Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

matildax

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2021
39
344
29


Son gelişmeleri 46.sayfaya yazdım.
Bana burada yol gösteren tüm ablalarıma,yaşıtlarıma,kardeşlerime tekrar çok çok teşekkür ederim.
Hepinizi çok sevdim bana bu yolda destek olduğunuz için minnettarım.
Hepinizin kalbi çok güzel.
Şu an ağlayarak yazıyorum epey kötüyüm ama toparlayacağım.
Çok teşekkür ederim.


Hepinize iyi huzurlu akşamlar 🧡
Kafama takılan bir konu var. Nişanlımın ablasının çok kötü giden bir evliliği vardı, eşi olacak insandan gerçekten çok çekti. Üç çocuğu var. 10-7-5 yaşlarında. Sonunda şükür ki boşandılar. Şimdi ailesinin evinde hep beraberler. Ama ayrı eve çıkmak istiyor çocuklarıyla. Çünkü anne baba yaşlı olunca haliyle küçücük evde 7-8 kişi yaşamak çok zor. Ailesinin durumu ne yazık ki iyi değil. Kendileri zar zor geçiniyor açıkçası.

Bu sebeple kirayı, yiyecek içecek ev alışverişi, çocukların masrafını nişanlım karşılayacakmış. Bir de ev eşyaları alınacak borç harçla. Üç çocukla da ablası çalışamıyor. Ben bu durumun abartı olduğunu düşündüm bilemiyorum. Ve ablasıyla yaşamaya başlayacak, korkmasın destek de olsun diye. Yani evlilik hayatı gibi o eve ve çocuklara bakacak. Çok garip değil mi? Yanlış düşünüyor da olabilirim. Bana sen olsan sende aynısını ablan için yapardın diyor. Ama biz evlilik hazırlığındayız, inanın çok zorlanıyoruz. Ben çalışıyorum, kendime ayırmıyorum hemen altın yapıyorum. Nişanlımın yaptığı altınlarda ablasına gidecek. Bu duruma sinirlendim ve belirttim. Ben yardım etmezsem ne yapacak içim el vermiyor diyor. Ablası ruhen baya kötü durumdaymış. Çevreden dul kavramını da etiketledikleri için. E bizim evlilik de bu sebeple ertelenmiş oluyor, çok üzüldüm. Ne desem fesat gibi görüneceğim. Boşandığı eşiyle kurtulsun diye anlaşmalı boşandılar. Hiçbir şekilde maddi talep yok. Ki olsa bile o adam asla bir kuruş vermez, ölse vermez. Bu arada evli bir ablası daha var, o da elinden geldiğince yardım edecekmiş ama ufak bir bütçe. Onunda elinden gelen o çünkü.

Bu durumu nasıl halledebiliriz? Uyku uyuyamıyorum, gerçekten kötü mü düşünüyorum, bencillik mi ediyorum objektif yorumlara çok ihtiyacım var. 💖 nişanlımında canı çok sıkkın, o da üzülüyor bu duruma. bilemiyorum çocukların okul masrafları, yemek ev alışverişleri nasıl olur.. Bende bu durumda ablama yardım ederdim asla onu tek bırakmazdım ama bu kadar da yardım edebileceğimi düşünmüyorum :KK43: haksızsam lütfen söyleyin olur mu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ayrılırdım. Kardeşinin altınları olmasa ayrı eve çıkar mıydı? Çıkamazdı. O yüzden böyle durumlarda kardeşe abiye güvenmek cok absürt, çalışır eder evet destek çıkılır ama evliliğimizi sil baştan ablasına alacağı koltuk takımı için erteleyecek erkeğe yallah derdim.
 
ablasına yardım etmek istemesi çok güzel ama bu yüzden sizin evlilik yolunda zorlanmanız haksızlık. ablası neden çalışamıyor ? sağlıkla ilgili mi ? yani o bir iş bulup evde anneleri çocuklara bakabilirdi.
Bende neden çalışmayacak gibi bir soru sordum daha bugün. Çocukları bırakacak kimsesi olmadığı için ve lise mezunu bile değil dedi. Sebep buymuş. Uzun saatler çalışamaz bir yerde diyor çocuklar sebebiyle.
 
