nişanlım hiçbir isteğime değer vermiyor

cherryjam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
248
58
73
kızlar ben bundan 3 ay önce nişanlandım. Nişanımız iki taraf da zaten az kişi olacak evde yapalım demesiyle bizim evde yapıldı. Bilirsiniz kız istenirken, söz kesilirken vs. usulen de olsa kız tarafı sorar ne yapacaksınız/ne takacaksınız gibilerinden. hatta ister...Annem bi soracak oldu kaç bilezik tacaksınız diye kayınvalidem sürpriz olsun dedi... bizde set takılır kıza bunlar setin adını bile anmadı... Benim ailem de hiçbirşey istemedi. Babam zaten Allahın adamı ben bir kez düğün istiyorum dedim diye bana demedğini, etmediği hakareti bırakmadı. Kendi 5 kuruş parası yok herşeyi batırdı etti şimdi neymiş efendim el halinden anlamak lazımmış. Ayıptır söylemesi annemin babamın takacağı bileziği kendim aldım. Çalışıyorum elbette alırım ama konu bu değil. Eşya konusunda bizde kız tarafı sadece yatak odası yapar ben bunu söyledim ve yatak odasını alabileceğimi söyledim. nişanlımın şimdi kullandığı koltuk takımı oturma odasında kullanmayı kabul ettim sadece salon takımı ve yemek odası alacak nişanlımın ailesi. Benim seçtiğim hiçbir koltuk takımı beğenmiyor hadi onu beğendik yemek odasının sadece masasını vitrinini alalım diyor. Konsolu almayalım diye tartışma yapıyor benle. Neymiş konsol mobilyacıların insanları kazıklamak için uydurduğu bi sandıkmış. Güler misin ağlar mısın Hatta benimle konsolun aynasını alacakmısın diye bile iddialaşıyor. Bir erkek bu kadar ayrıntıyı nerden biliyor ki acaba annesi mi dolduruyor. Ailesi bundan 10 sene önce buzdolabinı vs. almış başka bi kız olsa bunlar eski kullanmam derdi ben tamam dedim fırını ve bulaşık makinesini güzel alalım dedim boschtan baktık beğendiğim modellerin ikisi 2.5 bin tutuyordu neymiş efendim ben onların alacağı şey olunca en pahalısını istiyormuşum bilmlem ne beni bunlarla itham etti. Ki bunun sebebi de ben yatak odasını alırken bellona istikbal gibi şeylere bakıyordum bazasıyla bilmem ne 7 bini buluyor, daha uygun şeylere bakmaya başladım 2,3 bin giibi onu yüzüne tutuyor. Yok diyor biz nişanı siz evde yaptınız diye birşey dedik mi Ben de deseydiniz dışardta yapardım dedim. Düğün istiyorum diye bana trip atıp duruyor. O kadar güzel düğün yapan yerler var sokak ortasında abuk subuk bi düğün salonunu tutacaklar benim inadıma. Dün gelmiş bana gelinlikte benim verebileceğim limit 1.200 lira gelinliğin bunu aşarsa üstünü sen tamamla istediğin gelinliği al diyor Bunları yapan nişanlım da kariyerli maaşı gayet iyi bir insan. Çok üzülüyorum. Nikahı yaptık diye mi böyle beni garantiye aldığını düşünüyor. Telefonda bunları konuşurken hep ağlıyorum ağlamamın da bi değeri kalmadı artık....

mevzu maddiyat değil, nişanlın pintinin cimrinin ve kendini uyanık zanneden hödüğün teki. sana değer verse üslubu bile farklı olurdu. sana şimdiden bu kadar dediğini yaptırmaya sana bişeyler aldırmaya çalışan adam evlendiğinde faturalarına da alışverişine de yediğine de limit koyar üstünü sen tamamla der.

bu adamdan da koca müsveddesi bile olmaz.

