Nişanlılık dönemi.. fikirlerinize ihtiyacım var

esmer7890

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2021
39
14
8
24
Hic sizi sıkmadan cok kısa anlaticam direk konuya gireyim 2 yıllık sevgililik dönemi ardından hiçbir sıkıntı engel olmadan nişanlandık sevgilimle birbirimizin ne sevgisinden nede güveninden asla şüphemiz yok cokkk zorlu bir süreçten geçip şu günlere geldik Allah’a şükür ne ailesinden yana nede kendisinden yana asla bir sorun yok ama gel gelelim ki her ailede olduğu gibi nişanlımın ailesindede laf sokmaya çalışanlar gelin yarıştıranlar senin gelinin şöyle benimki boyle diyenler sen toysun ben alışkınım diyenler bende gerçekten çok sessiz sakin bir insanım asla cevap veremiyorum mal gibi kalıyorum biri birsey dediğinde asla hazır Cevap değilim en son kayınvalidemler yemeğe davet etti orda yengeler gelinleri falanda vardı resmen kendi kayınvalidemin evinde yabancı hissettirdiler beni ve bende tek kelime edemedim tepki bile veremiyorum sadece yüzüm cok düşmüş farketmeden eve geçince hemen nişanlım aradı kayınvalidem herkes anlamış birsey mi dediler diye birsey de diyemedim fikirlerinize ihtiyacım var daha cok yeniyim boyle şeylerde sinir oluyorum boyle laf sokan cok afedersiniz sidik yarıştıran insanlara ne yapmam gerekir nişanlim ve aileside olmak üzere herkes lafını esirgeme saygısızlık degil ama üzerine laf gelincede çekinme söyle diyorlar ama ben oyle değilim iste

Yetişkinsin, huyum bu deyip çekilemezsin. Ya cevap ver ya dert etme ya da uygun dille nişanlı ailesine ilet ve az görüş. Başının çaresine bakmayı öğren ama böyleleri her yerde. Ailede, işte.
Çocuk gibi hep birinin seni savunmasını bekleyemezsin.

Evet kesinlikle cok doğru çoğu zaman belki tek bile konuşmam görüşmem gerekecek sonuçta bu kişiler de amcalar eşleri falan cok denk gelmeyiz yinede ama daha kendileriyle ikinci görüşmemiz herkesin içinde laf sokmalari cok tuhafıma ve zoruma gitti

Laf sokmadan kastınız nedir misal? Örnekler verin ki alıngan mısınız bakalım ya da cevap önerelim. Yanlış anlamayın ama naifler bazen abartıyor da

Mesela laf sokmak derken ne diyorlar?

Laf sokmadan kastınız nedir misal? Örnekler verin ki alıngan mısınız bakalım ya da cevap önerelim. Yanlış anlamayın ama naifler bazen abartıyor da
Minyon ve zayıf bir fiziğim var çocukluğumdan beri böyleyim hep bu yönden laf soktular ayy cok zayıfsın biraz kilo al bu ne cok kotu olmuşsun, aynı kişinin gelini ise mutfakta asla elimi birseye attirmayip hayır hayır bırak sen yapamazsın sen kaldırma şimdi bir yerin incinir gibisinden imalarda bulundu 22 yaşımdayım bunun iyi niyetten söylemediğini ayırt edebiliyorum ama gel gelelim ki cevaplarini veremedim

Mesela laf sokmak derken ne diyorlar?
Minyon ve zayıf bir fiziğim var çocukluğumdan beri böyleyim hep bu yönden laf soktular ayy cok zayıfsın biraz kilo al bu ne cok kotu olmuşsun, aynı kişinin gelini ise mutfakta asla elimi birseye attirmayip hayır hayır bırak sen yapamazsın sen kaldırma şimdi bir yerin incinir gibisinden imalarda bulundu 22 yaşımdayım bunun iyi niyetten söylemediğini ayırt edebiliyorum ama gel gelelim ki cevaplarini veremedim

Dümdüz hasetlik bu. Sana laf sokmak değil kendini övmek. Kilo yük, zaten yaş geçtikçe alınıyor neyse ki şanslıyım de geç.

Mutfakta da ay sağol canım bir kahve içeyim de.
Nasılsa sonra esmer hiç iş yapmadı diyecek o demeden bilmem ne abla da bana iş yaptırmaz sağolsun der geçersin.
Bi de yine yanlış anlama ama 32 yaşındayım 20 yaşında eltim vardı asla ciddiye alamaz bi işi becerir sanamazdım. Tabi laf atmazdım ama sizin gördüğünüz tipler densizler

Geliniyle aramda bir yaş bile yoktur yaşıt sayılırız herkes aynı şeyi söylüyor bu kıskançlıktan başka birsey degil diye ve beni sadece ikinci defa görüşleri odanın içinde herkesin yanında ‘kendi ailemde vardı elbette’ neredeyse 55 yaşındaki bir kadının boyle şeyler demesi gerçekten çok tuhaftı asla birsey diyemiyorum bu huyuma sinir oluyorum

