Nişanlım issiz

Ben nişanliniza hak verdim. Sanki evlenmiş çocukları olmuş da eve bakmıyor gibi yorum yapılmasına gerek yok. Adam çok güzel bi üniversiteden çok güzel bi bölümden mezun olmuş. Kolay mı o bölümü kazanmak? Kolay mı o bölümü bitirmek? Ne yapsın aman evleneyim diye ne iş olursa olsun çalışsın mi?
Anlayışlı olmalısınız. Insan kendine yediremez, mutlu olamaz.

Bu patron takımı çakal yahu
Benim ex patron da parmağımdaki yüzüklere bakarak sana çok para veriyoruz galiba bunlara yatırıyorsun demişti :olamaz:

görüyorum ve arttırıyorum.
bekar bir arkadaşıma patronu;
sana böyle para vermeye devam edersek, gelir farkı çok olur, yanına kimseyi bulamazsın, evde kalırsın dedi🤣

Bakın hanımefendi, herkes olayları yaşadığı/gördüğü çerçeveden değerlendirir. Ama söz konusu bir mühendisin çalışma alanı ise bu mühendisler arasında tartışılmalı. Mesleki bilgisi olmayan insana ne kadar anlatılsa da anlaşılmaz bu konu altındaki yorumlardan da görüldüğü üzere. Bizler mühendisler olarak konu sahibinin nişanlısının fırsatı varken kendini geliştirmesi ve mesleğinde ilerlemesi taraftarıyız, başka alanda sırf para kazanmak için çalışırsa kendi alanına dönmesi zor olur bunu biliyoruz çünkü. Cv de her şey yazılmak zorunda değil, isteyen cebine para girsin diye a101 de kasiyer de olabilir bütün bunlar hiç sorun değil, ama konuda söz konusu olan daha evlenmemiş sorumluluğu olmayan bir insan. En önemlisi ilerde evini bu mesleğinden kazandığı para ile geçindirecek bu insan. Kendini geliştirmeyip ne yapsın, mesleki kurslara gitmeyip ne yapsın? Cebine para girsin diye çalıştığı yerden fırsat bulamayabilir ayrıca kendi alanındaki işi kovalamak için vs. Bir mühendisin körelmemesi için kendi alanından sapmaması şart. Siz kendi çerçevenizden bakmaya devam edebilirsiniz ama bir yorumunuzdan anladığım kadarıyla madem makine/otomotiv sektörü içindesiniz, o zaman lütfen o sektörde tanıdığınız mühendislerle bu konu hakkında bir konuşun bakalım onlar ne diyecekler.
siz benim söylediklerimi çok yanlış anlamışssınız benim yazdıklarımı okursanız ben bir mühendisin iş bulamadığı zaman tabiki kendini geliştirmesini söylüyorum para için gitsin garsnluk yapsın demedim zaten ama iş bulamıyor parası olmadığı içinde kendini geliştirecek kursa seminere neyse oralara gidemiyorsa boş durmasının ona hiçbirşey katmıyacağından bahsediyorum mühendis bile olasa bi şekilde çalışması lazım kendi istediği işi bulana kadar yatmak istiyorsa o onun kendi tercihi saygı duyarız

Bir erkek olarak bence zordur. Arkadaşım kamu yönetimi mezunu idi ve mağazada satıştaydı. Bir gün kuzeni gidip o kadar okudun burda çalışmak için mi demiş hüngür hüngür ağlamış. Yani o kadar eğitimin ardından kendini bırak çevreye bile anlatamıyorsun, elalem diye bir mahkeme var dedikleri

görüyorum ve arttırıyorum.
bekar bir arkadaşıma patronu;
sana böyle para vermeye devam edersek, gelir farkı çok olur, yanına kimseyi bulamazsın, evde kalırsın dedi🤣

Doğru söylemiş kadınlar marry-down yapmak istemiyor genelde. Eeee kadın zengin olunca potansiyel eş sayısı da azalıyor yani. Eğitimli, güzel bir kadını taşıyabilecek tek erkek George Clooney vardı o da Amal Clooney ile evlendi zaten:ruh:

