Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepinize iyi huzurlu akşamlar 🧡
Kafama takılan bir konu var. Nişanlımın ablasının çok kötü giden bir evliliği vardı, eşi olacak insandan gerçekten çok çekti. Üç çocuğu var. 10-7-5 yaşlarında. Sonunda şükür ki boşandılar. Şimdi ailesinin evinde hep beraberler. Ama ayrı eve çıkmak istiyor çocuklarıyla. Çünkü anne baba yaşlı olunca haliyle küçücük evde 7-8 kişi yaşamak çok zor. Ailesinin durumu ne yazık ki iyi değil. Kendileri zar zor geçiniyor açıkçası.

Bu sebeple kirayı, yiyecek içecek ev alışverişi, çocukların masrafını nişanlım karşılayacakmış. Bir de ev eşyaları alınacak borç harçla. Üç çocukla da ablası çalışamıyor. Ben bu durumun abartı olduğunu düşündüm bilemiyorum. Ve ablasıyla yaşamaya başlayacak, korkmasın destek de olsun diye. Yani evlilik hayatı gibi o eve ve çocuklara bakacak. Çok garip değil mi? Yanlış düşünüyor da olabilirim. Bana sen olsan sende aynısını ablan için yapardın diyor. Ama biz evlilik hazırlığındayız, inanın çok zorlanıyoruz. Ben çalışıyorum, kendime ayırmıyorum hemen altın yapıyorum. Nişanlımın yaptığı altınlarda ablasına gidecek. Bu duruma sinirlendim ve belirttim. Ben yardım etmezsem ne yapacak içim el vermiyor diyor. Ablası ruhen baya kötü durumdaymış. Çevreden dul kavramını da etiketledikleri için. E bizim evlilik de bu sebeple ertelenmiş oluyor, çok üzüldüm. Ne desem fesat gibi görüneceğim. Boşandığı eşiyle kurtulsun diye anlaşmalı boşandılar. Hiçbir şekilde maddi talep yok. Ki olsa bile o adam asla bir kuruş vermez, ölse vermez. Bu arada evli bir ablası daha var, o da elinden geldiğince yardım edecekmiş ama ufak bir bütçe. Onunda elinden gelen o çünkü.

Bu durumu nasıl halledebiliriz? Uyku uyuyamıyorum, gerçekten kötü mü düşünüyorum, bencillik mi ediyorum objektif yorumlara çok ihtiyacım var. 💖 nişanlımında canı çok sıkkın, o da üzülüyor bu duruma. bilemiyorum çocukların okul masrafları, yemek ev alışverişleri nasıl olur.. Bende bu durumda ablama yardım ederdim asla onu tek bırakmazdım ama bu kadar da yardım edebileceğimi düşünmüyorum :KK43: haksızsam lütfen söyleyin olur mu.
Bu size haksızlık .Kardeslerı tabıkı destek olur ama calısamıyorsa anne ve babasının destegı olması gerekır .

Benim kardeşimde çok zor bir dönemden geçiyor.
evlilik arifesi ve hiç birikimi yok çalışıyor.
annemle yaşadıkları evin kredisini hep o öder.
2 çocuğum var 4-3 yaşlarında.
sırf krediden bari kurtulsun diye hemen işe girdim ben ödüyorum.
öne kadar süre yapabilirim bilmiyorum iki küçük çocuk felan ama mecburluk böyle bişey.

madem boşandı tabiki zor tabiki kolay değil üstelik 3 çocuk. Ama biraz zorluk çekmeden olmaz. Olamaz..
Sonuçta kardeşim evlilik hazırlığında ve emeğine yüklenemem.
nişanlınızın yardım etmek istemesini yadırgamadım. Çok normal olması gereken birşey. Yoksa nerde kaldı kardeşlik. Üstelik çok taze.
ama yeni ev eşya bunlar şuan çok gereksiz. Fuzuli bir kere.
daha bak bakalım ne olacak iş çocuklar bunları bir düşün annen var mis gibi bakabilir.
yani önce zor şartlar altında bi mücadele vermesi gerekirdi.

belki de onun da kafasında vardır bişeyler yapmak.
bilemiyoruz oda kardeşini ne kadar düşünür.
sizde kendinizce haklısınız.
herşeyi baştan konuşun.
ne kadar süre sorumluluklarını üstleneceğinin kesin ortalama süresini söylemesi gerekir.

