Nişanlım çok cimri

Eşya seçerken bir kere olsun ömürlük olsun diye bakıyorum ama gidip zevksiz ucuzlara bakıyor. Ben çok yemek yapmayı misafir ağırlamayı seviyorum. Gardrop buzdolabı istedim. Benden habersiz koşa koşa normal buzdolabı almış. Televizyon en az 65 inç olsun dedim. Gidip daha küçüğünü almış.

Bunlarda istediğim olmadı bir tane iran halım olsun dedim. Ona da pahalı dedi yanaşmıyor.
Balayı istemiyorum , kaçırmak istemediğim bir İskandinavya turu vardı. Ona da pahalı dedi. 12 günlük uzun bir turdu. 180 bin ediyor ama karşılığında balayı olmayacak. Düğün yemekli olmayacak ve daha küçük salon olacaktı. Birçok şeyden kısacaktım. Kıstı zaten sağolsun sormadan.
Kuzenim eşiyle gidiyor. Bana da o söylemişti. 12 gün gezecektik ama hiçbir şeyi haketmiyorum. Herşey fazla . Onlar da memur. Onların gidebildiği yer bize neden pahalı. Üstelik balayı istemeyecektim.
Çok kızgınım. İstediğim herşey kursağımda kalıyor
Allahtan bişey istemiyorsunu

Maddi durumu iyi. Oğluna daha fazla miras bırakma derdinde.
Bosanmak uzere evleniyorsunuz. o oglunu on plana koyacak, siz ben diyeceksiniz. Anlasmazlik, huzursuzluk. Ilk yildan da hamile kalirsiniz. Sonra cocuk kiyaslama. Omur torpusu. En bastan evlenmeyin bence ;)

150 bindi; sordum geçenlerde x bir markada. Çok çok güzel buzdolabı tipi bu. Evim uygun olsa alırdım da yerim dar. Pahalı ama imkanı olan için güzel bir seçim. Ev kurarken iki tarafın da maddi durumu yetiyorsa alınabilir. Tek kişiye yüklenirse adil olmaz hiç. Yarı yarıya ödenebilir. O zaman bir nebze olsun daha az yük biner. Ben olsam ortak ödeme teklif ederdim.
Çok kullanışsız. O parayı vermeye değecek bir eşya değil. Aldıktan bir ay sonra pişmanlık yükleniyor 😂

Ne kadar pahalı diye baktım, 40000'den başlıyor İran halıları. :KK53:
Türk halısının suyu mu çıktı? Uygun fiyata mis gibi halılar var ya.
Çocuklu nişanlın tanesi 2 bin liradan halı alırsa bence şükret. Adam nafaka ödüyor, bir sürü masrafı var.
İşte biz cahiller fiyatını bile bilmiyoruz millet çeyizine isterken 😀 biz mi görgüsüzüz millet mi uyanık bilemedim
Ayrıca balayı istemeyip İskandinav tatili istemek bence de çok makul bunu bile karşılamadıysa damat bey bi daha düşünün bence. Çok görmüş size İskandinav tatilini, kuzeniniz sizden daha kıymetli demek ki o gidebildiğine göre🥺

Bacım sen şu yazdıklarını bi okusana. Güldür Güldür'deki ikonik abartılı yazılan yeni gelin karakteri gibisin. Ben abartılıyor sanırdım da varmış demek ki gerçeği de.
İran halısını da sen al bi zahmet o kadar çok istiyorsan.
Keşke balayı isteseydin.. 180 bin artı ek masraflar. Neredeyse 200 bin sırf tatile gidecek. Ve siz evlenip yeni ev kuran insanlarsınız. Hayır senin ekonomiden haberin mi yok çalışmıyorsun da para kolay mı kazanılıyor sanıyorsun, hesap kitaptan haberin mi yok anlamadım ben. Adam cimri olabilir belki ama senin gözünüz fazla yükseklerde sanki.. Adam seninle başka türlü başa çıkamayacağını anlamıştır belki.

Bu hesabı bir kaç kişi mi kullanıyor? Bir ay içinde bir kişinin başına bu kadar olay gelebilir mi? Her konunuz aksiyon kavga tartışma.

Millet de bu kadar absürtlük nasıl oluyor demeyip eski konularına bakmadan şu olur bu olmaz yazıyor., akıl veriyor. İran halısı nerden çıktı diyince de ben zaten İran asıllıyım oldu şimdi de. Komedi ya😂

İskandinav turu için vizeniz var mı? Belki de vizeyi geç oturum izniniz hatta biraz da AB vatandaşlığınız bile vardır bir köşede.

