- 10 Ekim 2014
- 32.970
- 148.628
- 798
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Dini yükümlülük hissedip imam nikahı kıydıysanız Mehir zorunluluk oluyor evet... Ha dini yönden bizi bağlayan bişey yoktu ve İmam nikahı kıymadık Resmi nikahımızı kıydık diyorsanız Mehirin herhangi bir bağlayıcılığı yok.. Tamamiyle görüşünüze bağlı yani
Teşekkür ederimSizde tam yükselince girmissiniz bu işe neyse bereketli olsun
Valla benimkiler borca harca herşey gitti evlendigim sene uçtular,şimdi onlardan kat kat fazlasını aldım ama yeni gelinken bi bilezik takip çıkamadım eşin dostun karşına hemen borca gitti takılar.Evet imam nikahina kadar belli degildi imam sorunca zorunlu oldugu için bir miktar belirlendi geçildi, o kisma bile karişmadim.
Birşey istemedim diye eşim hicbisey almamazlik yapmadi zaten. 6 yillik evliyiz dugunde takilan takilarim üstüne bir o kadar eklenmiş halde hala duruyor. Birşeyim eksilmedi yani ac gozluluk yapmadigim icin.
Virüsten dolayi nisan kina nasil olcak bilmiyorum konusulcak daha onlarArkadaşım kına gecesini virüsten dolayı iptal etti, sadece düğün yapılacak nişanlısı dönüp demiş ki ne güzel siz hiç masraf yapmicaksiniz, bir zahmet gelin alıyorsunuz sizde demiş
Kiz arkadasi kardesimden istemisAa ilk.defa duyuyorum erkek tarafının bilezik ve takı seti istediğini.. benim bildiğim bunlar kadınlara takılır
Ben hatirlamiyorum nikahta bize öyle bir sey soruldugunu ilk defa duyuyorum
Taki seti yada gerdanlik istemesi buyuk ihtimal anı olarak ozel zamanlarda da takabilmek içindir.Ama sayisini falan da söylemis bes bilezik bir taki seti istiyor
Biraz bir sey yaptilar ama cok az. Size?İstememekle iyi yapmışsınız bende istemedim ama istemediğiniz içinde yoksa hicmi birşey yapmadilar
Kiz arkadasi kardesimden istemis
Herkesin imam nikahi kiydigini düsünmek...Mehiri mi bilmiyorsunuz? Size nikahınızda böyle bir şey sorulmaması imkansız. Benim imam nikahımda imamın tercihi sebebiyle ben farklı bir odadaydım beni temsil edecek kişi (erkek) yanlarındaydı. Ben orda olmamama rağmen imam o kişiyi benim yanıma gönderip sordurdu ne istiyor mehir diye. Sizin şu an yaşadığınız kafa görümce kafası anladım. Hiçbir şeyi bilmiyor olamazsınız. Kardeşinizin de %100 yapmaya imkanı var ve el kızına bu sunulacak imkanları hazmedemiyormuşsunuz gibi.
2 senedir birlikteymiş kardeşiniz, kız arkadaşının kardeşi her buluşmaya gidiyorsa siz de sadece bir tanesine gidip tanımaya çalışsaydınız keşke kızı.
Aah ah önceden tanışmalıydık. Ama eskiden bir hayalimde yoktu. Şimdi heves ettim, aşçılık okuyup restorant açıcambak o zamanlar girseydin şimdi piiuuvvvv, dün kuyumcunun önünden geçerken aklıma geldin1 altın alabilir miyim.artık nasıl gözümü altın bürümüşse arkadaşlarıma da başlatmıştım "her maaş günü ilk iş olarak direkt gidip bi çeyrek (maaşı yüksekse yarım) alınacak " . ve o altın unutulacak, kalan para maaşmış gibi geçinilecek
Ben istemedim mesela ailemde bizde öyle bi adet yok ama siz bilirsiniz dedi onlar almak istedi senin beğendiğin kullanacağın birşey olsun dediler nişanlımla gidip beğenip aldık. Genelde düğünde takmak için istiyorlar sanırım bende düğünde takmayı düşünüyorum.Iyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
Valla benimkiler borca harca herşey gitti evlendigim sene uçtular,şimdi onlardan kat kat fazlasını aldım ama yeni gelinken bi bilezik takip çıkamadım eşin dostun karşına hemen borca gitti takılar.
Bazı aileler sayısını geçtim, gramına kadar konuşuyor bunları. Benim asla tarzım değil ama yapan çok. Sizin bunu ilk defa duymanız, hemen sebebini fesatça boşanmaya bağlamanız kızın takı istemesinden daha garip duruyor.Normal mi diye soruyorum sadece. Sayisini falan vermek isteyecegi seylerin.
Ben ayri bir ülkede yasiyorum nasil bulusmalara gidebilirim. Keske yargilamadan önce biraz sorsanizMehiri mi bilmiyorsunuz? Size nikahınızda böyle bir şey sorulmaması imkansız. Benim imam nikahımda imamın tercihi sebebiyle ben farklı bir odadaydım beni temsil edecek kişi (erkek) yanlarındaydı. Ben orda olmamama rağmen imam o kişiyi benim yanıma gönderip sordurdu ne istiyor mehir diye. Sizin şu an yaşadığınız kafa görümce kafası anladım. Hiçbir şeyi bilmiyor olamazsınız. Kardeşinizin de %100 yapmaya imkanı var ve el kızına bu sunulacak imkanları hazmedemiyormuşsunuz gibi.
2 senedir birlikteymiş kardeşiniz, kız arkadaşının kardeşi her buluşmaya gidiyorsa siz de sadece bir tanesine gidip tanımaya çalışsaydınız keşke kızı.
Sözde mi istediniz evlenirken mi?Bazı aileler sayısını geçtim, gramına kadar konuşuyor bunları. Benim asla tarzım değil ama yapan çok. Sizin bunu ilk defa duymanız, hemen sebebini fesatça boşanmaya bağlamanız kızın takı istemesinden daha garip duruyor.
Ya pardon da ister ister. İmam nikahı kıyarsa mehir ister. Ha tutup bana 10 bilezik al demesi bence abes ama isteyebilir. Para sizden mi çıkacak siz mi alacaksınız bilezikleri kocası yani erkek kardeşiniz isterse 100 bilezik takar karısı olacak kadına size ne sizi ırgalayan durum ne buradaEvet istemedim bundan da utanmiyorum. Adet diye her seyi gözü kapali kabul etcek degilim. Dügünde takilan takildi yeterince zaten. Her ayri olayda sunu istiyorum bunu istiyorum diyecek degilim
Kaç sayfadır acaba ben mi kötü niyetliyim diye düşünüyordum şükür yalnız değilmişimYa pardon da ister ister. İmam nikahı kıyarsa mehir ister. Ha tutup bana 10 bilezik al demesi bence abes ama isteyebilir. Para sizden mi çıkacak siz mi alacaksınız bilezikleri kocası yani erkek kardeşiniz isterse 100 bilezik takar karısı olacak kadına size ne sizi ırgalayan durum ne burada
Neden kıskançlık yapıyorsunuz neden sizi ilgilendirmeyen durumlara burnunuzu sokup insanların arasını bozmaya çalışıyorsunuz
Neden burada saf gibi aa öyle şey mi varmış ben hiç duymadım diye saf ayağına yatıp antipatik oluyorsunuz neden?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?