Ne zamana kadar calisamazmis acaba ablasi?
Cocuklar da kucuk sanirim uzunca bir sure.
Maddi imkani yoksa ayri eve cikmasin
durumun yoksa ekstra masraf niye?
Nisanliniz ne zamana kadar bakacak acaba ablasina ve 3 cocuguna bi evin sorumlulugunu almak oyle kolay mi
Kirasi,faturasi,yemesi,icmesi sastim vallahi
Baska bi yol bulmali bence ailesiyle yasadigi ev kucukse daha genis bir eve gecsinler
Yazik size evlenseniz de hep omuzlarinda olacaklar ben olsam baska yol yoksa ayrilirdim
Emin olun evlendikten sonra kendi cocugunuza yapmak isteyip yapamadiginiz da maddi zorluk yasadiginizda cok pisman olursunuz

Siz evlendikten sonra birden yalnız kalabilmeye mi başlayacak abla? Bence oğlan hazır evlenmeden ne koparsak kar diyorlar.

Ben mi hesap yapamadım, ablasının evinde 5 kişi ya da 4 kişi günlük mutfak masrafı 10 tl tutar mı? Bu da ayda 3000 eder mi? Kira + elektrik + su + vs vs 1000 tlden fazla tutarsa nişanlısının maaşı da yetmez. Abla çalışmaya başladı nişanlısı katkıda bulunayım dese bu kez kendi evine yetemez. Kadının çalışması elzem olur. E kadın neden bu kadar ezilsin ki. Toplumun kanayan yarası onun durumu yok yardım et bunun durumu yok yardım et. Aileler hep bir çocuğun hayatını diğerine ipotek ediyor. Burada nişanlıya ipotek edilince ablanın hayatı o da kendini konu sahibinden gelecek kısma bağlamış oluyor. Evlenmiş 3 çocuk yapmış boşanmış bir kadın ben çalışamam ben anne babamla yaşayamam ben yalnız oturamam diyor herkes de çekiyor. Bu ailenin yumuşak karnı kızı oğlunu ablaya seni de oğullarına feda edecekler. Kaççççç

Ben olsam evlenmezdim açık ve net seni çok zor günler bekliyor ben söyleyeyim sana evlenirsen sizi evi sen geçindireceksin tek başına o da ablasına ve çocuklarına bakacak ayrıca maden eski eşi kötüydü 3 çocuk neden yaptı. Çocuklara anane baksın onda çalışsın o zaman. Ohh ne ala memeleketn evde oturayım evlenmek üzere olan kardeşim bana ve çocuklarıma baksın. Kocasına yaptıramadıklarını kardeşin yaptıracak abla Nası böyle bir şeyi kabıl ediyor hiç mi düşünmüyor kardeşini ayıp yani. Ya da sıkış pıkş zor mor neyse oturacak ailesiyle kardeşini rahat bırakacak. Sen bunları çekmek zorunda değilsin seviyorum filan deme evlendikten sonra bu sorunlar sevgiyi bastırır sonra çocuk da okur çıkmaza düşersin. Şimdi ayrıl 1 yıl üzülür ağlarsın sonra geçer daha iyisini bulursun tabi bulmak istersen

@naneportakal gördüğüm kadarıyla "kendimi küçük düşürmeyeyim.. paragöz olarak anılmayayım" diye göz göre göre nikahı basacaksın. 3 gün sonra sen eşyalarınızın borcunu ödemek,evinin geçimi için sabahın köründe ayazında evden çıkıp işe gittiğinde ama görümcen mental olarak çalışmaya hazır olmadığı için senin maaşın (pardon bir tanecik kardeşinin maaşı ) ile masrafları dönen sıcacık evinde mışıl mışıl uyurken anlayacaksın nasıl bir yanlış yaptığını.O zaman ne eşin öyle tatlı ve iyi kalpli gözükecek sana ne eşinin ailesi öyle ponçik gözükecek gözüne! O saatten sonra hiçbir konuşma senin sorununu çözmez hatta eşin sana şöyle der; "tatlım senden hiçbirşey gizlemedim sen bile bile benle evlendin ,hatta sen daha çok istedin bu evliliği! "
@naneportakal senin neden 5 kuruş birikimsiz ve gelirinin tamamının kendi ablana harcanarak yapılacak bir evliliğe hakkın yok? Madem nişanlın "sen de öyle yapardın " diyor git tüm birikiminle ve maaşının 10 senelik kısmı ile ailene /ablana bir ev al bak bakalım nişanlın da böyle anlayışlı mı olacak?

