nişanlım ailemi istemiyor

Ya sen ailem gelecek derken aynı evdemi yaşamakta bahsediyorsun?

Sen bence aileni hiç karıştırma oo 4 yıl sonra gelecekler belki ozamana yeniden tayin istersiniz.

aynı ev değil ya .. aynı mahalle bile değil aynı şehirde olalım sadece. ben hep birlikte olalım demiyorum ki ben onlara yakın olayım gidip gelim yarım saat de olsa gönülleri alım ihtiyaçlarını gidereyim istiyorum. annem kalp hastası benim

3-4 yıl sonrasını diyorum zaten. evlenince hemen gelecekler de demiyorum ki

başka konuna baktım, ve hep gördüğüm şeyi gene gördüm. ay ne bu kadınların çektiği ya. sorun sende kusura bakma. kv gelsin bana baksın diyo, nişanlın sürekli fikir değiştiriyo. bi de nişanlın senin aileni istemiyo. sen daha ne demesini bekliyosun nişanlının gerçek yüzünü görmek için. ya sabır ya. ne demişler "insan çekeceği çilesine aşık olurmuş"

Bence nişanlınız düşünmeden çok yanlış bir tepki vermiş, acaba sen aynı şeyleri onun ailesi için söyleseydin ne derdi.?
Aynı şehirde yaşıyorsunuz diye hemen aileniz herşeye burnunu mu sokacak?
Bence bir daha güzelce konuşun bu konuyu.

bence nasıl bakarsan biraz da öyle görürsün bazı şeyleri...
neden hemen 10 yıl istemiyorum demesine takıldınız ki?
bakın başta da gelsinler Malatya ya diye bir yorumda bulunmuş..

sonuçta nişanlınızı tanıyor olmanız gerekir, size tutup 10 yıl boyunca asla onları istemiyorum, hiç görmeyeceksin gibi ciddi ve sert bir tutumda mı idi gerçekten?

bunu bizim biraz özelimiz olmalı, hayatımızı yaşamalıyız şeklinde de düşünebilirdiniz..
tutup konuyu ailemi istemiyor, ilerleyen günlerde onlarla görüştürmez bile şeklinde yorumlamak bence yanlış..

kavga sırasında tutup da abartma ailende tamam gelecek ama her konuya aileni katma, bırak bir özelimiz olsun şeklinde düşünebilirdiniz.

benim ailem öyle karışmayan bir aile bunu nasıl düşünür tarzında yaklaşımlar sizin yorumlarınız..
kötü düşünürseniz kötü gider...

ne bileyim ben aileni istemiyorum derken ki sözünün ciddi bir söz olduğunu düşünmüyorum, siz her söze ailem ailem diye katıp duruyorsanız bir yerden sonra insanın tepesi atıp eee otur o zaman evinde ne diye evleniyorsun ki diye bile tepki verebilir..

böyle bir hışımla söylenmiş olabilir...

nişanlınızı tanıyor olmanız gerekir, sözlerini kendinizce yorumlamaktansa bence o nasıl karakterde bir insan diyerek düşünerek yorumlamak daha doğru sonuçlara ulaştırır.

Son düzenleme:

bencilce olacak belki ama ben bıktım artık onu düşünerek yorumlamak istemiyorum.
bi kerede o beni düşünerek yorumlasın, söylediği sözlere bi dikkat etsin.
geceden beri hala aramadı mesala.

tamam iyi hoş, çok seviyorum, ilgili, oda seviyo falan ama ben alttan almaktan, onun ne düşündüğünü yorumlamaktan yoruldum artık.

zamana bırakacam başka da bişi diyemiyorum, düşünemiyorum

Kedi ,nişanlın senin ailenin özelinize karışacağı fikrine nereden kapıldı acaba?
Bana biraz ailesinin telkini gibi geldi.
Ya senden habersiz Mersine tayin çıkartırsa ne yapacaksın.
Ben senin nişanlına pek güvenemedim.
İkide bir öyle fikir değiştirilmez, özellikle sen bu kadar geçerli sebepler ortaya koyup, onun ailesi ile
ilgili yapıcı davranırken.
Gelip gelmemek sana kalmış derken?
İşine gelirse mi çekiyor.
Ahhh ahh o restini göreceksin apışıp kalacak ama ......

Son düzenleme:

sadece demek istediğim bir parça olumlu bakılacak yanı var konunun, tutup birden kötü anlamlar yükleyerek içinizi soğutmanın anlamı yok...
ailemi istemiyor şeklinde düşünmek zamanla sizi çok yıpratır ve aslı olmayan bir konu için boş yere üzüldüğünüzle kalırsınız.

ama madem ki artık yoruldunuz bunu bu şekilde dile getirin, sorumsuzca hareket etmenden yoruldum diyerek...
hakkınızda hayırlısı olsun.
Umarım konuşur ve hayırlı bir sonuca bağlarsınız konuyu..

Son düzenleme:
Ve bana o halde bende Malatya ve çevresini yazarım diyor. Senin ailen de o tarafa gelsinler hep birlikte yaşarız diyor bana.

madem aileniz peşinizden heryere gelebiliyor bunu niye kabul etmediniz o halde?

nişanlınız herşeyin sizin istediğiniz doğrultuda olduğunu düşündüğünden inada bindirmiş bence. siz onun aile(akrabalarını) istemeiğinizden o da sizi incitmek için inadına 10 yıl gelmesinler diyor.

bunu bana inat olsun diye söylediğini biliyorum.
benim ailem 27 yıldır aydında eş dost çevre ama ben yinede aydın-mersin arasında bi yer olursa onların da yanıma gelmelerini istiyorum. ama kalkıp o kadar uzaklıkta bu insaların yeni bi yaşam kurmasını da bekleyemem.

ayrıca akrabalarına yakın olmak istemememin sebepleri var teyzeleri falan çok fazla ve kuzenlerine nasıl karıştıklarını biliyoruz. bunları yaşamak istemedim. bayramda bu konuyu konuşmuştuk zaten ve malatyayı yazmamamız gerektiğini oda onaylamıştı.

