nişanlım ailemi istemiyor

Arada açtığın konulara rastlıyorum, nişanlınla çok sorunun var farkında mısın ?

Kimseye ayrıl diyemem ama daha başında bu kadar sorun evlenince ne olacak ?

Ayrıca kimsenin haddi değildir ailen uzak dursun demek, insan sevdiklerinden uzak nasıl mutlu olur ki , ailedir bu hangi aşkı koyabilirsin ki yerine ...

ikimizinde olgunlaşmayan yanı var ama evlenince böyle olmaz şuan ayrı yerlerdeyiz diye herşey sorun oluyor diye önemsemedim
hep daha iyi olabileceğimize inandım ama dün geceki olay ve hala arayıp bişi dememesi beni tüketti sanırım.

aslında çok iyi ve düşünceli birisidir.
onun yanındaysam hem çok eğlenirim hemde çok mutluyumdur
birlikte birbirimizi tamamladıdğımıza inanırız hep.
3 yıldır tanışıyoruz işte 10 aydır falan da nişanlıyız.

ama şimdi sanki aşık olduğum değilde başka birisi var karşımda ya :59:

Merhaba kızlar,
Öyle çok üzüldüm ki kızlar…
Durduk yere atama sonucunda yaşayacağımız yerin muhabbeti açıldı.

Ben aydında onlar mersinde yaşıyor ama Malatyalılar aslen.
Ve en başından beri nişanlımla mersin aydın arası illeri yazarız nasibimiz olan yer gelir diye hayal ettik.
Ben Malatyayı çevresini istemediğimi söyledim. Ve evlendikten 3-4 yıl sonrada ailemin bizim olduğumuz şehre gelmesini yanımda olmalarını istediğimi söyledim (tek çocuğum)

Bugün durduk yere konu açıldı ve bana sen mersine gelmek istemiyorsun gibisinde şeyler söylemeye başladı nişanlım.
O halde bende aydın ve çevresini yazmam dedi. Bende öyle bişi demedim ki ben hep sana aydın-mersin arasını yazarız neresi nasip olursa diye söylediğimi dedim.

Ama benim aileme yakın olmamı istemiyor bundan rahatsızlık duyuyor onu hissettim. Ve bana o halde bende Malatya ve çevresini yazarım diyor. Senin ailen de o tarafa gelsinler hep birlikte yaşarız diyor bana.

Nedir bu inat, nedir bu naz anlamıyorum artık ya.
Ben en başında demişim mersin-aydın arası diye nasıl gideyim o kadar uzağa hadi gitsem aileme nasıl oraya gelin diyebilirim ki.

Tüm bunları bilmesine rağmen en başta hep konuşmuş olmamıza rağmen nişanlımın bu inatçı tavrına çok üzüldüm. Ben yazarım malatyayı gelip gelmemek sana kalmış diyor. Ailenin de En az 10 yıl gelmelerini istemiyorum, özelimize karışmalarını istemiyorum diyor.
Benim ailem öyle karışan bir aile kesinlikle değildir ve hep anlayışlı olmuşlardır.

O kadar üzüldüm ve kırıldım ki.
Ne diyeceğimi bilemiyorum şuan.
İnanın nişanı atmayı bile düşünüyorum nedir bu bencillik ve inat ya.
Kızlar bir şeyler söyleyin nolur ya :59:
gittiğin yere kadar yolun var deseydin

bir iş nasıl başlarsa öyle gider
taviz verirsen hep taviz vermek zorunda kalırsın
şunu anlamadım ailen 10 yıl taşınmasın mı diyor
10 yıl hiç gelip gitmesinler mi diyor

Çok ilginç gerçekten. Durduk yere mi böyle bir tepkide bulundu daha önceleri ailenize karşı bi tavrı var mıydı?

Önce onunla konuşmalısınız mantıklı sebeplerinizi sunarak sakin olmanızda yarar var zira ters tepebilir. Sonrada oturup iyice düşünmelisiniz. Nişanlısınız henüz çok geç değil yani böyle bi insanla ömür geçirebilcek misiniz ahkam kesmek değil bu evlilikten sonra olması daha da kötü değil mi?