Kafama takılan bir konu var. Nişanlımın ablasının çok kötü giden bir evliliği vardı, eşi olacak insandan gerçekten çok çekti. Üç çocuğu var. 10-7-5 yaşlarında. Sonunda şükür ki boşandılar. Şimdi ailesinin evinde hep beraberler. Ama ayrı eve çıkmak istiyor çocuklarıyla. Çünkü anne baba yaşlı olunca haliyle küçücük evde 7-8 kişi yaşamak çok zor. Ailesinin durumu ne yazık ki iyi değil. Kendileri zar zor geçiniyor açıkçası.

Bu sebeple kirayı, yiyecek içecek ev alışverişi, çocukların masrafını nişanlım karşılayacakmış. Bir de ev eşyaları alınacak borç harçla. Üç çocukla da ablası çalışamıyor. Ben bu durumun abartı olduğunu düşündüm bilemiyorum. Ve ablasıyla yaşamaya başlayacak, korkmasın destek de olsun diye. Yani evlilik hayatı gibi o eve ve çocuklara bakacak. Çok garip değil mi? Yanlış düşünüyor da olabilirim. Bana sen olsan sende aynısını ablan için yapardın diyor. Ama biz evlilik hazırlığındayız, inanın çok zorlanıyoruz. Ben çalışıyorum, kendime ayırmıyorum hemen altın yapıyorum. Nişanlımın yaptığı altınlarda ablasına gidecek. Bu duruma sinirlendim ve belirttim. Ben yardım etmezsem ne yapacak içim el vermiyor diyor. Ablası ruhen baya kötü durumdaymış. Çevreden dul kavramını da etiketledikleri için. E bizim evlilik de bu sebeple ertelenmiş oluyor, çok üzüldüm. Ne desem fesat gibi görüneceğim. Boşandığı eşiyle kurtulsun diye anlaşmalı boşandılar. Hiçbir şekilde maddi talep yok. Ki olsa bile o adam asla bir kuruş vermez, ölse vermez. Bu arada evli bir ablası daha var, o da elinden geldiğince yardım edecekmiş ama ufak bir bütçe. Onunda elinden gelen o çünkü.

Bu durumu nasıl halledebiliriz? Uyku uyuyamıyorum, gerçekten kötü mü düşünüyorum, bencillik mi ediyorum objektif yorumlara çok ihtiyacım var. 💖 nişanlımında canı çok sıkkın, o da üzülüyor bu duruma. bilemiyorum çocukların okul masrafları, yemek ev alışverişleri nasıl olur.. Bende bu durumda ablama yardım ederdim asla onu tek bırakmazdım ama bu kadar da yardım edebileceğimi düşünmüyorum :KK43: haksızsam lütfen söyleyin olur mu.
Çocukları küçük diye çalışamıyor ne demek ya? Çocuklar okul çağında normal çocuklar. Annesi ise gidince ananede kalabilirler. Madem evliliği o kadar kötüydü ustuste neden bir sürü dogurdu.hadi orayı geçtim kardeşine mi guvendi. Ne demek evi o geçindirecek. Gerekirse temizliğe gitsin günde 250 TL den 10 gun çalışsa 2500 net kazanır başkalarının hayatını böyle engelleyemez asalak gibi. Ben olsam ayrilirdim

sorun abladan çok nişanlıda.
adamın gelip bak naneportakal, ben ablam için bunu yapmak zorundayım. seni de bekletemem, hayatını ipotek edemem diyip ayrılsa; işte o zaman bu adam merhametli derdim.
ama adam timsah gözyaşları ile olmayacak bir hayata atıyor nişanlısını. konu sahibi de bunu sevgi, merhamet, iyilik sanıyor.

Umarım genç arkadaşlarımız kendilerini kan emicilerin sömürmesine izin vermezler
Bende yaşlı sayılmam ama ruhum 100 oldu o kadar arkdaşım bu meselelerden boşandı ki illa birebir yaşamamız gerekmiyor görünen köy kılavuz istemez

biz dışarıdan baktığımız için daha net görüyoruz. konu sahibi duyguları nedeniyle netleşemiyor ama bir an önce aklını başına toplamazsa cehennem gibi bir hayat onu bekliyor.

Hepinizin yorumunu dikkatle okuyorum tek tek, bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor gibi bir durum asla yok inanın. Sadece şu an ne yapacağımı bilemez haldeyim, şaşkınım çünkü hayatımda ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Endişeliyim, bilinmezlikte kalmış gibiyim. Ablasının bizi bu hale getirmesini hazmedemiyorum kızgınım, öfkeliyim üzgünüm çok ama çok karışığım. Haklıyken bir şekilde haksız olmayı yediremiyorum. O yüzden sinirle bir şey yapmaktan özellikle bir şeyler söylemekten korkuyorum, kendimi de tanıyorum. Cevaplarım o yüzden öyle, kusuruma bakmayın lütfen.

