- 25 Ocak 2016
- 1.039
- 2.748
- 133
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Yani gelininiz olacak bu kiz. Belki sizin yapmayacaginizi farkettigi icin sayisi yla belirtmistir. Ki istedigi miktar cok degil Nisanda takmak adetleridir muhtemelen. Turkiye sartlarinda bir sorun goremedim. Gayet mutevazi .Sonuçta 20 bilezik yada 500 gr altin isteyen bile oluyor.Yani her sey normal? Bizinkiler simdiden kafasina takiyor alcakgönüllü bir kiz degil mi acaba falan diye. Bu arada annem babam asla cadi kaynana falan olcak tipler degiller. Sessiz insanlar
Bizde gezilir yeni gelinin takisina bakarlar,takip gezmekte ayıp değil bizde bende öyleyim bilezik farorimdir hep, özellikle burma alirimBizimkileri evde tutmuyorum ben. Bir tek dugun gunu koluma girdiler baska da takmadim. Kalin kalin yatırımlık bileziklerle etrafta dolanmak bana ayip ve komik geliyor, takıp dolaşani da gormedim kendi cevremde.
Ben de ailem de bir şey istemedi. Onlar maddi durumlarına göre taktılar. Nişan ya da düğün fark etmez. Yöreden yöreye değişiyor bu durum. Nişanın bozulması durumunda da kız tarafı altınlarla diğer hediyeleri yollar zaten, o konuda kaygısız olun.Sözde mi istediniz evlenirken mi?
Bilmedigim icin bilmiyorum dedim neden saf ayagina yatayim. Mehir denen sey imam nikahinda oluyormus. Neden burda herkesin ayni dinden inanctan oldugunu düsünüyorsunz? Kafama taktigim seyi burda yardimci olan arkadaslara sordum bunu beni fesat yapmaz. Ama sizin insanlari tanimadan yargilamaniz fesatlik. Burda yorumlarda okudugum kadariyla mehiri bilmeyen de var hic bir sey istemeyende!Ya pardon da ister ister. İmam nikahı kıyarsa mehir ister. Ha tutup bana 10 bilezik al demesi bence abes ama isteyebilir. Para sizden mi çıkacak siz mi alacaksınız bilezikleri kocası yani erkek kardeşiniz isterse 100 bilezik takar karısı olacak kadına size ne sizi ırgalayan durum ne burada
Neden kıskançlık yapıyorsunuz neden sizi ilgilendirmeyen durumlara burnunuzu sokup insanların arasını bozmaya çalışıyorsunuz
Neden burada saf gibi aa öyle şey mi varmış ben hiç duymadım diye saf ayağına yatıp antipatik oluyorsunuz neden?
Herkesin imam nikahi kiydigini düsünmek...
Ne biz kizi gördük ne kiz bizi o yüzden bizde onlarda muhtemelen ön yargiyla düsünyüoruz. Bu yüzden tanisip acikca konusmak en güzeli ama malesef tanismaya imkanimiz olmadiYani gelininiz olacak bu kiz. Belki sizin yapmayacaginizi farkettigi icin sayisi yla belirtmistir. Ki istedigi miktar cok degil Nisanda takmak adetleridir muhtemelen. Turkiye sartlarinda bir sorun goremedim. Gayet mutevazi .Sonuçta 20 bilezik yada 500 gr altin isteyen bile oluyor.
Bana ailesinin yaptığı eltiyle aynıydı sorun çıkmasın diye eşit yapıldı 4 bilezik, ama eşim sonrasında ayrıda yaptı pırlanta takı seti aldıBiraz bir sey yaptilar ama cok az. Size?
Benim nikahim sadece resmi nikahti ve böyle bir konu gecmedi. Nokta.Cahil cühela demek istedin sanırım bu cümleyle ah görümcecimm :))))
Alıntıladığım mesajınıza dönüp bir bakın isterseniz orda size imam nikahı kıyarken sordu diye yazılan bir şeye ben hatırlamıyorum bize öyle bir şey sorduğunu tarzında bir cevap verirseniz bunu herkes benim anladığım gibi anlar. Ya da siz yazılanı okuyamamışsınız. Orda size bahsedilen resmî değil dini nikah çünkü.
Ama sizin insanlari tanimadan yargilamaniz fesatlik
E o zaman sizin tanımadığınız müstakbel gelininiz için acaba boşanınca kendini garantiye mi almak istiyor yoksa kardeşimi parmağında mı oynatacak diye düşünmenize tam olarak ne dememiz gerekiyor?Ne biz kizi gördük ne kiz bizi o yüzden bizde onlarda muhtemelen ön yargiyla düsünyüoruz. Bu yüzden tanisip acikca konusmak en güzeli ama malesef tanismaya imkanimiz olmadi
Normalde de ayrı hediyeler aldı pırlanta bı kolye ve kupe, takı seti dışındaBiraz bir sey yaptilar ama cok az. Size?
Peki kardesimin de ben saat istiyorum falan demesi gerekiyor mu? Almazlarsa bile bir sey demez ki:)Bu durum yaşanılan yöreye göre değişir.Adet görenek adı altında bir şey istenir.Ben nişanda söz bileziği,takı seti istemiştim.Düğünde de 5 bilezik.Herkes şaşırmıştı ben bunları isteyince ,benden beklemiyorlardı.Biz de saat almıştık eşime.Ben kendimi ileride garanti altına almak için istemedim,bizim yöre de herkes böyle yapıyor.
Ya tabi tabiBilmedigim icin bilmiyorum dedim neden saf ayagina yatayim. Mehir denen sey imam nikahinda oluyormus. Neden burda herkesin ayni dinden inanctan oldugunu düsünüyorsunz? Kafama taktigim seyi burda yardimci olan arkadaslara sordum bunu beni fesat yapmaz. Ama sizin insanlari tanimadan yargilamaniz fesatlik. Burda yorumlarda okudugum kadariyla mehiri bilmeyen de var hic bir sey istemeyende!
Kesinlikle bu isler tanidikca daha kolay olur Belliki kardesinizde cok sevmis. Sevgi olduktan sonra maddi durumlar bir sekilde halledilirNe biz kizi gördük ne kiz bizi o yüzden bizde onlarda muhtemelen ön yargiyla düsünyüoruz. Bu yüzden tanisip acikca konusmak en güzeli ama malesef tanismaya imkanimiz olmadi
Korkularim olmasi fesat oldugum anlamina gelmez. Zaten burda üc bes yorumla bir insana fesat demek ne biliym..E o zaman sizin tanımadığınız müstakbel gelininiz için acaba boşanınca kendini garantiye mi almak istiyor yoksa kardeşimi parmağında mı oynatacak diye düşünmenize tam olarak ne dememiz gerekiyor?
Benim nikahim sadece resmi nikahti ve böyle bir konu gecmedi. Nokta.
Ben size fesat gibi bir kelime kullanmadım. Sizin mantığınıza göre ne dememiz gerekiyor diye sordum.Korkularim olmasi fesat oldugum anlamina gelmez. Zaten burda üc bes yorumla bir insana fesat demek ne biliym..
Laf arasinda bizim adetler de saat alinacakmis diyebilir kardesiniz onda da sorun yok bencePeki kardesimin de ben saat istiyorum falan demesi gerekiyor mu? Almazlarsa bile bir sey demez ki:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?