nişanlım ailemi istemiyor

Merhaba kızlar,
Öyle çok üzüldüm ki kızlar…
Durduk yere atama sonucunda yaşayacağımız yerin muhabbeti açıldı.

Ben aydında onlar mersinde yaşıyor ama Malatyalılar aslen.
Ve en başından beri nişanlımla mersin aydın arası illeri yazarız nasibimiz olan yer gelir diye hayal ettik.
Ben Malatyayı çevresini istemediğimi söyledim. Ve evlendikten 3-4 yıl sonrada ailemin bizim olduğumuz şehre gelmesini yanımda olmalarını istediğimi söyledim (tek çocuğum)

Bugün durduk yere konu açıldı ve bana sen mersine gelmek istemiyorsun gibisinde şeyler söylemeye başladı nişanlım.
O halde bende aydın ve çevresini yazmam dedi. Bende öyle bişi demedim ki ben hep sana aydın-mersin arasını yazarız neresi nasip olursa diye söylediğimi dedim.

Ama benim aileme yakın olmamı istemiyor bundan rahatsızlık duyuyor onu hissettim. Ve bana o halde bende Malatya ve çevresini yazarım diyor. Senin ailen de o tarafa gelsinler hep birlikte yaşarız diyor bana.

Nedir bu inat, nedir bu naz anlamıyorum artık ya.
Ben en başında demişim mersin-aydın arası diye nasıl gideyim o kadar uzağa hadi gitsem aileme nasıl oraya gelin diyebilirim ki.

Tüm bunları bilmesine rağmen en başta hep konuşmuş olmamıza rağmen nişanlımın bu inatçı tavrına çok üzüldüm. Ben yazarım malatyayı gelip gelmemek sana kalmış diyor. Ailenin de En az 10 yıl gelmelerini istemiyorum, özelimize karışmalarını istemiyorum diyor.
Benim ailem öyle karışan bir aile kesinlikle değildir ve hep anlayışlı olmuşlardır.

O kadar üzüldüm ve kırıldım ki.
Ne diyeceğimi bilemiyorum şuan.
İnanın nişanı atmayı bile düşünüyorum nedir bu bencillik ve inat ya.
Kızlar bir şeyler söyleyin nolur ya :59:
bence asıl bencil olan sensin . herkes evlendıgı sehıre aılesınıde alıp goturmuo . senın evıne ısınman lazım evli oldugunun bılıncıne varman lazım . nısanlın sana deseydıkı gıttıgımız sehre aılemde gelcek yakın olcaz die su an burda kıyametler kopartıyo olcaktın ayy kaynnayla nasıl yapcam gelcek gıtcek karıscak vs vs. die asıl bencıl sensın konu senın aılen olunca hersey olumlu pozıtf ama nısanlının aılesı gelıcek olsa nısanlın bunu ıstıo olsa ana kuzusu olurdu bılmem ne olurdu.

Yanlış anlamadıysam nişanlın aileler eşit uzaklıkta olsun demiş.
Ama siz olmaz ben aileme yakın olacağım demişsiniz.
Daha önce tamam demiş olabilir ama hala nişanlısınız, evlenmiş değilsiniz.
Evlenmiş olsa haklısınız ama belki bunun üzerine bir kez daha düşünmek istemiş ve fikrini değiştirmiş.

O ailesinden uzak kalsın ben benimkilere yakın olayım,sence bu adil olacak mı ?

galiba tam olarak okumadınız yorumları falan.
ben mersin-aydın arası yerleri yazalım neresi olursa nasibimiz dedim
ama aileme 3 saatten fazla uzak bi yerde olursak da ailemi yanımda istiyorum,onların bana ihtiyacı var çünkü dedim.
hatta sizinkilerde gelsin dedim.
onu ailesine karşı bişi demedim ki ben

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,

Ve en başından beri nişanlımla mersin aydın arası illeri yazarız nasibimiz olan yer gelir diye hayal ettik.
Ben Malatyayı çevresini istemediğimi söyledim. Ve evlendikten 3-4 yıl sonrada ailemin bizim olduğumuz şehre gelmesini yanımda olmalarını istediğimi söyledim (tek çocuğum)

Bugün durduk yere konu açıldı ve bana sen mersine gelmek istemiyorsun gibisinde şeyler söylemeye başladı nişanlım.
O halde bende aydın ve çevresini yazmam dedi. Bende öyle bişi demedim ki ben hep sana aydın-mersin arasını yazarız neresi nasip olursa diye söylediğimi dedim.

