Sen maddi konuları tamamen bir kenara bırak. Bunun dışında ailesiyle anlaşamadığın ve sözlünün de seni desteklemediği konular var mı bunlara bak.
Asla desteklemez hatta ustune katlanır su ailesinin sözünü dinleyen erkeklerden ne olur uzak durun yazık psikolojinize bu tur adamlar tuketio insanı yaşamış biri olarak söylüyorum beş dakika düşünme bitir bu olayıiyi akşamlar kızlar son zamanlarda hiç iyi değilim yakın bir zamanda nişanım olacak ama hiç mutlu değilim. nişanda yapılması gereken belli başlı şeyler vardır. 3 aşağı 5 yukarı değişse de bu her yerde böyledir. ama erkek tarafı her zaman üstüne yatma derdinde sözlüm de buna dahil. en basitinden balayına bile giden olmamış ailede ve benim gitmek istememi anormal karşılıyorlar. arada çok fazla kültür farkı var. eğer sözlümün arkamda duracağını bilsem gözüm hiçbir şey görmeyecek ama o da hep ailesini savunuyor. tamam her konuda bana hak vermesini beklemiyorum ama benim haklı olduğum hiçbir nokta olamaz mı ? her zaman susup ailesinin söylediğini kabullenmemi bekliyor bende bu duruma sinir oluyorum. şimdiye kadar hiç konuşmadı ailesiyle çok dedim beni yüz göz etme sen konuş ailenle diye ama o konuşmadı. en sonunda artık ben konuşmaya başladım isteklerimi söyledim ama yine işlerine gelmedi. bu seferde sözlüm tarafından bencillikle suçlandım. ailesi her şeyi ucuza kapatma derdinde. alabilecek gücü olmasa bir şey demeyeceğim ama alabilcekleri halde yalanla dolanla alamıcaz demeleri delirtiyo bana. bilmiyorum bu nişan düğün streslerinden mi böyle şeyler yaşıyorum normal mi bu yaşadıklarım herkes yaşıyo mu bunları hiçbir fikrim yok. ama çok çok kötüyüm gerçekten bıktım artık. biz hiçbir zaman bir şeyin nasıl olması gerekeceğini tartışamadık hep olup olmayacağı tartışma konusu oldu. ailemde her zaman kötülük çıkmasın diye sustu. onlar sustukça durumlar daha da kötüleşti. sözlüm ailesine toz kondurmuyor ve artık bu durum beni çok korkutuyor. şimdi bana değer vermeyen adam yapılan haksızlıklara ses çıkarmayan adam ilerde benim yanımda durup beni destekler mi ?
Biseylerin istenmesi ayip olur bizde ama baktim ki istenmedikce hep boyle ucuza kapatma derdi var açıkçası bende ondan sonra istemeye basladim ki sozlumde niye soylemedin soyleseydin isteseydin diyo. Bi aile yapcam dedigi seyden bile cayiyosa eger bunu ben yuzlerine nasil soyliyim ki. Ogullari da bu konularda hep ailesini tutuyo. Sonradan yaparim ben sana diyo. Ailen madem yapamicakti neden oyle soyledi diyorum ses yok. Elalem lafa gelince her seyi yapiyo ama icraate gelince tık olmuyoYeni nesil erkek aileleri nekadar ucuza kapatirsak o kadar iyi derdinde. Kiz ailesi maddi manevi kendini paralasa da katiyen utanmiyolar.
Bi nevi oyle gorucu usulu gibi kendi istekleri olsun aileler konussun cocuklara laf dusmez dusuncesindeler ve benim konusmam da islerine gelmiyo haliyleAbladığım kadar sana görücü usul evlilik uyguluyorlar oysaki sen çocukla sevgilisin acaip geri kafalı ve empati kurma yeteneği olmayan 2 yaşlı insanlar muhatapsın evlenecek olan sevgilin muhatabın değil senin
Belki de ayni durum gecerlidir. Ama ben bi konuyu ailesine sormasini istedigimde hep erteler erteler anca tartisinca isin ustune dusup de sorar o zamanda bi genel sorar irdeleyip duzgunce ogrenmez is yine bana kalir ben arar sorar ogrenirimIlk zamanlarda erkekler nasıl davranacaklarini bilemeyebiliyorlar ailesine karşı da seni savunuyor olabilir yani benim eşim de boyle oldu ilk zmanlaar çok kati şekilde ailesini savunurdu nasıl davranacagini zamnla öğrendi bence ani karar vermemekte fayda var bu düşüncelerini nisanlinla Paylaş ne soyluyor duruma göre karar ver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?