Senin burada yapacağın tek şey var. Eğer kv anlayışlı biri ise direkt onla konuşman. Bu tarz şeylerden hoslanmadigini şöyle. Bilsin senin neden rahatsız olduğunu. Yoksa kendi üstüne falan alınır. Hatta otur konuş onla. Bunda cekinecek bişey yok

Dağına göre kar vereceksin..
Susup oturarak olmaz.
Gel şu forumda bizimle bir hafta kadar beraber ol : Gün yüzü görmemiş,memleketteki kulaklar tarafından isitilmemis neler öğrenirsin.
Hazır cevap mi olmak istiyorsun..
Filhakika burdan ogrenirsin.
KV ve görümce el birliğiyle patlamaya mi calisiyorlar ; olay anında telefonunla çaktırmadan bize yaz,sana söyleyecek neler veririz neler.

Fazla alingansiniz zayifsiz vs dediklerinse benim gibi olmak icin millet nekadar ugrasiyor de gul ben mutluyum fazla kilo zarar her turlu hastaligin basangici de susup suratin dusmesin cocuk gibi akraba ortaminda boyle laflar cok olur ama sizin yas evlilik icin okadar kucukki bununla bas etmek zor geliyor yani biraz daha olgun olsaydiniz coksa takmazdiniz cevaplarini verirdiniz aileye yeni girmissiniz birakin mutfak islerini yapsinlar ne guzel suratin dusmesin sagol kolay gelsin de cik git salona otur ne bileyim en kucuk laftan bukadar etkilenirsen daha cok laf soylerler bundanda mutlu olurlar yani

Hayir hayir diyecegin tek sey yiyip yıyip kilo alamıyorum yoksa beslenmem cok iyi herseyi cok cok yiyorum ama kilo yok bende üzülüyorum

Bak canım bütün yorumları okuyamadim ama ilk yorumlarda; yetişkinsin artık diyen biri var çokda doğru demiş. Ya kafana takma yada üstesinden gel.
Sen o insanlarla yeni tanıştığın için, aslında sana nasıl davranacaklarını öğretiyorsun.
Susarsan insanlar seni böyle kabul eder. Sana savaş demiyorum yanlış anlama. Ama o insanların senin karşında açık açık seni yarıştırıp kıyaslamalarına izin verme.
Her insan kendine özgüdür. Oradaki başka gelinlere de acıdım doğrusu. Çok rencide edici ama anlaşılan bir tek sen farkındasın durumun.
Kimse kimseyle kıyaslanamaz.
Son olarak bol bol "Atasözleri" bak, bildiklerine yenisini kat. Bu sana bir anahtar olucak. Zira eski koca karıların ağzını ancak bu şekilde kapatabilirsin. Onlar bu dilden anlar.

ilginçtir ben de hala kv evinde yabancı gibi hissediyorum 7 yıl oldu, yavaş yavaş kafaya takmamayı öğrenirsiniz.
ben mesela savunma mekanizması olarak görümcem koymuş gibi davranırım , size de diğer gelinler e karşı aynı davranmanızı tavsiye ederim, boşverin ve kimsenin sizin modunuzu düşürmesine izin vermeyin. Ne söylerlerse söylesinler bence en başta şuna inanın : kimsenin onayına ihtiyacınız yok

Ne dediler ki?

Pek fazla görüşeceğimi sanmıyorum ama sanırım benimde hazır cevap olmam gerekecek
Bu sonradan kazanilabilecek bi ozellik degil bence. Ayrica tavırları cok avam ve itici geldi bana. Mesafeni koyup o soguklugu vereceksin ki cesaret edemesinler. Ben de laf sokayim diye kendini zorlayip laf dalasina girme, seviyelerine inmek olur bu.

3,5 yıl nişanlı kaldım bu konuda size yardımcı olabilirim hem de hayatımın en zayıf dönemlerinde aynı cümlelere maruz kaldım.(kayınvalideme temizliğe yardıma gelen teyze tarafından hem de ) kayınvalidem susturdu onu o ayrı mesele.

Burada 1. Şart böyle insanları umursamadan güle oynaya hareket etmek lazım.

2.si ara ara sen de onlar gibi gülerek laf sokarsın. Başka kişilerde yaşanıyor gibi dolaylı anlattım falan filan ama şimdi çok kimse bulaşmaz. (bunu evlendikten sonra daha iyi yapabildim ) sakin biri olduğumu zannediyorlarmış sonra anlamışlar eşimin bi kuzeni söylemişti.

3.sü eş adayının yanında durması lazım. Onları kötülüyor gibi yapmadan olanları anlatırsın.

Hayatımızın her alanında bu tarz herşey müdahale etmeyi seven insanlar var. Kendimizi üzmeye değmez. Zaman içinde onlarla başetmeyi öğreniyoruz. Dışarıdaki insanları rahatça silip atabiliyoruz ancak evlilik öyle bir müessese değil. Politik davranmak en güzeli.
Sıkıntılı olan tiplerle mesafeli durmak en iyisi. Sevmediklerime görüşmem demiyorum ama genelde bir işim çıkıyor yada kocamın işi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…