- 15 Eylül 2009
- 2.486
- 881
- 323
İnşallah canım Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin. Böyle çok günlük olmasın ama abiye de olmasın bence :) dizlerinde hanim hanimcik ne güzel olur :) ay özendim valla :)) herkes dert anlatmis içim kararmisti :) senin konun içimi açtı azıcık dertlerimi unuttum. en güzel günler sizin olsun inşallah ne güzel telaslar bunlar takarsin bi yakinini koluna mağaza mağaza bakarsın. eminim ki çok da güzel gönlüne göre bi elbise bulursun hersey istediğin gibi olur. Insanciklar sıcak çorbalarını içerken sen de içten içe ne güzel oldum bugün diye sevinirsin :) :)
hayır ayrıldım ve o kişi 1 ay sonra evleniyor
Aileler önceden tanışıyormuydu peki? Yada damat adayını fln?
Yani sizinkiler zaten razımızda vermeye yoksa ilk defa mı bir araya geliniyordu?
Hmmm anladım, sizin durum daha iyimiş..
Demesine doğru diyorsunuz da işte benim ailemin beni veresi yok
3 ay önce erkek arkadaşım sizinle tanışmak istiyor gelsin mi dedim, hala cevap yok..
Ha annem "gelipte napıcak" dedi baya.. Yani tanısam da tanımasamda istemiyorum ben isterse dünya iyisi olsun der gibi bir şey
Hal böyle olunca bizim tanışma isteme söz nasıl olcak hiç aklım almıyor, çünkü biz de baya uzağız öyle 3-5saatlik yol da değil
Hayırlısı artık, konu sahibi k bakma canım azıcık kendimi de kattım
Ailem yurt dışında yaşıyor. eşim ve ailesi beni istemeye geldiklerinde bir hafta kalıp döndüler. eşim ve ailesi geldikleri gün bize geldiler yemeğe davet ettik tanışma oldu sonra otellerine döndüler.
ertesi gün isteme, onu ertesi günü ise nişan yemeği oldu yüzüklerimiz takıldı. yemeğe sadece yakınlarımız geldi. biz bohça yapmadık ben istemedim, yapmadım da.
Tanışma günü kahve içilmez
Tanışılır
Sonra gün verirsiniz isteme için o gün gelinir istenir baban verdm dediği an kahve pişirilir söz kesilir isterseniz ogün nişan yüzüğü takarsınız istemezseniz ileri bi tarihte yüzük için gün belirlenir nişansa ona da karar verirsiniz. Yüzük takıldığı gün nişanlının ailesi sana takı takar saat de takar senin ailende ona saat takar. Nişanlının ailesi bohçayı yüzük takıldığı gün getirir. Sizse 2 hafta sonra bohça götürsünüz.içinden ne geliyosa onu giy.
Mutluluklar
benim eltimler kv lere yemek yapmamışlar hala konuşulur ki rahat 15 yılı geçti
şehir dışından gitmişler
hoş geldiniz demişler sadece
galiba pasta börek vs de yokmuş
4 tane bilezik isteriz demişler onları da takıp gelmişler
annem bayağı mükellef sofra kurmuştu
gündüz gelmişlerdi
onlar da aç kalırız diye otobüsten inince yemişler bir şeyler tüm yemekler arttı
bizde de öbür geline 4 tane bilezik taktım buna şimdi takmayacağım düğünde takarım dedi
biz hiçbir şey demedik ama buradaki arkadaşlar gibi olsaydı çoktan nişan atılmıştı
kv bana değer vermiyor vs vs diye
zira kv de den hiç beklentim olmadı halen de mesafem sağlam bana karışması olanaklı değilll
Kendi yaptığımı anlatayım; uygun bir fırsatta çıktık sevgilimle, önce onun ailesinin yanına gittik onlarla tanıştım. Oradan çıkıp benim memlekete gittik onu annemle tanıştırdım. Sonra döndük işimizin başına. (İki aile arasında neredeyse 1000km var) Yani birer kez gördüler bizi.
Daha sonra aileler en azından gelin-damat için bohça yapalım dediler. Bize kalsa yapmayacaktık ama kırmadık, çıktık bir gün sevgilimle, birlikte seçtik aldık ne istiyorsak. İkimizin eşyasını da poşetleyip kargoyla benim memlekete yolladık devasa bir valiz. Tarihi gelince de onlar çıkıp geldiler, aslında gelince 1 hafta kaldılar bizim orada ama ben tören merasim sevmediğim için her şey aynı gün hallolsun, gerisinde de onları gezdirelim, samimi vakitler geçirilsin istemiştim.