Valla rahmetli Erol Büyükburç da ben saksı değilim Erol Büyükburç'um demişti aklıma o geldi:KK48:

Son sayfadan okumaya başlayınca o kadar yetişebildim, mühendislikte dönmüş, onu da söyleyeyim o zaman eksik kalmasın mühendisim aslında, prof gelene kadar en yetkili benim dermişim :KK70:

Doğru söylemiş kadınlar marry-down yapmak istemiyor genelde. Eeee kadın zengin olunca potansiyel eş sayısı da azalıyor yani. Eğitimli, güzel bir kadını taşıyabilecek tek erkek George Clooney vardı o da Amal Clooney ile evlendi zaten:ruh:

yani evlendi ve kocası malezyalı 🤣 tabi george dan teklif gelseydi, onu da değerlendirirdi 😅

siz benim söylediklerimi çok yanlış anlamışssınız benim yazdıklarımı okursanız ben bir mühendisin iş bulamadığı zaman tabiki kendini geliştirmesini söylüyorum para için gitsin garsnluk yapsın demedim zaten ama iş bulamıyor parası olmadığı içinde kendini geliştirecek kursa seminere neyse oralara gidemiyorsa boş durmasının ona hiçbirşey katmıyacağından bahsediyorum mühendis bile olasa bi şekilde çalışması lazım kendi istediği işi bulana kadar yatmak istiyorsa o onun kendi tercihi saygı duyarız
Ben burda şunu söylemek istiyorum, konu sahibinin nişanlısının yaptığı şey yatmak değil. Sektör şartları gereği çoğu kişi zaten iş bulamıyor. Bu durumda bunu yatmak diye nitelendirmek yanlış olur. Krizden şuan ilk etkilenen meslek dalı mühendisler. O yüzden yatmak diye nitelendirdiğiniz şeyi bir daha düşünün lütfen. Beni irite eden bu.
Bu arada kursa gitmek parayla alakalı değil, makine mühendisleri odasının meslekiçi eğitimleri vs de takip edilebilir ücretsiz veya piyasadaki klasik kurslardan daha az ücretli olarak. Bunu konu sahibine dipnot düşeyim.

Ben burda şunu söylemek istiyorum, konu sahibinin nişanlısının yaptığı şey yatmak değil. Sektör şartları gereği çoğu kişi zaten iş bulamıyor. Bu durumda bunu yatmak diye nitelendirmek yanlış olur. Krizden şuan ilk etkilenen meslek dalı mühendisler. O yüzden yatmak diye nitelendirdiğiniz şeyi bir daha düşünün lütfen. Beni irite eden bu.
Bu arada kursa gitmek parayla alakalı değil, makine mühendisleri odasının meslekiçi eğitimleri vs de takip edilebilir ücretsiz veya piyasadaki klasik kurslardan daha az ücretli olarak. Bunu konu sahibine dipnot düşeyim.
tamam yatmak demiyelim statik diyelim bi kuvvet var ama kendi üstüne geliyor bu kuvvet siz daha iyi biliyosunuz işte neyse bakın sizi irite etmek gibi bi derdim yok sizde biliyosunu mühendisler odası kursalarının ücretsiz olarak verdiği kursaların mesleğe hiç bir faydası olmadığını birazcık kişisel gelişim sağlar mesleki kursları enson baktığımda 500 tl gibi rakamdı 45 saati mi ne ayrıca deiğim gibi tabiki bir mühendis kendi alanında çalışacak ama çalışamıyor ve paraya ihtiyacı varsa burası malesef almanya değil garsonlukta yapacak başka bişehyde ha iş bulduğunda isterse bırakır o ayrı

patron şimdi elinde viski kadehi senin verdiğin hayat dersini düşünerek içiyodur :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::
Yok hayat dersini patrona degil araci firmaya verdim. 4 sene oncesinin kosullarini bana sunduklari icin. Artik daha seciciyim malum coluk cocuk var dedigimde “ama siz de cok olumsuz konusuyorsunuz” dedigi icin. Araci olduklari firma 4 yil oncesi kadar mi kazaniyor ki bana o parayi teklif ediyor? Manasiz bir ölü sevicilik

Bence kendi alanında düşük maaşlı bir işte olsa girmeli, daha iyisini bulunca oraya geçer.

