Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepinizin yorumunu dikkatle okuyorum tek tek, bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor gibi bir durum asla yok inanın. Sadece şu an ne yapacağımı bilemez haldeyim, şaşkınım çünkü hayatımda ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Endişeliyim, bilinmezlikte kalmış gibiyim. Ablasının bizi bu hale getirmesini hazmedemiyorum kızgınım, öfkeliyim üzgünüm çok ama çok karışığım. Haklıyken bir şekilde haksız olmayı yediremiyorum. O yüzden sinirle bir şey yapmaktan özellikle bir şeyler söylemekten korkuyorum, kendimi de tanıyorum. Cevaplarım o yüzden öyle, kusuruma bakmayın lütfen.

Size de durumu bildireceğim tabi ki, gerçekten teşekkür ederim yol gösterdiğiniz için
Sen çok kibar ve naif bir kızsın bence yazma şeklinden bile belli
Bu aileyle depresyona girersin biran önce annenle konuş
Senin gibi kibar bir kız yetiştiren anne sana doğru yolu gösterir

Tam 21 sayfa konu okudum. Evlenmeniz halinde başınıza gelecek felâket senaryoları. Hepsi biribirinden korkunç.
Yazdığınız mesajlar bile o kadar naif ki lütfen kendinize bu kötülüğü yapmayın. Hayatınız boyunca görümce ve çocukların sorumluluğunu almak zorunda kalacaksınız. 26 yaş hayata yeni bir sayfa açmak için güzel bir sayı.

4bin tl ile 2 yeni ev kurulacak, 3 çocuğa bakılacak öyle mi?? Gerçekten gazlamak gibi olmasın ama baya sen yoksun gibi davranılmış 🤷‍♀️

Aslında bence tam tersine asıl konu sahibinin maaşına güveniyorlar.

Bu işin matematiği belli.
Kardeşinin hiç çalışmayacağını varsayarsak oldukça 3 çocuk ve anne toplam dört kişinin masrafını nişanlının maaşı ancak kurtarır, okul masraflarını unutmayalım.
Nişanlı ve konu sahibinin karnını ise konu sahibinin maaşı doyuracak.

Ve elbette ki evler bir olacak, ayırma şansları yok. Nişanlının kardeşimin yanında kalacağım demesi o yüzden, parmak hesabını yapmış.

Yardım kutsaldır, ancak konu sahibinin fikrini sormadan onun maaşının nereye gideceğine karar vermek olmaz.

Nişanlı ben kendimi feda ederim onlarla kalacağım falan diyor da baya baya konu sahibine dayanıyor aslında. Yani hem konu sahibinin maaş feda edilecek, hem de kıymeti bilinmeyecek.

Konu sahibi çok ama çok iyi düşünün. Zira nişanlınız ilişkinin dibine dinamiti koymuş durumda, buradan geri dönüşünüz çok zor.

Bu önerinin kabul edilecek yanı yok, 21 sayfada anlatılan felaketi teker teker yazmak istemem.

Açıkçası ayrılığa hazırlanın.

valla bende bir manyakla evlenip 3 çocuk yapıp kardeşime gideyim bari işe gitmekten sıkıldım.

anne babası bile istemiyor bir tabur insanı haliyle ama gencecik kızdan yok sen çok iyi kalplisin diye yardım bekleniyor. Valla iyi kalplilikten ne gördük bırak kız kötü kalpli ol kötüler tabi uzun yaşar böyle salaklıklar yapmadıkları için :KK70:
Aynen öyle. Zaten gelin adayına sunulan iyi kalplilik değil başka bir şey de! Neyse daha fazla dile getirip üzmeyeyim konu sahibini. Umarım kurtarır kendini

Ablası için sizin resmen hayatınızı çalıyorlar farkındasınız dimi!!!
Asla duygusal yaklasmayın.
Zaman hızla akıp giderken hayat maalesef 1 tanecik. 1 tane hayatımız var.

Israr kiymaet ediyor ise ayrılın.