Senin ailen 10yıl gelmeyecekse onunkide gelmeyecek o vakit.

Olur mu böyle saçma bi istek.

Özeline karışmak bu denli önemli demek ...İnşallah kendi annesi de karıştığı zaman bu tarz tepki verebilir.

Bu ne demek ya?
Bırak nişanlıyı, nikahına girdiğim adam bile söylese ayrılma sebebimdir...
Nasıl bir istektir bu?
Özellikle uzağa gelin gitmiş ya da gidecek olan bir kadın için?

Lütfen çok iyi düşün...

ne olursa olsun, ailenizin kurulu düzenlerini bırakıp peşinizden gelmeleri tuhafıma gidiyor, bunu siz mi düşünüyorsunuz yoksa onlar da onayladılar mı? hayatlarının merkezinde sadece siz mi varsınız?

Canım keşke kendi memleketinden birini bulsaydın.çünkü daha nişanlılıkta başlamış problemler. Nişanlının tavrı, kararları söyledikleri son derece rahatsız edici.nişan döneminde böyle davranan biri evlenince neler yapmaz. İyi düşün derim.bu kadar önemli bir kararı tek başına alabiliyorsa ileride de senin isteklerine önem vermeyecektir.anne babanın bunca emeğine yazık.tek çocuk sun eminim gözünün içine bakıp büyütmüşlerdir seni. Bir ömür boyu seni sayacak ve sevecek ve tabii el üstünde tutacak birini elbette bulursun.yazık etme kendine.aradaki kültür ve yetiştiriliş farkı bir çok sorunun nedeni aslında. O nedenle kendi memleketinden biriyle evlen diyorum. Benim annem hep bu konuda telkinde bulunmuştur bana.gezmeme tozmama asla karışmadılar ama ege-marmara dışından birine kesinlikle onay vermeyiz dediler. Iyi ki onları dinlemişim diyorum şimdi. Çünkü evlilik denen şey kesinlikle uyum üzerine kurulu. Halam eniştemle severek evlendi ve çok da sorun yaşadıkları söylenemez çünkü eniştem gerçekten çok uyumlu bir insan ama eniştemin memleketine her gidişinde sinirlenip dönüyor.mesela bir keresinde eniştemin 16-17yaşındaki erkek yeğeni halama 'yenge su VER' demiş. Böyle bir cümleyi bizim oralarda kadının 10 yaş büyük abisi bile kuramaz.ayıp karşılanır.ama eniştemin memleketinde çok doğal karşılanıyor.bu ve buna benzer bir sürü örnek sayabilirim. O nedenle tekrar iyi düşün diyorum.

Son düzenleme:
nişanlıyken bunları söyleyen bir adam evlenince neler söylemezki...bence bu sizin evliliğinizde büyük bir sorun olur.bu konuyu iyice bir konuşun kesin karara varın olmazsa ya ailem ya da nişanlım deyip seçim yap.unutma ki evlenince erkekler genellikle çok değişiyor...

ne olursa olsun, ailenizin kurulu düzenlerini bırakıp peşinizden gelmeleri tuhafıma gidiyor, bunu siz mi düşünüyorsunuz yoksa onlar da onayladılar mı? hayatlarının merkezinde sadece siz mi varsınız?

bence cok abartıyorsunuz , tabııkı hayatlarının merkezınde evlatları var, konu sahıbı tek evlatmıs zaten.
hayatlarının merkezı baska kım olabılır kı ? evlımısınız cocugunuz varmı yok mu bılmem ama bu duyguları
anlayamadınız cok belli. anne babalar ne olursa olsun evlatlarının ardındadır herzaman. ve annesının rahatsızlıgından dolayı aılesıne
daha yakın olmak ıstıyor ve cokta haklı. ayrıca onemlı bır sebepte olması gerekmez aılesıne yakın olması ıcın.
koca bulunur ama ana baba bulunmaz.

Diğer konularından bırıne baktım da, nişanlın bıraz baskın bır karekter ve benım dedıgım olsun havasında bır adam sanırım.
sende onun bu davranısları karsısında bıraz pasıf kalıyorsun bence. ama ınan kı nasıl baslarsa oyle devam eder, evlendıkten sonra
cok daha rahat davranacagının sımdıden garantısını verebılırım. bence kendını agırdan al, ilgini alakanı biraz kes,
kuralcı ol sende ve senın adına kararlar almasına da ızın verme, yoksa ana ogul basının etını sımdıden yedıklerı gıbı
ılerde rahat rahat yemeye devam ederler..

Son düzenleyen: Moderatör:

Bana özel mesaj atmışsınız, ama ben size cevap veremiyorum özel mesaj bölümünden. Buradan iletiyorum.

Bu durumda yapacağınız en doğru şey bir süre profesyonel destek almanız. Bir evlilik danışmanına başvurun ve ilişkileri nasıl dengeleyeceğinizi öğrenin. Böylelikle manasız yere ilişkinizi bozmanzsınız.
İyiliklerle,
Dr. Meltem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…