nişanıma çok az kaldı ama bıktım artık..

Yooo her nişan - düğün arefesinde olan sizin yaşadıklarınızı yaşamıyor.
Sadece balayı örneği verdiğiniz için söylüyorum, eşimin ablası kaçarak evlenmiş balayına gitmemiş. Kardeşi köyde düğün yapmış oraya ailecek yaylaya gitmişler düğünden sonra balayı diye onu anlatıyor. Ama biz istediğimiz yerde gönlümüzce yaptık balayını. garipseyen oldu mu bilmiyorum ama bana hiç birşey yansıtılmadı.
Yeri gelecek haklı ya da haksız ailesiyle ilgili sorun yapacaksınız, eşiniz sizi ailesi olarak bilmeli ve sizi korumalı. Yok korkumuyorsa o zaman gerçekten evlenmeyin.

Kesinlikle arkanda durmaz . Eşimle kültür farkımız çok fazla ailesinden kimse balayı nedir bilmez, bizim nişandan sonra hemen balayı otelini ayarladı. herkes imrendi bir çoğuda kıskandı. Yani demem şu insanın içinden gelsin, eşini sevgilisini sevsin inan bana yemez İçmez sırf onun yüzü gülsün diye yapar.

Eğer deneyimlemek istersen bir pürüz çıkar bak bakalim aile mi sen mi

Aynı tarzda bende bir ilişki yasadım ve 1 ay önc ayrıldm (nişan atıldı) Evleneceğin adamın bu sahnede okadar önemli bir rolü var ki anladıgım kadaryla seninki de bu rolü hakkıyla yapamayan biri. Bir erkek hem kendi ailesi hemde sevdiği kadın arasnda köprü vazifesi görmeli. Şimdiden sana bu sekilde davranan birinden ileride de hayır gelmicektir ve en sonunda suclanan haksız görülen sen olcaksın. İyi karar vermelisin

Hepinizin yorumlarini okudum kizlar ne yapacagimi gercekten bilmiyorum karar veremiyorum dogru olani goremiyorum nisanima 1 hafta kaldi ertelemek mumkun mu orasi da tartisilir. Nisanlini dene diyen arkadaslar nasil bisey yapabilirim ne yapabilirim mesela sizce beynim durdu artik resmen . bu arada mssnothing eger sorun olmazsa ozelden biraz konusmak isterim madem ayni seyleri yasadik bana yol gosterebilirsin diye dusunuyorum

Nişana-düğüne 1 gün kala, hatta düğün günü vazgeçen var.
Senin için de geç değil. Bu adamla ömür geçmez arkadaşım yol yakınken kaç kurtar kendini.

tüm masrafları nişanlının ailesi mi ödüyor balayı dahil? eğer maddi olarak onlar söz sahibiyse her şeye karışma haklarını kendilerinde görüyorlar işte.

Nişana-düğüne 1 gün kala, hatta düğün günü vazgeçen var.
Senin için de geç değil. Bu adamla ömür geçmez arkadaşım yol yakınken kaç kurtar kendini.
Yok ertele diyenler icin dedim canim hani bitirirsin olmuyosa ama erteleme isleri daha da kotulestirecekmis gibi geliyo
tüm masrafları nişanlının ailesi mi ödüyor balayı dahil? eğer maddi olarak onlar söz sahibiyse her şeye karışma haklarını kendilerinde görüyorlar işte.
Balayi dahil cogu masrafi nisanlim karsiliyor ailesi degil. Birikimlerini kullanarak halletmeye calisiyor ama birikimleri de bi yere kadar yetiyor yalniz nisanlim oduyo bile olsa kendileri oduyormus gibi karisiyorlar

