son cümle olayı tamamen açıkladı.üstüne lafım yok.saygılar...:87:
teşekkürler

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
son cümle olayı tamamen açıkladı.üstüne lafım yok.saygılar...:87:
sonuçta nişanlınızın babası yok ve annesi tek başına bakmış ben olsam öyle gururlu iyi bir kadını başımın üstüne taç ederim siz niye annesini istemiyorsunuz anlamıyorum? bir tas fazla koycaksınız yemek nolcak yani anlamadım?
aynı durum başımda sayılır tek fark ne biliyormusun
eşim tek erkek çocuk değil 2 abisi var ve evliler ve annesi sadece bende kalıyor
geçimsiz huysuz bencilin teki
65 yaşında ama 20 lik çıtırlara taş çıkartır bir çenesi var güya hiç konuşmaz ama bir konuştumu illallah dedirtir
oğulları annesiyle tartışırken ben sabır gösterip tartışmamaya herşeyi duymamaya çalışıyorum
65 yaşında her yeri ağrıyor sızlıyor ama hergün gezmelere gidiyor (gitsin evden uzak olduğu saat başımı dinliyorum)
hiç mülayim oturaklı anlayışlı değil
düğünümden bir gün sonra diğer oğlunda azcık kalmak yerine sabahın köründe koşarak eve geldi ev temziliği yaptık.
herşey istediği gibi olsun ister herşeye burnunu sokar kimseyi beğenmez ama oğlu konuşup yüzüne vurunca her bir hastalığı aklına gelir
benim bir ayağım çukurda evlatlarım mutlu olsun bana ne güzel bakıyorlar beni sokağa atmadılar bir başıma koymadılar demek yerine
siz çocuk yapmayın dedi..
eşyaları değiştirelim dedik bu eşyaları ben ölmeden atamazsınız dedi (herşey dökülüyor)
daha say say bitmez
güya titizlik hastası ama pasaklının teki
yıkadığı herşey ya yağlı olur ya pis...
hayır yaptığım işte değilim yaptığıma teşekkür etmez hep kafana kakar hep kendisi temizdir herşeyi o yapar guya ama titzlikle alakası yoktur
ben dayanamadım ve bir kez kabul ettikten sonrada ömür boyu eşin tarafından vicdan tehdidi görürsün evlenirken kabul ettin etmeseydin evlenmezdim ben sana güvendim der..
biz boşanıyoruz
allah size şimdiden sabır versin ne deyim
benim kayınvalidem bugün ne dedi biliyormusunuz
boşanma kararı aldık ikimizde bitap düştük gözler şiş üzgünlükten ölüyoruz
kayınvalidem evmi mezara çevrdiniz çabucak ayrılın da gitsin dedi
ben böyle surat çekemem dedi
boşanmayın çocuklar yuva yıkılmaz bile demedi
ha allah razı olsun iyiki çocuk yapmayın demiş birde ortada sabretmem gereken minicik yavrum olacaktı..
iyi düşünün başka bir çözüm üretin yoksa eğer benimki gibi çıkarsa haliniz harap olur
3 ay sonra buraya gelirsiniz dertleşmeye..
evlenip ayrılıncada artık hiçbirşey eskisi gibi değildir
ha şimdi bu dediklerimden şunu anlamayın
yaşlıları atalım demiyorum ama gerçekten allah kimseyi benimki gibi biriyle karşılaştırmasın düşmanımın başına böylesini vermesin...
benimde ananem vardı 55 yaşındaydı ama hiç yengemin işlerine hiçbirşeyine karışmazdı bir kenarda oturur yengem verrse yemek yer vermezse acıktım bile demezdii
evet yaşlılar çocuk gibi oluyorlar bazıları huysuzlaşıyor bazıları duygusallaşıyor bazıları içine kapanıyor
ama ilk ikisi gerçekten sabretmesi en zor olanı
mumkunse altlı üstlü yada karşılıklı daireler tutmaya çalışın tutmayacaksanız da
evi sıfır tutturun evi siz yerleştirin ona bir oda verin ve evdeki otoritenizi kurun bir evin bir hanımı olur bunu unutmayın
ilk zamanlar bu otoriteyi kurana kadar çok zorlanacaksınız ama
yemekleri siz yapın ev işinin sırasını siz belirleyin yani sizin eviniz olduğunu onunda yanınızda kaldığını ona hissettrin
yoksa eğer tam tersi gibi olursa
siz o evin hanımı değil kölesi olursunuz
bir bakmışsınız hiç yapmak istemediğiniz şeyleri yapıyorsunuz..
gerçekten yaşlanınca yalnız kalmak zor ama ben asla çocuklarımla kalmam eğer yaşlanırsam çünkü bir musibet bin nasihattan iyidir yaşadım gördüm![]()
bence bunları hiç düşünmeyin ve beraber mutlu olmaya bakın. evet belkide kolay olmayacak yani benim kayınvalidemi düşündümde bir an ama sonuçta eşinin annesi bir süre denersiniz yapamazsanız ayrı yaşanılır. ama teyzem canım benim tek başına 3 çocuk büyüttü 3.sü karnında 2 aylıkken kalmış ve doğurdu. hepsini büyüttü evlendirdi herşeylerini yaptı tek başına taş ocaklarına gitti düşün ama şimdi 3 evladıda bakmıyor ve maaşına göz dikiyorlar resmen. senelerdir yediler içtiler kadın sürekli hasta oldu şimdi kendi evinde duramıyor düşün artık. sakın bir ata ahı alma sen mutlu olmaya bak ya şöyle olursa diye düşünceleri çıkar aklından. allah mutluluk versin.