He durumu çok iyi olur, sizin evlilik vs hiç bir durumunuz zamanınız etkilenmez ok.
Ama sizinle evlilik planı için yaptığı birikimi ablası için harcayıp onunla yaşayıp sizi kenara iten adamla değil evlenmek.
Yolda bile yurumeyin.

Tabi ki ablasına destek olsun vs ama şekli bu olamaz maalesef.

Sen çok kibar ve naif bir kızsın bence yazma şeklinden bile belli
Bu aileyle depresyona girersin biran önce annenle konuş
Senin gibi kibar bir kız yetiştiren anne sana doğru yolu gösterir

Ailemle mutlaka konuşacağım sabahı bekliyorum. Dedikleriniz çok doğru, farkındayım.
Güzel düşünceleriniz için ayrıca çok ama çok teşekkür ederim :KK200:

ayy vallahi sinirim geçmiyor konudan çıkamıyorum

ablasının yüzü asıkmış nerenin kraliçesi bu abla ya hu

bir damla göz yaşına bir ton borca giriliyor

senin de moralin bozuldu hani neden senin moralinin bozulmasına dayanamayıp bişeyler yapmıyor ?

senin eksiğin ne dul ve çocuklu olmaman mı ?

Bu kadarı gerçekten çok fazla ve saçma, gerçek bi çözüm arayan birinin yapacağı şey değil. 7-8 kişiye bi ev küçük geliyorsa tüm aile daha büyük bi eve çıkılır, nisanliniz ve nisanlinizin diğer evli olan ablası eve destek olur, anne baba torunlara bakar çocukların annesi de bi işe girer. Lise mezunu bile değil ne demek, benim ortaokul mezunu olmayan annem senelerce temizlik, çay, yemek, konfeksiyon gibi işlerde çalışırken kimse ne mezunusun diye sormamisti.

Hepinizin yorumunu dikkatle okuyorum tek tek, bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor gibi bir durum asla yok inanın. Sadece şu an ne yapacağımı bilemez haldeyim, şaşkınım çünkü hayatımda ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Endişeliyim, bilinmezlikte kalmış gibiyim. Ablasının bizi bu hale getirmesini hazmedemiyorum kızgınım, öfkeliyim üzgünüm çok ama çok karışığım. Haklıyken bir şekilde haksız olmayı yediremiyorum. O yüzden sinirle bir şey yapmaktan özellikle bir şeyler söylemekten korkuyorum, kendimi de tanıyorum. Cevaplarım o yüzden öyle, kusuruma bakmayın lütfen.

Size de durumu bildireceğim tabi ki, gerçekten teşekkür ederim yol gösterdiğiniz için
Erkekler böyledir biliyor musun? Benim kocam da buna dahil, benim onaylamayacağım bir şey yapılacak olduğunda mutlaka benden çok daha üzgün ya da öfkeli gb yapar, bir anda kendimi onu teselli ederken bulurum. Nişanlın da aynı yöntemle ilerliyor, bu olayda haklı olan tek bir kişi var o da sensin. bunu bilerek hareket et, manipülasyonlara kapılma.

İyi yürekli naif kardeşim benim🌸
Biz burda sayfalarca yazdık, yazılanların hepsi birer tecrübe aktarıyor, kendi kardeşimin başına gelmiş gb öfkelendim ve seni çekip almak istedim o durumdan, eminim yorum yapan herkes aynı şeyi düşündü...inşallah hakkında hayırlısı olur🌸

Birkaç yorum okuyabildim büyün sayfaları okuyamadım şu soruldu mu acaba: bu çocukların babası iskele babası mı? Nafaka vermiyor mu? Anlaşmalı boşanmak başka, maddi hiçbir şey talep etmemek başka. Böyle saçma anlaşmalı boşanma olmaz. Ne için anlaşıldı bu durumda. Abla yeter ki boşanalım ben üç çocuğa bakarım sen hiçbir şey yapmasan da olur mu dedi. Buna kim razı olur...