evlenip boşanmaktansa ya da sorunlarla dolu bir evlilik yaşamaktansa nişandan önce ertelemen ya da ayrılman daha iyi değil mi? zor birşey değil ailem haklı dediği bir konu da sen kendi hakkını konuşurken sana nasıl davrandığı çok önemli. çünkü bu davranışının kat kat fazlasını evlendikten sonra yapacak.örneğin balayı konusunda ısrarcı ol bir kere oluyo ben içimde kalsın istemiyorum de mesela. ailem asla kabul etmez diyip kestirip atıyosa o adamdan bişey bekleme derim. ama en azından maddi durumumuz yok ilerde gideriz demek başka ailem kabul etmez diyip onların istekleriyle seninkini kıyaslama gereği bile duymaması başka.Bu durum sana ne kadar değer verdiğini gösterir. Bunu en iyi sen anlarsın. Kendini değersiz hissettiğin yerde hiç zorlama derim. Çünkü bu tip aileci erkekler sama mutsuzluktan başka hiç bir şey getirmez. son pişmanlık fayda etmiyo. boşanma aşamasında olduğumu da belirtmek isterim.

okulunu bitirip işini eline alıp evlenmekle böyle evlenmek cok farkediyor.eger bunu bırakırsan işini eline alıp öyle duşun evliligi.bak bakalım o zaman karışabiliyorlar mı canım.

Soyledigin gibi bir seyin soylenis bicimi cok farkli yerlere goturebiliyor yani. Balayi konusunda tamamen istemiyo gibi bir durum yok sadece bizde kimse gitmedi lafi oluyo ailesi tarafindan. O bu konularda sessiz kaliyo ve sonra biz tartisinca ben bagirip cagirinca kabul ediyo. Ama sizde hak verirsiniz ki bazi seyler de icten gelmeli degil mi. Onda icten gelen bir sey olmuyo pek ailesinde bu tarz seyler gormediginden karsi cikiyor sonra da benim ailemle konusup ailem icin normal bisey oldugunu anlayinca mecburen kabulleniyo ama hep o surecler tartisma kavga bagris cigris oluyo

okulunu bitirip işini eline alıp evlenmekle böyle evlenmek cok farkediyor.eger bunu bırakırsan işini eline alıp öyle duşun evliligi.bak bakalım o zaman karışabiliyorlar mı canım.
Haklisin canim cok pismanim zaten. Boyle olacagini bilsem beni uyaran birileri olsa kalkismazdim bu islere simdiden.

Her seyi ailemizden mi görüyoruz? Onlar yapti diye yapmıyoruz ki bu insanin dunya ya bakisi hayattan aldigi zevkle alakali. Mesela ne benim ailem ne esimin ailesinde kimse balayina gitmedi. Yazin tatile de oteke falan gidilmez ikimizin ailesinde de. Ama biz seviyoruz boyle şeyleri. Balayina da gittik her yaz tatilimizede cikariz. Kafamiza eser yakin şehirlere2v3 gunlune gezmeye gideriz. Kendi maddi imkanlarimiz neye elverirse onu yapariz. Kış boyu çalışıp didiniyoruz yazin kafa dagitalim deriz. Ailemizde gormesekte biz istiyoruz yeter

Başta neyse sonrada öyle olurlar
Demişsin zaten sözlünde ailesinin ağzına bakan biri SÖZ AT CANİM SONRA ÇOK ÜZÜLME

Ben dugunume 25 gun kala nisan attigim icin artik nisanlanan kizlara hep aciyorum. Onlar da mutsuz mu olacak hep canlarimi aciyacak diye. Senin ki gibi bi kayinaile bende de vardi sagolsunlar herseyi bi seferde halledelim gelelim isteyelim nisani takalim. Hic emek vermiyolar. Nisanlim da senin nisanlinin yaptigi gibi surekli kendimi sorgulatiyo acaba ben mi abartiyorum diyip duruyodum. Bi sorun oldugunda kendisinde suc bulmuyodu ben kabullenince susunca ustunu ortuyoduk.
Arkadasim sana diyecegim simdiden mutlu degilsen nisanlilikta ev duzmesiydi esyasiydi her zerrede sorun yasarsin. Cok iyi dusun ve cesur ol. Benim ki gibi annem razi olmadiktan sonra ben gokdelende oturmusum ne onemi var der seni degil surekli ailesini memnun etmeye calisir. Kendini 3 ay sonra stresten bogulmus bitmis bi sekilde gorursun ve hala sana dedigi sen abartiyosun bunlar dugun stresi canim olur

