nişanlım ailemi istemiyor

endoplazmik_kedi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2012
209
0
0
Aydın
Merhaba kızlar,
Öyle çok üzüldüm ki kızlar…
Durduk yere atama sonucunda yaşayacağımız yerin muhabbeti açıldı.

Ben aydında onlar mersinde yaşıyor ama Malatyalılar aslen.
Ve en başından beri nişanlımla mersin aydın arası illeri yazarız nasibimiz olan yer gelir diye hayal ettik.
Ben Malatyayı çevresini istemediğimi söyledim. Ve evlendikten 3-4 yıl sonrada ailemin bizim olduğumuz şehre gelmesini yanımda olmalarını istediğimi söyledim (tek çocuğum)

Bugün durduk yere konu açıldı ve bana sen mersine gelmek istemiyorsun gibisinde şeyler söylemeye başladı nişanlım.
O halde bende aydın ve çevresini yazmam dedi. Bende öyle bişi demedim ki ben hep sana aydın-mersin arasını yazarız neresi nasip olursa diye söylediğimi dedim.

Ama benim aileme yakın olmamı istemiyor bundan rahatsızlık duyuyor onu hissettim. Ve bana o halde bende Malatya ve çevresini yazarım diyor. Senin ailen de o tarafa gelsinler hep birlikte yaşarız diyor bana.

Nedir bu inat, nedir bu naz anlamıyorum artık ya.
Ben en başında demişim mersin-aydın arası diye nasıl gideyim o kadar uzağa hadi gitsem aileme nasıl oraya gelin diyebilirim ki.

Tüm bunları bilmesine rağmen en başta hep konuşmuş olmamıza rağmen nişanlımın bu inatçı tavrına çok üzüldüm. Ben yazarım malatyayı gelip gelmemek sana kalmış diyor. Ailenin de En az 10 yıl gelmelerini istemiyorum, özelimize karışmalarını istemiyorum diyor.
Benim ailem öyle karışan bir aile kesinlikle değildir ve hep anlayışlı olmuşlardır.

O kadar üzüldüm ve kırıldım ki.
Ne diyeceğimi bilemiyorum şuan.
İnanın nişanı atmayı bile düşünüyorum nedir bu bencillik ve inat ya.
Kızlar bir şeyler söyleyin nolur ya

yanlıs bir tepki vermiş canım ben malatyayı yazarım gelipgelmemek sana kalmıs ne demek ya.ayrıca illaki ikinizden birinizin ailesine yakın olacak diye bir sart yok gerekirse iki taraftanda ayrı olursunuz sans bu.senin aileni istememekte neymiş.

Son düzenleme:
Evet senin için üzücü olmuş canım.
Neden bir anda kararından döndü ki?
Ailesi belki birşey demiş aklına girmişlerdir.
10 yıl gelmesinler ne demek?
Bende tek çocuğum ve nişanlıyım.
Bana bir ara 1 saat uzaklıkta bir yer söyledide ben yaşamam ben orda diye çok üzülmüştüm.
Ama ben semt olarakta aileme yakın olmak istiyorum dedim.
Çünkü tekim sen de öyle...
İleride yaşlılıkları var bu insanların. Birşey olsa biz ilgilenip biz koşucaz ilaçlarını alıcaz bakıcaz.
Bunları da düşünmelisin canım.

evet inada bindirmiş resmen olayı. s.dik yarıştırmak diye bir deyim vardır ya,işte bu o.
sen mersin yazmazsan ben yazarım ya gelirsin ya gelirsin demeye getiriyor.ayıp valla.bir süre bu konuyu açmayın bence.biraz durulsun,tayin isteyeceğiniz zaman tekrar konuşursunuz.

Sen gayet makul bir karar vermiş ve onada söylemişsin.. Bu kararını bildiği halde şimdi senin tersine gitmesi çok saçma.. Gereksiz bir inat içinde bence nişanlın.. Ve buda aman öylesine demiştir diyip geçilecek bir konu değil.. Karşına alıp konuşmayı dene sonra karar verirsin şimdiden nişan atmayı falan koyma kafana..
Ayrıca söylediği sözlerde çok kırıcı..

Bence nişanlınızla tekrar konuşun.onu kendi yerinize koyun hem ailer yakın olmasın diyosunuz hemde ben ailemi yanıma çağırıcam tek çocugum diyosunuz aynı şeyleri o size dese ne düşünürdünüz.bebek degilsiniz her ikinizde evlilik büyük sorumluluk ister.tekrar konuşun ailerden uzakta kendi hayatınızı kurun zaten siz gidersiniz aileleriniz size gelir olur biter.ilişkinizi yıpratmaya degmez.ayrıca ayrılmayada.

evet canım öyle üzüldüm ki anlatamam..
aydın-mersin arası yazarız neresi çıkarsa dedim hep.

ama ben tek çocuğum annem kalp hastası babam emekli zaten yanı onları aydında tutan hiçbişi yok benim olduğum şehre gelsinler istiyorum . arada yanlarına uğramak nefeslerini hissetmek istiyorum . hatta sizinkilerde gelebilirler aslında onlarda gelsinler hep birlikte aynı şehirde olalım diyorum.

bizimkiler memleket özlemi çekiyorlar onlar malatyaya gidecekler o halde bende malatya ve çevresinş yazarım sizinkiler de oraya gelir diyor bana.

bu kadarı da sayıgısızlık değilde nedir söylermisiniz bana...

sinirle birşey söylelemek için kendimi o kadar çok tuttum ki.

güle güle o zman sana diyecektim nerdeyse.

en başta konuşmuşuz tüm bunları kaç defa şimdi ne oldu da bunları diyor anlamıyorum ya

çok haklısın canım . o kadar zoruma gitti ki anlatamam ya..