Ama benim aileme yakın olmamı istemiyor bundan rahatsızlık duyuyor onu hissettim. Ve bana o halde bende Malatya ve çevresini yazarım diyor. Senin ailen de o tarafa gelsinler hep birlikte yaşarız diyor bana.

Ben en başında demişim mersin-aydın arası diye nasıl gideyim o kadar uzağa hadi gitsem aileme nasıl oraya gelin diyebilirim ki.

Tüm bunları bilmesine rağmen en başta hep konuşmuş olmamıza rağmen nişanlımın bu inatçı tavrına çok üzüldüm. Ben yazarım malatyayı gelip gelmemek sana kalmış diyor. Ailenin de En az 10 yıl gelmelerini istemiyorum, özelimize karışmalarını istemiyorum diyor.
Benim ailem öyle karışan bir aile kesinlikle değildir ve hep anlayışlı olmuşlardır.

Canım acaba ailesine mi açtı onlar mı kafasına soktu.. İnatlaşma saçma.. İki tarafa da uzak orta yerde buluşun.. Bir tarafa yakın olmak diğer tarafı kışkırtıyor işte :ssz:

Canım nişanlın büyük ihtimalle dolduruşa gelmiş kayınvalidenin sende malatya çevresini istemiyorum deyince ailesini istemediğini düşündü inat olsun diye dedi belkide. Ama bu konu ciddi güzelce konuşun bence dediğin gibi en mantıklıısı ortada yerleri yazın. Ailen gelmesin olayınıda sinirden demiş olabilir.Sen o tarafı istemiyorum ailem gelir deyince hani benim ailemin yakınına gelmek istemiyor ama kendi ailesini yakınında düşünüyor demiş olabilir kendince , söylediği sözler çok yanlış ama güzelce konuşun komşumuzun kızı vardı onunda nişanlıyken böyle sorunları çıktı şimdi kızı annesinin yanına saatle gönderiyor şu saatte gelceksin diyor 5 dakika geçmicek diyor o saattede gelip alıyor kapıdan ne garip insanlar varya sen bir iki gün daha sabret konuş ama hemende yelkenleri suya indirme taviz verme ne demek ailen 10 yıl gelmesin ya

Konu sahibi nişanlısının ailesini istemediğini yazmamış hiç bir cevapta. Hatta onlar da yakınımıza gelsinler demiş.

Adaletsizlik görmedim ben. Allah yadımcısı olsun.

Merhaba kızlar,

Daha nişanlıyken aileni kabul edemiyor, evliyken kim bilir ne olur, bence nişanı atman iyi olur.Seninle evlenecek kişi ailenide kabul etmesi lazım.
Ailelerde evleniyor çok doğru bir söz. Benim boşandığım şahısta ailemi kabul etmedi, hatta ailem ilk kez evimi görmeye geldiler 4 gün kaldılar,
ailen niye geliyor diye beni dövmüştü. Kimseye güvenme. Nacizane Sana bir nasihat olarak kabul et bunu ltf.

nisanlin simdiden böyle yapiyorsa evlendikten sonrasini düsünemiyorum.. onun ailesi onun icin önemliyse seninkide senin icin önemli hatta nisanlindan daha önemli.:47:
ben senin yerinde olsaydim, madem aileni istememzlik yapiyor sende resti cek ya ailenin yakininda yada hicbiyer de - isterse cekip gitsin, o artik ona kalmis bi karar... erkek anasina babasina pek düskün olmaz kiz kadar.. hem kizin annesinin yakininda olmasi daha önemli bence...
oyzden o sana ayak udyurmali.. seni biraz düsünüyor ve seviyorsa sorun cikarmamali...

Bencillik yapan sizsiniz..Aileni yanında götürmek ne demekmiş?!
Ben olsam ben de istemem,ne onun ailesini ne de kendi ailemi..Yeni bir hayat kuruyorsunuz siz.
Nişanlınız sizden daha mantıklı davranıyor.
İnat yapıp kırıcı sözler sarfetmiş olabilir.Ama bu haksız olduğu anlamına gelmez.

