- 7 Kasım 2019
- 5.900
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.444
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok ya herkes öyle değil mesela benim abilerim evlenirken annem herşeyden 1 adet koydu (havlu, patik vs.) ben evlenirken kv dem 5’er adet koymuştu şimdi çevremde gelen bohçaları görüyorum 20 adet havlu, 20 adet lif, 2-3 takım nevresim seti, banyo havlu takımı, 4-5 takım kıyafet, dantel setleri vs. Aklım almıyor açıkçası valizler dolusu eşya ile geliyor erkek tarafı. Bu seferde diğer gelin adayları onun nişanlısı bu kadar bohça getirmiş benimkiler az getirmiş tribine giriyorlar. Ne gerek var bu kadar masrafa derdin adeti yerine getirmekse koy 1’er parça geç.Aliyorlar degil, almak zorunda kaliyorlar huzursuzluk cikmasin diye
kızlar allah aşkına bana objektif olun. nişanlımla dün akşam oturuyorduk. ben süpürge bakıyordum ve son zamanlarda çok adı duyulan bir süpürge var dyson, siz de biliyorsunuzdur. nişanlımdan bu süpürgeyi istedim. fiyatını sordu 7-8 bin kadar dedim. bana sanki çok saçma bir söylemişim gibi baktı ve saçmalama dedi. saçmalamıyorum evimizde kullanacağımız bir şey istiyorum sonuçta dedim ve kavga ettik. philips süpürge alırız diyor onların fiyatı da 3.5 kadar. ama ben dyson istiyorum. kırk yılın başı bir şey istiyorum ondan, sizce ben mi abarttım? alsak ne olur yani? çok sinirliyim gerçekten.
Yatak odası peki tamam da süpürge niye kız tarafı oluyormutfak erkek tarafı mı mesela?
Gecen bana doğum günunde dermaa alan arkadaslarımı bile etiketliyip koydum ne diyorsunHeeeepiniz fesatsiniz ha. Belki dyson ile instagram icin reel cekecekti.![]()
Biz kendimiz aldık eşyaları. Aileler bir şey almadı. Evli de değilim gerçi daha ama evimiz varYok yok mutfak, küçük ev aletleri, yatak odası kız tarafı.
Ben de eşime dedim ki beyaz eşyayı bizim taraf alsın, küçük ev aletleri vs daha uygun getirirm. İki iki de mobilyacıyla pazarlık yapmayalım sizinkiler de yatak odasını alsın. Mis gibi de oldu.
Ne ben dyson aldım, ne de onlar özel yapım. Gayet orta halli şeylerle evlendik çok şükür.
Ablam o dönem çok lüks bir mağazadan mobilya vs aldı. 20 gün ancak oturdu evinde,boşandı. Ne anladık o işten.
Kız sende şaka mı yapiyon hangi medeniyette yaşiyorsun söyle gelelimYatak odası peki tamam da süpürge niye kız tarafı oluyormutfak erkek tarafı mı mesela?
Hiç duymadımçevremde öyle adetlere göre yaşayan insan yok ki. Kk'dan öğreniyorum böyle şeyleri.
Aileler arası dengeyi kurmak için belirlenmiş gelenekler, her şey tek tarafa yüklenmesin diye. Biz çoğu şeyi kendimiz aldık o yüzden ailelere gerek kalmadı ama hesaplayınca kafa kafaya gelen bir paylaşım oluyordu. Şimdi neyi kim alıyordu unuttumBöyle adetler mi var? Çok saçma geldi.
dyson ı dyson yapan uçak motorundan hızlı olan motorudur der susarım8000 tl lik süpürge 3500 tl lik supurgeden farklı ne yapıyor?
Bu kafayı asla anlayamayacağım. Gerçekten kavga mı ettiniz bunun için? Maddi durumumuz çok çok iyi evlenirken pek değildi en uygunundan beyaz eşyalar almıştık. Şuan bir aylık gelirimizle hepsini en iyileriden yenileyebilirim mesela ama ben hala o eşyaları kullanıyorum. Çünkü işimi görüyor. Neden eşyaya kavga edecek kadar anlam yüklüyorsunuz asla anlayamıyorum.. mutluluğu nesnelere bağlarsanız işiniz çok zorkızlar allah aşkına bana objektif olun. nişanlımla dün akşam oturuyorduk. ben süpürge bakıyordum ve son zamanlarda çok adı duyulan bir süpürge var dyson, siz de biliyorsunuzdur. nişanlımdan bu süpürgeyi istedim. fiyatını sordu 7-8 bin kadar dedim. bana sanki çok saçma bir söylemişim gibi baktı ve saçmalama dedi. saçmalamıyorum evimizde kullanacağımız bir şey istiyorum sonuçta dedim ve kavga ettik. philips süpürge alırız diyor onların fiyatı da 3.5 kadar. ama ben dyson istiyorum. kırk yılın başı bir şey istiyorum ondan, sizce ben mi abarttım? alsak ne olur yani? çok sinirliyim gerçekten.
Açıklamışlar ama konunun bu kadar dışında olmanız beni çok mutlu etti bende bilmek istemezdim çünküYatak odası peki tamam da süpürge niye kız tarafı oluyormutfak erkek tarafı mı mesela?
Evet, buzdolabı ve televizyonu erkek alır adetlere göre dediler mesela ama buzdolabı ve televizyon kaç yıldır var ki her Türk evinde? Göreceli olarak yeni icatlar. Adete dönüşecek kadar uzun bir süre geçmemiş.50 yıl öncesinin adetlerini kendi menfaatine göre yorumluyor insanlar.
O zaman alınan 2 döşekle , tencere tabak ve süpürge otundan süpürgeyi bugün alınan eşyayla kıyaslamak komik.
Günümüzde pahalı olan herşeyi erkek tarafı alsın isteniyor. Adamlar tüm hayatları boyunca o kadar para kazanmamış olmasına rağmen , düğün için altın pazarlığı yapan ,pazarlık yaparken gözü dönen var. Bugünkü düğün öncesi yaşanan durumlar konusundaki gibi.
Ben, kendi memleketimizde yapılan bir düğünde , "ne yapıyor bunlar" diye sordum. "Aaa adet" dediler. Ne zamandan beri deyince , cevap yok.
Yeni uydurulan adetlere göre bu ülkeden bile olmayabilirim.
Abartmıyorsunuz. Hatta bence bütün mutfağınız ve beyaz eşyalarınız Smeg olmalı. Sonuçta bir kez evleniyorsunuz.
Sabah da bir bilezik için nişanlısıyla birbirine giren bir üye vardı. Bence tanışmalısınız.
İkisi de aynı kişidir diyenler![]()
Benim de naylon el spürgem var bir de 500liraya aldığım samsungum gayet iş görüyor, paraya kıyabilirsem dik süpüegeyle robota terfi edeceğim inşallahUfak tefek kırıntılar için koca süpürgeyi çalıştırmaya üşeniyorum..bazen dikey süpürge olsaydı diyorum ama robot süpürge daha mantıklı.
Zaten para da yok.zamaninda 5 tl ye gırgır almıştım.o işimi görüyor![]()
Ay baktım iki üyelikte bugünİkisi de aynı kişidir diyenler![]()
Benim dedem dyson aldı babaannem gereksiz diye laf yaptıEşim de dyson almamız için beni ikna etmeye çalışıyor, bende çok istiyorum ama makinem bozuk değilken yenisini almak istemiyorum
Ona neymiş ya, şimdiden cimrilikler başlamış konu sahibi ayarı şimdi vermezsen sonra başın ağrır.