nişanlım cimri mi??

şimdi cimri mi yoksa parasız mı

yani adam paraları sana ödetip kalanla evliliğe bir şey mi alıyor yoksa hiç harcama mı yapmıyor

ne bileyim hiç böyle bir yaşantım olmadı bilemiyorum, hayatımızın her aşamasında cebimizdeki 50 kuruş da birlikte harcandı

öğrenciyken de birlikte yedik içtik sen ödedin ben ödedim çetele tutmadık, sonrasında da

Buna olmayan parasinin comerti denir. Parasi bitene kadar luks yasayip sirtiniza binuyo. Bende de vardi bi tane ordan biliyorum

oha nikah elbiseni sen al, gelinliğin değeri kadar ben damatlık alırım nedir iğrenç
Dahası,nikahta başka damatlık alırsın,düğünde başka..bildiğimiz bu iyi markalardan alırım diyo.
Almayacak,ama beni sinir etmek için söylüyo.itici buluyorum bu tavrı
(Nişan elbisesini 650 ye aldık,o fazla oldu diye ayakkabıyı 120ye gayet uygun aldım. Elbiseye sinir oldu,sende bana ayakkabı al o zaman dedi.(takımım var demişti)
Sen bak alırım ben canım dedim,
Bildiğimiz bi markada iki ayakkabı beğenmiş,tek fark biri kösele.görünüşlerinde hiçbir fark yok. Arada 150 lira fark var kösele olanla öteki arasındaKösele olanı beğenmiş,sonra pahalı olur canım alma fln dedi.Bana ayakkabıların kodunu attı,gidip alayım dedim.kösele olanı istediği için onu aldım,kemerini 100 liraya aldık,çorabını yine o bildiğimiz markadan bana aldırdı.
Fiyat vermek istemezdim,o an için garip geldi ve geçti.şimdide bunları yapınca yadırgıyorum :( )

Dahası,nikahta başka damatlık alırsın,düğünde başka..bildiğimiz bu iyi markalardan alırım diyo.
Almayacak,ama beni sinir etmek için söylüyo.itici buluyorum bu tavrı
(Nişan elbisesini 650 ye aldık,o fazla oldu diye ayakkabıyı 120ye gayet uygun aldım. Elbiseye sinir oldu,sende bana ayakkabı al o zaman dedi.(takımım var demişti)
Sen bak alırım ben canım dedim,
Bildiğimiz bi markada iki ayakkabı beğenmiş,tek fark biri kösele.görünüşlerinde hiçbir fark yok. Arada 150 lira fark var kösele olanla öteki arasındaKösele olanı beğenmiş,sonra pahalı olur canım alma fln dedi.Bana ayakkabıların kodunu attı,gidip alayım dedim.kösele olanı istediği için onu aldım,kemerini 100 liraya aldık,çorabını yine o bildiğimiz markadan bana aldırdı.
Fiyat vermek istemezdim,o an için garip geldi ve geçti.şimdide bunları yapınca yadırgıyorum :KK43: )
ileride başın ağrıyacak gibi

