Nisanlanirken ya da evlenirken bir sey istediniz mi?

Kesinlikle kıroluk.

Off bırakın böyle ucuz hesapları güzel kardeşim. Biraz medeni yaklaşın şu evlenme işlerine. Bu ülkeden umudum her gecen gün azalıyor valla. Buradaki bu şekil yazılanlar ve esra erol gibi programlarda olan bitenler beni umutsuzlastiriyor giderek.

Sırf evleniliyor diye, gelenek adı altında bir şeyler istenmesi çok çirkin. Ama isteyen ailesi değil, istenen de siz değilsiniz.
İki sevgili birbirlerinden bir şeyler isteyebilirler. Sizi ilgilendiren bir şey yok.
Kaç yıllık sevgilime canım ister "şuradan 2 simit sardır" derim; canım ister "2 bilezik al" derim. Aynı şekilde o da bana "şunu beğendim, düğün hediyesi bunu al" diyebilir.
Para bizden çıkıyorsa başkalarını ilgilendiren bir şey yok.
İstenen şeye gücü yetmeyen de ağzını kullanarak "bu beni aşar" diyebilir.

Nasilmis medenisi? Medeni olmasi icin nasil olmasi gerek sizce?

Severek mi görücü usulü mü?

Şöyle söyliyim size kendini garantiye almak değil de bazı yörelerde var böyle adetler kaç bilezik takacaksın neler takacaksınız gibi gibi hiç unutmam kuzenim isteme günü tek tek kaç tane bilezik trabzon kelepçe midir nedir 1 adet pırlanta bir de set istemişti düğünlerde herkesin kolunda oluyor ya hava atmak için işte bana bu kadar taktılar hıh demek için yöresel yani bazı yörelerde de böyle takı istemek çok tuhaf bence de tuhaf kendi tarafımızda da var ama bana çok saçma geliyor karşı taraf hediye ne takarsa o ama sormayınca da hiç takmayanlar da oluyor kız o yüzden istemiştir.

Parayı takıyı düşünmeyeceksin, eşine evliliğine odaklanacaksin.
Cesitli sebeplerden düsünülüyor iste: hic bir sey takmazlarsa cevrem neder, ucuza gitti derler, erkek para ödemezse degerimi anlamaz... nesilden nesile aktariliyor iste hastalikli düsünceler.

Nasıl tanıştılar

Severek belki de ele güne mahcup olmamak adina gelenekleri yerine getirmek istiyorlar

Cesitli sebeplerden düsünülüyor iste: hic bir sey takmazlarsa cevrem neder, ucuza gitti derler, erkek para ödemezse degerimi anlamaz... nesilden nesile aktariliyor iste hastalikli düsünceler.
Ah kardeşim. Sen dik dur, gül geç. Herkes kapısını kapatıp evlerine girince bitiyor o konuşmalar. Kulaklarınızi tikayin. Hayat mücadelesi hiç bu dediklerine mahal bırakmiyor inan.

Ayni üniversite ayni bölümü okumuslar orda.
Seven insan sevdiğini zora sokmak istemez. Tabiki alınacak bir şeyler ama adet adı altında zorunlu tutmaları doğru gelmedi. Belki kızın ailesi baskındır kız sesini çıkaramamıştır. Böyle durumlarda her kafadan bir ses çıkar kafan karışır

Bizde ya cevresi ya annesi dayatmistir diye düsündük. Cünkü kardesim kizi cok daha farklu anlatmisti iki senedir birlikteler huyunu biliyordur mutlaka.

Daha ortada tanışma yok bişey yok onların derdine mi düşmüş vay be kıza bak uyanık

Biz istemedik kendileei bisiler taktilar bosaniyoruz kendi taktiklarini alacak aslinda çekişmeliye gitsem hepsini alirim ama bir yil daha esi olmak istemiyorum protokolde anlasalim yeter ki dedim sustum

Esimden herhangi bir sey istemedim, o kendi uygun buldugu seyi hediye olarak aldi.

5 bilezik isterim seklinde bir talepte bulunmak bana kendine deger bicip kendini satmak gibi gelir. Cok cirkin.

Kadin guvence olarak ister gibi görüsler var ama aynı universite ayni bolumden mezun kisilerden biri neden kendini otekinden asagida goruyor da boyle bir guvenceye ihtiyac duyuyor? Birinin pipisi var birinin yok. Bu mudur? Bu ataerkil kafalari yikmak lazim artik.

Sonra kayinvalidem hizmet bekliyor konulari havada ucusuyor. Kayinvalidelerin cogu bu gelinleri "parasini verip aldiklari bir mal" olarak görüyor.

Kardesiniz kendi bütçesini asacak seylere kalkismasin, bunu uygun dille karsiya aciklamayi bilsin, yoksa bunun sonu gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…