Kendi alanında düşük maaşlı iş bulamadığına inanmıyorum ben, çevremde herkes mühendis ve çok iyi maaşlara çalışıyorlar ama öncesinde hepsi düşük maaşla başladılar, bu işler böyle ilerliyor.

İyi eğitim almış bir mühendis mutlaka garsonluğun kazandıracağı kadar bir maaş kazanır mühendislikte, niye gidip garsonluk yapsın ki.

tamam yatmak demiyelim statik diyelim bi kuvvet var ama kendi üstüne geliyor bu kuvvet siz daha iyi biliyosunuz işte neyse bakın sizi irite etmek gibi bi derdim yok sizde biliyosunu mühendisler odası kursalarının ücretsiz olarak verdiği kursaların mesleğe hiç bir faydası olmadığını birazcık kişisel gelişim sağlar mesleki kursları enson baktığımda 500 tl gibi rakamdı 45 saati mi ne ayrıca deiğim gibi tabiki bir mühendis kendi alanında çalışacak ama çalışamıyor ve paraya ihtiyacı varsa burası malesef almanya değil garsonlukta yapacak başka bişehyde ha iş bulduğunda isterse bırakır o ayrı
Mühendisler odası kursları/seminerleri/meslekiçi eğitimleri, dışarıdaki özel kurslardan çok daha fazla bilgi birikimi kazandırır, İTÜ
/YTÜ/BOĞAZİÇİ gibi okulların hocaları bizzat ders veriyor bu kurslarda. Odanın imkanlarından ne kadar faydalanırsanız o kadar geri dönüş alırsınız, sosyal çevrenizi geliştirip yeni insanlar tanıyabilir ve iş konusunda bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz, kısmet ve girişkenlik meselesi tüm bu durumlar.
İşte iş bulamıyorsa garsonluk yapsın dediğiniz bu durum için açıklıyorum tüm bunları. İş bulamıyorsa garsonluk yaptığı vakit kimse ona aferin demeyecek. Çünkü o süreyi mesleki aktivitede bulunmadığı sürece çöpe atmış olacak. Bizim aynı çerçeveden bakmamız mümkün değil, dediğim gibi mühendislerle konuşun :)

Mühendisler odası kursları/seminerleri/meslekiçi eğitimleri, dışarıdaki özel kurslardan çok daha fazla bilgi birikimi kazandırır, İTÜ
/YTÜ/BOĞAZİÇİ gibi okulların hocaları bizzat ders veriyor bu kurslarda. Odanın imkanlarından ne kadar faydalanırsanız o kadar geri dönüş alırsınız, sosyal çevrenizi geliştirip yeni insanlar tanıyabilir ve iş konusunda bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz, kısmet ve girişkenlik meselesi tüm bu durumlar.
İşte iş bulamıyorsa garsonluk yapsın dediğiniz bu durum için açıklıyorum tüm bunları. İş bulamıyorsa garsonluk yaptığı vakit kimse ona aferin demeyecek. Çünkü o süreyi mesleki aktivitede bulunmadığı sürece çöpe atmış olacak. Bizim aynı çerçeveden bakmamız mümkün değil, dediğim gibi mühendislerle konuşun :)
ben anladım siz beni anlamak istemiyosunuz ben kursların faydasız olduğunu söylemedim zaten ücretsiz kursların kişisel gelişimden başka faydası olmadığını ücretli kurslarında 500 tl gibi rakam olduğunu söyledim neyse zaten anlaşamıyoruz sizin görüşünüz işssiz bir insan kursa gitsin kendini geliştirsin iş bulamassa ne olcak kader kısmet deyip geçicez kursta da kendini ne kadar geliştircek o tartışılır tabi çok kursa gittiğim için söylüyorum örnekte vereyim autocad kursuna gitmiştim gittim kendimi autocad biliyor sanıyorum iş görüşmesine gidiyorum adam parçayı koyuyor çiz bakalm ben bunu çizemiyorum ama size çok güzel kare ve yuvarlak çizerim der gibi adama bakıyorum kurslar sadece programı kullanmasını öğretiyor size bir teknik kazandırmıyor yani bir kursa gidince olay direk yüklenmiyor illa o alanda çalışman lazım yoksa dediğiniz gibi körelirsiniz hiç bir işe yaramaz ama iş lazım para lazım bide olayın orsı var gerçekler 10 yıl kursa gibebilirmisin işssiz olarak çalışma daha iyi

