Nisanlanirken ya da evlenirken bir sey istediniz mi?

Kesinlikle bu isler tanidikca daha kolay olur Belliki kardesinizde cok sevmis. Sevgi olduktan sonra maddi durumlar bir sekilde halledilir
Karsilikli güzel güzel konusulursa halledilir diye düsünüyorum, annemler tanismaya gitcek ailesiyle insallah anlasirlar. Ben coronadan dolayi malesef gidemeyecegim

Nişan'da kız adetlerine uyulur. Bence istenmez ben bir şey talep etmedim ama onlar yüzükleri alırken almak istediklerini benim tarzıma göre aldilar. Bana çirkin geliyor böyle şeyler çünkü.

Yalnız soylede birşey var ya, karı koca arasında bu takılan takılar ortaktır ben bu şekilde düşünüyorum öyle hiç kendimi garantiye alayım düşüncesi yok bende, altınla mi garantiye alicam

İşinize gelmeyince garip gelir, ilk defa duydum aaaa o da ne ki, müge apllaaa

İstedikleri çok fazla değil genelde o kadar alınıyor ama hepsi nişanda takılmaz 1 bilezik takın kalanını düğünde takarsınız

Aynen mehir imam nikahı kiyilirken belirlenir hep,sizin içinde tanışıp isteme yapılırken bı yüzük taksaniz yeter sonra nişandada diğer takıları takarsiniz ,büyükler genel herşeyi konuşur hallederler zaten,
Bilmemeniz bana değişik gelmedi.Allah mutlu mesut etsin kardesinizi inşallah.

Peki kardesimin de ben saat istiyorum falan demesi gerekiyor mu? Almazlarsa bile bir sey demez ki:)
Peki kardesimin de ben saat istiyorum falan demesi gerekiyor mu? Almazlarsa bile bir sey demez ki:)
Eşim istemeden biz aldık.Damata saat alınır,Bu birçok bölgede aynı.Almazlarsa şakayla karışık istesin:)kadına onca şey alınıyor adama da bir saat alınsın bari:)

Ne biz kizi gördük ne kiz bizi o yüzden bizde onlarda muhtemelen ön yargiyla düsünyüoruz. Bu yüzden tanisip acikca konusmak en güzeli ama malesef tanismaya imkanimiz olmadi
Canım sen bu konulara uzaksın sanırım yurtdışında mı yaşıyorsun?
Bak sana ben açıklıyım durumu şimdi kız, senin kardeşinle yani müstakbel koca adayıyla herşeyi konuşabilir, tüm isteklerini belirtebilir ki bu gayet olağan bişeydir.
Muhtemelen Kız, Senin erkek kardeşine bana bunu bunu yapıcaksınız demekten ziyade Bizim adetler böyledir veya Bizimkiler bunları istiyor gibi normal evlilik öncesi konuşmalar geçmiştir aralarında... Kardeşin de bu geleneklere uzak sanırım o da ekstrem bir durum sanıp koşa koşa ailesine yani size anlatınca böyle bi afallamışsınız. Ortada anormal bir durum yok yani he kız bir de gayet insaflı isteklerde bulunmuş adetlere uzaksın diye söyleyeyim dedim yani öyle kardeşini, sizi yolma peşinde olsa inan çok daha fazla şey isteyebilir.

Kızla sizin henüz tanışmamız olmanız Kardeşin ve sevgilisinin durumunu da değiştirmez. Siz tanışmadınız fakat onlar altın konularına da girdilerse muhtemelen evlenmeyi falan konuşuyorlardır ve sizde tanışınca zaten yüksek olasılıkla Söz, Nişan kısa sürede olur. Yani daha kızı tanımıyoruz, etmiyoruz dolandırıcı mıdır nedir diye düşünmenize gerek yok zira Kardeşin işi pişirmiş Kızın söylemleri ola ki düğün olursa bizim adetlerimiz, isteklerimiz böyledir demek...

Son düzenleme:
İstedikleri çok fazla değil genelde o kadar alınıyor ama hepsi nişanda takılmaz 1 bilezik takın kalanını düğünde takarsınız
Galiba sadece nisan icin isteniyor. Dügünde ayri olcak. Ilk defa ailemden bir erkek evlendiriyoruz ilk tecrübemiz. Kuzenlerim falan da evlendi ama duydugum kadariyla altin isteme falan olmamis herkesin farkli bir aile yapisi var.

Benim ailem ben evlenirken hiç birşey talep etmedi. Nişanımda 1 bilezik taktılar ,düğünümde 6 bilezik taktilar(bilezikleri düğünden sonra taksitle biz ödedik) .eşyalarimizida dügünden sonra biz ödedik .(esimin ailesinin durumları müsait değildi)

Erkek Kardesim evlenirken kız tarafıda talepte bulunmadı. Nişanda 3 bilezik +1bileklik taktık.
Dügünündede ekstradan 4 bilezik 1 takı seti aldık. Tüm evini babam dösedi.(babamın durumu müsaitti)

Yarın öbür gün Allah nasip ederse bizimde evlatlarımız olursa oğlumun evleneceği kız ne isterse altın olarak yapmaya çalışırım, lafını bile etmem, istemezse de yine fazla fazla yapmaya çalışırım, benim annemde abim evlenirken kız istemese bile elinden gelenin en iyisini yaptı, kız altın istedi diye bosverin takmayın en iyisi, bu yüzden korkulacak birşey yok, siz her koşulda en iyisini yapmaya gayret edin, birisi kardesiniz diğeri kardeşinizin sevdiği kız sonucta

Durumlar müsait olsada yapilsa keske ama herkesin bir elinden gelen var iste

Galiba sadece nisan icin isteniyor. Dügünde ayri olcak. Ilk defa ailemden bir erkek evlendiriyoruz ilk tecrübemiz. Kuzenlerim falan da evlendi ama duydugum kadariyla altin isteme falan olmamis herkesin farkli bir aile yapisi var.
Yok ya kimseye o kadar çok yapılmıyor kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor herhalde

En güzel şekilde aciklamissiniz Tam olarak bu bencede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…