4-5 ay oldu nişanlanalı,
Nişandan önce hediyeler,sürprizler vs vs
Ve yine yaklaşık sekiz ay kadar her haftasonu bulunduğum şehre geldi,gerek uçakla,gerek otobüsle(şimdi gelme sıklığı azaldı)
Sorun şu ki; zaten kalacak yer ve yol parası verdiği için burada hesap ödetmiyordum ben,sabahtan akşama kadar dışarda oluyoduk,ben karşılıyodum ve gocunmadımda
Ta ki ben onun bulunduğu şehre gidip hesap ödeyene kadar...aynı şartlarda oraya gitmeme rağmen hesabın bana kaldığı oldu
Sonrasında o buraya geldiğinde bende öyle yaptım,ödemesini bekledim...zaman zaman ödedi de
Ama son zamanlarda bana cimrilik yaptığını düşünmeye başladım,
"hesabı sen öde,yol parası verir misin,neyse ahdude var,o beni götürür" gibi...bana itici gelmeye başladı bu durum
Mesela ben oruçluydum,o tutmadı.dışarda buluştuk..ben gitmeden önce gayet pahalı bi mekanda oturup tatlısını fln yemiş,sonra ordan kalkıp yine eşdeğer bi mekanda çayını kahvesini içti.(Ramazandan önce daha uygun,salaş yerlere gitmeyi tercih ediyorduk!) Sonra bize gidecektik, yol parasını ben verdim,iftardan sonra bi cafeye gidip bişeyler içtik. Yine hesabı ben ödedim
Nişanlımın borcu var,biraz sıkışmış durumda.benimde az bi miktar birikimim var,bunu da biliyo.o yüzden olduğunu düşünüyorum.ama yine de bana itici geliyo bu hesap kitap olayları
Buram buram cimrilik kokuyor hala soruyor musun cimri diye :)

Cimri falan değil, kendine harcıyor ama nasılsa birlikteyken sen ödediğin için sana harcamak istemiyor.

Evet,haklısınız..o gün bana da oruç tutma,kansızlığın var,düşüp bayılırsın dedi,(özür durumum var şuan,oruç tutabiliyorum).bende
Çok uzun süredir var,ve ben tutmadığımda iyi hissetmiyorum,iftarda da güzel yiyorum dedim
Sonra "kusura bakmada cahil insanlar gibi davranıyosun" dedi. Sevmiyorum ben böyle şeyleri

Oruç tutmayı herşeye rağmen orucunu bırakmamayı
cehalet sayıyorsa.....bilmiyorum otur bir düşün bunu...

Ayrıca kaynanadan beter
sen şunu aldın
bende bunu alacağım falan filan
hep bi sidik yarışı.
Anacım bu adamları çokmu arıyorsunuz.
Cimri ve bencilin teki.fakat kendine cömert sana cimri bu adam...

Aslında mesele çünkü balayını sen ödermisin, nika elbiseni sen al, sen gelinliği pahalı beğenirsen bende ona eşdeğer damatlık beğenirim gibi gibi

Bu neymiş ya?

Bu hesapçı adamdan nasıl soğumuyorsunuz?

Eşim bana gelinliğe eşdeğer damatlık beğenirim deseydi bir daha ona güvenemezdim sanırım, beni eşi olarak göreceğine asla inanmazdım.

4-5 ay oldu nişanlanalı,
Ve yine yaklaşık sekiz ay kadar her haftasonu bulunduğum şehre geldi,gerek uçakla,gerek otobüsle(şimdi gelme sıklığı azaldı)
Sorun şu ki; zaten kalacak yer ve yol parası verdiği için burada hesap ödetmiyordum ben,sabahtan akşama kadar dışarda oluyoduk,ben karşılıyodum ve gocunmadımda
Ta ki ben onun bulunduğu şehre gidip hesap ödeyene kadar...aynı şartlarda oraya gitmeme rağmen hesabın bana kaldığı oldu
Sonrasında o buraya geldiğinde bende öyle yaptım,ödemesini bekledim...zaman zaman ödedi de
"hesabı sen öde,yol parası verir misin,neyse ahdude var,o beni götürür" gibi...bana itici gelmeye başladı bu durum
Mesela ben oruçluydum,o tutmadı.dışarda buluştuk..ben gitmeden önce gayet pahalı bi mekanda oturup tatlısını fln yemiş,sonra ordan kalkıp yine eşdeğer bi mekanda çayını kahvesini içti.(Ramazandan önce daha uygun,salaş yerlere gitmeyi tercih ediyorduk!) Sonra bize gidecektik, yol parasını ben verdim,iftardan sonra bi cafeye gidip bişeyler içtik. Yine hesabı ben ödedim
Nişanlımın borcu var,biraz sıkışmış durumda.benimde az bi miktar birikimim var,bunu da biliyo.o yüzden olduğunu düşünüyorum.ama yine de bana itici geliyo bu hesap kitap olayları
kaç

Bence nişanlıyken para olayları ayrı gayrı olmamalı canım ama seninki bir üst kademeye geçmiş biraz.Bence bu konuda uyar onu.Sana güvenip mi yapıyor her şeyi.Senin paran olmasa eminim bişey istemezsin aç kalırsın.Yüzsüzlüğe de vurmasın bence.