Siz bayansınız ve o anneniz vicdanınız el vermez annenin en yakını kızıdır..
neticenin abinin karısıyla sen bir değilsin (misalen)
o el kızı sen evladısın bakıcaksın tabiki..
ama herkes kendi annesinden sorumludur..
Kimseye anneni zorla baktıramazsın o vicdanına kalmışş bakar bakmaz..
Ve kız anneleri niyeyse hep yapıcı erkek anneleri yıkıcı çözmeye çalışıyorum hala çözücem ama az kaldı..![]()
Etme bulma dünyası orası öyle fakat neden böyle düşünüyorsunuz kii..
Ev üstüne ev olmuyor..
Annemizle bile yeri geliyor anlaşamıyoruz bu farklı kültürü olan birisi çok zor..
yarına a çıkacağımız ne malum..
Bak şöyle düşün dur bi hayal edelim..
Evlisin kabul ettin kaynana olayını 3 oda 1 salon ev..
1 oda kaynanaya 1 oda sana salon salomance ve çocuk odası..
sabah uyandın pazar günü tatil eşin evde..
__Duş almak istedin bin zorlanarak aldın duşunu bornozunla salınmak istersin belkii ne bilim sonuçta huzur yuvan evin..
__Tv başında eşinle hoş bir kahvaltı şakalaşmalar sen ona yedir o sana
sonraa şöyle bi uzanim ohh bee kumanda elinde eşin yanında bir pazar sabahıı..
(hayalinde kalıcak)
__Evine arkadaşlarını davet etmek isticeksin rahatca gülüşelim şakalaşalım sohbet muhabbet rahat edemiceksin ya onlar çekinecek k.v ya sen diken üstünde olucaksın..
Ki çocuğun felanda olursa çevren bi hayli genişliyor..
__Eşin dışarıya çıkmanı dahi kısıtlayabilir kısıtlamasada k.v hergünde dışarımı çıkılır söylemleri..(hafta 1-2 hergün demektir)
__ o tencere tabağın yeri her gün değişir bi türlü koyduğun yerde bulamazsın..(senin düzenin başka onun ki başka)
__yemek saatini bile ona göre hazırlaman gerekecek ee gelinsin hazırlıcaksın..
__çocuğun olucak o hep müdahale edicek sen tecrübesizzsin oo tek başına çocuk büyüttmüşşş akıllımmm sen ne anlarsın geri çekil hele..
__Düşün işte kahveni aldın bacaklarını uzattın (hayal buu) yalnızlığın tadını çıkarmak isticeksin bu olmıcak ya onada kahve yapıcaksın (bacaklarını topla saygısızlık) yada içmeyiver bi zahmet..
__senin hayatın olmıcak sizin hayatınız olucak sürekli eşinden başka birinede hesap vermek durumunda kalıcaksın..
nereye gittiğini, kimin aradığını (merak eder kimle konuştu diye soramasa gözünün içine bakar), kapı çaldı (komşu bişe sordu) kimdi oo diye gözler yine soru sorar gibi..
Eşin arar eve bişe lazımmı ayada direk anne aranır bişe istiyomusun...
Bu işler böyledir bunlar sadece yaşadığım aklıma gelen bi kaç örnek dahası var da gözünü korkutmim
Nolur 2 defa düşün ve mantığınla karar ver..
Hiç kimse hiç birşey senden önemli değil..
Hoş kal hoşça kal..
ayni seyleri yasamisiz ve dile getirmisiz.soz konusu kayinvalide iyi olur ya da kotu olur degildir.yasamak isteyip de yasayamiyacaklarindir. ha bi de kayinvalideyle sorunlar da oldu mu cabasi! umarim arkadasa yardimci oluruz yazilanlarla!
dur bak onuda ele alırım ben şimdii kafaya koydum bu gelin kaynana olayını çözecem..
anne bu kızıda yok..
ve duL.. (MİSALEN KURUYORUM)
valla tek çare var gelinlerle iyi geçinecek eğer tek yaşamak istemiyor ise..
gelin değil kızım dicek yalanda olsa iyilik edince iyilik görür heralde bu kadın canım diyince canın çıksın demez kimse..
Bakarlar canım bakarlar kimse atmaz ama isteyerek canı gönülden bakmak var..
Bir de söylene söylene bakmak var..
Halanın yerinde olsam yalnız yaşamayı tercih ederim oğullarıma sitem ederim arada gelin bakın bir ananız var bakın gelin yanıma gibi..
Benim etrafımda var böyle yalnız yaşayan oğullarıyla aynı binadalar annenin evi ayrı gündüz isterse gidiyor gelinlerine canı isterse yoksa evinde oturuyorr..
çareler tükenmez yeterkii at gözlükleriyle bakmamalı..
çare çok ben şimdi halana bir sürü çare üretirim valla..
Canım yine Rabbim hiç kimseyi kimsenin eline düşürmesin..
Elbette şartlara da bağlıdır, ama açıkçası bir anne ile aynı evde yaşayacaksam, evlenmem kendi annemle yaşarım daha iyi.
Kendi kendilerine idare edebilecekken çocuklarının hayatına birebir dahil olmak isteyen anne-babaları anlamıyorum. Hele de çift yeni evlenecekse...
İmkânlar dahilinde, başka bir çözümü mutlaka vardır. Kimse kimseye böyle bir şey dayatamaz. Ayrıca böyle içli dışlı bir hayatınız olmazsa, annesi ile daha sağlıklı, daha saygın bir ilişkiniz olur.