Nisanlanirken ya da evlenirken bir sey istediniz mi?

Sirf kadin oldugu icin bunlari istemeyi kendine hak görüyor. Karsidakininde sevdigine emin zaten yapar diyor. Bir seyler istenebilirde bunu sayiyla söylemek cok tuhaf geliyor bana, bir de belirli bir fiyattaki bilezik olcakmis. Simdi burda yazmak istemiyorum ama mevla büyük.

Bakın buraya kim ne yazarsa yazsın bence çok yanlış ve artık tamamen kalkması gereken bir şey bu. İçinden gelip erkeğin kıza düğün hediyesi almak başkadır, karşı tarafın beni alıyorsunuz karşılığında bla bla bla vereceksiniz diyerek kendisine alınıp verilen bir mal gibi davranması başkadır. Eşitlikten bahsediliyorsa bu her alanda olmalı. Kızlarımız da artık bilinçlenip bu adet adı altında normal karşılanan saçmalıklara pabuç bırakmamalı.
Ne münasebet? Neden sırf evleniyorum diye eşimin ailesinden altın talep edeyim?
Hiçbir mantıklı izahı yok.

Bir durdum önce, evrende yeni kapı açıldı herşey değişti, kızlar set ile erkek evine gitmeye başladı ben eski evrende kaldım sandım iyiki varsın
Ben de öyle sandım
Vay anasını , ben benim adamı bedavaya aldım , dedim içimden ya.

Geçen yıl evlendim. Ne ben şunu isterim dedim ne de kayınvalidem ne istersin diye sordu. Nişan için onların tanıdığı bir kuyumcuda alyans alınırken "sana nişan hediyesi set düşünüyor annem etacarinea'cım set ayırtmamız lazım annem alacak" dedi eşim, set alındı. Naif kayinvalidem fiyatını gözüme sokmamak için eşimle bizi yalnız gönderip hediyenin ücretini sonra halletmek istemiş. Düğünde de kendi bütçesine, isteğine göre adet ve gramda bilezik uygun gördü. Asla şu kadar gram şu adet diye bir belirteç olmadı dediğim gibi. Mahçup oldum, çok masraf olmuş dediğimde benim gönlümden gelinime bu koptu dedi hatta bir kez mevzusu olduğunda
Takı çok önemli mi, belki değil. Gösteriş desem gerçek gibi imitasyonlar var yatırım olarak da işçiliği olan set manasız, bilezik belki bir nebze diyeceğim ama. Maalesef bizim kültürümüze işlemiş bu gelenekler, insanlar şartlarını zorlayıp kriterlere takılıyor çok acı. Fol yok yumurta yokken bu şekilde adıyla istemek çirkin geldi bana.

Ne tatlı kayınvalideniz varmış. Benimki de “sana taktığımız setin parası x bin lira” diye üstüne basa basa söylemişti kimse sormadığı halde :)

ben hallerine acıyıp istememistim ama şimdi çok pişmanım, altının değerini anlama ve kv yi yakinen tanima fırsatı bulduğum şu 16 yıl sonunda diyorum ki, keşke altın kemer kulce altin filan isteyip ocağını söndürseydim zamanındahe takar mıydı bilmem, ama en azından zor durumda kalırdı kevaşe

Hemde istesin istemesin takılsın takılmasın neden size dert oldu da bu konuyu açtınız ki. Benim abimde nişanlı 6 bilezik saat küpe cerceveli zincir bileklik kolye hepsi istendi hepsi takıldı bana hiç dert olmadı valla takıyosa kendine takmıyosa kendine para benden çıkmadığı ve bana gelmediği sürece sıkıntı yok

Yaram içerdeee... Acımak değil benimki, tam tersi durumları iyi ve istesem kesin alırlardı, mehir ne istiyorsun dediler mesela o ne neden falan oldum. Mecbur bişey istemen gerek dediler ama altın demediler, ne bileyim çikolata falan bişey alınır işte dedim. Kv dalga geçiyorum sanmış sinirlenmiş. Hem kimseden bişey isteyemem hemde böyle şeyleri hiç duymadım o zamana kadar. Dediğiniz gibi şimdi olsa bir kemer isterdim altından

ahhhh hemşire cahillik bizimkisi, o kadar okul oku, bilmem kac tane dil öğren, siyasetinden sosyolojisine biyolojisinden psiklojisine dünya literaturu harman et, yok yukseğiydi yok doktorasiydi entellektüalitenin dibine vur ama iş beleşten altın istemeye gelince dilin damagin tutulsun, mehir neydi lan ?diyerek havalara bak.. olacak iş değil ama yaptik iste

Bizden de 10 tane 20gr bilezik.(gramı belli dikkatinizi çekerim) birtane set nişan için bir tane set düğün için.birde iyi bir semtten ev istediler.( iyi bir semtten)
Aklıma geldikçe sinirleniyorum
oha..bunlar olmasa evlenmeyecek miymis kız? siz kimi istediniz bacim? adrianna lima yı mi? kardashianlardan mi begendiniz kizı? gerçi semt var semt var ama iyi bisemtten ev nerden baksan 1500000, altınlarda 20×10+200=400×390=400000 desek yuvarlak, düğundü gelinlikti nerden baksan 2000000 luk hatunmuş .....vay be

Son düzenleme:
Canımız sağolsun bizim yatırımımız daha değerli, neyse yavaş yavaş toparlıyorum ben, bildiğiniz gibi üstad şuan 1 tane çeyreğim var. Biiiiirrrr

Bizden de 10 tane 20gr bilezik.(gramı belli dikkatinizi çekerim) birtane set nişan için bir tane set düğün için.birde iyi bir semtten ev istediler.( iyi bir semtten)
Aklıma geldikçe sinirleniyorum
Büyük Britanya dan prenses keziban'a mı talip oldunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…