Merhaba kızlar,

Ve en başından beri nişanlımla mersin aydın arası illeri yazarız nasibimiz olan yer gelir diye hayal ettik.
Ben Malatyayı çevresini istemediğimi söyledim. Ve evlendikten 3-4 yıl sonrada ailemin bizim olduğumuz şehre gelmesini yanımda olmalarını istediğimi söyledim (tek çocuğum)

Bugün durduk yere konu açıldı ve bana sen mersine gelmek istemiyorsun gibisinde şeyler söylemeye başladı nişanlım.
O halde bende aydın ve çevresini yazmam dedi. Bende öyle bişi demedim ki ben hep sana aydın-mersin arasını yazarız neresi nasip olursa diye söylediğimi dedim.

Ama benim aileme yakın olmamı istemiyor bundan rahatsızlık duyuyor onu hissettim. Ve bana o halde bende Malatya ve çevresini yazarım diyor. Senin ailen de o tarafa gelsinler hep birlikte yaşarız diyor bana.

Ben en başında demişim mersin-aydın arası diye nasıl gideyim o kadar uzağa hadi gitsem aileme nasıl oraya gelin diyebilirim ki.

Tüm bunları bilmesine rağmen en başta hep konuşmuş olmamıza rağmen nişanlımın bu inatçı tavrına çok üzüldüm. Ben yazarım malatyayı gelip gelmemek sana kalmış diyor. Ailenin de En az 10 yıl gelmelerini istemiyorum, özelimize karışmalarını istemiyorum diyor.
Benim ailem öyle karışan bir aile kesinlikle değildir ve hep anlayışlı olmuşlardır.

ben malatyayı yazarım gelip gelmemek sana kalmıs diyebiliyorsa zaten belliki despot baskalarının dusuncelerine onem vermeyen biri..ne demek 10 sene boyunca gelmesinler kendi anası babası olsa boyle dermiydi :41:..bu tarz erkekler ilerde oyle cok herseye burnunu sokan tipler oluyorki tecrubeyle sabit yavas yavas aileden koparmaya calısırlar dikkat et naparsan simdi yaparsın ama soylediklerine boyun egme bence o kestirip atabiliyorsa sende oyle yapmalısın

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,

Bence nişanlının kanına ailesi girmiş. Yoksa neden durup dururken fikrini değiştirsin ki..
Tabii ki senin durumunda biri o kadar uzak bir yere gitmek istemez. Bence nişanlının iyi bir zamanını yakala bir daha bir konuş. Bakalım ne olacak..

Bu arada bende Aydınlıyım :34:

Belki nişanlınızın ailesi onu etkiliyordur,ailesi nasıl?Tamam sizin ailenizin aynı şehirde olmasını istemeyebilir ama aynı şekilde kendi ailesi de aynı şehirde olmamalı,ailelerin evliliğinize karışmasından korkuyor olabilir,endişeleri de olabilir.

10 yıl boyunca gelmesınler demek çok çirkin ne hakla bu lafı söyliyebiliyor,bence simdiden size yavastan baskı yapıyor,sizi ölcüyor onun kurallarına uyacakmısınız diye..

Bu arada Mersinliyim ve tek çocuğum:)Bence iki aileden uzak bir yerde oturarak ortak bir karar almalısınız,gidip gelirsiniz onlar gelir o şekilde ayarlama yapın...

Merhaba kızlar,

Benım aklıma ılk gelen aılenı senden uzak tutup her tartısmanızda oraya gıtmenı ıstemıyo gıbı geldı acıkcası nısanılı. Bole demesı hıc hos degıl kesınlıkleeeeee
El oglu gelır vurur bısı olur. Olmaz denen seler basımıza gelmıyomu
Aılenı senden tutp aranızı mesefe olması normal ama sen kımsın kı 10 yıl dıyo

Walla. Yabancı bı yerde yasamak cok zor ben bunu bılır bunu soylerım
Sen sen ol evlenıcen adam ıcın bıle aılenı ezıp gecme Ezerde senı bole ok dersen doverde her seyı yapar
Herkes gıder ınsanın aılesı kalır bu bır gercek

