Nişanlılık ve süresi hakkında ?

Soz , nisan gibi seyleri gereksiz buluyorum. Evlilige karar verme suresinin de belli bir formulu yok. Hissettigin ve tanidigini anladigin zaman dogru zamandir. Bir de karsindaki insanin kotu yanlarini gorup degisir demek de var. Iste bu hataya sakin dusmeyin.

Bunu ben de merak ediyorum.
Normalde, birkaç ay içinde evleneceksem nişan yapayım da aileydi şuydu buydu başım ağrımasın, diyordum.
Ama bu aralar kafam karışık. Sevgilimi aile ortamında görmedim, ailesini tanımıyorum vs kısacık sürede evlenip "ben neyin içine düştüm" demekten korkuyorum.
Gelecek cevapları merak ediyorum.

Ama 4 ay bu kararı almak için kısa bir süre bence. Nişan dönemini uzun tutar mısınız bilmem ama sevgililiği biraz uzatın derim.

Nişanlandıktan sonra aileyi en önemlisi nişanlını gerçekten tanıyorsun. Evleninceye kadar birçok alamadan geçiyorsun ve hepsinde biraz daha tanıyorsun, öğreniyorsun. Ev bul, eşya al, gelinlik, düğün salonu, davetiye ıvır zıvır derken zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun bile. Biz 9 ay nişanlı kaldık. Son 5 ay yoğun geçti bizim. En az 6 ay olmalı nişanlılık süren derim

Uzun nişan süresi ben de sevmiyorum. Iliskinin 9-10. ayındayız. 3. ayda karar vermistik aslinda sonradan da kararimizda degisiklik olmadi. Haftaya nisanlanacagim kismetse. Şubat-mart gibi de evlilik.

Sevgilimi aile ortamında görmedim, ailesini tanımıyorum vs kısacık sürede evlenip "ben neyin içine düştüm" demekten korkuyorum.

ailesini tanıyın ve sevgiliniz aileler birbiriyle muhatap olduktan tanıştıktan sonra size nasıl davranacak, size olan sözlerini tutacak mı, yeni ve değişik istekleri olacak mı vs çok iyi gözlem yapın.

ben kısa sürede nişanlandım ve ben neyin içine düştüm dedim.

Aslında ilişkim 4 senelik ve sürekli birlikteyiz. O yüzden sevgilimi tanıdığımı düşünüyorum.
Ama dediğiniz gibi aile ortamında nasıl olduğunu iyi gözlemlemem lazım. Çok iyi sevgili olması çok iyi bir nişanlı ya da eş olacağı anlamına gelmiyor sonuçta.
Ama nişan dönemi uzun olursa da ilişki gereksiz yıpranmış mı olur bilemiyorum.
Çok zor işler

Biraz da şans işi bu iş.. ya da ne bileyim Talih belki..
Biz eşimle 5 ayin içinde nişan olduk. 1 yıl sonra da evledik..
isten cikar eve gelir, biraz dinlenir buluşurduk. hafta sonu geldi mi, gecemiz gündüzümüze karışırdı o zamanlar. Hic ayrılmak istemezdik.. belki biraz acele ettik bilmiyorum..
Ama 9 yıl oluyor birlikteyiz, şükür Allah' a diyeyim ..
ailesi de eşimde çok güzel insanlar..
Dediğim gibi, biraz şans, biraz talih işi bu iş..

8 yıl sevgiliydik 7 ay nişanlı kaldık. Bende sende en az 6 ay nişanlı kal iyice tanı

ortada maddi bir sorun yoksa nişanı uzatmanın anlamı yok diye düşünüyorum ben.
öyle dünürler var ki kırk yıllık akraba gibi birbirleriyle anlaşıp, kaynaşıyorlar. nadir de olsa.
benim olayımda arada kültür farkı vardı.
türlü badireler atlattık.
ailesinin sağlık sorunları var diye onu 2 sene bekledim.
sonra evliliğe yaklaşmışken benim ailem onunla evlenmemi istemedi.
ben ailemi ikna ettim nişanlandık.
sonrası da malum...

aslında evren bir araya gelmememiz için bir sürü engel çıkarmıştı önüme.
kader böyle bir şeymiş.

dediğiniz gibi çok zor işler.
Allah hayırlısını nasip etsin hakkınızda :)

Eylülde tanışıp eşimin acele etmesiyle şubatta evlendik. Herkes değişecek diye birşey yok bence. Eşim hiç değişmedi. Nişanlıyken de çok romantik değildi, şimdi de aynı Eğer eminseniz sorun olmaz.

