Nişanımla zor bir dönemdeyiz

okibur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2014
217
63
73
İstanbul
benım şuan çok daha büyük problemlerım var, nişanlımla ilgili bunu da burda paylaşmak istemezdim ama belkı bana da morel olur.nikaha 1 ay düğüne 3 ay var. Ailem nişanlımın ailesine evleri olsun kirada olmasınlar diye şart koşmuştu. Normalde nişanlımın ailesinin evi var kendı oturduğu apartmanda. nişanlım orada oturmayacağımızı bulunduğu yerden ev alıp biraz peşin verip geri kalanını kredi ile ödeyeceğimizi söyledi. Ben de ikna ettim ailemi bu şekilde.. Şimdi nişanlım evi yatırımı olan başka yerden alalım. ileride satarız başka yerden alırız ticaret amaçlı diyor. Bu durumda evet belkı kar edeceğiz. ama biz hep kirada oturacağız.Ben kabul etmedim aksini savundum kötü oldum. ailemde istemiyor böyle birşeyi... sebebi baştan söz verdikleri için, şimdi ise nerdeyse nişan atma evresindeyiz...her tarafımda sivilce çıktı doluya koysam olmuyor boşa koysam olmuyor

benım şuan çok daha büyük problemlerım var, nişanlımla ilgili bunu da burda paylaşmak istemezdim ama belkı bana da morel olur.nikaha 1 ay düğüne 3 ay var. Ailem nişanlımın ailesine evleri olsun kirada olmasınlar diye şart koşmuştu. Normalde nişanlımın ailesinin evi var kendı oturduğu apartmanda. nişanlım orada oturmayacağımızı bulunduğu yerden ev alıp biraz peşin verip geri kalanını kredi ile ödeyeceğimizi söyledi. Ben de ikna ettim ailemi bu şekilde.. Şimdi nişanlım evi yatırımı olan başka yerden alalım. ileride satarız başka yerden alırız ticaret amaçlı diyor. Bu durumda evet belkı kar edeceğiz. ama biz hep kirada oturacağız.Ben kabul etmedim aksini savundum kötü oldum. ailemde istemiyor böyle birşeyi... sebebi baştan söz verdikleri için, şimdi ise nerdeyse nişan atma evresindeyiz...her tarafımda sivilce çıktı doluya koysam olmuyor boşa koysam olmuyor
canım bi ortak nokta bulunur elbet iki tarfında öncelikle sakin olup konuşması gerek böyle nedenlerden dolayı nişan atma bence sen bu adamı seviyo musun onunla bi ömür geçirmek istiyo musun onu düşün bizde evlenince kirada oturucaz zamanla allah nasip ederse biriktirir alırız bi şekilde ev daha genç insanlarız hem nişanlın ev almicaz dememiş ki kendi evinizi kar edeceğiniz şekilde alırsınız sizde nişanlının ailesinin bulunduğu apartmandaki evde oturursunuz kendi eviniz değerlenince satar istediğiniz yerden ev alırsınız yani konuşulup halledilebilecek şeyler bunlar ama başka nedenler varsa o kişiyle evlenmek istediğine emin değilsen onu bilemem tabi.. sana tavsiyem ev bi şekilde olur ama o evde yanında istediğin insanla yaşayamadıktan sonra ne anlamı varki evin barkın malın mülkün...

Böyle bir şart koşulması bence doğruda değil. maddiyat tabiki önemli ama evlilik gibi zor karar alınırken maddiyat böyle önemli bir konu olmaması gerekiyor. ilerde bir sıkıntı oldu evinizi sattınız ne yapacaksınız boşanacakmısınız eşinizden

şuan nişanlımın ailesinin 4 katlı evi var, birinde kendi diğerinde kzıı oturuyor. Yokluktan değil yani , ikincisi babam isteme günü ben sizden ne altın ne bişey isterim dedi yeterkı evlerı olsun kira vermesinler dedi. Kayınpederimde söz verdi . Nişanlımda şu zamana kadar çalıştığım yere yakın ev alacağım ,kendi evmiz işime uzak dedi, bizimkiler ona bişey demedi alıp ödersiniz dedi. Şimdi düğüne 3 ay var yatırım yapalım kendimiz kira verelim diyor, babamda kzııyor madem öyle niye oyaladı söz verdi bize diyor. yatırım sonrakı iş diyor .. bilmiyorum ne yapacağımı ben nişanlıma ikna oldum ama oda kiralık ev bakalım . yatırım için evide sonra bakarız diyor.. sizce babamımı dinliyim onu mu off

nışanlınız emin olun ailesinin apartmanında oturmamakla akıllıca yapıyor. sırf kira vermeyeceksiniz diye o kadar yakın oturmak ilerde kiradan daha önemli problemlerle karşılaşmanıza sebep olur. nışanlınızın söz verdiği şeyden vazgeçmesi başka bir konu yanlış yapmış alamayacaksa söz vermemeliydi. benim bu konuda hoşuma gitmeyen sözünüz ev almazsa evlenmem yada nışanı atayım demeniz. evliliğinizi alınacak ev üzerine kurmanız. mevzu kira vermemek ise alınacak evden gelen kira ile kendi kiranızı karşılarsınız. yada apartmandaki evlerin birinin kirasını siz istersiniz. yani bir orta yol bulunur elbette. yada nışanlınızı ikna edin gidip apartmanda oturun.

siz de haklısınız tabiki hemen atmak olmaz, ama bana başkasının lafına bakma diyor, başkası dediği kişide benim ailem. Ailemde başta söz vermeseydi o zaman diyor. Nişanlığımı mahalle gelinlikçisine diktirmek istediler,ben güvenemedim gittim hazır aldırdım. Bunun için bile başka yerde aynısını daha uyguna bulmuşlar onun lafını yaptı kayınvalıdem ve nişanlım, aynı şekilde bir ev aldığımızda ve oturduğumuzda da beni dinlemedin, diye başıma kakarsa kötü olur.Birde alınacak eve topraktan girmek istiyor. yanı ona da süreklı borç olacak hem kira hem o borç hem eşyalar,gelınlık v.s çok zor olacak, Hemen kestirip atmayı bende istemiyorum ama canımı sıkıyor. Çok bunaldım artık ailem bi taraftan olumsuz olmaya başladılar

Back
X