Size kalmis. Kendinizi nasil ve ne zaman rahat hissediyorsaniz oyle hitap edin. Ben asla dumduz anne baba demedim. X anne, y baba. Biyolojik bir annem ve babam var sukur. Bir farki olmali bana gore
Ayıp olmaz da, anne baba demeni istiyorlar genelde. Hoşlarına gidiyor...
Ben de diyemem gibi geliyordu ama eşim nişanlıyken kandilde annemi arayıp "Kandilin mübarek olsun anne" demiş, annem de hemen mutluluktan uçarak beni aradı "X bana anne dedi, hemen kv ara, sen de öyle de" dedi.
Çok sıkıla sıkıla aradım, ama devamı geldi.
Telefonda demek daha kolay bana kalırsa.
Ben de genelde X anne, X baba diyordum, ama şimdi anne diyorum
Derseniz daha samimi buluyorlar ve daha çok seviyorlar. Ben nişanlıyken söylemiştim ama o aradaki ciddiyetide biraz otoriterliğide bırakmayın tabi belli etmeden hanım hanımcık.
Ben nişandan sonra demeye başlamıştım , eşimde aynı şekilde..
Hatta öyle ki söz isteme vs arası 4 -5 gün olmak zorunda kaldı o arada nasıl hitap edeceğimi şaşırdım nişan olsa da anne baba diyebilsek dedik.. içinizden gelmiyorsa demeyin tabi size kalmış
Ama art niyet aramaya gerek yok o da bir anne , baba üstelik sevdiğiniz adamın anne babası..
Bence evlendikten sonra da denilmemeli ama erkek anneleri pek meraklılar nedense anne baba denilmesine. İçinden gelerek demedikten sonra ne fark eder ki.
biz daha arkadaşken anne babasıyla tanışıp teyze, amca demiştim, öyle de kaldı,
bir gün eşimin halası aaa sen hala teyze mi diyorsun diyince, kayınvalidem, biz öyle alıştık, teyze de anne yarısıdır demişti :)
eşim ise başından beri anne baba diyor, daha sevgiliyken anne baba dedi
içinizden nasıl geliyorsa öyle hitap edin bence, en önemlisi bu.
Öyle bi takıntımız olmadı ama eşim de ben de evlenene kadar demedik. Benim annem yok ben ancak dedim zaten. Kayınvalidem kayınpederim de eşime kesinlikle kıza karışma içinden ne geliyorsa öyle desin demişler bana çok zaman sonra söyledi. Bence mecburi değil. İçinizden nasıl geliyorsa öyle söylemek en güzeli ve en doğalı.
Benim annem demezdi dedeme, sesleneceği zaman çok zorlanırdı mesela nehir dedene şunu ver dedeni çağır gibi, dedem demiş ki kızım en çok seni seviyorum ama ağzındanda bir kere baba lafını duyamadım diye.
Sonuç olarak ben diyorum kv kp e anne baba diyorum, kaçsan kaçsan nereye kadar eltim x anne x baba der yadırgamazlar
erkekler daha rahat soyluyor bunu sanirim
benim anne demem cok zaman almisti , babayi hic demedim hatta
neyse simdi oyle dertlerim yok cok sukur
bence jasmayin kendinizi , nasil rahat hissediylrsaniz oyle hitap edin