Valla nişanlını dene, bi konuda ille de ben haklıyım die üstüne git ve sana neler diyebileceğine gözlerinle kulaklarınla şahit ol[/QUOTE
Kesinlikle katılıyorum.
Hepinizin yorumlarini okudum kizlar ne yapacagimi gercekten bilmiyorum karar veremiyorum dogru olani goremiyorum nisanima 1 hafta kaldi ertelemek mumkun mu orasi da tartisilir. Nisanlini dene diyen arkadaslar nasil bisey yapabilirim ne yapabilirim mesela sizce beynim durdu artik resmen . bu arada mssnothing eger sorun olmazsa ozelden biraz konusmak isterim madem ayni seyleri yasadik bana yol gosterebilirsin diye dusunuyorumAynı tarzda bende bir ilişki yasadım ve 1 ay önc ayrıldm (nişan atıldı) Evleneceğin adamın bu sahnede okadar önemli bir rolü var ki anladıgım kadaryla seninki de bu rolü hakkıyla yapamayan biri. Bir erkek hem kendi ailesi hemde sevdiği kadın arasnda köprü vazifesi görmeli. Şimdiden sana bu sekilde davranan birinden ileride de hayır gelmicektir ve en sonunda suclanan haksız görülen sen olcaksın. İyi karar vermelisin
Yok ertele diyenler icin dedim canim hani bitirirsin olmuyosa ama erteleme isleri daha da kotulestirecekmis gibi geliyoNişana-düğüne 1 gün kala, hatta düğün günü vazgeçen var.
Senin için de geç değil. Bu adamla ömür geçmez arkadaşım yol yakınken kaç kurtar kendini.
Balayi dahil cogu masrafi nisanlim karsiliyor ailesi degil. Birikimlerini kullanarak halletmeye calisiyor ama birikimleri de bi yere kadar yetiyor yalniz nisanlim oduyo bile olsa kendileri oduyormus gibi karisiyorlartüm masrafları nişanlının ailesi mi ödüyor balayı dahil? eğer maddi olarak onlar söz sahibiyse her şeye karışma haklarını kendilerinde görüyorlar işte.
Soyledigin gibi bir seyin soylenis bicimi cok farkli yerlere goturebiliyor yani. Balayi konusunda tamamen istemiyo gibi bir durum yok sadece bizde kimse gitmedi lafi oluyo ailesi tarafindan. O bu konularda sessiz kaliyo ve sonra biz tartisinca ben bagirip cagirinca kabul ediyo. Ama sizde hak verirsiniz ki bazi seyler de icten gelmeli degil mi. Onda icten gelen bir sey olmuyo pek ailesinde bu tarz seyler gormediginden karsi cikiyor sonra da benim ailemle konusup ailem icin normal bisey oldugunu anlayinca mecburen kabulleniyo ama hep o surecler tartisma kavga bagris cigris oluyoevlenip boşanmaktansa ya da sorunlarla dolu bir evlilik yaşamaktansa nişandan önce ertelemen ya da ayrılman daha iyi değil mi? zor birşey değil ailem haklı dediği bir konu da sen kendi hakkını konuşurken sana nasıl davrandığı çok önemli. çünkü bu davranışının kat kat fazlasını evlendikten sonra yapacak.örneğin balayı konusunda ısrarcı ol bir kere oluyo ben içimde kalsın istemiyorum de mesela. ailem asla kabul etmez diyip kestirip atıyosa o adamdan bişey bekleme derim. ama en azından maddi durumumuz yok ilerde gideriz demek başka ailem kabul etmez diyip onların istekleriyle seninkini kıyaslama gereği bile duymaması başka.Bu durum sana ne kadar değer verdiğini gösterir. Bunu en iyi sen anlarsın. Kendini değersiz hissettiğin yerde hiç zorlama derim. Çünkü bu tip aileci erkekler sama mutsuzluktan başka hiç bir şey getirmez. son pişmanlık fayda etmiyo. boşanma aşamasında olduğumu da belirtmek isterim.
Haklisin canim cok pismanim zaten. Boyle olacagini bilsem beni uyaran birileri olsa kalkismazdim bu islere simdiden.okulunu bitirip işini eline alıp evlenmekle böyle evlenmek cok farkediyor.eger bunu bırakırsan işini eline alıp öyle duşun evliligi.bak bakalım o zaman karışabiliyorlar mı canım.