ben anladım siz beni anlamak istemiyosunuz ben kursların faydasız olduğunu söylemedim zaten ücretsiz kursların kişisel gelişimden başka faydası olmadığını ücretli kurslarında 500 tl gibi rakam olduğunu söyledim neyse zaten anlaşamıyoruz sizin görüşünüz işssiz bir insan kursa gitsin kendini geliştirsin iş bulamassa ne olcak kader kısmet deyip geçicez kursta da kendini ne kadar geliştircek o tartışılır tabi çok kursa gittiğim için söylüyorum örnekte vereyim autocad kursuna gitmiştim gittim kendimi autocad biliyor sanıyorum iş görüşmesine gidiyorum adam parçayı koyuyor çiz bakalm ben bunu çizemiyorum ama size çok güzel kare ve yuvarlak çizerim der gibi adama bakıyorum kurslar sadece programı kullanmasını öğretiyor size bir teknik kazandırmıyor yani bir kursa gidince olay direk yüklenmiyor illa o alanda çalışman lazım yoksa dediğiniz gibi körelirsiniz hiç bir işe yaramaz ama iş lazım para lazım bide olayın orsı var gerçekler 10 yıl kursa gibebilirmisin işssiz olarak çalışma daha iyi
Hanımefendi ülkede kriz var diyorum, şuan ki durum tamamen bununla alakalı. İmkanlar zorlanmalı bunda hemfikiriz ama olayı abartmayın, 10 sene işsiz kalmak nedir? Siz hangi görüşü savunursanız savunun okuduğu haricinde bir alanda çalışmayı kimse istemez. Bu kadar basit. Bu yüzden öyle ya da böyle piyasanın açılmasını beklemek durumunda. Şuan malum seçimlerle beraber yaza doğru düzen daha çok oturacak, ekonominin seyrine göre şekillenecek her şey. Beklemek dışında çalışmak istiyorsa konu sahibinin nişanlısı hemen aynı mahalle içindeki markete girip çalışabilir, keyfi bilir. Biri diyor unlu mamül, biri diyor garsonluk... Vallahi alemsiniz.
Ayrıca yukarda aynen mesleğe hiçbir faydası yok dediniz, bir fikriniz varsa tutarlı bir şekilde savunun fikrinizi.

Bence kendi alanında düşük maaşlı bir işte olsa girmeli, daha iyisini bulunca oraya geçer.

Kendi alanında düşük maaşlı iş bulamadığına inanmıyorum ben, çevremde herkes mühendis ve çok iyi maaşlara çalışıyorlar ama öncesinde hepsi düşük maaşla başladılar, bu işler böyle ilerliyor.

İyi eğitim almış bir mühendis mutlaka garsonluğun kazandıracağı kadar bir maaş kazanır mühendislikte, niye gidip garsonluk yapsın ki.
Olay senin dedigin gibiyse eger, demekki is bulamiyor degil, begenmiyor oluyor bu arkadas. Birden yukseklerden uctugu icin bulamiyor demek.

Konuyu baştan sona okudum hayretler içerisindeyim
Gerçekten anlamamak için cok çaba sarf etmek gerekiyor anlamak daha kolay ama anlayan sayisi 5 falan ahahahaha
Yahu adam kendi egitimi dışında neden çalışsın? Herşeyi geç bu psikolojik işkenceyi neden uygulasın? Evinde bi tas çorbası kayniyorsa aramaya devam.
Konu da şey turnusolu gibi olmuş yeminle.

Back
X