Nişanlım çok aileci..

sogukcilek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2023
9
10
3
Merhaba herkese, sırf bu konuyu açmak için üye oldum (üyesiz takip ederim genelde konuları)

Nişanlıyım, ve o çok aileci. Aslında sadece ailecide değil arkadaşları çevresi.. Tabiki her insanın ailesine düşkün olması vs güzel, ama nişanlımda aşırı gibi. Herkes her sorunu yardımı için benimkini çağırır. Yardımlaşma elbette güzel, bende öyleyim ama karşımdakini ihmal edecek kadar değil. Birbirimizi severiz, herzaman saygılıdır uzun bi birlikteliğimizde oldu bu süreçten önce.. Sanki ben 2. plandaymışım gibi hissediyorum. Mesela ev eşyası bakacağız, "x'e söz verdim, sonra gideriz" halbuki düğünümüze çok az kaldı ve ben yetişmeyecek diye kendimi yırtarken, onun umrunda değil. Yetişir merak etme der ve bu beni delirtiyo. İnsan önce KENDİNİ ve partnerini düşünmezmi.. yardım veya başkasına söz verme olayı tabiki olabilir arada, ama sürekli aynı şeyi yaşıyoruz.

Şüphe etmeye başladım ondan, bu şimdiden böyleyse evlendikten sonra ne olur?çokta seviyorum.. (ayrıl demeyin)

Sizce bundan sonra ona nasıl davranmalıyım, yani ben ne yapabilirim bu duruma..

Ayrılmayacaksanız katlanacaksınız. Adam size değişeceği sözünü vermiyor çünkü.
Biz böyle insanlara el iyisi deriz. En yakınındakine kötü davranır, sürekli erteler, dışarıdaki insanları hoş tutar.

Evlilik arefesinde bile size değer vermiyorsa evlendikten sonra hiç beklemeyin. Çünkü herkes sizden her zaman daha önemli olacak.

Olması gerekenleri dikkate almayacağın için şunları söylüyorum.

Evlen.

Kocan evde sen hasta yatarken, özel bir gün için hazırlanırken, sen üzülürken, sen mutluyken, sen doğumdayken hep başkaları için koştursun hep onları haklı görsün.

Sen de gel buraya yaz.

Biz de sana nişanlıyken hiç belli etmedi mi diyelim.

Öncelikler hiçbir zaman değişmez. Ayrilmayacaksan bu duruma alış. Çünkü bu hep böyle olacak.

Ayrılma evlen. 2. Planda kalmaya devam et. Sesini çıkarma çünkü bunu bile bile evleniyorsun bu adamla

Nişan atmak boşanmaktan daha kolay emin olun.
Doğru ama benim zoruma giden ve buraya yazma sebebim, önceden böyle değildi. Hep derdi zaten, önceliğim sensin onlar beklicek diye. Ne olduysa nişandan sonra oldu. Aklıma gelen, ya sevmiyo beni artık. Yada herzamanmı böyleydi ama yalanmı söylüyordu..

Tam böyle tipler işte nikahıma da aldım istediğim gibi yaşarım tribine girerler.

Ayrıl demeyin diyorsun diyecek pek birşey yok gibi başka. Üzgünüm ama yıllar sonra kendine yazık ettiğini anlama ihtimalin var. Önce al karşına konuş öncelikli olmak istiyorsan bunu dile getir. Geleceği de düşünmen gerek öyle anlar oluyor ki sonra sevmek beş para etmezmiş sevilmedikten sonra diyorsun. İnsan verdiği değeri görmek ister, verdiği sevgiyi aynı şekilde hissetmek ister. Karşı taraf bunu sağlamaz ise sıkıntılar ufak görünür ama biriktikçe dağ olur. SAYGI mühim ama önemli olmakta ister kadınlar ve açıkcası düğün konusunda bile kendini sadece yırtan sen isen hayatınız boyunca bu böyle olacak. Nişanlılık bir süreçtir. Ve alınan duygusal kararların gelecekte seni bir çıkmaza sokabileceğini de ihtimal dahilinde tutarak meseleyi mantığına devretmen gerekir. Ben yapmadım zamanında mantıkla davranma işini. Şimdi dizlerimi dövüyorum. İyi düşün taşın. Bu kadar aileci biri evlenince bir anda hanımcı olmaz.

Bazı erkekler maalesef böyle çok yüzlü olabiliyor. Kadına yüzüğü takıp cepte hissedinceye kadar peşinden koşar. Elde ettikten sonra nasıl olsa bu evde beni bekliyor deyip elalemin peşinde kuyruk olur.
Elalem bunlar için o kadar önemlidir ki evdeki kadın kendini yırtsa dışarıdaki insanların ne diyeceğini daha çok önemser. Böyleleri desinler için yaşar genelde.

Nişandan önce ve nişandan sonra değişen davranışlarını bir liste haline getirip objektif bakmaya çalışın, eminim bir şeyleri fark edeceksiniz.

Boşanmaya çalışıyorum iftiralara uğruyorum kabus gibi geçen yıllarım yetmiyor şimdi de ayrılmaya çalışırken üstün bir efor sarf etmek zorundayım. Üstelik çocuğum da var. Tecrübe ile konuşuyorum. Düzelmez. Evlendikten sonra anlarsın. Ne çok seviyordum evlenirken şimdi adını duymaya tahammül edemiyorum. Nişanlı iken bazı alametleri sevdiğim için göz ardı ettim bugün bu durumdayım. Nişan atmak kolay boşanmak zor. Şimdi yıllardır yıprandığım yetmiyor boşanmak için yıpranacağım bir de bilmem ne kadar sürecek ve de

Evlen o zaman napalım Alışmaya çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…