Her seyi ailemizden mi görüyoruz? Onlar yapti diye yapmıyoruz ki bu insanin dunya ya bakisi hayattan aldigi zevkle alakali. Mesela ne benim ailem ne esimin ailesinde kimse balayina gitmedi. Yazin tatile de oteke falan gidilmez ikimizin ailesinde de. Ama biz seviyoruz boyle şeyleri. Balayina da gittik her yaz tatilimizede cikariz. Kafamiza eser yakin şehirlere2v3 gunlune gezmeye gideriz. Kendi maddi imkanlarimiz neye elverirse onu yapariz. Kış boyu çalışıp didiniyoruz yazin kafa dagitalim deriz. Ailemizde gormesekte biz istiyoruz yeterSoyledigin gibi bir seyin soylenis bicimi cok farkli yerlere goturebiliyor yani. Balayi konusunda tamamen istemiyo gibi bir durum yok sadece bizde kimse gitmedi lafi oluyo ailesi tarafindan. O bu konularda sessiz kaliyo ve sonra biz tartisinca ben bagirip cagirinca kabul ediyo. Ama sizde hak verirsiniz ki bazi seyler de icten gelmeli degil mi. Onda icten gelen bir sey olmuyo pek ailesinde bu tarz seyler gormediginden karsi cikiyor sonra da benim ailemle konusup ailem icin normal bisey oldugunu anlayinca mecburen kabulleniyo ama hep o surecler tartisma kavga bagris cigris oluyo
Ne dugun nisan soz stresi Allah askina ya? Kendinizi boyle kandırmayı birakin ne olur guzel genc kizlarimiz.. Stres olabilir evet ama bu sekilde olmaz.. Kimsenin kimseye kendini kotu hissettirmeye hakki yok.. Bazi seyler bagira bagira geliyor ama "ay stresten, EVLENINCE DUZELİR" diyerek ustu örtülüyor.. Yapmayin ne olur..iyi akşamlar kızlar son zamanlarda hiç iyi değilim yakın bir zamanda nişanım olacak ama hiç mutlu değilim. nişanda yapılması gereken belli başlı şeyler vardır. 3 aşağı 5 yukarı değişse de bu her yerde böyledir. ama erkek tarafı her zaman üstüne yatma derdinde sözlüm de buna dahil. en basitinden balayına bile giden olmamış ailede ve benim gitmek istememi anormal karşılıyorlar. arada çok fazla kültür farkı var. eğer sözlümün arkamda duracağını bilsem gözüm hiçbir şey görmeyecek ama o da hep ailesini savunuyor. tamam her konuda bana hak vermesini beklemiyorum ama benim haklı olduğum hiçbir nokta olamaz mı ? her zaman susup ailesinin söylediğini kabullenmemi bekliyor bende bu duruma sinir oluyorum. şimdiye kadar hiç konuşmadı ailesiyle çok dedim beni yüz göz etme sen konuş ailenle diye ama o konuşmadı. en sonunda artık ben konuşmaya başladım isteklerimi söyledim ama yine işlerine gelmedi. bu seferde sözlüm tarafından bencillikle suçlandım. ailesi her şeyi ucuza kapatma derdinde. alabilecek gücü olmasa bir şey demeyeceğim ama alabilcekleri halde yalanla dolanla alamıcaz demeleri delirtiyo bana. bilmiyorum bu nişan düğün streslerinden mi böyle şeyler yaşıyorum normal mi bu yaşadıklarım herkes yaşıyo mu bunları hiçbir fikrim yok. ama çok çok kötüyüm gerçekten bıktım artık. biz hiçbir zaman bir şeyin nasıl olması gerekeceğini tartışamadık hep olup olmayacağı tartışma konusu oldu. ailemde her zaman kötülük çıkmasın diye sustu. onlar sustukça durumlar daha da kötüleşti. sözlüm ailesine toz kondurmuyor ve artık bu durum beni çok korkutuyor. şimdi bana değer vermeyen adam yapılan haksızlıklara ses çıkarmayan adam ilerde benim yanımda durup beni destekler mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?