• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım beni geriyor

Mervyz

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
222
66
18
31
Nişanlım beni son zamanlarda çok germeye başladı ... neden böyle oluyorum kızlar sizce ya çalışan bi bayanım ve benim işyerinden bi abi evlendi bi kaç gün önce nişanlıma beraber gitmek istediğimi söyledim bu zorla geldi sanki insanların düğünü için neden bu kadar önemsiyormuşum kendi düğünümmüş gibi oysaki özendiğim birşey yok sadce düğün ortamına bi tık daha şık gittim sonuçta yeni nişanlıyım ve nişanlımla ilk defa beraber katıldığım bir düğün ortamı . Neyse gittik biz ordaki bayan arkadaşlara selam verdim nişanlım kazık gibi dikiliyor yanımda ya insan bir selam verir 53 yaşındaki kadın hoşgeldin oglum dedi bizimkide hoşbulduk dedi insan bunu yaparmı o anda yern dibine girdim sonuçta bizim iş arkadaşlarımızda 1 ay önce bizim nişanımıza gelmişler ilk defa bile görsen selamlaşıcaksın sen ordakilerden küçüksün ben selamlaşıyorum o bekliyor taki biri ona selam verene kadar sinirlerim tavan yaptı . Ve onuda geçtim işyerindeki ustama. Bile selam veremedim onun çenesini çekecem bana söylencek diye bu nedir ya hadi ben selam veremedim ayıp git erkek olarak sen selam ver benmle beraber git selamlaşalım sen yanlarında otur ben bayanların yanında dururum ama oda yok kızlar oysaki kıskanıyorum bile demez çıkıp oynadım gayette .. birşey demedi benim arkadaşlarımın yanında bana saygısızlık yapıp resmen beni utandırdı . İşyerindekiler düğün sabahı hep söylendi insan görürde selam vermezmi diye ayıp yani insanlar haklı sen kimsenin yanına gitmedin tabiki derler şuan küsüz birde ben bunları söyleyince alttan almadıgı gibi bana saçmalama çok boş konuşuyosun ordaki insanları ben tanımıyorum nasıl samimi olayım gibi laflar söylüyor ben ona samimi ol demedim ki en azndan bir meraba de onuda demedi ...

Ben de sevmem öyle soğuk insanları . Eşim bu konularda çok özenlidir şükürler olsun. İş arkadaşlarıma akrabalarıma oldukça içten davranır bence biraz yapı meselesi bu.

Düğün sahibi merhaba demek zorundadır gelene. Nişanlın da herkesle bir anda samimi olmak istemiyor. Görev, düğünde bulunmaksa görevini yerine getirmiş. Neden çok samimi davransın? Neden sıcak kanlı olmaya zorluyorsunuz? Ben sizi zor karakterli buldum. Herkes sizin çizdiğiniz ya da çevrenizdekilerin beklentisi içindeki sosyal sınırlar içerisinde yaşamak zorunda değil.

Bence çok abartmışsınız adam kimseyi tanımıyor kalkıp tek tek merhaba ben mervenin nişanlısıyım mı desin. Onların tabi ki gelip hoşgeldin ben falanca diye kendini tanıtması lazım. Hem adam tanımadığı insanların içinde neden senden ayrı otursun ki. Ayrıca belki girişken ve sıcakkanlı biri değildir. Öyle kabul etmelisiniz istiyorsanız.

insanları değiştiremezsin. ya kabulleniceksin ya da ayrılacaksın. yapısı öyledir yani.

tanımadığı ortamlarda sıkılıyordur belki. orada herkesi tanıyan sizsiniz, siz selam vereceksiniz, siz tanıştıracaksınız nişanlınızla. o da formaliteden bir gülümsese yeter. herkesle konuşmasına gerek yok.

Ilk defa girdigi bir ortamdir bi tık hakli gorurum ama şunu sormak istiyorum , ailenize akrabalariniza kuzenlerinize veya diger arkadas ortamlariniza girerken giderken falan nasil hareketleri ve tavirlari?

İyi de insanları tanıyan sizsiniz o değil. Gidip insanların yanına neden merhaba desin selamlaşsın ki anlamadım ben sanki sürekli aynı ortamda o insanlarla. Karşısındaki kişi selamlaşınca o da selam vermiş işte insanlara ne ki bir de laf yapıyorlar çok saçma. Misafir olan o orada. Benimde eşimin çalışma arkadaşları oluyor düğünlerde tanımadıklarıma selam vermiyorum onlar selam veriyor karşılık veriyorum. Sizinle tokalaşan selamlaşan biri bir zahmet nişanlınıza da selam versin.