Tercihinizi yapın o zaman aileniz mi nişanlınız mı ? sizin ailenizden 10 yıl uzak durulurken beyefendinin ailesindende uzak durulacakmı.Özelinize onun ailesi karışmayacakmı bir sorun bakalım.Bence karışacaklar çünki şimdiden karışıp nişanlını dolduruşa getirmişler.

1. Malatyayı yazarım gelip gelmemek sana kalmış ne demek. 2. 10 yıl gelmesinler ne demek ya nasıl cümleler bunlar daha nişanlıyken böyle yapıyorsa sen gayet güzel ve makul bir öeride bulunmuşsun bence bilemiyorum canım bence sakince konuşun tekrar ama söyledikleri hiç hoş değil dediğim gibi daha nişanlı iken ailen için böyle diyorsa evlenince ne yapar.

nasıl cümleler bunlar böyle??
nişanlın senden uzaklaşmak mı istiyordur nedir bu?
iş ciddiye bindi yüzüğü takınca maskemi çıkardım ben ne dersem o edaları..
hööösstttt!!
konu sahibi arkadaşım al nişanlını karşına adam gibi yüzyüze ne istediğini konuşsun sende öncesinde konuşulanları ve sonrasında ne yapmak istediğini açıkla cümlelerini de kaya misali kafasına çarp Bu işi çözmeden sağlama almadan ve o cümleleri ona yutturmadan sakın ha sakın düğün dernek işine girme..
benim nacizane tavsiyem budur..

onunkiler anne babada seninkiler ney.onunkiler memleket hasreti cekermiş pehhhhh.elbetteki anneni babanı düşüneceksin canım.sevgili bulunurda anne-baba bulunmaz.yarın bi gün onları bırakıp gittim diye pişman olursun.Ayrıca bastan konusmus anlasmıssınız şimdi durduk yere fikir değiştirmesine ne sebep oldu acaba

Son düzenleme:
Şimdiden sen ben yapan adamdan hayır gelmez tatlım, bide rest cekmeler :) ewlenince bununla nasıl anlascan nasıl gecinmeyi düsünüyorsun? ayrıl bence,ewlenirsen ilerde senide bosancaz diye sayfalarda görmeyelim bitanem...

nişanlınızın sözleri düşündürücü, dolayısıyla da içinde bulunduğunuz durum kaygı verici...acaba sizi ailenizle paylaşamıyor mu? bir evin bir kızı veya bir oğlu ile evlenmek çok özveri gerektirir, ayrıca da ailenizin sizin yaşadığınız şehre taşınıp taşınmama kararını vermek gibi bir özgür iradeleri vardır... buna nişanlınız neden karışır ki..

Son düzenleme:
10 yıl gelmesinler ne demek ya?
inat kötü bişey ilişkide
Benim nişanlım da annemlerin binasında boş daire var
orayı tutalım evlenince diyor

En açıklayıcı cevap bu olmuş bence. Nişanlını dolduruşa getiren ailesi ve senin ailenle arana 10 yıl koyarken, kendi ailesinin karışmasına şimdiden izin vermiş.

bence birileri doldurmuş nişanlınızı
nişanlınızın ailesinden biri çok büyük ihtimal
malatyayı yaz ailesi gelmesin herşeyinize karşırlar diye
yoksa önceden bi ortak fikriniz varken neden birden değişeceği tutsun ki.

Gerçekten çok üzücü ama arkadaşlara katılıyorum eşini birileri iyi doldurmuş Ama unutmaki nişanlının söyledikleri boş laflar eğer nişanlını iyi tanıyorsan ve bu onun kendi fikri değilse pire için yorgan yakma derim. Herkes kendi kazdığı kuyuya düşer. Ben izmirliyim eşim nişanlanmadan önce çok istiyorsan izmire yerleşiriz demişti ama nişan takıldıktan sonra annesinin gazıyla kesinlikle izmir olamaz ben ailemin olduğu doğduğum yerden çıkmam dedi. Tam 6 yıl onun ailesinin olduğu ankarada yaşadık ve yine onun işinden dolayı 6 yıl sonra izmire geldik. Senin kalbin temizse yaradan eninde sonunda senin kalbine göre veriyor. Ama aileni 10 yıl istemiyorum demesi hiç normal değil. Ona tamam bizimkiler 10 yıl yoksa seninkiler de olmasın de. İllaki ben ailemi yanımda isterim deme o sana ne sunuyorsa sende aynısını ona sun yani empati yapmasını sağla böylece daha mantıklı düşünmeye başlar. Ailen evimize karışmasın dediği zaman bizimkiler zaten karışmazdan ziyade ben zaten evime ilişkime kimseyi karıştırmam demelisin, sen bunu kesin bir dille söylemelisin belki bunu duymak istiyordur. Çevresinden birileri nişanlına senin için ailesinin sözünü dinler onların lafıyla hareket eder falan dedilerse o da belki korkmuştur çünkü gerçekten böyle ailelerde var. Bir yola girmişsiniz evlenene kadar dışarıdan sesler iki tarafıda çok yıpratır nişanlılık ve evliliğin ilk yılları çok zor bir sınavdır. Sen tüm alternatifleri dene hemen ayrılmayı düşünme.

Ailesi sevgilisini istemeyeni duydum da
Nişanlısı ailesini istemeyeni yeni duyuyorum

Sadece bu bakımdan bakmam ben olsam olaya
'Söz' var ortada, önceden konuşup anlaştığımız
Ben bu söze uyuyorum sen uymuyorsun, şimdiden böyle yapman beni endişelendiriyor derim açıkça

Sonra da ister hatasının farkına varıp sözüne döndün, isterse Malatya'ya ya da Hakkari'ye gitsin kendi bilir artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…