nişanlandığınızda sevgilinizin işi var mıydı?

senta

Sen gökyüzüm ol, ben maviyi unuturum.
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2012
393
20
68
kızlar evet sorum bu...
nişanlandığınızda sevgilinizin işi var mıydı? askere gitmiş gelmiş miydi?
askere gitmediyse, askerden dönünce işi hazır mıydı?

evet işi vardı,askerliğini de yapmıştı aksi halde babama mevzuyu açamazdım yoksa bu tarz eksiklikleri bahane edip canımı sıkabilirdi...

ben de kendi adıma böyle olmasını uygun görüyordum zaten...

evet hem güzel bi işi vardı (hala var ) hem de askerden geleli 1 buçuk yıl olmuştu biz nişanlandığımızda
şanslıyım o konuda

ben henüz yaşamadım öyle nişan falan ama yakın zamanda arkadaşım nişan oldu hatta eylülde düğünü var.
şöyle nişanlandığında çocuğun işi yoktu. ordan burdan haber beklemekle birlikte babasının işinde yardım ediyordu.
eylülde düğünleri var ama çocuk askerliğini yapmadı ve zaten şuan yaparsa da uzun dönem yapacak yakın zamanda da bi işe girdi.
bilemiyorum nolur :26:

biz evlendigimiz de esim askerligini yapmamisdi, evlendikten 2 yil sonra askere gitti 2ay baska sehirdeydi , sonrasinda bulundugumuz sehire geldi.15 ay diye gitti ,uzattilar 19 ay askerlik yapti.:2:
ama cok zor olmadi cunku aksamlari eve geliyordu
hic issiz kalmadi

hemen hemen herkesin nişanlısının ev geçindirecek bi işi varmış:26:

Vardı,biz görüşmeye başlamadan çok önce askerliğini yapıp şu an çalıştığı yerde başlamış.
Çok şükür o anlamda bir sıkıntımız olmadı ama bunu burada araştırmak sana bir çözüm bulmaz ki.
Her ilişki başkadır çünkü.
Evliyken askere giden de var,işten çıkıp yeni iş arayan da.
İşi olmadan nişanlanan sonrasın da iş bulan da var.
Var da var yani.Herşeyden önce sorgulayacağın şey sizin ilişkiniz.
Varsa gelecek kaygılarınız,kısa vade uzun vade planlarınız.
Kişisel fikrimse;erkek arkadaşının mevcut bir işi yoksa nişan planlarınızı biraz askıya almanız.
Çünkü nişandan sonrası evlilik ve bir adım geri atamıyorsun,hep ileri.
Bu da maddiyatla bağlantılı.Düzenli bir gelir yoksa bu hazırlıklar zorlar.
Külfetli işler çünkü.Hakınız da hayırlısı olsun.

İşi vardı askerliğini yapmamıştı...Çok bekledim askerliğini yapsın diye ama sonra evlenmeye karar verdik

canım durum şöyle ki;
8-9 senedir çalıştığı bir işi var.
fakat maaşı çok az 900 civarı.
seneye askere gidecek.
geldiği zaman burda çalışmasını ikimiz de istemiyoruz.
fakat iş bulamazsa mecbur yine burda çalışacak :18:
ve biz bu sene sonuna kadar nişan istiyoruz.
valla iki arada bi derede kaldım :18:

Biz üniversite biter bitmez sözlendik sonra nişan oldu. Nişandan 1 ay sonra da askere gitti 6 ay. Askerden geldi 1 ay sonra evlendik. şuanda hala bir işi yok. Babası kuyumcu ve şimdilik dükkanında çalışıyor. Şükür biyerden gelirimiz oluyor. Rızkı veren Rabbim sonuçta. Elbet bize de birgün kapı açacak. şuan 1 aylık evliyim ama bunu dert etmiyorum. Çünkü çok güzel bir mesleği var...

askerlik geçici bir durum mutlaka üstesinden gelinip tolere edilir ama iş konusu öyle değil.

ben erkek arkadaşımın işi yok diye aileme bahsetmemiştim, çünkü ciddi bi adım atmak için bana eş olacak insanın en az bnm kadar kazanmasını isterim.

zor bir süreç oldu, tanıştığımızdan itibaren ilk 15 ay işi yoktu, destek oldum ayrılmadım ve şimdi işi var, askerlik de daha önce aradan çıkmıştı.

için rahat bir şekilde ailenin karşısına çıkmak gibisi yok.

sen çalışıyor musun? önemli olan eve girecek toplam para,sen de bi o kadar kazanıyorsan geriye bi askerlik kalır...

kimsenin fikri yokk:26: allah dermansız dert vermesin
battı balık yan gider amaaannnnn...

canım ben seneye mezun olacağım yani bi işim yok.
sevgilimin çalıştığı bi iş var ama kazancı az.
askerliği kısa dönem atlatılır ama askerden gelince ne iş yapacağı belli değil yani.
kafam çooookkk karışık, ne yapacağımı bilemiyorum:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…