Yemek üzerine çalışıyordum. Lokantamda vardı. Görmem normal

Babamın küçük bir yeri var. Anahtarı bile kadına vermiş o çekip çeviriyor ama bana da ilerde orası senin git yönet diyor. Sorun şu ki kadın beni tanımıyor.
Birşey söylesem, yapmam ,etmem ,istemiyorum, bana uymuyor gibi cevaplarla beni deli ediyor.
Israrcı olsam baban ararsa ,söylerse yaparım diyor. Babama söylesem sen lafını dinletemiyorsan bu senin eksikliğin, senden çekinmesi lazım, saygınlığını kendin kazan diyor.

Yemek sektöründeyim lokantam var dediğiniz de bu. Kadın size paket bile yaptırmıyor. Çok alemsiniz gizlikale:)

Konuyu okuyunca annemin eski moda diye eskiciye verdiği İran halısı geldi aklıma 😂
O gardrop tipi dolaplar çok kullanışsız yalnız. Yemek sektöründeki birinin bunu bilmiyor oluşu 🤔 ben bir tek tatili makul buldum çünkü Türkiye'de üst sınıf bir otelde 5 gün tatil çok daha pahalı. Siz ne alacaksınız? Ben de ortak olucam diyorsunuz fakat benim eşim ve ailesi gibi eşyaların yarısını karşı tarafa aldırıp kendi aldıklarınızı gelen altınlarla krediyle mi kapatacaksınız. Adam ondan yok demiştir.

Eşya seçerken bir kere olsun ömürlük olsun diye bakıyorum ama gidip zevksiz ucuzlara bakıyor. Ben çok yemek yapmayı misafir ağırlamayı seviyorum. Gardrop buzdolabı istedim. Benden habersiz koşa koşa normal buzdolabı almış. Televizyon en az 65 inç olsun dedim. Gidip daha küçüğünü almış.

Bunlarda istediğim olmadı bir tane iran halım olsun dedim. Ona da pahalı dedi yanaşmıyor.
Balayı istemiyorum , kaçırmak istemediğim bir İskandinavya turu vardı. Ona da pahalı dedi. 12 günlük uzun bir turdu. 180 bin ediyor ama karşılığında balayı olmayacak. Düğün yemekli olmayacak ve daha küçük salon olacaktı. Birçok şeyden kısacaktım. Kıstı zaten sağolsun sormadan.
Kuzenim eşiyle gidiyor. Bana da o söylemişti. 12 gün gezecektik ama hiçbir şeyi haketmiyorum. Herşey fazla . Onlar da memur. Onların gidebildiği yer bize neden pahalı. Üstelik balayı istemeyecektim.
Beraber konuşup halletmek ortak çözüm bulmak varken bunlar çok yanlış , sizde biraz makul olabilirsiniz misafir için evlenmiyosunuz bi zahmet çok ağırlamayı verin. Adam düğün yapacak gelinliğini bilmem neyini alacak daha. Ayrıca ev masrafları felan derken hesap yapıyo olabilir ama bunları senle konuşması gerekir iletişim sıfır bu evlilik nasıl olcak merak ediyorum ben.

Herşeyin en kalitelisini alman gerekmiyor.

6 senelik evliyim herşeyin ucuzunu aldık bütcemiz çok kısıtlıydı elimizdeki para nerdeyse bişeye yetmeyecekti ama yettirdik. Aldığımız herşeyi hala kullanıyoruz sadece Televizyonumuz bozuldu onuda 6 sene sonra 2. El yerine koyduk :) ufak şeylerle yada elinizdekilerle mutlu olmayı öğrenin.

Ve şuda var evlendikten sonra neyin kaliteli olup olmadığını göreceksiniz zaten bunun tecrübesini yapacaksınız allah size daha güzellerini nasip etsin ama önce şu düğün stressini bi atmalısınız üstünüzden. Sonrası gelir yine alınır. Düğün zamanında böyle anlaşmazlıklar olabilir ama varsa masaya yatırıp konuşmak lazım.

Müstakbel eşin aile baskısına maruz da kalmış olabilir arada kalıyo olabilir kendi parasıyla almıyor olabilir. Hatta ve hatta insanların parasının olmaması ayıp bişey değil bunu bilmek lazım. Ben çok kötü bir düğün travması yaşadım anlatsam bitmez. Heycanla herşeyi istiyo insan ama olmuyomuş planladığın gibi gitmiyo :)

Neden acaba bu adamla hâlâ nişanlısın? Evlenince ne olacak sanrısına kapıldın???Gerçekten çok merak ettim,anlatsana......

Back
X