Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
oo çocuklar yaramaz diye nişanlınızın anne babası onları başlarından atmak istemiş aradaki maddi köprüyü de nişanlınızla kurmuşlar. Dokunsanız ağlayacak kadar dertliyse kendisini ailesine ifade etsin ağlayarak sorunları çözecek yaşı geçmiş hee geçmemişse zaten evlenmesin.

Bence bekar olmak, 3 haydut çocuk 1 bencil görümce derdi çekmekten çok daha güzeldir.
Ben sevgilisine de üzüldüm ,oğlanın ailesi de kardeşi de çok bencil.

Akıllı görümce, hanzo eski kocasına geçiremediği dişlerle hart hart ısıracak konu sahibini.

kardeşte asıl kabahat. nasıl set çekemiyor hayatına ? güya merhametliymiş, pehhh... merhametli adam nişanlısını böyle bilinmezlikte bırakır mı ?

Hayır yani çocuklara annesi baksin temizliğe gitsin, bakıcı lik yapsin, bulmus saf bir kardes yapismis

Bence de.ama asıl suç nişanlısında. Bugün buna hayır demeyen yarın yine ailesinin başka sacma bir istegine hayir demez ve yine esini gozden cıkarır.Malesef bazı sacma erkeklere göre "eş her zaman bulunur.aile tekrar bulunmaz". Bu nişanlıda da öyle bir yönelim sezdim

kardeşte asıl kabahat. nasıl set çekemiyor hayatına ? güya merhametliymiş, pehhh... merhametli adam nişanlısını böyle bilinmezlikte bırakır mı ?
Ailesine merhametli, karısına canavar olacak. Böyle herif kaynıyor ortalık.

Bence nisanlinizla aranızda halletmeyin bu konuyu. Çünkü belli ki nişanliniz "ben de istemiyorum ama başka çarem yok" diye diye manipüle edecek sizi. Anneniz babanız çağırsın karşı tarafı, hep beraber konuşulsun. Bu çocuklar bu maddi şartlarda nasıl evlenirler, evlerini nasıl gecindirirler, anneniz babanız sorsun bakalım.

Yol yakınken geri dön ya evliyken bunları yapmak isteseydi bide kendini düşün herkes kendini düşünmek zorunda şanslı gör erken gördün

Ben olsam bu durumu kabul etmez ayrılırdım. Ablası kendine güvenmiyorsa neden ayrı eve çıkıyor? Kardeşinin yatırımına mı güvenmiş yeni hayat kurarken? Yapacağı en mantıklı şey bir süre ailesinin yanında kalıp işe girmesi, maddi durumunu düzelttikten sonra eve çıkması olurdu. Ama bu durumda yaptığı tamamen bencillik, nişanlınız da sizinle evlilik planlarını yok sayıp buna ayak uyduruyorsa bence hiç uğraşmaya bile değmez

Ee bu abla sorunlu psikopat esten ayrildigi icin mi ruh hali cok kotuymus burada istemedigi evliligi bitirdigi icin konu acan uyeler var kadinlar havaya ucuyorlar yeniden dogdum benim icin simdi hersey yeni basliyor diyorlar bu oyle kocadan bosandigi icin neden kafayi yemis guzel kardesim aklini basina al simdi sana kim ne dese benim nisanlim iyi merhametli diyorsunda degil inan bana degil yakma hayatini yarin obur gun calistigin halde bir manto bir ayakkabi gorupte kendi paranla alamadigin zaman anlarsin o merhametli nisanlina bu ay sıkışıgız para gondermeyelim yada az gonderelim dedigin zaman ailesine kedicik size aslan oldugunda anlarsin yakma basini gozunu seveyim ki cok kotu dusuncelere dalmis diyorsunda bu konu hakkinda seni konusturmuyor bile burada sana ayril diyen insanlar emin ol ya birebir bu durumu yasamis yada yakinlarinda yasayanlar varda bir bildikleri varda oyle diyorlar

valla benim kuzenim evlendi. adamın ailesinin borçları varmış. tüm takıları hatta babasının taktığı kolyeyi bile hem de gizlice alıp ailesinin borçlarına yatırdı adam. 1 seneden fazla her maaşını tamamen annesine verdi. kuzenim de işinden her ay düzgün para alabilen biri değil. resmen aç kaldılar. kv si gidip alışveriş yapıp kapısına poşet asıyordu, şaka gibi. bu süreçte kız kardeşinden zerre yardım almadı ama adam. ikimizin de anası babası, gel beraber ödeyelim demedi. demediği gibi üstelik çalışan, maaşı olan kız kardeşine, evlerine her geldiğinde para veriyordu harçlık olarak.
bunlar yenilir yutulur şeyler değil.
kuzenim hala boşanmadı da çünkü aşırı sessiz biri. altınlarının gizlice alındığını farkettiği halde 1 sene sonunda ancak konuştu. tabi geçmiş ola.