Bence sen onun gozunu korkut derım nıe bılıomusun hakketmıs cunku
Mesele esyaları senınnonun alman almaman degıl tavrı ,ne demek gelınlık begenceksın sunkadarını ben vereyeyım
Dugunden sonra altınlarıda alır bak elınden soulıyım !!!!!!
Bence hemen hızlı bı sekılde al karsına ben yapamıcam de ben aılenlede evlenıyorumde ama bu kadar cok seye karısılmaz yeter de senınde pıntılınden bıktım de. Ayrılalım de yolun basında bunu de bakalım bı yerlerı tutussunda ole davranabılcek mı :)
Dugun olmadan vazgecebılırsın korkmaaaaa

Son düzenleme:
kız sen melek misin :) beni burda da buldun :) nişanlım zaten düğünde takılacak altınları kendi işyerini açacak onun için sermaye olarak görüyo. İşyeri açacak ve güya ailesi bizim için ev almayı düşünüyo. Ondan böyle çok açılmamaya çalışıyorlarmışşşş. Ama ben de bi genç kızım kaç yıldır bunun hayalini kurmuşum isteklerimin hiç mi bi önemi yok ...

taviz verme derim..sonuçta bir kere evleniyorsunn içinde kalmasın hiçbir şey..ve unutma hiçbirşey senden daha değerli değil...

kesinlikle evlenme derim ben, hoş değil bu kadar para hesabı yapılması gelinlik konusunda bile çirkinleşilmesi

canım bak bizim bir komşunun yiğeni vardı
abalmız yani yaşı büyüktü bizden çok güzel bir kzıdı ve hostesti gitmediği yer kalmamıştı dünyada
neyse iş yerinden birisi ile nişanlandı
oğlan sürekli işte evin kaporasını sen ver
gelinliğini sen al
davetiyeyi sen bastır vs vs gibi kıza sürekli maddi açıdan baskı yapıyordu
kız en sonunda dayanamadı attı nişanı

bende nişanlıyım herşeyi nişnalın tek başına yapıyor
aynılarını bazen bende duyuyorum işte çok açılmayalım vs vs diye
ama hakkını yiyemem şimdi bişi istediğimde evimiz için ilk başta olur mu bilemiyorum diyor
am ben isteyince tamam diyor
ama bende yeri gelince onun dediklerine tamam diyorum
örnek gerekirse
davetiye meselesinde benim beğendimğim model baya pahalı idi dediki sonuçta kağıt insanlar çöpe atacak o kadar para vermeyelim dedi düşündüm evet dedim haklı dedim başka bşr model baktık...altın konusunda ben hiçbişrye demedim şunu al bunu aş diye...ne kadar alabilirsen dedim...setmiş bilmem ne istemedim...
mesela duvar kağıdı istedim ben bir markadan sadece bir duavr için iyi bir fiyat çıktı onada nişanlım bişi demedi.sen istiyorsun tamam dedi...salon takımı için ben avangard istedim o spor istiyordu ben istiyorum diye tamam dedi..hoş hala söyler sevmiyorum diye ama yaptı sonuçta
gelinliktede ben beğendim gittim fiyatı şu dedim tamam dedi...
yani yeri geliyor o bana ben ona hayır veya tamam diyebiliyoruz
ailesinden etkileniyor olabilir nişanlın bilemiyorum ama
bence konuşman lazım
düğün meseleside o nikah istedi balayı için yurtdışına güzel bir yere gidelim dedi o para ile veya başka bir yere
bende düğün istedim para olursa ilerde yine gidersin orası kaçmıyor dedim
tamam dedi ikisini yapamam dedi bende biliyorum dedim
düğüne karar kıldık balayınıda yine güzel bir yerde ayarladı sağolsun
ama diğeri gibi pahalı değil tabiki
çoğu şeyimizi düğünden sonra alalım dedik
akseusar vs vs tamam dedim

iyi tarafından bakarsak ; adam şimdiden nasıl biri olduğunu açıkça ortaya koymuş, ne güzel.

En tatlı zamanları geçireceğiniz dönemde bu şekilde sıkıntıları olan bir ilişkinin evliliğini düşünemiyorum bile

Eşim biz evlenirken hep; ''herşey senin için, sen nasıl istersen öyle olacak'' derdi, ben de makul şeyler istiyordum geleceğimizi düşünerek, çok şükür hala da öyledir, bir dediğimi iki etmez. En başından bir çok şey belli olmaya başlar.

Evlenirseniz zor bir hayatınız olacak gibi...