Ailesinin yaşayacağı yeri yazıp ister gel ister gelme diyip, senin ailen 10 yıl gelmesin demek mi mantıklı davranmak?
Onun ailesi ailede, bu kızın ki ne ?
Kimse eşi için ailesine arkasını dönmemeli
Yarın birgün onlar hastalandığında uzaktan uzağa kim kime yetişecek
Sanki bi tek nişanlısı ana kuzusu
Madem o kadar mantıklı kendi niye ailesini bırakmıyor
Ama dur tahmin ediyim o erkek dimi, onun ailesine boyun eğilmek zorunda:19:

galiba tam olarak okumadınız yorumları falan.
ben mersin-aydın arası yerleri yazalım neresi olursa nasibimiz dedim
ama aileme 3 saatten fazla uzak bi yerde olursak da ailemi yanımda istiyorum,onların bana ihtiyacı var çünkü dedim.
hatta sizinkilerde gelsin dedim.
onu ailesine karşı bişi demedim ki ben

Tüm yorumları ve sayfaları okumadım, 7 sayfa zaten çok uzun, okuyamam.
İlk yorumuzdan yola çıkarak yorum yaptım.
Ve dedim ki yanlış anlamadıysam. Görünüşe göre yanlış anlamışım.
Siz iki ailenin de arasında kalan yerleri yazalım nasip demişsiniz hatta onun ailesi de gelsin demişsiniz ki mantıklı bir tutum.
Anlaşılan erkek gururu yapmış nişanlınız.Alıp karşısına size verdiğini sözü hatırlatın.
Orta yolu bulacağınıza eminim, ayrılık son çare olmalı.

ailen sana o kadar emek etmiş büyütmüş o ne hakla 10 yıl görüşemezsin diyor

siz onun ailesini reddetmemişsiniz her iki taraf içinde ya orta yolu bulun yada nişanı atın

Ne tuhaf bi karakteri varmiss bu nisanlinizin...
Ayni sehir dediyseniz ayni Ev demesinizya....
Sanki anneniz babaniZ onun tepesine cokecek...

Simdiden boyle demesi biraz dusundurucu... HIC kimse aileden once gelmezz...simdiden boyle diyosa ilerisini dusunemiyorum

ben olsaydim yuzugu atmisdim ama sizi yanlis yonlendirmek istemem.
koca bulunur ama sizi bu yasa kadar okutup,yetistiren aile bulunmaz.
ustelik siz onlarin ailesini de kabul ediyorsunuz.ne demek ya 10 yil gelmesinlermis.
ohhh ne guzel kendi anasinin kucaginda otursun size gelince aileni istemiyorum.
arkadasim simdiden boyle yapan biri evlenince neler yapar.
ben olsam ilk konustugumuz ,bana soz verdiklerinden asla taviz vermezdim.

Ne tuhaf bi karakteri varmiss bu nisanlinizin...
Ayni sehir dediyseniz ayni Ev demesinizya....
Sanki anneniz babaniZ onun tepesine cokecek...

Simdiden boyle demesi biraz dusundurucu... HIC kimse aileden once gelmezz...simdiden boyle diyosa ilerisini dusunemiyorum

öyle herşeye karışan bi aile değildir üstelik.
bilmiyorum yaa.. nereye doğru gittiğimi bilmiyorum ama hissizleşiyorum artık

Arada açtığın konulara rastlıyorum, nişanlınla çok sorunun var farkında mısın ?

Kimseye ayrıl diyemem ama daha başında bu kadar sorun evlenince ne olacak ?

Ayrıca kimsenin haddi değildir ailen uzak dursun demek, insan sevdiklerinden uzak nasıl mutlu olur ki , ailedir bu hangi aşkı koyabilirsin ki yerine ...

ailen ne zaman gelecegını o paşaya mı soracakmış..,
hadsiz bi nişanlın var kusura bakmada..
bu bole kalmaz..
evlenınce dahada fazlasını ister emin ol..
gitmeyelim demelerede başlarsa şaşmam..
iyice düşün...

Erkek evlendikten sonra değişir diyorlar yaa sinyalleride nişanlılıkla veriliyor. Al işte birde burdan yak.
Resmen densizlik yapmış hemde daha şimdiden.
Ne desem bilmiyorum, gerçekten böyle şeyler duydukça çok üzülüyorum ne demek ailenle görüşemezsin.
Aileme 1.5 saatlik uzaktayım her ay gitmeye çalışıyorum çalışmazkende en az 4 - 5 gün kalıp geliyordum. Buna ne eşim ne de ailesi kimse karışamaz kimsede kusura bakmasın.

Tek cocuk oldugun icin ailenin gozu hep sende olur diye nisanlinin endisesi bu bence...
Seni kendine gore ayarlayip yonetmek istiyo...ilenide dis kapinin mandali yapicak uyanikk

Tek cocuk oldugun icin ailenin gozu hep sende olur diye nisanlinin endisesi bu bence...
Seni kendine gore ayarlayip yonetmek istiyo...ilenide dis kapinin mandali yapicak uyanikk

Back
X