Bu hep böyle gidecek öyleyse. Çocukların büyümesine daha çok var. Sizin evlilik işi nasıl olacak, bir açıklaması var mı buna? Evlendiğinizde iki evi birden geçindirecek kadar çok kazanıyor mu?
Klasik kk erkeği. Kendi maaşını ablaya verecek hanımın maaşıyla da ev geçinecek :confused: Ben olsam değil maaş sümüğümü bile vermezdim
 
Bende neden çalışmayacak gibi bir soru sordum daha bugün. Çocukları bırakacak kimsesi olmadığı için ve lise mezunu bile değil dedi. Sebep buymuş. Uzun saatler çalışamaz bir yerde diyor çocuklar sebebiyle.

iyi de bu durumda ablası hiçbir zaman çalışamayacak gibi görünüyor. bu durumda sürekli nişanlınız mı bakacak yani ?
 
Herkes ablasına yardım eder de bu kadar değil 🤷‍♀️
Bir evde yaşamaları daha mantıklı değil mi ya, ailecek daha büyük bi eve çıksınlar ablası çalışıp bütçeye destek olsun annesi de çocuklara baksin. Zaten büyük sayılır çocuklar, biraz bencilce bi karar alinmiş ne kadar sürecek ki bu şekilde? Ileri vadede plan nedir, yoksa plan sadece bu kdr mi? Plan bu kadarsa sıkıntı, o gelecekte yerin yok sayılır.
 
Evet küçük bir evde 7-8 kişi yaşamak çok zor olmalı fakat bir geliri yokken eve çıkmak istemesi mantıksız. İlk önce iş bulup sonra çocuklarıyla beraber bir düzen kurabilirdi. Bence ablası hep maddi beklenti içinde olacak, işe girme gibi bir düşüncesi olduğunu da zannetmiyorum. Şimdiden konuşup halledin ki evlendiğinizde de böyle sorunlar yaşanmasın
 
Ne zamana kadar destek olabilecek ki? Belli bir süre var mı? Nişanlının geliri iki ev geçindirmeye yetecek kadar var mı?
4 bin civarı bir maaş alıyor. Ama üç çocuk ve kendilerini de hesaba katarsak bence bu yetmeyecek gibi. Üstelik biz evlenmeyi düşünürken. Çok kafam karışık. :KK43:
 
Siz böyle bir durumda tepkisiz kalırsanız hep daha fazlasını isterler. Net olun . Ne kadar yardımcı olabilir ki ? Nereye kadar ? Yarın bir gün evlenip çoluk çocuğa karışınca edeceği yardımlar daha çok sıkacak canınızı . Sizin rızkınızı paylaşmış olacak . Ha fazla parasi varsa orasını bilemem
 
Klasik kk erkeği. Kendi maaşını ablaya verecek hanımın maaşıyla da ev geçinecek :confused: Ben olsam değil maaş sümüğümü bile vermezdim
Ablası ona güvenip eve çıkıyor. Nişanlısı olmasa oturur annesinin evinde, kendisi çalışır. Annesi de çocuklara bakar. Bunun normali budur. Kadın hiç düşünmüyor herhalde kardeşim zor durumda kalacak diye. O kardeşini enayi yerine koyuyor, kardeşi de nişanlısını.
 
Bence çocuklar çokta ufak değiller şimdi evlere bile iş gönderiyorlar maske katlama işi yok işte paketleme işi falan. Tamam destek olunur da gelin için alınan altınlara da dokunulmaz yaa niye annesi babasıyla yaşayamıyor bi çocuğuna yavrum gürültü yapma deden rahatsız olur diyemiyor mu ablası. Biraz elini toplayıp bi iş bulunca yoluna girerdi herşey. Niye ablasının acısını siz çekesiniz ki herkesin derdi kendine. Bence nişanlın bu olayları çok abartırsa yolunu çiz derim. Sonra kardeşi bi para vermese ablası senin tepene biner kardeşimi yönetiyorsun diye. Ben kimseye güvenmiyorum şahsen insan oğlu nankördür.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X