- Konu Sahibi melankolik_24
-
Kesinlikle kıroluk.Cevremde cogu arkadaslarim Türk olmayanlarla evli birak taki istemeyi dügün bile yapmadilar. Bir beyaz elbise aile arasi bir yemek tamam oldu bitti. Kuzenlerim falan da geleneksel bir sekilde evlenmedi. Anne baba siz böyle yaptiniz ama biz bu sekilde yapcaz ayni gelenekleri sürdürmek istemiyoruz dediler. Tabiki taki isteme durumunu duydum ama hala bunu deli gibi takip ettirmek isteyen genc bir kiz tuhafima gitti acikcasi.
Nasilmis medenisi? Medeni olmasi icin nasil olmasi gerek sizce?Off bırakın böyle ucuz hesapları güzel kardeşim. Biraz medeni yaklaşın şu evlenme işlerine. Bu ülkeden umudum her gecen gün azalıyor valla. Buradaki bu şekil yazılanlar ve esra erol gibi programlarda olan bitenler beni umutsuzlastiriyor giderek.
Parayı takıyı düşünmeyeceksin, eşine evliliğine odaklanacaksin.Nasilmis medenisi? Medeni olmasi icin nasil olmasi gerek sizce?
Severek mi görücü usulü mü?Iyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
Cesitli sebeplerden düsünülüyor iste: hic bir sey takmazlarsa cevrem neder, ucuza gitti derler, erkek para ödemezse degerimi anlamaz... nesilden nesile aktariliyor iste hastalikli düsünceler.Parayı takıyı düşünmeyeceksin, eşine evliliğine odaklanacaksin.
Nasıl tanıştılarMesela kardesim onlarin evine tanismaya gittk kendisi bize tanismaya gelmedi biz de adet böyle diye. Bir de aile arasinda dini acidan farklar var kardesimi sorgulamislar evde bu yönden. Kiz dememis bile ailesine saygi duyun lütfen diye. Bunlar bizi düsündürüyor. Tek istedigim kardesimkn üzülmemesi tabiki
Severek belki de ele güne mahcup olmamak adina gelenekleri yerine getirmek istiyorlarSeverek mi görücü usulü mü?
Şöyle söyliyim size kendini garantiye almak değil de bazı yörelerde var böyle adetler kaç bilezik takacaksın neler takacaksınız gibi gibi hiç unutmam kuzenim isteme günü tek tek kaç tane bilezik trabzon kelepçe midir nedir 1 adet pırlanta bir de set istemişti düğünlerde herkesin kolunda oluyor ya hava atmak için işte bana bu kadar taktılar hıh demek için yöresel yani bazı yörelerde de böyle takı istemek çok tuhaf bence de tuhaf kendi tarafımızda da var ama bana çok saçma geliyor karşı taraf hediye ne takarsa o ama sormayınca da hiç takmayanlar da oluyor kız o yüzden istemiştir.
Ayni üniversite ayni bölümü okumuslar orda.Nasıl tanıştılar
Aynen öyledir muhtemelen çünkü böyle şeyleri konuşmayınca hiç takmayan evladına bir hediyeyi çok gören aileler olabiliyor ondan istemiş olabilir.Severek belki de ele güne mahcup olmamak adina gelenekleri yerine getirmek istiyorlar
Ah kardeşim. Sen dik dur, gül geç. Herkes kapısını kapatıp evlerine girince bitiyor o konuşmalar. Kulaklarınızi tikayin. Hayat mücadelesi hiç bu dediklerine mahal bırakmiyor inan.Cesitli sebeplerden düsünülüyor iste: hic bir sey takmazlarsa cevrem neder, ucuza gitti derler, erkek para ödemezse degerimi anlamaz... nesilden nesile aktariliyor iste hastalikli düsünceler.
Seven insan sevdiğini zora sokmak istemez. Tabiki alınacak bir şeyler ama adet adı altında zorunlu tutmaları doğru gelmedi. Belki kızın ailesi baskındır kız sesini çıkaramamıştır. Böyle durumlarda her kafadan bir ses çıkar kafan karışırAyni üniversite ayni bölümü okumuslar orda.
Bizde ya cevresi ya annesi dayatmistir diye düsündük. Cünkü kardesim kizi cok daha farklu anlatmisti iki senedir birlikteler huyunu biliyordur mutlaka.Seven insan sevdiğini zora sokmak istemez. Tabiki alınacak bir şeyler ama adet adı altında zorunlu tutmaları doğru gelmedi. Belki kızın ailesi baskındır kız sesini çıkaramamıştır. Böyle durumlarda her kafadan bir ses çıkar kafan karışır
Demek ki aile zorluyor kızı.ben kıza da üzüldüm şimdiBizde ya cevresi ya annesi dayatmistir diye düsündük. Cünkü kardesim kizi cok daha farklu anlatmisti iki senedir birlikteler huyunu biliyordur mutlaka.
Daha ortada tanışma yok bişey yok onların derdine mi düşmüş vay be kıza bak uyanıkIyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
Biz istemedik kendileei bisiler taktilar bosaniyoruz kendi taktiklarini alacak aslinda çekişmeliye gitsem hepsini alirim ama bir yil daha esi olmak istemiyorum protokolde anlasalim yeter ki dedim sustumIyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?