Sabah kalkıp kuaföre gittim, sade bir saç ve hafif bir makyaj yaptırdım. Öğleden sonra 13.00 civarı geldiler; isteme esnasında kalabalık olmak istemedim ben; özel bir an neticede, bana yakışıksız geliyor cümbür cemaat orada olunması. Babam olmadığı için kardeşimden istediler; o da verdi sağ olsunArdından 14.00 civarı teyzeler vs geldi yüzükler takıldı. Saat 17.00 civarı da nikah memuru geldi eve; attık imzaları Biraz tebrik kutlamadan sonra millet gitti evine, biz de kv kp annem falan hep birlikte lahmacun söyleyip yedik
Çok şükür her ikimizin ailesinde de öyle bir karşıyı beğenmemeler; artistlik çabaları vs olmadı hiç. Bohçaları biz aynı gün verdik karşılıklı; zira zaten aslında içlerinde ne var biliyorduk kendimiz aldığımız içinAma sağ olsun kv kendisi de bizim aldığımızdan çok ve daha güzel şeyler almış, hatta kızının nişanı benden bir ay önce olan teyzem "Keşke siz önce nişan yapsaymışsınız, neler öğrendik, bizde hiç böyle olmadı" falan dedi, annem dört köşe tabi
Birkaç gün önceden börek falan sarıp atmıştık dolaba, biraz kuru pasta, yaş pasta derken halloldu bizimkisi, şehre daha önce geldikleri için açlık sıkıntısı yoktu zaten. İnternetten de lavanta keseleri almıştım onları dağıttık.
Elbise olarak da sade, yaşınızı fırlatmayacak, dekoltesiz bir şey öneririm.
Ben netameli işleri sevmem, pratik bir insanımdır. Uyandığım sabah sözlü bile değildim, aynı günün akşamı evliydimBahara da düğünümüz var inşallah, düğünü de pratik takılıcaz, size de sakinlik ve kolaylıklar diliyorum. Umarım ne sizin aileniz ne de sevgilinizin ailesi gereksiz kaprislere girmez (siz kendiniz de elbette). Mutluluklar
Aaa ozaman 1 er gün arayla hepsini yapın aynı gün de yapabilirsiniz su akar yolunu bulur bebeğim telaş yapma hiçç rahat ol2-3 haftalık bir zamanımız yok işte 1 hafta içerisinde olmak zorunda herşey adam yurt dışından geliyor 1 haftalığına tanışmaya gelirler olmassa sonra babam tarih verir 2 gün sonra gelirler yüzüklerle hem söz olur hem isteme ozamannn ayyy ayyyy ne telaşlıyım böyle 2 ay var daha bende ki panikk
teşekkür ederiiimm
bu baya değişikmiş hemen bilezik istemeler falan
Amin canim saol..Hakkında hayırlısı olsun inşallah herşey yolunda gider...
Teşekkür ederim, ben de memnunum öyle yaptığımıza, kraliyet kanı da taşımıyoruz neticede; öyle günlerce sürecek merasimler silsilesi yorar gerer bizi
Bize kalsa düğünü de es geçecektik de, ebeveynler vicdanlara seslenince yapalım peki dedik. Hatta önce iki yerde düğün dediler, sonra bir taneye ikna oldularFakat eşim yurt dışında çalışıyor ve izin durumları sıkışık çoğu zaman, ben düğünün yapılacağı yere 1000km mesafedeyim, ev kurma falan da yok, tüm düğün organizasyonunu her şeyi internet ve telefon üzerinden halledip, izin alıp düğünümüze katılacağız, sonra da ikimiz de uçağa binip yaşadığımız yerlere döneceğiz. Çoğu zaman bana da anlam veremiyorlar ama izah etmeye çalışmayı bıraktım, insanların geneli dar düşünüyor.
Umarım konu sahibesi arkadaş da ne istediğini bilen biridir ve bu süreç hiçkimse için yıpratıcı olmaz
Hayırlı olsun öncelikle
Kayınpeder bir hafta burda diyorsunuz; bu sebeple bir gün yemek bir gün söz bir gün isteme vs yapmayın bence.
Gelip istesinler yüzükler vs takılır. Daha sonrasında babasının dönmesine yakın ilk adımı atmış aileler olarak bir yemeğe çıkarsınız. Hem vedalaşma olur.