Bu ılıskının sonunu goremıyorum ben kusura bakma cok sıkıntı cekersın

Ben de bu ilişkide gelecek göremiyorum ve bunu sırf şu konundan değil, diğer yazdıklarından yola çıkarak söylüyorum.
Çok daha derinde bir sorun var ve sana söylenmiyor sanki. Nişanlın çok çabuk kestirip atabiliyor, çok keskin laflar ediyor. Eski konularından birinde şöyle demiştim sana, "büyük ihtimalle ailesi sizinle yaşayacak". Halen öyle düşünüyorum. Malatya'ya gideceksiniz, bir süre sonra ailesi gelecek gibi. Zaten sülalesi, teyzeler falan ordaydı hatırladığım kadarıyla?
İyi düşün bak burdan bir sürü fikir alıyorsun, hiçbirine sırtını dönme. Umarım atlatırsın bugünleri ve doğru kararlarla atlatırsın.

Ben de bu ilişkide gelecek göremiyorum ve bunu sırf şu konundan değil, diğer yazdıklarından yola çıkarak söylüyorum.
Çok daha derinde bir sorun var ve sana söylenmiyor sanki. Nişanlın çok çabuk kestirip atabiliyor, çok keskin laflar ediyor. Eski konularından birinde şöyle demiştim sana, "büyük ihtimalle ailesi sizinle yaşayacak". Halen öyle düşünüyorum. Malatya'ya gideceksiniz, bir süre sonra ailesi gelecek gibi. Zaten sülalesi, teyzeler falan ordaydı hatırladığım kadarıyla?
İyi düşün bak burdan bir sürü fikir alıyorsun, hiçbirine sırtını dönme. Umarım atlatırsın bugünleri ve doğru kararlarla atlatırsın.

evet doğru hatırlıyorsun . bazı şeyleri geçiştirdim evlenince evimde olunca böyle olmaz dedim ama şuan geldiğim nokta beni gerçekten üzmüş durumda.

ne olur nasıl davranırım bilmiyorum. bundan sonraki davranışlarımı nişanlım belirleyecek ama şu bi gerçekki ben ailemden asla ayrı olamayacam. dediğim gibi onun annesine babasına da lafım yok mersin-aydın arasında bir yere çıkarsa atamamız onlarda gelsin oraya yanımızda olsunlar. gelip gelmemek onların kararı ama ben ailemden uzak kalamam heleki bana ihtiyaçları olduğunu bilirken.

ayrıca hemen geleceklerde demedim zaten 3-4 yıl sonra gelsinler istiyorum dedim. bunuda en başından beri biliyrodu zaten. ama şimdi anlayamıyorum..

bence haklı

tek çocuksunuz dıye anne babanıza ne oluyorda ilkokul çocuğu gibi peşinize düşüyorlar

Sen aileni çağıracağım diyorsun ya oda ailesinden uzak kalmış olacak işi düşünmüş belkide başkalarınında etkisiyle inada bindirmiş.

Birileri dediyse niye onun ailesi geliyor sen uzaksın diye ama senın ailenin imkanı var herhalde geliyor değilmi?

E Malatya'yada gelirler ozaman sizinkiler aslında yerine koysan kendini haklı oluyor.

Bizde eşimle 2 ayrı yakada oturuyoruz nişanı bizim tarafta yaptık düğünüde ben bizim tarafta olsun dedim annemden etkilenerek bizimkiler otobüsle karşıya geçemez dedim tutacağımız otobüsle oda inada bindirdi hayır karşıda olcak diye iyide bir tartıştık sokakta ve ayrıldık evlermize gittik.

Sonra tabiki o benim gönlümü aldı ve nerde güzel düğün salonu bulursak orda olcak dedik ailelerimize 2 tarafada baktık ben onların ordaki salonları beğendim ve orda oldu, eşim inatla burda olsun benim ailem kıymetli dediğin için inada bindirdim dedi haklıydı.

Konu sahibi nişanlısına ikimizin ailesine de yakın olacak şekilde, iki şehre de yakın başka bir şehirde oturalım demiş. Nişanlısı da kabul etmiş bunu.

