nişanlım cimri mi??

Bana hiç normal gelmedi bu durum.
Eşimle sevgiliyken hatta nişanlıyken bile hesabı bir ben bir o şeklinde öderdik.
Şimdi de tatilimizi o ödüyorsa, ben de ona güzel bir jest yapma, istediğini alma peşindeyimdir.
Çalışmadığım halde bana sunduğu maddi imkanı yine onu mutlu etmek adına harcıyorum.
Nadiren sıkıştığı zaman gelir durumu açıklar ve yapabileceğim bir şey varsa yardıma açık olduğunu dile getirir.
Bazen ben yemeğe çıkarırım, bazen o.
Ama hiçbir zaman birbirimizin malına sırt dayamadık.
Ne ben maaşını ne yaptığını, geri kalanını sorarım ne de o bana aldığım parayı nasıl kullandığıma karışabilir.
Bunu bir erkeğin yapması hem de daha nişanlıyken çok abes aynı zamanda açıkgözlülük gibi geliyor, zam zıttı yaşadığım için.
Tam zıttını yaşamak tercihimdir:)

Erkek arkadaşın yapı olarak rahat birisi sanırım. Şimdi ona bu durumdan mütevellit rahatsız olduğunu anlatsan, hemen yanlış anlayacak eminim. Ve tüm suç bir anda sana yüklenecek. Başından beri durum böyleyse, kendisi çok rahat birisi ve böyle de devam eder maalesef..

Adam 8 ay uçakla yanınıza gelmiş gitmiş hafta sonra nasıl cimri oluyor gelip bide üstüne hesap ödemiyor diyemi ilginç

kesinlikle banada çok itici geldi..ohh sırtını dayamış sana ye iç gez...bu duruma son vermelisin...

Hemen cimri diye adlandirmamak gerekir fazla rahat yada evlilik durumuna hemen geçmiş ortak cüzdan mantığıyla yaklaşıyor gibi.Hafta sonları gelmemek için bahaneler de uydurmamis anladığım kadarıyla yine de parası yokken lüks takılması ve düğün de alınacaklari sana yıkması gıcık bi durum.

Aslında mesele çünkü balayını sen ödermisin, nika elbiseni sen al, sen gelinliği pahalı beğenirsen bende ona eşdeğer damatlık beğenirim gibi gibi

Bende onu bekliyorum inanın,yapmak sorun değil. Eşyaları ortak alalıö dememize rağmen ben salon takımı alırım dedim
Sonrasında yine konuşma esnasında gördüğüm ufak tefek şeyleri alırım indirimden,sende görürsen al dedim
Cevabı;'neden?ortak almayacak mıydık?' Oldu
O yüzden irrite oldum @nempol okumanızı istedim,aslında takıldığım sadece onlar değil

İtici davranışlar bunlar. "Canım ben sen en iyisini al isterim ama pahalı bir gelinlik benim bütçemi aşabilir" dese problem olmaz. Ama "sen gelinliği pahalı beğenirsen bende ona eşdeğer damatlık beğenirim" demek itici.

nişanlınızın ne borcu var ?
geleceğe yönelik ikiniz için bir yatırım borcu falan mı ?

Hesap sırayla ödenir onda sıkıntı yok da, yol parası ver demesi çok itici geldi bilemiyorum. Nişanlı olunca ne değişiyor onu da anlamadım. Evlenene kadar ortak bütçe olmaz. Aynı evde yaşayıp ortak harcama yapmıyorsunuz neticede.

Hesap geldiğinde "hesabi erkek öder, daha şık bence erkegin ödemesi" diyin. Eğer olur mu canım, biz nişanlıyiz, bik bik, kadın erkek eşit derse, yoo bence değil, erkeğin odemesi doğru diyin inatla. Elinizi cebinize atmayin hiç.

