Nisanlanirken ya da evlenirken bir sey istediniz mi?

Yani her sey normal? Bizinkiler simdiden kafasina takiyor alcakgönüllü bir kiz degil mi acaba falan diye. Bu arada annem babam asla cadi kaynana falan olcak tipler degiller. Sessiz insanlar
Yani gelininiz olacak bu kiz. Belki sizin yapmayacaginizi farkettigi icin sayisi yla belirtmistir. Ki istedigi miktar cok degil Nisanda takmak adetleridir muhtemelen. Turkiye sartlarinda bir sorun goremedim. Gayet mutevazi .Sonuçta 20 bilezik yada 500 gr altin isteyen bile oluyor.

Nişanda birşeyler takılır. Adete göre set bilezik falan.Bana set, tek taş ,2 bilezik takılmıştı.Düğünde bunlara ek 3 bilezik daha.
Tanışma için ben kv ve gorumcemle tanıştım ama evde babası yoktu.Esim babam ve annemle tanıştı.
Mehir için imam nikahinda imam sordu usulden bi gram altin söyledim.Bilezikler ne oldu ev oldu araba oldu sorun değil bizim oldu yine.
Bazi yerlerde tüm taki nisanda yapiliyor.
Nişanda damada saat falan takılıyor.
Zaten kız isteme merasiminden sonra sorulur ne istersiniz diye.Şanınız şerefiniz denir yada belirtilir.Eğer çok iyi taniyan ailelerse şu gün alışveriş olsun falan denir.Biz eşimle konuştuk su kadar butce var istedigini sec demisti garipte gelmedi.
Arkadaşlarımin isteme merasiminden kendiminkinden kardesiminkinden gorumceminkinden bunları gördüm. Bir dip not daha neyi kinarsan başına aynisi geliyor eğer bekarsaniz gelininizin yerine kendinizi koyup empati yapın.

Bizimkileri evde tutmuyorum ben. Bir tek dugun gunu koluma girdiler baska da takmadim. Kalin kalin yatırımlık bileziklerle etrafta dolanmak bana ayip ve komik geliyor, takıp dolaşani da gormedim kendi cevremde.
Bizde gezilir yeni gelinin takisina bakarlar,takip gezmekte ayıp değil bizde bende öyleyim bilezik farorimdir hep, özellikle burma alirim

Sözde mi istediniz evlenirken mi?
Ben de ailem de bir şey istemedi. Onlar maddi durumlarına göre taktılar. Nişan ya da düğün fark etmez. Yöreden yöreye değişiyor bu durum. Nişanın bozulması durumunda da kız tarafı altınlarla diğer hediyeleri yollar zaten, o konuda kaygısız olun.

Bilmedigim icin bilmiyorum dedim neden saf ayagina yatayim. Mehir denen sey imam nikahinda oluyormus. Neden burda herkesin ayni dinden inanctan oldugunu düsünüyorsunz? Kafama taktigim seyi burda yardimci olan arkadaslara sordum bunu beni fesat yapmaz. Ama sizin insanlari tanimadan yargilamaniz fesatlik. Burda yorumlarda okudugum kadariyla mehiri bilmeyen de var hic bir sey istemeyende!

Herkesin imam nikahi kiydigini düsünmek...

Cahil cühela demek istedin sanırım bu cümleyle ah görümcecimm :))))

Alıntıladığım mesajınıza dönüp bir bakın isterseniz orda size imam nikahı kıyarken sordu diye yazılan bir şeye ben hatırlamıyorum bize öyle bir şey sorduğunu tarzında bir cevap verirseniz bunu herkes benim anladığım gibi anlar. Ya da siz yazılanı okuyamamışsınız. Orda size bahsedilen resmî değil dini nikah çünkü.

Ne biz kizi gördük ne kiz bizi o yüzden bizde onlarda muhtemelen ön yargiyla düsünyüoruz. Bu yüzden tanisip acikca konusmak en güzeli ama malesef tanismaya imkanimiz olmadi

Bu durum yaşanılan yöreye göre değişir.Adet görenek adı altında bir şey istenir.Ben nişanda söz bileziği,takı seti istemiştim.Düğünde de 5 bilezik.Herkes şaşırmıştı ben bunları isteyince ,benden beklemiyorlardı.Biz de saat almıştık eşime.Ben kendimi ileride garanti altına almak için istemedim,bizim yöre de herkes böyle yapıyor.

Benim nikahim sadece resmi nikahti ve böyle bir konu gecmedi. Nokta.

Ama sizin insanlari tanimadan yargilamaniz fesatlik
Ne biz kizi gördük ne kiz bizi o yüzden bizde onlarda muhtemelen ön yargiyla düsünyüoruz. Bu yüzden tanisip acikca konusmak en güzeli ama malesef tanismaya imkanimiz olmadi
E o zaman sizin tanımadığınız müstakbel gelininiz için acaba boşanınca kendini garantiye mi almak istiyor yoksa kardeşimi parmağında mı oynatacak diye düşünmenize tam olarak ne dememiz gerekiyor?

Peki kardesimin de ben saat istiyorum falan demesi gerekiyor mu? Almazlarsa bile bir sey demez ki:)

Ya tabi tabi

Kesinlikle bu isler tanidikca daha kolay olur Belliki kardesinizde cok sevmis. Sevgi olduktan sonra maddi durumlar bir sekilde halledilir

E o zaman sizin tanımadığınız müstakbel gelininiz için acaba boşanınca kendini garantiye mi almak istiyor yoksa kardeşimi parmağında mı oynatacak diye düşünmenize tam olarak ne dememiz gerekiyor?
Korkularim olmasi fesat oldugum anlamina gelmez. Zaten burda üc bes yorumla bir insana fesat demek ne biliym..

Benim nikahim sadece resmi nikahti ve böyle bir konu gecmedi. Nokta.

O zaman dini nikahta istenen mehirden bahseden birine benden böyle bir şey istenmedi diyemezsiniz. Size iyi seyirler, umarım kardeşiniz çok mutlu olur siz de teorilerinizle birlikte uzaktan izlersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…