Tanımadıgı insanların arasında mıydınız anlamadım ben tam düzgün anlatmamışsınız. Nişanımıza geldiler demişsiniz ama yine de yakınen tanıdıgı insanlar değiller sanırım sadece nişanınıza gelmişler, nişanlınız gelip gelmeyen insanları bile hatırlamıyordur. Yabancı olduğu ortamda çok girişken olmasını mı beklediniz anlamadım. Ha diyorsaniz ki insanlar selam verip gülümsediği halde kaskatı duruyorsa o zaman asosyaldir

Allahın selamını vermek için samimi olmak mı lazımmış.Apartmanda bile biriyle karşılaşsak bir merhaba diyoruz.Görgü kuralı bu.Sen nişanlınla anlaşabildiğine eminmisin?Hiç uyuşmayan iki insan canlandı gözümde.

Aynen katiliyorum, gorgu geregi bir selam vermek, bir nasilsiniz demek hic de zor degil. Adam bunu da yapmiyorsa kusura bakmayin ama dagdan inme ayidir.

Boyle biriyle evlenmek istiyor musun konu sahibesi?

Son düzenleme:
Allahın selamını vermek için samimi olmak mı lazımmış.Apartmanda bile biriyle karşılaşsak bir merhaba diyoruz.Görgü kuralı bu.Sen nişanlınla anlaşabildiğine eminmisin?Hiç uyuşmayan iki insan canlandı gözümde.
Kızdıgım noktada o zaten allahın selamıdır sonuçta boş eve bile girse insan selam verip alıyor bana çok yanlış bir tavırla geldi

Benim esimde otobuse, taksiye, minubise binsek illa sofore selam verir.

Kuzenlerimin ikisiyle küsüm. Her karsilastiklarinda selam verir muhabbet ederler. Yahu niye selam veriyon diyorum kizim Allah'in selamini da alip vermeyeyim mi diyor.

Seninki de odunmus he. Bir selam verse ölmezdi. Illa tanimasina gerek yok ki.

Nişanlın sosyal ortamlarda nasıl davranılacağını bilmeyen biri. Bunun sıkıntısını çok yaşarsın benden söylemesi.

Dugun sahibiynis gibi herkesle merhabalasmak ve yanlarinda durup ilgilenmek zorunda degil ki. Siz taniyor olabilirsiniz ama O tanimiyor.
Ortama ve arkadaslariniza yabanci olan o. O na selam verilirse alir, tanistirirsaniz tanisir.
Bende sicak bir insan degilim bilmedigim bir ortama girer girmez herkesle tanisip, yanlarinda durmak, ilgilenmek istemem.

Nişanlınız meşegillerden demek.
İnsan biraz eğitir kendini yahu. Hiç mi insan içine çıkmamış?

Şimdi ortam biraz değişik sanki

Kadınlar erkekler ayrı yerde gibi

Girdiniz kadınların yanına gittiniz siz merhabalaştınız o da bakakaldı o kadın selam verdi o da aldı

Bana çok garip gelmedi zira sizin iş arkadaşınız olan bir kadın topluluğuna Nasıl selam verilir bilememiş olabilir

Siz bu da nişanlım X deyip onlara takdim ettiniz mi

Bir de ustamın yanına gitmedi vs demişsiniz de Adam sizin ustanın yanına neden gitsin ki

Eşim meslektaşım, patronum ve tüm arkadaşlarım da meslektaş idi hatta bir dönem o orada çalışmıştı

Düğüne derneğe gelirdi ama o atlamazdı lafa birisi ona laf atarsa cevap verirdi

Hatta arkadaşın babası vefat etti ben önce işe gittim oradan eve sonra camiye vs gittim eşim de camiye gelmiş sonra mezarlık çıkışı ben gidiyorum sen nereye gideceksin diye aradı işe gideceğim dedim tamam dedi

Akşam mezarlığa Nasıl geldin dedim X hanım damadı unutmayalım dedi ben de binip geldim dedi

Bu X hanım, amirim

Biraz da büyükler önayak olmalı böyle konularda gençlere

o selam veren hoş geldin diyen doğru yapmış

Back
X