Hatta konu sahibi eklemiş: Ben ailemin tek evladıyım. İstiyorum ki bana yakın bir şehirde olsunlar. Ya da aynı şehirde olalım. İleride bizim olduğumuz şehre gelebilirler, isterim ki senin ailende gelsin, çok memnun olurum demiş. Nişanlısı bunu da kabul etmiş.

Fakat beyefendi sonradan yan çizmiş. Benim dediğim olacak demiş.. Sonradan yan çizecekse baştan kabul etmeyecekti. Yüzüğü takana kadar, imzayı atana kadar her şeye tamam diyip, sonra 180 derece dönmek erkekliğe, insanlığa sığar mı?

Ayrıca benim anlamadığım konu sahibi nasıl bencil oluyor? Lütfen bencil diyenler bana mantıklı bir açıklama yapsın, tamam haklısınız diyeceğim.

Hem bende konu sahibi ile aynı durumdayım. Benimde ailem 3 sene sonra benim yaşadığım şehre gelecek. Yanımda olmalarını, Allah korusun acil bir durumda ilgilenebilmeyi istiyorum. Aynı şeyleri nişanlımın ailesi içinde isterim. Yeni bir aile kuruyoruz diye eskisini çöpe mi atalım?

Konu sahibi bencil filan değil. Çok mantıklı düşünüyor. Bencil olan, annesinin dolduruşuna gelen nişanlısı. Ki bu kadar ailesinden etkilenen bir adamla evlilik çok zor olur. İlerde yaşayacaklarının milyonda biri bugün yaşadıkların canım.

İyi düşün derim..

Son düzenleme:
Sen aileni çağıracağım diyorsun ya oda ailesinden uzak kalmış olacak işi düşünmüş belkide başkalarınında etkisiyle inada bindirmiş.

Birileri dediyse niye onun ailesi geliyor sen uzaksın diye ama senın ailenin imkanı var herhalde geliyor değilmi?

E Malatya'yada gelirler ozaman sizinkiler aslında yerine koysan kendini haklı oluyor.

Bizde eşimle 2 ayrı yakada oturuyoruz nişanı bizim tarafta yaptık düğünüde ben bizim tarafta olsun dedim annemden etkilenerek bizimkiler otobüsle karşıya geçemez dedim tutacağımız otobüsle oda inada bindirdi hayır karşıda olcak diye iyide bir tartıştık sokakta ve ayrıldık evlermize gittik.

Sonra tabiki o benim gönlümü aldı ve nerde güzel düğün salonu bulursak orda olcak dedik ailelerimize 2 tarafada baktık ben onların ordaki salonları beğendim ve orda oldu, eşim inatla burda olsun benim ailem kıymetli dediğin için inada bindirdim dedi haklıydı.

iyi de ben hemen gelecekler demiyorum 3-4 yıl sonra diyorum. ve gelselerde benim ailem karışan bi aile değildir. hep anlayışlılardır.
ayrıca bizimkiler için de kolay olmayacak 27 yıldır aydındalar eş dost çevre ama bi yerden sonra yanımda olsunlar istiyorum.
hastalık var yaşlılık var ben tek çocuğum sonra keşke demek istemiyorum.
aydın-malatya arası neresi olursa nasibimiz dedim
sizinkiler de gelir dedim
daha ne diyecem ki ben

ablan olarak söylüyorum, sen sınavına hazırlan, ailenle birlikte nerede yaşamak istiyorsan orayı yaz. eğer nişanlın seni seviyorsa, ki inadından gözü görmüyor gibi, seninle gelir. bu işin konuşulcak bi tarafı yok, anlaşamıyosunuz siz. açmayın konuyu, kararınızı verin ve uygulayın. şimdiden böyle fikir değiştirirse, oyuncak eder seni, üzüldüğünle kalırsın.

Konu sahibi nişanlısına ikimizin ailesine de yakın olacak şekilde, iki şehre de yakın başka bir şehirde oturalım demiş. Nişanlısı da kabul etmiş bunu.

Hatta konu sahibi eklemiş: Ben ailemin tek evladıyım. İstiyorum ki bana yakın bir şehirde olsunlar. Ya da aynı şehirde olalım. İleride bizim olduğumuz şehre gelebilirler, isterim ki senin ailende gelsin, çok memnun olurum demiş. Nişanlısı bunu da kabul etmiş.