Ben en çok sizin maaşınıza guvenmelerine sinirlendim. Bence nisanlinizla konuşulacağı zaman evlendikten sonra evliliğe alışana kadar bir süre çalışmak istemediğinizi söyleyin bakalım numaradan. O kadar fedakâr bir adamsa nişanliniz, iki işte çalışsın da iki evi gecindirsin. Bakın hemen planlar değişir o zaman karşı tarafta.

Hepinize iyi huzurlu akşamlar 🧡
Kafama takılan bir konu var. Nişanlımın ablasının çok kötü giden bir evliliği vardı, eşi olacak insandan gerçekten çok çekti. Üç çocuğu var. 10-7-5 yaşlarında. Sonunda şükür ki boşandılar. Şimdi ailesinin evinde hep beraberler. Ama ayrı eve çıkmak istiyor çocuklarıyla. Çünkü anne baba yaşlı olunca haliyle küçücük evde 7-8 kişi yaşamak çok zor. Ailesinin durumu ne yazık ki iyi değil. Kendileri zar zor geçiniyor açıkçası.

Bu sebeple kirayı, yiyecek içecek ev alışverişi, çocukların masrafını nişanlım karşılayacakmış. Bir de ev eşyaları alınacak borç harçla. Üç çocukla da ablası çalışamıyor. Ben bu durumun abartı olduğunu düşündüm bilemiyorum. Ve ablasıyla yaşamaya başlayacak, korkmasın destek de olsun diye. Yani evlilik hayatı gibi o eve ve çocuklara bakacak. Çok garip değil mi? Yanlış düşünüyor da olabilirim. Bana sen olsan sende aynısını ablan için yapardın diyor. Ama biz evlilik hazırlığındayız, inanın çok zorlanıyoruz. Ben çalışıyorum, kendime ayırmıyorum hemen altın yapıyorum. Nişanlımın yaptığı altınlarda ablasına gidecek. Bu duruma sinirlendim ve belirttim. Ben yardım etmezsem ne yapacak içim el vermiyor diyor. Ablası ruhen baya kötü durumdaymış. Çevreden dul kavramını da etiketledikleri için. E bizim evlilik de bu sebeple ertelenmiş oluyor, çok üzüldüm. Ne desem fesat gibi görüneceğim. Boşandığı eşiyle kurtulsun diye anlaşmalı boşandılar. Hiçbir şekilde maddi talep yok. Ki olsa bile o adam asla bir kuruş vermez, ölse vermez. Bu arada evli bir ablası daha var, o da elinden geldiğince yardım edecekmiş ama ufak bir bütçe. Onunda elinden gelen o çünkü.

Bu durumu nasıl halledebiliriz? Uyku uyuyamıyorum, gerçekten kötü mü düşünüyorum, bencillik mi ediyorum objektif yorumlara çok ihtiyacım var. 💖 nişanlımında canı çok sıkkın, o da üzülüyor bu duruma. bilemiyorum çocukların okul masrafları, yemek ev alışverişleri nasıl olur.. Bende bu durumda ablama yardım ederdim asla onu tek bırakmazdım ama bu kadar da yardım edebileceğimi düşünmüyorum :KK43: haksızsam lütfen söyleyin olur mu.
Nişanlınız zenginse ne ala yapsın ablası sonucta ama sizin evliliginizi etkiliyecekse işte ozaman iş degişir birde bu iş ev kurmakla bitmezki o cocukların okuluydu üstü basıydı gıdasıydı derken baya para gider her ay sürekli ömrünün sonuna kadar nasıl ilgilenebilir ki maddi anlamda haa parası bolsa yapsın tabi ..Ama kıt kanaat anca kendine yetiyosa bu resmen sizin geleceğinizi çalmak..Artı ablası ne iş yapıyor calısıyo mu

O da haklı sen de haklısın. Bunun bir çözümü yok. Onun yerinde olsam asla ablamı o durumda bırakmazdım. Senin yerinse olsam mümkün değil bu şartlarda evlenmezdim.

