Aslında mesele çünkü balayını sen ödermisin, nika elbiseni sen al, sen gelinliği pahalı beğenirsen bende ona eşdeğer damatlık beğenirim gibi gibikendini geç kalmış gibi hissetme aslında bu cimrilik mesele değil ama senin mesele yapmak isteyişin var ...
Durum anormal değil mi :/ bana mı garip geliyo sadeceKarşılıklı ödenebilir aslında senin paran benim param olmamalı şuan bu durumda. Nişanlısınız sevgililik dönemini atlatmışsınız artık.
bak bu sorular aslında büyüklk ve kabulluk taslandırmasıdır .. hani deneme seni bir neviAslında mesele çünkü balayını sen ödermisin, nika elbiseni sen al, sen gelinliği pahalı beğenirsen bende ona eşdeğer damatlık beğenirim gibi gibi
Biraz benim hatam sanırım,bana göre zor durumda.Tamam ben öderim.sorun değil ama ben yemiyoken daha iyi mekanlara gidip yemesi içmesi.sonrasında yol parasını benim vermem saçma geldi açıkçasıAlışmış kudurmuştan beter.. Bence onu öyle alıştırmışsın canım..
Bende nişanlıyken bikere hesabı ben ödeyeceğim dedim eşim öyle bi bakoş attıki dediğimi yuttum..
Ben istemiyorum ama böyle birşeybak bu sorular aslında büyüklk ve kabulluk taslandırmasıdır .. hani deneme seni bir nevi
Bence tekrar bulustugunuz da bir kerede senn ode canimm de, alismis senin odemene ohhhh misss.Hiç gücenmiyo ve benim ödememi bekliyo
Benim görevimMiş gibi
Biz epey açık konuşuyoruz garip bi şekilde..bi yolunu bulursam söyleyeceğimDaha nişanlıyken keseyi ortak gören adam, evliyken düşünülecek gibi değil!
Evlilikte bile her ne kadar maddi şeyler ortak görünse dahi, bence herkesin edindiği mal kendi alın teridir ve diğerinin karışma, kısma ya da el koyma hükmü yoktur.(ortak gider hariç)
Açık açık konuşulmaz ki böyle bir mesele.
Bilemedim nasıl çözülür ama, irite edici bir durum!
bunu aslında ona direk söylemelisin ... eger şimdi susarsan ileride konuşamazsın ... nişan bozulacak diye korkma asla evlilgin bozulmasından daha iyidiriBen istemiyorum ama böyle birşey
Çok haklısınız,cimri değilde savurgan sonucunu çıkardım yorumlardan..ama bana cimri :)Öncelikle birbiriniz için harcama yapmak "idare etmek" değil artık.ortak bir cüzdanınız varmış gibi düşünmeye alıştırın kendinizi.Bu iki anlama geliyor: birincisi,nişanlınız bütçenize göre hareket etmeyi öğrenmeli.İkincisi,para meselesi sorun oluyorsa sen-ben diye değil,bütçemizi evlilik hazırlığı geliyorken boşa harcamayalım diye olmalı.
Borcu varsa ve böyle sorumsuzca harcama yapıyorsa hesap kitap öğrenmeli ama bir yandan da ev kuracaksınız.yani beyefendi öğrenene kadar iflas etmesin bütçeniz.Siz de biriktirdiğinize uzun süre hiç dokunmama kararı aldığınızı evinizin filanca ihtiyacı için birikim hedefinizi büyüttüğünüzü anlatın.
Bende hoşlanmam hiç,yani tabiki bende ödeyeceğim.hele ki o zor durumdaysaAdam baya baya cimri yani.
Ödetmemesi lazım sana.
Hiç hoşlanmam cimri erkekten.
İyi ki kocam cimri değil.
Eşimle sevgililik Nişancılık evlilik toplam 4 yıldır birlikteyiz . Toplam da 5 parmağı geçmemiştir benm ödemem oda benm israrlarimla veya iddiaya girmişizdr.
Valla tanımadan nişanlına gıcık kaptım
Nişandan beri üzerine en az düşündüğüm tavırlar bunlar,beş aylık bi chaos un içindeyim sankihiç hoş değilmiş tavırları, hayırlısı olsun hakkında
Sürekli karşı taraf ödeyecek diye bir durum yok. Ayrıca siz artık nişanlısınız evlilik için son adımı atacaksınız. Böyle şeylere takılı kalırsanız mutsuz olursunuz.Durum anormal değil mi :/ bana mı garip geliyo sadece
Bende onu bekliyorum inanın,yapmak sorun değil. Eşyaları ortak alalıö dememize rağmen ben salon takımı alırım dedimtaraflarin 30lu yaslara merdiven dayanmis oldugu iliskilerde erkegin bir adim daha onde olmasi gerektigine inanirim ben. yanlis anlama olmasin, evlenme hazirliklarinda esim ile farkli ulkelerdeydik diye gelinligimden camasirima dek kendim aldim. ucak biletime dek kendim organize ettim, odedim.
ama hicbir zaman da esimde bir rahatlik gormedim "nasilsa semur yapar" diye...
en onemli puf noktasi bu bence, nisanliniz sorumluluk duygusu yuksek olmali. o duygu varsa, siz dahi odeseniz bir seyleri sorun degil. A ahdude
Bana hiç normal gelmedi bu durum.Biz epey açık konuşuyoruz garip bi şekilde..bi yolunu bulursam söyleyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?