- Konu Sahibi melankolik_24
-
Aynen. Kardesimi hic düsünmüyor tek kendisini mi düsünüyor diyeHayır anladım istemesini garip buldunuz kendisini garantiye alacak şimdiden neler düşünüyor bu gelin diyorsunuz doğru değil mi
Bu kötü biraz, ben şahsen eşimin durumu olmasaydı ülkede yap diyede diretmezdim yani bu olmazBizim tek düsüncemiz kardesimi parmaginda oynatcak diye:)) kardesim saftir üzülmesin diye kendi kisiliginden de ödün veriyor onu istemiyoruz. Benim maddi durumum yok hepsini yapamam ama sunu yaparim diyemiyor. Olmazdan oldurmak istiyor ona kiziyoruz
Valla benKizkardesimde nisanlanmadan iyyy o ne bilezik mi takmam ben diyordu sonra ev alacaklardı kocası na vermek istemedi ev alirken.bilezik bağımlılık yapar böyle
Ben hatirlamiyorum nikahta bize öyle bir sey soruldugunu ilk defa duyuyorumBende önceden istemedim sizin gibi aklımıza bile gelmedi,düğün sonu nikah kiyilirken imam sordu mehir ne olacak diye eşimin düğünde taktiği 4bilezik vardı göstererek bilezikler dediler ve gramini söylediler.
Kardesim tek erkek cocuk degil. Biz de belki kizin annesi söyletiyordur diye düsündük. Kizi daha hoc tanimadigimiz icin bilmiyoruz.
Bunu bekleyip göreceksiniz. Şimdiden acaba koymayın aranıza derim. O altınlar ileride ev araba almak için lazım olabilir bir hastalık durumunda kullanılabilir varsa yapabilme durumu sorgulamayın yapın benceAynen. Kardesimi hic düsünmüyor tek kendisini mi düsünüyor diye
Dini yükümlülük hissedip imam nikahı kıydıysanız Mehir zorunluluk oluyor evet... Ha dini yönden bizi bağlayan bişey yoktu ve İmam nikahı kıymadık Resmi nikahımızı kıydık diyorsanız Mehirin herhangi bir bağlayıcılığı yok.. Tamamiyle görüşünüze bağlı yaniBana şunlari alin demedim diye nikahim geçersiz sayilmiyor bildigim kadariyla.
Altin istemeyince nikah mi tutmuyormuş? Ben 6 senedir evli degilim heralde.
Mehir zorunlu dediler, zorunlu oldugu için belli bir miktar belirlendi elbet ama kalkip illa şunu şunu alin demek gerekmiyor, zorunluluk değil gerisi herkesin kendi karakteri kulturudur.
Ben istemedim valla bir sey. Dogrumuydu yanlis miydi bilmiyorm.Bu kötü biraz, ben şahsen eşimin durumu olmasaydı ülkede yap diyede diretmezdim yani bu olmaz
Bizim memlekette öyle oluyo hep nikah kiyilirken mehirde sorulur sonra nikah tamamlanir.Ben hatirlamiyorum nikahta bize öyle bir sey soruldugunu ilk defa duyuyorum
İstememekle iyi yapmışsınız bende istemedim ama istemediğiniz içinde yoksa hicmi birşey yapmadilarBen istemedim valla bir sey. Dogrumuydu yanlis miydi bilmiyorm.
Iki senedir birlikteler. Kardesim kizla bulusurken kardesi de yanlarinda oluyormus. Galiba cok korumaci bir aileKardeşiniz ne kadar zamandır birlikte peki?
Bende önceden istemedim sizin gibi aklımıza bile gelmedi,düğün sonu nikah kiyilirken imam sordu mehir ne olacak diye eşimin düğünde taktiği 4bilezik vardı göstererek bilezikler dediler ve gramini söylediler.
Sizde tam yükselince girmissiniz bu işe neyse bereketli olsunValla bengizemliasli nin tavsiyesi ile geçen bir çeyrek aldım, o günden sonra böyle oldum 30 yaşındayım ve yeni girdim altın dünyasına.
bak o zamanlar girseydin şimdi piiuuvvvv, dün kuyumcunun önünden geçerken aklıma geldinValla bengizemliasli nin tavsiyesi ile geçen bir çeyrek aldım, o günden sonra böyle oldum 30 yaşındayım ve yeni girdim altın dünyasına.
Arkadaşım kına gecesini virüsten dolayı iptal etti, sadece düğün yapılacak nişanlısı dönüp demiş ki ne güzel siz hiç masraf yapmicaksiniz, bir zahmet gelin alıyorsunuz sizde demişHımm bu adet sanırım türkiyeye yeni gelmiş ve siz de ilk kez duyuyorsunuz. Erkek evlendirirken şu triplere girmeyin evet altın takacaksınız ve evet boşanırlarsa da altınlar kızın olacak. Siz sakın kocanızdan istemeyin sakın.
Evet istemedim bundan da utanmiyorum. Adet diye her seyi gözü kapali kabul etcek degilim. Dügünde takilan takildi yeterince zaten. Her ayri olayda sunu istiyorum bunu istiyorum diyecek degilimHımm bu adet sanırım türkiyeye yeni gelmiş ve siz de ilk kez duyuyorsunuz. Erkek evlendirirken şu triplere girmeyin evet altın takacaksınız ve evet boşanırlarsa da altınlar kızın olacak. Siz sakın kocanızdan istemeyin sakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?