Ben en çok sizin maaşınıza guvenmelerine sinirlendim. Bence nisanlinizla konuşulacağı zaman evlendikten sonra evliliğe alışana kadar bir süre çalışmak istemediğinizi söyleyin bakalım numaradan. O kadar fedakâr bir adamsa nişanliniz, iki işte çalışsın da iki evi gecindirsin. Bakın hemen planlar değişir o zaman karşı tarafta.
Cok iyi fikir konu sahibi dene bunu

Hakkınızda hayırlısı olsun bence evliliğin ertelenmesinde vardır bir hayır diyorum çünkü çok büyük bir sorumluluk nişanlınızın ablası sonradan işe girse bile her zaman sizin üzerinizde bir yük olacak bu bazen yardım etmek gibi de olmaz.Her ay kredi öder gibi belli bir miktar ödersiniz çünkü şimdi bile herşey nişanlınızdan beklenmiş .Her zaman yardım edeceğinizi bilerek evlenin.Bence siz karşı çıktığınız için kendinizi de suçlu hissetmişsiniz kadın zor durumda sen karşı çıkan gelin halbuki hiç öyle değil sen vicdan azabı yapma bu konuyu şimdi herşey kolay görünür evlenince çok zor olur. Şimdi kolaylıkla yardım ederim dersin evlenince bir laf ederler çok zoruna gider.

Birkaç yorum okuyabildim büyün sayfaları okuyamadım şu soruldu mu acaba: bu çocukların babası iskele babası mı? Nafaka vermiyor mu? Anlaşmalı boşanmak başka, maddi hiçbir şey talep etmemek başka. Böyle saçma anlaşmalı boşanma olmaz. Ne için anlaşıldı bu durumda. Abla yeter ki boşanalım ben üç çocuğa bakarım sen hiçbir şey yapmasan da olur mu dedi. Buna kim razı olur...
abla kendini sabancının kızı sanıyor bence asdahsj

Rica ederiz.Insallah hakkınızda hayırlısı olur.Neden böyle oldu diye de düşünüp kendinizi üzmeyin kimse vazgeçilmez değildir.evliligi ablasının borcları için erteletmek istedigine göre kendini vazgecilmez sanıyor galiba.Her şerde bir hayır vardır.
Bu tarz sorunlar evlilik sürecinde oluşsa çözümü cok daha zor olurdu.
Sinirle bir şey söylemekten de korkmayın bence önemli olan hakaret etmeden doğru iletisimle konusmak çünkü siz nisanlınıza karşı sustukça o daha da üsteler konuyu.
Insallah nisanlınız dogru yolu bulur bu konuda 🌸

ayy vallahi sinirim geçmiyor konudan çıkamıyorum

ablasının yüzü asıkmış nerenin kraliçesi bu abla ya hu

bir damla göz yaşına bir ton borca giriliyor

senin de moralin bozuldu hani neden senin moralinin bozulmasına dayanamayıp bişeyler yapmıyor ?

senin eksiğin ne dul ve çocuklu olmaman mı ?

Hiçbir kadın yuvası bozulsun istemez o yuva yok olunca da elbette moral bozukluğu üst seviyede olur. Empati yaptığımda çok üzülüyorum anlıyorum kendisini de. Bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama gerçekten suistimal ediyor gibi bu durumu. Nişanlım aynı eve çıkınca onu hep gezdireceğini moralini düzelteceğini söylüyor. Eski eşi çok kıskanç olduğu için zehir etmiş hayatını, gezememiş vs. ablasını aradığımda bende dedim "ablam sen canını sıkma, biz seninle kız kıza gezer tozarız, gelirsin bende de kalırsın kendini yalnız hissetme bende varım" dedim. Bu tavrıma karşılık keşke beni de düşünseydi.

Kocası beş kuruş vermemiş, hapis yatarım daha iyi demiş. Anlaşmalı boşanmışlar. Kocaya geçiremediği dişleri kardeşine ve geline saklıyor görümce.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X