Nisanlanirken ya da evlenirken bir sey istediniz mi?

Ben kardesimi tanidigim kadariyla kaybetmek istemiyor o yüzden her seye evet demeye calisiyor mesela kendisini dini konuda sorguya cekmisler bizim aile uygun mu diye kardesim beni oldugum gibi kabul edin nedir bu sorgulamak bile dememis her seyi yanitlamis. Bizde diyoruz ki kaybetme korkusuyla kisiliginden ödün vermek. Neysen osun acik acik konus

Derinlemesine bilemiyorum ama nişanlanacak seviyeye gelmiş insanlar maddi durumlarını az çok biliyordur diye düşünüyorum
Hani çocuğun durumu iyi olsa bile kızın ordan 5 bilezik bi set paketle dercesine miktar belirtmesi hiç hoş değil yine de.

Kardesiniz kendini ifade etme konusunda biraz belki pasif kalıyor olabilir

Miktar belirtmek evet banada doğru gelmiyor biraz kültür meselesi galiba

Ben erkek olsaydım, benden böyle ısmarlama altındır vs isteyecekler,ortada daha bir şey olmadan. Direkt ayrılı

Bana cok onyargili geldiniz kusura bakmayin. Taniamaya gelmemesine bile takilmissiniz. Belki bunu hos kalsinamayan bir ailesi var? Herkezin aile yapisi farkli olabilir. Korkuyor olabilirsiniz ama siz bosandiniz diye onlarda bosanacak degil. Burdaki konulardan kendi tecrubenizden bu kadar kaygiliysaniz bana hic normal gelmedi. Kizi daha tanimadan hakkinda kafanizda bir profil olusmus. Kizin istemesi bana gorede ayip ama kardesinizde durumu buna yetmiyorsa konussun bir zahmet. Belki kiza Tmm yaparim ederim diyordur. Ve kiz kendini sadece 5 bileziklemi garantiye alicak. Yuz binlerdem bahsetmiyoruz. Bana garip geldi dusunceleriz.

Gercekten ya sabir diyorum.
Buradan bakınca Afrika’da egzotik meyvelerle beslenen ilkel bir kabile üyesi ya da Elflere inanan İzlanda yerlisi gibi durmuyorsunuz. Türkiye’de yaşayan herkes gibi siz de bal gibi biliyorsunuz bu ülkede böyle şeylerin konuşulup istendiğini.

Aslında burada çoğu kadın bu konuda dayatma karşıtı. Asil bir tavır sergilenmeli, şu kadar altın istiyorum muhabbetini inanın genelimiz görgüsüzce buluyoruz. Ama herkesin hayata bakışı, kültürü, geleneği, vizyonu aynı değil işte. Hala aşamadık bunları.

Benim takıldığım kısım sizin tavrınız. İstediniz ki cümbür cemaat kıza giydirelim, içiniz soğusun. Ama olmadı. Çünkü KK kadınları her şeye burnunu sokan, fesat görümceleri sevmez.

Ayrıca ailenizin maddi durumu nedir bilmiyorum ama kızın istedikleri gayet makul.

Ben kendim gelenek ve göreneklerden uzak yetismisim demek ki. Ben o zamanlar esimle hic böyle seyleri konusmadim. Yurtdisina gelin gittigim icin daha cok ordaki hayatimiza yönelik konusup plan yapmistik. Benim ailem de öyle cok gelenek görenek bilmez belki dedigin gibi kizin ailesi bunlara bagli düskün insanlardir. Zaten bunca yorumun üstüne bunun gayet normal olduguna inandim yarin annemle de konuscam. Onlara karsi hep olabilir normaldir üstüne gitme kardesimin oluru neyse yapin diyorum üzülmesinler diye.

Türkiyede yasamiyorim yanildiniz. Kiza giydirenlerde var yorumlarda ama sevinmedim. Herkesi kendiniz gibi sanmasaniz keske. Siz gelenek görenekle büyüdünüz diye benimde öyle büyüdügümü sanmaniz gercekten ilginc.

Nişanda set istenmez yaw. İki taraf karşılıklı bişeyler takar ama nişanda ağır istedikleri. Bunlar düğünde takılır. Siz hanım kızı iyi tanımaya bakın. Biraz fazla geldi istekleri bana.

Ha durumunuz varsa sorun değil tabi ama bütçeyi aşıyorsa sıkıntı

Burda istenir diyende var istenmez diyende. Istekleri cok diyen de var az bile diyende. Demek ki baya göreceli bir durum. Bir dogru yok yani. Bütcesine göre yapabildigini yapcak artik.

Türkiyede yasamiyorim yanildiniz. Kiza giydirenlerde var yorumlarda ama sevinmedim. Herkesi kendiniz gibi sanmasaniz keske. Siz gelenek görenekle büyüdünüz diye benimde öyle büyüdügümü sanmaniz gercekten ilginc.
Geleneksel bir aile yapısına sahip değilim. Ama o şekilde büyütülmedim diye mensup olduğum kültüre tamamen uzak da değilim. Yeri geliyor çevresinde, okuduğu kitapta, izlediği filmde, BDV konularında vs. her yerde rastlıyor insan. Siz ne hikmetse hiç duymamışsınız, hayret.

Herkesi kendi gibi sanan biri var evet. Ama o ben değilim.

Burda istenir diyende var istenmez diyende. Istekleri cok diyen de var az bile diyende. Demek ki baya göreceli bir durum. Bir dogru yok yani. Bütcesine göre yapabildigini yapcak artik.
Maddi durumlar ve yöreye göre adetler farklı çünkü.

Burada kısas alınacak nokta iyi niyet. Olmadığını bile bile çok şey istiyorsa merhametsiz biri olabilir. Ama var da istiyorsa hakkıdır. Özetle her durumda iyiniyet kaidesi önemlidir. Zamanla gelininizi tanırsınız zaten

Cevremde cogu arkadaslarim Türk olmayanlarla evli birak taki istemeyi dügün bile yapmadilar. Bir beyaz elbise aile arasi bir yemek tamam oldu bitti. Kuzenlerim falan da geleneksel bir sekilde evlenmedi. Anne baba siz böyle yaptiniz ama biz bu sekilde yapcaz ayni gelenekleri sürdürmek istemiyoruz dediler. Tabiki taki isteme durumunu duydum ama hala bunu deli gibi takip ettirmek isteyen genc bir kiz tuhafima gitti acikcasi.

Aynen öyle taniyip görcez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…