Bence evlen sonra boşanırsın hayat bir deneyim sonuçta

Vallahi artık insanlar nişan söz falan yapmaktan vazgeçip sessiz sedasız takısız tokasız bi nikah yapsa daha Mutlu olur diye düşünüyorum.kimse kimseyle yüz göz olmaz,o süreçte yaşanan sorunlar görüyoruz ki ömür boyu unutulmuyo.

Ne dugun nisan soz stresi Allah askina ya? Kendinizi boyle kandırmayı birakin ne olur guzel genc kizlarimiz.. Stres olabilir evet ama bu sekilde olmaz.. Kimsenin kimseye kendini kotu hissettirmeye hakki yok.. Bazi seyler bagira bagira geliyor ama "ay stresten, EVLENINCE DUZELİR" diyerek ustu örtülüyor.. Yapmayin ne olur..
En hakli oldugun konuda bile yarin bi gun "dik basli, sorunlu, doyumsuz, kavgaci" vs diye suclanacaksin gibi geldi bana nedense.. Iyi dusun rica ederim.. Mecbur degilsin..

Merhaba ben 1.5 yıllık evliyim ve eşimle severek evlendik benim ailem karşı cıktı kültür aile yapısı yasadıkları şehir semt vs ki babam bana 1 gece yalvardı.. eşim bana evlilk teklfi ettmk için tek tas için para birktrmş alıck evd annesyle tartışmş kayınvalidem bni aradı işteyimm hayatımın şokunu yasadımm kızım oğlum sana şukadarlık bi tektaş alıckmşda ben alma diyorum o parayla bilezik alalım diyorumm beni dinlemedi bi de sen konuş dedi bana Sanki sokakdan kız alıyorlar eşimi aradım yemin aldım ki böle böle anlatsam annesini gebertir istemiyorum dedim ne süprizi kaldı ne hevesim alıp gelsen dedim aklıma hep o kelimeler gelicek dedim aldırmadım mobilyada cimrilik esyada desen öle bana bohca yapılmadı alış veriş yapılmadı annemin hersey içinde kaldı benimde ama eşim benimle savaş verdi ailesine enson esya alış versd kovdu annesini arkamda durmasaydı cesaret edip sehir değiştrp gelmezdim benim ailemim maddi durumu cok iyi o maddiyatı bırakmazdı düğün bitti takılarımı alıp paraları çeyrekleri toplayıp geri kalanını elime sıkıştırdılar bende içimden allah gözünü doyursun dedim
Eger eşin senin arkanda değilse ölücek kadar dahi seviyorsa bırak hayatını zehir ettme deymez git dengini bul ömür boyu cekersin o adamdan adam olmaz.. şimdi 3 aylık hamileyim eşimle çok mutluyuz kayınvalidem eşimle aramıza bile girmeye calıştı eşim gene arkamda durdu çünkü ben eşime annesini kötülemiyorum kötü ama yapmıyorum bunaldığım zamn ailesnd özür dilerim ama böle yapıyolar annen senin ama bana bunu dedi annesinin yaptıklarını anlatırken bile eşimi kırmaktan korkuyprumm .. düşünün 30 yaşındayız biz hamileyim dedik verdiği tepki cok erken daha utanmasa aldırın dicek di onu atlattık bebeğin beşiği burda olsun evime karışıyo nie özele gidiyomuşumm ama kim dinliyoo takılmıyoruz eşimle takılmıyorum demiyorum takılmıyoruzz benden sana tavsiyee sakın yapma hayatın zehir olmuş bile bile intihar ettme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…