Bohça işlerini bilmiyorum. Ben yapmadım yapılmasını da istemedim. Ne ihtiyacımız varsa sadece eşimle gittik aldık. Bohça düzmedik.
Böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Siyah renk hariç farklı renkli düz bir elbise seçmelisiniz.
Uzun veya kısa size kalmış.
Ben beyaz kısa bir elbise giymiştim.
Eşim bana nişanda bir kelepçe takmıştı. Kahveler yapıldı isteme oldu sonra yüzük takıldı. Eşim takısını taktı. Pastayı kestik ikram yapıldı. Sonra biraz daha sohbet muhabbet evlere dağıldı herkes. Gece oldu benim nişanım. Aile arası.
Sen neden bunu bize sordun buyuk hic kimsen yok mu senin bizden duyduklarınla hslletme isini her sey olacagına varır.
Ben senin yerinde olsam herşeyi ben düşünmezdim. Saçım, kıyafetim, ayakkabım bunlara zaman ayırırdım. Ben ilk geldiklerinde nisan ayıydı baharlık bir elbise giydim. Tek renk mercan rengi. Ten rengi dore detaylı ayakkabı, güzel bir kolye. Saçlarıma düz fön. Bana bunlar yakısmıştı. Çok hafif bir makyaj da vardı. Ben çok kısa olmayan elbiseden yanayım.
Gelip gitme takı felan yoreden yoreye değişebilir. Ama bizde erkek evine toplanıp gidilmez. Sadece anne ve yanina refakat eden bir bayan gider. Annemle teyzem gitti. Ben düğüne kadar gitmedim. Ama kardeşi arkadaşım old için biliyordum zaten. Bizde düğünde damada maddi duruma göre saat takilır. Biz sadece söz yaptık, ayrı nişan yapmadık. Sözde ben ona o bana evlilik yüzüğü aldık. Bohçam söz kesileceği gün geldi. Bohçada herşeyi ben beğendim aldım. Amaaaan çok ayrıntı var, heyecanlı işler.
Biz istemeden önce tanışma faslını yaşamıştık
İlişkimiz 6 yıllık olduğu için ben zaten hepsini tanıyordum ama aileler tanışmıyordu.
Önce onlar bize yemeğe geldiler, 2-3 hafta sonra biz gittik
1 ay sonra isteme oldu istemeden 1,5 ay sonra da nişan yaptık.
İstemeye geldiklerinde normalde yemek ikram edilmez diye biliyorum.
Çayın yanına bir şeyler yapılır.
Çok abartı giyinmemelisin bence düz sade elbiseler tercih etmelisin.
Bohça olayına gelince her ne kadar ben istemesem de aileler adettendir deyip yaptılar. Ama onunda tadı başkaymış tabi, keyifli geçti.
Sağolsun kayınvalidem hiç bir şeye karışmadıği için hiç zorluk çekmedim.
Onlar nişanda bohçayı getirdi, 1 hafta sonra da biz götürdük :)
Bunlar çok tatlı telaşlar. Benim gibi söz ve nişanı atlatınca kendini boşlukta hissedeceksin. Koşuşturma olmuyor düğüne kadarr. Nişanlanalı 1 hafta oldu ama resmen boşluktayım her akşam koşuşturma yok nişan hazırlığı falan yok tuhaf bir his.
Rabbim herşeyin hayırlısını versin. Şimdiden mutluluklar.
Aaa ozaman 1 er gün arayla hepsini yapın aynı gün de yapabilirsiniz su akar yolunu bulur bebeğim telaş yapma hiçç rahat ol
Tanışma günü şık ama abiye olmayan bir elbise giy.
Güzel ve ağır bir menü, tatlısı meyvesi çayı yoldan gelecekler iyi ağırlamak lazım.
O gün mümkünse vakit olmadığı için beklentileri konuşup öğrenin birbirinizden.
Ertesi gün beraber alışverişe çıkarsınız beraber sana ciciler alırlar sende nişanlına ve ailelere de yapılır küçük hediyeler.
Bir sonraki görüşmenizde onlar aldıklarını paketler gelir tatlınızı getirir. yüzükleri takarsınız sizde hediyelerini verirsiniz çok eğlenceli...
Seni üzmek istemem ama annen hayatta mı?
Benim annem vefat etti ben o yüzden soruyorum da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?