Allah yardımcınız olsun.

yarın birgün ev tutunca depozitoyu isteyeceğinden de adım gibi eminim...
ben yenilerde birşeyimi sattım 20 bin değerinde elimde param olduğunu bildiği için yapıyor. ben de biliyorum onun 30-40 milyarı var iş kurmak için ama fazladan bir zırnık almak istemiyor

evlenmek niyetiyle tanıştık.. lise aşığı filan değiliz yani.
ben 27 o 36 yaşında o tür şeyleri aştık sanırım...

bak nolursun ama nolursun böyle biriyle evlenme evlendiysen boşan...
çünkü neye tamam dersen o kadar alçalacaksın gözünde..
evlendikten sonra isteseydin oluyor

eski eşyalara asla evet deme
niyeti iyi biri olsa halini açıklar öyle talep eder ama bu dayatıyor
işte böyle biriyle ÖMÜR geçer mi sen buna KATLANABİLİR misin bunların cevabına göre devam et..
ben bekar kızlara iyi düşünün nolur yakmayın kendinizi diyorum

hayat senin ama evlenme derim ben, bu hesaplara şimdi girdiyse evlendikten sonra dolabın raflarınıda bölüşürsünüz sen salam yiyosun salamı sen al, ben kaşar yiyorum onu ben alayım, bi domatese 2 liradan fazla vermem üstünü sen tamamla, şaka gibi

bu adamla hayat geçmez..

bildiğin pintinin önde gideni..

arkanı dön ve kaç

mesele pintilik değil..adam gibi açıklasa param yok yada paramızı böyle şeylere yatırmayalım vs gibi sorun olmaz
ama alaycı ifadeler yok mobilyacılar uyduruo kızlarda kanıyor gibi
bu tarz ifadeler o insanın ne kdar GICIK biri olduğunu ortaya koyuyor
Pinti ama anlayışlı biriyle hayat belki geçer ama GICIK biriyle çok zor

yahu senden de epey büyükmüş sana daha değer vermesi gerekiyor..
ilk evliliğinse bu asla içinde bırakma birşeyleri
içinde kalınca o evlilik çok zor oluyor
ve bence her kız güzel bir düğünü (millet para kazansın diye uydurulmuş tören bile olsa) hakediyor

pinti ile hayat geçmez..
cok yakında örnegi var. karı koca 55 yaslarında. maaşları ayrı.. nemesis'in dediği gibi faturaları bölüşmüşler. ve market alısverişletrini ayrı yapıyorlar.
ben böyle evliliğin ...................yani!!!!
hatta en son biri diğerinin sütünü aldı diye kavga ettiler düşünün.
aman evlerden ırak

Allah'a şükürler olsun ki nişanlıyken hiç bu gibi sorunlar yaşamadım. Eşim ve Eşimin ailesinin durumu orta haleden biraz daha iyidir. Nişanlıyken karar verdik hiç birşeyi bölüşmeyelim hepsini beraber yapalım diye. Öyle de oldu. Yatak odası salon takımı beyaz eşya vs vs hepsini ikimiz aldık kimseden yardım da almadık. Takı bilezik hiç birşey istemedim Karadenizlilerde takı isteme olayı vardır ama Babam ve Annem asla mevzusunu bile açmadılar onlara göre takı istemek kızına paha biçmek gibi geliyor haklılarda bende hiç birşey istemedim takı şereftir dedim anlamışlardır herhalde. nişanlıyken nikah yapalım dedi bizimkisi bende hiç birşey istemem ama düğünsüz şurdan şuraya gitmem dedim öyle çok pahalı bir salonda istemedim ama benim en çok beğendiğim bir salonu 2 yıl önce 7 bin tl ye tuttular gıkları çıkmadı gelinimiz ne istiyorsa o dediler. Set takmalarını istemedim eşim kuyumcuda çalışıyor patronu sağolsun ben biryere düğünlere giderken falan takar takıştırır giderim bence altın yatırım için alınmalı takmak için değil..Gelinliğimi 2000 tl ye satın aldılar her bayramda hala baştan aşağı giydirirler beni.Aynı apartmanda dairleri vardı içini yaptırın oturun dediler yaptırdık oturuyoruz. Neyse uzatmayayım bence Aile ile alakalı bir durum Muhtemelen Annesi ve yakın çevresi dolduruşa getiriyor. Ömrümüzde belki ilk defa bu heyecanları yaşayacağız ne isterseniz kar dır. nişanlınızla oturup doğru düzgün konuşun ve evlenince daha kötü şeyler yaşamak istemiyorsanız tekrar bir gözden geçirin cimri ve pinti bir adamla ömür geçmez ömür tükenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…