Nisanlanirken ya da evlenirken bir sey istediniz mi?

İmam nikahi kiyildi, o yuzden zorunluluktu.

Valla benimkiler borca harca herşey gitti evlendigim sene uçtular,şimdi onlardan kat kat fazlasını aldım ama yeni gelinken bi bilezik takip çıkamadım eşin dostun karşına hemen borca gitti takılar.

Arkadaşım kına gecesini virüsten dolayı iptal etti, sadece düğün yapılacak nişanlısı dönüp demiş ki ne güzel siz hiç masraf yapmicaksiniz, bir zahmet gelin alıyorsunuz sizde demiş
Virüsten dolayi nisan kina nasil olcak bilmiyorum konusulcak daha onlar

Ben hatirlamiyorum nikahta bize öyle bir sey soruldugunu ilk defa duyuyorum

Mehiri mi bilmiyorsunuz? Size nikahınızda böyle bir şey sorulmaması imkansız. Benim imam nikahımda imamın tercihi sebebiyle ben farklı bir odadaydım beni temsil edecek kişi (erkek) yanlarındaydı. Ben orda olmamama rağmen imam o kişiyi benim yanıma gönderip sordurdu ne istiyor mehir diye. Sizin şu an yaşadığınız kafa görümce kafası anladım. Hiçbir şeyi bilmiyor olamazsınız. Kardeşinizin de %100 yapmaya imkanı var ve el kızına bu sunulacak imkanları hazmedemiyormuşsunuz gibi.
2 senedir birlikteymiş kardeşiniz, kız arkadaşının kardeşi her buluşmaya gidiyorsa siz de sadece bir tanesine gidip tanımaya çalışsaydınız keşke kızı.

Ama sayisini falan da söylemis bes bilezik bir taki seti istiyor
Taki seti yada gerdanlik istemesi buyuk ihtimal anı olarak ozel zamanlarda da takabilmek içindir.
Bilezikte sayı verebilir ama ortak nokta bulunur.Yani yoksa illa 5 bilezik diye tutturulmaz.
Ama durumu varsa bilezik yapmasını kardeşinizin kârına.Genelde o bilezikler ev araba alınacağı zaman bozduruluyor ve cok iyi de oluyor.

Herkesin imam nikahi kiydigini düsünmek...

Aah ah önceden tanışmalıydık. Ama eskiden bir hayalimde yoktu. Şimdi heves ettim, aşçılık okuyup restorant açıcam onun için biriktiriyorum. E açarsam Onur konuğum belli..

Ben istemedim mesela ailemde bizde öyle bi adet yok ama siz bilirsiniz dedi onlar almak istedi senin beğendiğin kullanacağın birşey olsun dediler nişanlımla gidip beğenip aldık. Genelde düğünde takmak için istiyorlar sanırım bende düğünde takmayı düşünüyorum.

Valla benimkiler borca harca herşey gitti evlendigim sene uçtular,şimdi onlardan kat kat fazlasını aldım ama yeni gelinken bi bilezik takip çıkamadım eşin dostun karşına hemen borca gitti takılar.

Bizimkileri evde tutmuyorum ben. Bir tek dugun gunu koluma girdiler baska da takmadim. Kalin kalin yatırımlık bileziklerle etrafta dolanmak bana ayip ve komik geliyor, takıp dolaşani da gormedim kendi cevremde.

Normal mi diye soruyorum sadece. Sayisini falan vermek isteyecegi seylerin.
Bazı aileler sayısını geçtim, gramına kadar konuşuyor bunları. Benim asla tarzım değil ama yapan çok. Sizin bunu ilk defa duymanız, hemen sebebini fesatça boşanmaya bağlamanız kızın takı istemesinden daha garip duruyor.

Ben ayri bir ülkede yasiyorum nasil bulusmalara gidebilirim. Keske yargilamadan önce biraz sorsaniz

Bende nişanlıyım istemedik bizde yok böyle altın isteme herkes kendi istediğini yapar takar istemek ayıp

Sözde mi istediniz evlenirken mi?

Evet istemedim bundan da utanmiyorum. Adet diye her seyi gözü kapali kabul etcek degilim. Dügünde takilan takildi yeterince zaten. Her ayri olayda sunu istiyorum bunu istiyorum diyecek degilim
Ya pardon da ister ister. İmam nikahı kıyarsa mehir ister. Ha tutup bana 10 bilezik al demesi bence abes ama isteyebilir. Para sizden mi çıkacak siz mi alacaksınız bilezikleri kocası yani erkek kardeşiniz isterse 100 bilezik takar karısı olacak kadına size ne sizi ırgalayan durum ne burada
Neden kıskançlık yapıyorsunuz neden sizi ilgilendirmeyen durumlara burnunuzu sokup insanların arasını bozmaya çalışıyorsunuz

Neden burada saf gibi aa öyle şey mi varmış ben hiç duymadım diye saf ayağına yatıp antipatik oluyorsunuz neden?

Kaç sayfadır acaba ben mi kötü niyetliyim diye düşünüyordum şükür yalnız değilmişim içimden geçenleri yazmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…