Ne kızlar var ya . Eşimle 4 yıl çıktım. Son yıkımızda ikimizde atandık ondan önce ikimizin de parası yoktu. Ona rağmen ben olursa gururu kırılmasın incinmesin diye gizli gizli hesap öderdim. Şimdi ikimizinde mesleği var. Ben onun bulunduğu yere gittiğimde bile belki parası yoktur diye hafi benden olsun diyorum. Ne var bunda ya. Sende çalışıyorsun paranı kazanıyorsun. Adam heran senin hesabını ödemek zorunda değil ayrıca evlilik hazırlığı yapıyordur belki. Ailesine para gönderiyordur. Altın eşya için. Bu adamları maddi olarak bu kadar sıkıştırmayın ya. Yemin ederim bütün hesapları ben ödesem asla gocunmam. Bilirim çünkü o da parasını bizim için harcıyor. Veya para biriktiriyor.

Aslında mesele çünkü balayını sen ödermisin, nika elbiseni sen al, sen gelinliği pahalı beğenirsen bende ona eşdeğer damatlık beğenirim gibi gibi

Senin paranla tatil yapma evlenme derdinde farkında mısın ?
Erkek dediğin gururlu olacak biraz ya kadının parasına güvenip evlenmek için ortaya atmayacak kendini hiç sevmiyorum böyle tipleri
Sen bence ipleri eline vermişsin o da çok rahat kullanıyor senin yanına geliyorsa ona da gezmek oluyor sonuçta sen diretmiyorsun gel diye kendi isteğiyle yanına geliyor bu senin değil de başka bir yere de gidebilir arkadaşlarının ynına o Zaman da kendisi ödeyecek hesabını sonuçta ki Ramazan'da lüks yerlere gidip yiyip içiyor seninle olunca. Salaş yerlere gidiyor bu para harcamak istememesinden kaynaklı şaka gibi çok sinir oldum nişanlına

Nasılsa ahdude öder olmuş .Sinir bozucu bir durum .Mani olmazsanız evlendikten sonra da böyle devam edecektir. Madem sıkışık keyfinden kızsın biraz.

@ShannonAshton uyesinin guzel bir tavsiyesi vardi cimri erkeklerle evlenmeyin nesilleri tukensin diye. Aynen katiliyorum.
Senin paranla tatil yapma evlenme derdinde farkında mısın ?
Erkek dediğin gururlu olacak biraz ya kadının parasına güvenip evlenmek için ortaya atmayacak kendini hiç sevmiyorum böyle tipleri
Sen bence ipleri eline vermişsin o da çok rahat kullanıyor senin yanına geliyorsa ona da gezmek oluyor sonuçta sen diretmiyorsun gel diye kendi isteğiyle yanına geliyor bu senin değil de başka bir yere de gidebilir arkadaşlarının ynına o Zaman da kendisi ödeyecek hesabını sonuçta ki Ramazan'da lüks yerlere gidip yiyip içiyor seninle olunca. Salaş yerlere gidiyor bu para harcamak istememesinden kaynaklı şaka gibi çok sinir oldum nişanlına

4-5 ay oldu nişanlanalı,
Canım nısanlın bencıl bence.Evlenınce de bu kendıne harcar sana pek harcamaz.Yanı senı ucuz yere goturur kendı luks yere,markette eve ucuz şeyler alır.Sen baştan alıştırmıyacaktın bunu

Back
X