Hesap geldiğinde "hesabi erkek öder, daha şık" diyin. Eğer olur mu canım, biz nişanlıyiz, bik bik, kadın erkek eşit derse, yoo bence değil, erkeğin odemesi doğru diyin inatla. Elinizi cebinize atmayin hiç.
Aslında o geldiğinde hesabı ben ödüyodum çoğunlukla,ben onun memleketine gittiğimde yine ödedim. Sonraki gelişinde "canım biraz centilmen olur musın?" Dedim:) ama yine ben ödedim.(benim arkadaşlarım gelmişti,ben çağırdığım için benim ödemem gerekiyomuş)
Sonraki dönemde daha sık ödedi, ama genel olarak durum böyle

Erkek arkadaşın yapı olarak rahat birisi sanırım. Şimdi ona bu durumdan mütevellit rahatsız olduğunu anlatsan, hemen yanlış anlayacak eminim. Ve tüm suç bir anda sana yüklenecek. Başından beri durum böyleyse, kendisi çok rahat birisi ve böyle de devam eder maalesef..
Ne yapmalıyım:/

Aslında mesele çünkü balayını sen ödermisin, nika elbiseni sen al, sen gelinliği pahalı beğenirsen bende ona eşdeğer damatlık beğenirim gibi gibi
Oo bildigin akrep var bunun cebinde iyi dusun bence

Aslında o geldiğinde hesabı ben ödüyodum çoğunlukla,ben onun memleketine gittiğimde yine ödedim. Sonraki gelişinde "canım biraz centilmen olur musın?" Dedim:) ama yine ben ödedim.(benim arkadaşlarım gelmişti,ben çağırdığım için benim ödemem gerekiyomuş)
Sonraki dönemde daha sık ödedi, ama genel olarak durum böyle
Olsun. Arkadaşların da.olsa o odesin. Sen inadına elini cebine atma bir süre. Asla!

Evet cimri ve de çok itici....
ayrıca dini bakımdan da bişeyleri sorgulamalısınız.inançlarınız aynı yönde olsa daha iyi olur.yoksa ilerde bundan rahatsızlık duyabilirsiniz

Cimri değil saygısız ve bencil.Cimri insan kendine de harcamaz,harcayamaz ama nişanlınız kendine rahat harcayabiliyor.

Bir erkekten sarıp sarmalamasını ,öncelikle kadını düşünmesini bekleriz biz kadınlar değil mi? En özgür takılanın bile içinde vardır böyle bir özlem.O bir adım atsın biz zaten bin adım atarız .Ama sizin nişanlınız atmıyor.

Evlendikten sonraki tabloyu görebiliyorum.Sizin maaşınız kira,faturalar vs ye gidecek en basit bir ihtiyacınızı bile almak için uygun zaman kollarken o belki bir iki fatura ödeyip kendine harcayacak,saçma masraflar yapacak ya da sizi de borçlandıracak .

Evlilikte para konusu çok önemlidir.Büyük bir sorununuz var.Bunu çözmeden evlenmeyin.Size yazık olur.

Evet cimri ve de çok itici....
ayrıca dini bakımdan da bişeyleri sorgulamalısınız.inançlarınız aynı yönde olsa daha iyi olur.yoksa ilerde bundan rahatsızlık duyabilirsiniz
Evet,haklısınız..o gün bana da oruç tutma,kansızlığın var,düşüp bayılırsın dedi,(özür durumum var şuan,oruç tutabiliyorum).bende
Çok uzun süredir var,ve ben tutmadığımda iyi hissetmiyorum,iftarda da güzel yiyorum dedim
Sonra "kusura bakmada cahil insanlar gibi davranıyosun" dedi. Sevmiyorum ben böyle şeyleri

oha nikah elbiseni sen al, gelinliğin değeri kadar ben damatlık alırım nedir iğrenç

Cimri değil saygısız ve bencil.Cimri insan kendine de harcamaz,harcayamaz ama nişanlınız kendine rahat harcayabiliyor.

Bir erkekten sarıp sarmalamasını ,öncelikle kadını düşünmesini bekleriz biz kadınlar değil mi? En özgür takılanın bile içinde vardır böyle bir özlem.O bir adım atsın biz zaten bin adım atarız .Ama sizin nişanlınız atmıyor.

Evlendikten sonraki tabloyu görebiliyorum.Sizin maaşınız kira,faturalar vs ye gidecek en basit bir ihtiyacınızı bile almak için uygun zaman kollarken o belki bir iki fatura ödeyip kendine harcayacak,saçma masraflar yapacak ya da sizi de borçlandıracak .

Evlilikte para konusu çok önemlidir.Büyük bir sorununuz var.Bunu çözmeden evlenmeyin.Size yazık olur.
Neresinden tutsam elimde kalıyo,en az taktığım sorundu bu konu aslında
Hayırlısı olur inşallah

Back
X