- 17 Ağustos 2016
- 3.746
- 4.199
- 133
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Karsilikli güzel güzel konusulursa halledilir diye düsünüyorum, annemler tanismaya gitcek ailesiyle insallah anlasirlar. Ben coronadan dolayi malesef gidemeyecegimKesinlikle bu isler tanidikca daha kolay olur Belliki kardesinizde cok sevmis. Sevgi olduktan sonra maddi durumlar bir sekilde halledilir
Bunda korkulacak ne var?Korkularim olmasi fesat oldugum anlamina gelmez.
InsallahO zaman dini nikahta istenen mehirden bahseden birine benden böyle bir şey istenmedi diyemezsiniz. Size iyi seyirler, umarım kardeşiniz çok mutlu olur siz de teorilerinizle birlikte uzaktan izlersiniz.
Iyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
Aynen mehir imam nikahı kiyilirken belirlenir hep,sizin içinde tanışıp isteme yapılırken bı yüzük taksaniz yeter sonra nişandada diğer takıları takarsiniz ,büyükler genel herşeyi konuşur hallederler zaten,Bilmedigim icin bilmiyorum dedim neden saf ayagina yatayim. Mehir denen sey imam nikahinda oluyormus. Neden burda herkesin ayni dinden inanctan oldugunu düsünüyorsunz? Kafama taktigim seyi burda yardimci olan arkadaslara sordum bunu beni fesat yapmaz. Ama sizin insanlari tanimadan yargilamaniz fesatlik. Burda yorumlarda okudugum kadariyla mehiri bilmeyen de var hic bir sey istemeyende!
Günde kac kez bosanma konusu aciliyor, etrafimizda da duydugumuz cok kisi var. Insan korkuyor tabiki. Kücük kardesim bile anne ben büyüyünce evlenmicem baksana ne problemler oluyor diyormus:)Bunda korkulacak ne var?
Peki kardesimin de ben saat istiyorum falan demesi gerekiyor mu? Almazlarsa bile bir sey demez ki:)
Eşim istemeden biz aldık.Damata saat alınır,Bu birçok bölgede aynı.Almazlarsa şakayla karışık istesin:)kadına onca şey alınıyor adama da bir saat alınsın bari:)Peki kardesimin de ben saat istiyorum falan demesi gerekiyor mu? Almazlarsa bile bir sey demez ki:)
Canım sen bu konulara uzaksın sanırım yurtdışında mı yaşıyorsun?Ne biz kizi gördük ne kiz bizi o yüzden bizde onlarda muhtemelen ön yargiyla düsünyüoruz. Bu yüzden tanisip acikca konusmak en güzeli ama malesef tanismaya imkanimiz olmadi
Galiba sadece nisan icin isteniyor. Dügünde ayri olcak. Ilk defa ailemden bir erkek evlendiriyoruz ilk tecrübemiz. Kuzenlerim falan da evlendi ama duydugum kadariyla altin isteme falan olmamis herkesin farkli bir aile yapisi var.İstedikleri çok fazla değil genelde o kadar alınıyor ama hepsi nişanda takılmaz 1 bilezik takın kalanını düğünde takarsınız
Bizimkinin söyleyebilcegini sanmiyorum ama belki istemede konusulur:)Eşim istemeden biz aldık.Damata saat alınır,Bu birçok bölgede aynı.Almazlarsa şakayla karışık istesin:)kadına onca şey alınıyor adama da bir saat alınsın bari:)
Durumlar müsait olsada yapilsa keske ama herkesin bir elinden gelen var isteBenim ailem ben evlenirken hiç birşey talep etmedi. Nişanımda 1 bilezik taktılar ,düğünümde 6 bilezik taktilar(bilezikleri düğünden sonra taksitle biz ödedik) .eşyalarimizida dügünden sonra biz ödedik .(esimin ailesinin durumları müsait değildi)
Erkek Kardesim evlenirken kız tarafıda talepte bulunmadı. Nişanda 3 bilezik +1bileklik taktık.
Dügünündede ekstradan 4 bilezik 1 takı seti aldık. Tüm evini babam dösedi.(babamın durumu müsaitti)
Yok ya kimseye o kadar çok yapılmıyor kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor herhaldeGaliba sadece nisan icin isteniyor. Dügünde ayri olcak. Ilk defa ailemden bir erkek evlendiriyoruz ilk tecrübemiz. Kuzenlerim falan da evlendi ama duydugum kadariyla altin isteme falan olmamis herkesin farkli bir aile yapisi var.
Bir kere evlenip ayrildim. Genelde konularim ikinci evligi yapmak icin tekrar evlenmek istiyorum tarzinda konular:)M melankolik_24 Ben istemedim diyorsun ya sen evlenmişmiydin?Ben mı karistirdim acaba ben seni evlenmemiş olarak biliyordum konularından
En güzel şekilde aciklamissinizCanım sen bu konulara uzaksın sanırım yurtdışında mı yaşıyorsun?
Bak sana ben açıklıyım durumu şimdi kız, senin kardeşinle yani müstakbel koca adayıyla herşeyi konuşabilir, tüm isteklerini belirtebilir ki bu gayet olağan bişeydir.
Muhtemelen Kız, Senin erkek kardeşine bana bunu bunu yapıcaksınız demekten ziyade Bizim adetler böyledir veya Bizimkiler bunları istiyor gibi normal evlilik öncesi konuşmalar geçmiştir aralarında... Kardeşin de bu geleneklere uzak sanırım o da ekstrem bir durum sanıp koşa koşa ailesine yani size anlatınca böyle bi afallamışsınız. Ortada anormal bir durum yok yani he kız bir de gayet insaflı isteklerde bulunmuş adetlere uzaksın diye söyleyeyim dedim yani öyle kardeşini, sizi yolma peşinde olsa inan çok daha fazla şey isteyebilir.
Kızla sizin henüz tanışmamız olmanız Kardeşin ve sevgilisinin durumunu da değiştirmez. Siz tanışmadınız fakat onlar altın konularına da girdilerse muhtemelen evlenmeyi falan konuşuyorlardır ve sizde tanışınca zaten yüksek olasılıkla Söz, Nişan kısa sürede olur. Yani daha kızı tanımıyoruz, etmiyoruz dolandırıcı mıdır nedir diye düşünmeniz gerek yok zira Kardeşin işi pişirmişKızın söylemleri ola ki düğün olursa bizim adetlerimiz, isteklerimiz böyledir demek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?