Fakat beyefendi sonradan yan çizmiş. Benim dediğim olacak demiş.. Sonradan yan çizecekse baştan kabul etmeyecekti. Yüzüğü takana kadar, imzayı atana kadar her şeye tamam diyip, sonra 180 derece dönmek erkekliğe, insanlığa sığar mı?

Ayrıca benim anlamadığım konu sahibi nasıl bencil oluyor? Lütfen bencil diyenler bana mantıklı bir açıklama yapsın, tamam haklısınız diyeceğim.

Hem bende konu sahibi ile aynı durumdayım. Benimde ailem 3 sene sonra benim yaşadığım şehre gelecek. Yanımda olmalarını, Allah korusun acil bir durumda ilgilenebilmeyi istiyorum. Aynı şeyleri nişanlımın ailesi içinde isterim. Yeni bir aile kuruyoruz diye eskisini çöpe mi atalım?

Konu sahibi bencil filan değil. Çok mantıklı düşünüyor. Bencil olan, annesinin dolduruşuna gelen nişanlısı. Ki bu kadar ailesinden etkilenen bir adamla evlilik çok zor olur. İlerde yaşayacaklarının milyonda biri bugün yaşadıkların canım.

İyi düşün derim..

öyle güzel anlatmışsın ki hissettiklerimi sağol canım.
bundan sonrasına nişanlımın davranışları yön verecek zaten artık

Bak sen Aileni istemiyormus..

Acaba ona sordunmu Seni bugüne getiren hayata getiren bakan kimlerdi??

O cocugun belki yerini biri tutar ama ailenin tutmaz sen hep onlarin yaninda ol..

Bugüne kadar onlar bakti sana sende zamani gelince onlara bakmalisin yardimda bulunmalisin..

Onlarin duasi seni cennete götürür unutma canim ..

iyi de ben hemen gelecekler demiyorum 3-4 yıl sonra diyorum. ve gelselerde benim ailem karışan bi aile değildir. hep anlayışlılardır.
ayrıca bizimkiler için de kolay olmayacak 27 yıldır aydındalar eş dost çevre ama bi yerden sonra yanımda olsunlar istiyorum.
hastalık var yaşlılık var ben tek çocuğum sonra keşke demek istemiyorum.
aydın-malatya arası neresi olursa nasibimiz dedim
sizinkiler de gelir dedim
daha ne diyecem ki ben

Ya sen ailem gelecek derken aynı evdemi yaşamakta bahsediyorsun?

Sen bence aileni hiç karıştırma oo 4 yıl sonra gelecekler belki ozamana yeniden tayin istersiniz.

ablan olarak söylüyorum, sen sınavına hazırlan, ailenle birlikte nerede yaşamak istiyorsan orayı yaz. eğer nişanlın seni seviyorsa, ki inadından gözü görmüyor gibi, seninle gelir. bu işin konuşulcak bi tarafı yok, anlaşamıyosunuz siz. açmayın konuyu, kararınızı verin ve uygulayın. şimdiden böyle fikir değiştirirse, oyuncak eder seni, üzüldüğünle kalırsın.

tamam şimdi üstüne gitmeyeyim diyorum ben daha çok çalışır istediğim yeri yazarım diyorum.
ama konu o şekilde bitmiyorki yarın bigünde tayin istemeye kalkacaktır.
:26:

Bak sen Aileni istemiyormus..

Acaba ona sordunmu Seni bugüne getiren hayata getiren bakan kimlerdi??

O cocugun belki yerini biri tutar ama ailenin tutmaz sen hep onlarin yaninda ol..

Bugüne kadar onlar bakti sana sende zamani gelince onlara bakmalisin yardimda bulunmalisin..

Onlarin duasi seni cennete götürür unutma canim ..

:59: :59: :59: :59: :59:
ağlattın canım benim ya..
yorumun için sağol çok haklısın zaten ailem onlar benim.
ben inat etmedim istemiyorum demedim kimseye kendi ailemi istedim. tek çocuğum hep yanlarında olacağımı söyledim ona

Back
X