Bu işin süresi yok ya nasip ya kısmet ,ben 3 kere nişanlandım vee anladım ki nişan alacasını ortaya çıkarıyor aileler dahil oluyor para işin içine giriyor herşey dökülüyor ,şu anda evliyim 2 aylık toplam tanışma süremiz 1 yıl ,yürürse yürüyor ,erkek kardeşimde 1 yılda toplamda evlendi ,mantıklı olun iyi gözlemleyin yeterli olur

İstersen 10 yıl nişanlı kal yine tanımamıyorsun.Benim ilk evliliğim 6 sene arkadaşlık 2 sene nişanlılık sonucunda oldu koşa sürede boşandım 2. Evliliğim çok kısa sürede oldu Allah’a şükür Ne ailede ne kendisinde bir sürprizle karşılaşmadım

Nasip bu işler.
Öyle şu kadar nişanlı kalayım deyince kesin tanımış olamıyorsun malesef.
Keşke kuralı, garantisi olsa ama yok..
Sen nisanlini iyi tanımaya bak.

Ailesi karışınca tutumu nasıl olacak ona bak..
Onun dışında hayırlısı olsun

Teşekkür ederim

Çözümsüz hiçbir şey yok. O çözümü bulup feraha çıkarsınız umarım siz de

aynı eve girmediğin sürece kimse kimseyi tanıyamaz ,
o yüzden ben çok uzatma taraftarı değildim zaten 3 ay dan az nişanlı kaldım ,

yüzgöz olmadan evlenmek en güzeli

Canım bunun maalesef zamanla alakası yok. 6 ay nişanlı kalmışsın 2 sene kalmışsın farketmiyor şöyle bir gerçek var ki evlendiğin insanı aynı çatıyı paylaşmadan tanıyamıyorsun..
Ben 5-6 sene flört ettim sözlendim 8ay nişanlı kaldım herşey mükemmeldi evlendik 11. ayımda boşandm.
2. evliliğimde 6 -7 ayda söz nişan düğün oldu 2,5 yıllık evliyim şimdi ve herşey mükemmel ( maşallah )

tamamen evlendiğin insanla ve karakteri ile ilgili bir durum bu

Nişanlılık süresi bence uzun olmasın kavga kiyamete dönüşüyor,gerginlik stres her kafadan bir ses. Sen desenki isime kimseyi karıştırmam ben oyle demiştim ama yine canımı sıktılar
Ben esimden önce,başka birisiyle de nisanlanmis ayrılmıştım
Hicte nişanlılık birbirini tanima seysi degil nişanlılık dediğin esya alma ceyiz düzme vs dönemi bence
Aileler zaten her dakika görüşmüyor ne kadar tanıyabilirsin ki..
Evlendikten sonra daha iyi tanırsın ailesini emin ol
Esimle de kisa süre nişanlı kaldım. 6 ay.
Keske daha kisa kalsaydım. Kimse nisanlanmasin direk evlensin bence
Sevgiliyken ailenden gizliyorsun mesela görüşüyorsun rahatca ama nisanliylen nereye mereye sorgu sual eeeeh cekilmez bunlar kizlar size sesleniyorum bekarlaaar heeey nisanlanmayin direkt düğün yapın

çok uzun süre görüşmek=çok iyi tanımak değil, aynı eve girmeyince tanıyamazsın

Kısmet bu işler.
Ben eşimle 3 ay nişanlı kaldım.
Toplam da 3 yıl bile olmadı beraberliğimizin.
Aynı evin içine girmeden kimse kimseyi tanıyamıyor.
Biz sevgili olduktan 10 ay sonra evlenme teklifi etti, kabul ettim.
Zamana takılmayın mutluluklar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…