Ailesine merhametli, karısına canavar olacak. Böyle herif kaynıyor ortalık.
İşin en kötü yanı sevgilik nişanlılık döneminde hiçbir manevi ihtiyacı aslında gözetilmeyen kızlar iki güzel söze kanıyor
Manevi olarak bu kızla konuşmadan kendi başına karar vermiş zaten hiçe saymış kızı
Üzerine iki tatlı söz söylemiştir ama ben seni çok seviyorum vs kadınların duygusal yanını çok iyi kullanıyorlar

ee çünkü çalışıp malum yerimizden ter akıtıp kazanınca kolay harcayamıyoruz :)
valla bende bir manyakla evlenip 3 çocuk yapıp kardeşime gideyim bari işe gitmekten sıkıldım.
Geçici bir süre olsa idare edersiniz diyenlerimiz olabilirdi ama belli ki nişanlınız ailece üstlenmiş o aileyi. Kolay mı ya o üç çocuk büyüdükçe masrafları artacak, resmen 5 kişilik bir aile olmuşlar. Anne baba yanlarında tutmamışlar ki onlara düşerdi sahip çıkmak. Şükredin ki siz evlendikten sonra olmamış bu olay. Herhalde hepsini getirip eve yerleştirecekti. Babam kirasını ödeyecek her ay tüm kardeşler 500 er lira vereceğiz deseydi, abla da ne bileyim en azından bebek bakarım ben de kazanırım deseydi takdir bile ederdim ama bu resmen sizin iyi niyetinizi hatta hayatınızı suistimal etmek olmuş bu. Konu ne olursa olsun evlenilecek adam herkesden önce sizi ve geleceğinizi düşünmeli. Çözüm bulmuyorsa (ki bu planları yapan adamın çözümüne ve sözüne nasıl inanacaksınız bilmiyorum) kendinize yazık etmeyin derim
anne babası bile istemiyor bir tabur insanı haliyle ama gencecik kızdan yok sen çok iyi kalplisin diye yardım bekleniyor. Valla iyi kalplilikten ne gördük bırak kız kötü kalpli ol kötüler tabi uzun yaşar böyle salaklıklar yapmadıkları için :KK70:

İşin en kötü yanı sevgilik nişanlılık döneminde hiçbir manevi ihtiyacı aslında gözetilmeyen kızlar iki güzel söze kanıyor
Manevi olarak bu kızla konuşmadan kendi başına karar vermiş zaten hiçe saymış kızı
Üzerine iki tatlı söz söylemiştir ama ben seni çok seviyorum vs kadınların duygusal yanını çok iyi kullanıyorlar

zaten en büyük hakaret bu. nişanlı ile konuşup karar vermeden tarih ötelemeye kendi kendine karar vermek nişanlısını insan yerine koymamaktır.

Ay nasil sinirlendim 🤬
Abladaki nasil bir bencilliktir inanilir gibi degil. Cocuklara annesi baksin o da girip en kotu asgari ucretle calissin.
Kardesim evlenecek yuk olmamam lazim diye dusunmesi gerekirken su yaptigi akil alir gibi degil👿

Evet insan kardesine yardim eder ama bu sekilde, kendi hayatini ikinci plana koyup, seni de bu bilinmezlige surukleyerek degil.

Baslarinin uzerinde iyi, kotu bir cati var. Ac degiller, acikta degiller. Arada maddi yardim yapar, yegenlerinin ihtiyaclarini karsilar. Yapmasa zaten abes olur.. Ama ayri ev acmak asla kabul edilebilir bir sey degil.

Artik sen evi gecindirirsin, nisanlin da ablasinin evini gecindirir. 🤦‍♀️ Yakin zamanda evlenebilirseniz tabii.

Bence guzelce konus. Baslarini sokacak bir evleri var ayri ev acmakta neyin nesi de. Uzuluyor derse annen cocuklara bakar ablan da ise girer calisir, insan icine karisir, cevre edinir, kendine guveni gelir bu sureci daha kolay atlatir. Hem gerekirse psikolojik yardim alsin de.

Baktin olmuyor ayrilman bence en dogrusu. Seni ikinci plana atan bir insan ile asla mutlu olamazsin.

Ahah sinirim bozuldu ya, herifin tek artı yönü cinsellik olacak resmen. O da şüpheli, aileci erkeklerin cinsel sorunları mutlaka oluyor. 😌 Hem bu kadar derdini çek, kendini sömürt hem de kuş ölü. 🤦🏻‍♀️ Ahhh başım ağrıyor.