Size de durumu bildireceğim tabi ki, gerçekten teşekkür ederim yol gösterdiğiniz için

haklıyken haksız duruma düşmüyorsun güzel kardeşim. adama yada ailesine hakaret etmiyorsun ki, sadece istemediğin bir hayata çekilmemek için direniyorsun, tepkini koyuyorsun.
kestirip atmazsan bu adam yalandan ağlamalarıyla seni sindirir ve ikna edebilir. çünkü sen merhametlisin. madem o kadar üzgün, kendi ana babasına, ablasına ağlayıp neden onlara derdini anlatamıyor ?
seni sevse, değer verse seni bu ateşe atmamak için elinden geleni yapardı.
daha çok gençsin, 26 yaş nedir ki ? emin ol gerçek sevgi bu değil.
düşünüp sakinleşince en doğru kararı vereceğine eminim.
lütfen ailene de anlat bu durumu. ve süreci paylaş bizimle.

ayy vallahi sinirim geçmiyor konudan çıkamıyorum

ablasının yüzü asıkmış nerenin kraliçesi bu abla ya hu

bir damla göz yaşına bir ton borca giriliyor

senin de moralin bozuldu hani neden senin moralinin bozulmasına dayanamayıp bişeyler yapmıyor ?

senin eksiğin ne dul ve çocuklu olmaman mı ?

ahaha ay güldüm ama ben de gece uyumak için zor çıktım konudan, hatta rüyama girdi. o kadar adaletsiz ve çirkin bir tutum var ki yediremedim resmen.

@naneportakal gece boyu sizinle uğraştım uykumda 🤨
Aman iyi düşünün, ciddi bir konuşma yapın nişanlınızla bu işi bir yere bağlayın.
Eğer onların istediği şekilde olursa çok üzülürsünüz
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Ev küçük geliyorsa görümce, kendi ailesiyle ayrı eve çıksın? Neden sadece nişanlınızla çıkıyor? Madem arkasına bakmadan boşanabildiyse güvendiği şey kendi ailesidir, nişanlınız değil.

Hayır adamdan 3 çocuk yaparken zor değil, çekişmeli boşanırken zor. Sizce de saçma değil mi.

sorun abladan çok nişanlıda.
adamın gelip bak naneportakal, ben ablam için bunu yapmak zorundayım. seni de bekletemem, hayatını ipotek edemem diyip ayrılsa; işte o zaman bu adam merhametli derdim.
ama adam timsah gözyaşları ile olmayacak bir hayata atıyor nişanlısını. konu sahibi de bunu sevgi, merhamet, iyilik sanıyor.

Bencil çünku. Ben hayatımı ablama ipotek edeyim nişanlımda bana. Madem ablana hayat kuracaksın omrunu ona ve cocuklarına adayacaksın tabiri caizse "elin kızını" niye böyle bir hayata mahkum ediyorsun. Bırde duygu sömurusü yaparak sen de olsan oyle yapardın diyerek.

Şimdi konu sahibi bende biriktirdigim altınları ablama veriyorum ev alacakmış yazık ömrü boyunca tek hayali dese erkek tarafı kıyamet kopartır ama hanım kızlarımız öyle değil kavga çıkarmadan çözmek istiyorlar ama yarın birgün ufak bir maddi sorunda karşı tarafın kavga çıkarmaktan hiç geri durmayacağını gorünce ah eder ben zamaninda susmustum alttan almiştim diye.

Ablasi madem zor durumda nafaka alicakti hadi almadi ailesiyle yasasin cocuklara annesi bakar oda gider calisir merdiven bile temizler yine is bulur,, rahatindan ayri Eve cikiyor hic kusura bakmasin ,,, nisanliniza guvaniyor , mecbur kalan 1 odadada kalir

Yardımı anladım da biraz fazla olmuş. Hem bu durum ileri de alışkanlık kısmı olacak yani şu zaman bitecek diye bir şey değil. Ayrıca baba evi de kalsaydı çocuklara bakılır abla da çalışırdı sen yine kardes olarak yardım yap hatta sen bile yaparsın böyle bi durumda. Ama komple masrafları karşılamak bilmiyorum. Bu arada sen biraz daha ertele şu evlilik işini. İleri de sorun olabilir şimdi böyle diyor evlendikten sonra o benim ablammm bilmem ne demeye başlayacak

O zaman sende evlenince ben çalışmayacağım de bakalım ne yapıyor yada kirayı faturaları onun üzerine yap mutlaka evleneceksende sende sakın para verme ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X