nişanlılık ve ailem

Boşver diyor.
Yorum yapmıyorsa zorlama diyor.
Malum çeyiz hazırlıüı içerisindeyim. O konuda maddi destek veriyor ama. Anlamadım gitti
Belki siz evden ayrılacaksıniz diye üzülüyordur. Yinede ben olsam açıkça sorarım babama, içine sinmeyen birşey mi var, neden böyle sessizsin diye. Varsa sizin göremediğiniz olumsuz birşey söylesin madem. Sizde ona göre adım atarsınız.

Belki siz evden ayrılacaksıniz diye üzülüyordur. Yinede ben olsam açıkça sorarım babama, içine sinmeyen birşey mi var, neden böyle sessizsin diye. Varsa sizin göremediğiniz olumsuz birşey söylesin madem. Sizde ona göre adım atarsınız.
Sorarsam bağırıp kötü laflar edebilir. Kışkırtmamak da lazım

Aileleriniz kültürel olarak birbirine yakın mı veya çok farklı mı? Kültürel fark varsa o durum hoşuna gitmemiş olabilir, onlara kanı ısınmamış olduğu için muhattap olmak istemiyor olabilir, sizin evlenecek olmanız o aileye gelin olacak olma düşüncesini hala kabullenememiş olabilir. Bir çok seçenek var. Kötü bir durum olsa zaten sizinle konuşur istemiyorum bu evliliğini derdi. Boşuna kafaya takmayın, sorgulamayın da kabullenin sadece. Diğer taraf sorarsa da babam yapı gereği öyle der geçersiniz.

Aileleriniz kültürel olarak birbirine yakın mı veya çok farklı mı? Kültürel fark varsa o durum hoşuna gitmemiş olabilir, onlara kanı ısınmamış olduğu için muhattap olmak istemiyor olabilir, sizin evlenecek olmanız o aileye gelin olacak olma düşüncesini hala kabullenememiş olabilir. Bir çok seçenek var. Kötü bir durum olsa zaten sizinle konuşur istemiyorum bu evliliğini derdi. Boşuna kafaya takmayın, sorgulamayın da kabullenin sadece. Diğer taraf sorarsa da babam yapı gereği öyle der geçersiniz.
Kültürel farkımız yok. Babama göre yalnızca maddi farkımız var. İlk ona çok laflar etti. Sonra sustu. Evi yok kirada oturcan falan filan derken artık sessiz.

Bi de daha aileler arasında hiçbi şey konuşulmadı. Çocuklarımız burada otursunlar böyle olsunlar şöyle olsunlar diye. Bu da babamda soru işareti. Neden konuşmuyorlar diye bende düşünüyorum. Nikah tarihim bile belli değil

Kötü şey mi var acaba diyorum ondan mı böyle sessiz duruyor kötü bi şey olduğunda mı söyleyecek diyorum
Babanız normalde cıvıl cıvıl bir adam olsa da sessizliğe bürünse ok.

Kaldı ki, içine sinmeyen bir şey olsa pusuda niye beklesin, hemen söylerdi bence. İşin ucunda kızının hayatı var sonuçta.

Benim dayım da çocukları evlenince daha ağır bir duruş sergiler noluyorsa. Hani ben artık kayınpeder oldum şeklinde.

Bence gayet rahat olun siz. Derdi olan da söyler zaten.

Babanız normalde cıvıl cıvıl bir adam olsa da sessizliğe bürünse ok.

Kaldı ki, içine sinmeyen bir şey olsa pusuda niye beklesin, hemen söylerdi bence. İşin ucunda kızının hayatı var sonuçta.

Benim dayım da çocukları evlenince daha ağır bir duruş sergiler noluyorsa. Hani ben artık kayınpeder oldum şeklinde.

Bence gayet rahat olun siz. Derdi olan da söyler zaten.
Hayır babam hep böyle.
Belirli dertleri var kendince bana en başında söylediği mesela kirada oturacak olmamız. Bana bu aile bakabilecek mi bakamayacak mı onuda kafasına takıyor olabilir belkide.
Geçen bir tanıdığımızın kızının sevgilisi var dediğimde ee kaç yaşında olcak tabi dedi. Ben söylediğimde tepki gösterdin dedim cevap vermedi. Yüzü düştü. Kabullenemedi mi anlamadım. Daha nikah tarihide belli değil. Hiçbişey sorup konuşmuyolar diyo annemde.

Bi de daha aileler arasında hiçbi şey konuşulmadı. Çocuklarımız burada otursunlar böyle olsunlar şöyle olsunlar diye. Bu da babamda soru işareti. Neden konuşmuyorlar diye bende düşünüyorum. Nikah tarihim bile belli değil
İyi de bunları neden aileler konuşsun? Kirasını ödeyip oturacağını evi bütçenize göre siz seçmelisiniz. Nikah tarihine de aynı şekilde uygun tarihler belirleyip aileye sorarsınız.

Mesela demin noldu anlatayım.
küçük ev aletlerine zam geliyor alsak mı acaba dedim. kayınpederin alsın dedi. ne alaka yani
ama tabak çanak vesaire alırken ağzını açmadı

Sorarsam bağırıp kötü laflar edebilir. Kışkırtmamak da lazım
Şu cümle içime çok dokundu.
Babana bir derdini açamamak.
Neden böyle söyledin, normalde normal bir soruya bağırıp kötü laflar eden biri mi?
Hani ne bileyim, bazı babalar sevgisini gösteremez ya, onlardan biridir belki diye düşünmek istiyorum. Aksi ihtimal çok yaralayıcı. Durup dururken neden böyle bir dert içine düştün onu da anlamadım.
Onlarla can ciğer olsa ne değişecek ki senin ilişkinde?

Şu cümle içime çok dokundu.
Babana bir derdini açamamak.
Neden böyle söyledin, normalde normal bir soruya bağırıp kötü laflar eden biri mi?
Hani ne bileyim, bazı babalar sevgisini gösteremez ya, onlardan biridir belki diye düşünmek istiyorum. Aksi ihtimal çok yaralayıcı. Durup dururken neden böyle bir dert içine düştün onu da anlamadım.
Onlarla can ciğer olsa ne değişecek ki senin ilişkinde?
Babasına derdini açamayan insanlardanım
Ciddi konularda sorulan sorulara bağırıp çağırabiliyor.
Belki de sevgisini gösteremiyor bilmiyorum
Herşey problem. Evi olmaması problem. Bak küçük ev aletlerinden konu açıldı acaba süpürge alsam mı şimdiden dedim. Kayınpederin alsın dedi

küçük ev aletlerine zam geliyor alsak mı acaba dedim. kayınpederin alsın dedi. ne alaka yani
ama tabak çanak vesaire alırken ağzını açmadı
Ay öyle saçma şey mi olur? Neden kayınpederim alacak kayınpederle mi evleniyorsunuz?

Kusura bakmayın ailenizin kafa yapısı iğrenç.

Back
X