Hepinizin yorumunu dikkatle okuyorum tek tek, bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor gibi bir durum asla yok inanın. Sadece şu an ne yapacağımı bilemez haldeyim, şaşkınım çünkü hayatımda ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Endişeliyim, bilinmezlikte kalmış gibiyim. Ablasının bizi bu hale getirmesini hazmedemiyorum kızgınım, öfkeliyim üzgünüm çok ama çok karışığım. Haklıyken bir şekilde haksız olmayı yediremiyorum. O yüzden sinirle bir şey yapmaktan özellikle bir şeyler söylemekten korkuyorum, kendimi de tanıyorum. Cevaplarım o yüzden öyle, kusuruma bakmayın lütfen.

Size de durumu bildireceğim tabi ki, gerçekten teşekkür ederim yol gösterdiğiniz için

zaten en büyük hakaret bu. nişanlı ile konuşup karar vermeden tarih ötelemeye kendi kendine karar vermek nişanlısını insan yerine koymamaktır.
Umarım genç arkadaşlarımız kendilerini kan emicilerin sömürmesine izin vermezler
Bende yaşlı sayılmam ama ruhum 100 oldu o kadar arkdaşım bu meselelerden boşandı ki illa birebir yaşamamız gerekmiyor görünen köy kılavuz istemez

Ne kadar bir süre destek olacaksın dediğimde bilemiyorum diyor.
Biraz da mecbur bırakılmış gibi. Gerçekten aslında ablasıyla yaşamak istemiyor. Aile baskısı olduğuna eminim. Dokunsam ağlayacak, şaşırıyorum bu hallerine. Çünkü kendi düzeni komple bozulacak iş yeri ve yeni ev tamamen zıt ve çok uzak bir yerde olacak. Baktıkları semte göre konuşuyorum. Bir de çocuklar çok yaramaz. Çocuk tabi ki koşturur gürültü de yapar bana göre normal ama eskiden ablası geldiğinde üç dört gün kaldığında çocuklardan dolayı daralırdı mesela hemen arkadaşlarıyla buluşurdu. Şimdi nasıl mutlu olacak orada bilemiyorum. Kendisi de istemiyor ama kendini mecbur hissedip vicdan yapıyor. Erkenden uyuyor artık, arkadaşlarıyla bile eskisi gibi görüşmüyor. Çok mutsuz. Beni de çok etkiliyor bu durum.

Dediğiniz gibi ilk önce ailemle konuşacağım. Ki ne diyeceklerini biliyorum ailemi tanıyorum.
Çocuk değilim ki beni yıllarca oyalasın, kabul etmeyeceğimi de biliyor bence o yüzden alttan alıyor gibi.
Kafam çok karışık gerçekten ama bir karar vereceğim. Çok çok teşekkür ederim yorumlarınız için.
Buraya da yazar mısın gelişmeleri, çok merak ediyorum gidişat nasıl olacak. Allah pişmanlık vermesin

valla benim kuzenim evlendi. adamın ailesinin borçları varmış. tüm takıları hatta babasının taktığı kolyeyi bile hem de gizlice alıp ailesinin borçlarına yatırdı adam. 1 seneden fazla her maaşını tamamen annesine verdi. kuzenim de işinden her ay düzgün para alabilen biri değil. resmen aç kaldılar. kv si gidip alışveriş yapıp kapısına poşet asıyordu, şaka gibi. bu süreçte kız kardeşinden zerre yardım almadı ama adam. ikimizin de anası babası, gel beraber ödeyelim demedi. demediği gibi üstelik çalışan, maaşı olan kız kardeşine, evlerine her geldiğinde para veriyordu harçlık olarak.
bunlar yenilir yutulur şeyler değil.
kuzenim hala boşanmadı da çünkü aşırı sessiz biri. altınlarının gizlice alındığını farkettiği halde 1 sene sonunda ancak konuştu. tabi geçmiş ola.
ama bazıları kurban olmayı kendileri seçiyor...

Ben bu yıl evliliği ertelemek istemiyorum, kararını ver yoksa böyle devam edemeyiz desem çok mu mantıksız?
Ardından bunları söyleyecek adım kadar eminim; nasıl olacak borç harç var ablamın kirası var, çocukların ihtiyaçları var, beni anla sabret lütfen bende zor durumdayım diyecek. Adım kadar eminim.

Ablası tatlı tatlı keşke siz yuva kuracaksınız, benim için bu kadar fedakarlık yapmayın ben çalışırım hallederim deseydi. Böyle deseydi ben bile elimden geleni yapardım asla da gocunmazdım.
Bence söylemeyi planladığınız sey cok mantıklı. Ablası erkek kardeşinin maaşına ve evlilik için yaptıgı birikime güvenerek bosanmıs anlasilan.
Nisanliniz size o şekilde bahane sunarsa
ablasinın borclarının,kirasının,cocuk masraflarının sizi hic ilgilendirmegini söyleyin. insan mutlu bir hayat için evlenir.dertsiz başına dert almak için evlenmez bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X