Nişanlım tek çocuk ve babası vefat etmiş, sonuç evlenirse annesi ile oturmalıymışız..

Aynen..
bakın ben ilk evlendiğimde yaptığım yemekleri dökerdi kaynanam güzel olmamışş ulan 19 yaşındayım bi kötü olur bi iyi..
eşim yerdi o dökerdi
Deseydi kii kızım bir dahakine daha güzel olur yapa yapa öğrenceksin biz anamızın karnında mı öğreniyoruz deseydi yada öğretmek isteseydi bende gerizekalı değilim karşımdakinin tavrını anlarım ılımlı olurdum ama hiç yapmadı..
Yapanı ayakta alkışlıyorum
Helal olsun böylesi kaynana değil anadır..
Ben çektiklerimi söylüyorum onlardan örnek veriyorum herkesin yaşadıkları kendine..

Bide yemek döküyor haa hiç çekinmeden ...
Madem beğenmiyormuş yapsaymış ya yemekleri kendisi....
Yada gösterseymiş böyle yapacaksın diyee..
Bana öle diyecek varyaa neyse ben susayımm en iyisi...

Bu kadar olumsuz yazıdan sonra konu sahibi kabul ederse kaynana ile yaşamayı hayatının büyük hatasını yapmış olacak bunada kader denmez zaten rahmetli babamın bir sözü vardı "bardakta gördüğün su bulanıksa içmeyeceksin

Aynen..
bakın ben ilk evlendiğimde yaptığım yemekleri dökerdi kaynanam güzel olmamışş ulan 19 yaşındayım bi kötü olur bi iyi..
eşim yerdi o dökerdi
Deseydi kii kızım bir dahakine daha güzel olur yapa yapa öğrenceksin biz anamızın karnında mı öğreniyoruz deseydi yada öğretmek isteseydi bende gerizekalı değilim karşımdakinin tavrını anlarım ılımlı olurdum ama hiç yapmadı..
Ben çektiklerimi söylüyorum onlardan örnek veriyorum herkesin yaşadıkları kendine..

Kaynanan az degilmis hee.
Amac ne anlamıyorum ya tursusunu kursun oglunun.
Sen onun naz niyazını cekmek icin evlenmiyorsun ki..
Allah büyüktür diyorum sadece..

Son düzenleme:
çok zor bir karar. kayınvalidenle anlaşabileceğine inanıyorsan, geçinirim diyorsan tamam. ama bence bir kaç sene ayrı oturun. herkes evini bilsin. arada size oturmaya gelsin kalmaya gelsin. ama aynı evi paylaşmayın.ev içinde ev olmaz. maddi durum olsa anlarım ama yanlız kalmasın demeyin. en büyük hatanız bu olur bence.

sık ziyaret edersiniz yanlız kalmaz. ama aynı evde ben oturamam. istediği kadar üzülsün. hasta olur, bakıma muhtaç olur neyse... onun haricinde yanlız kalmasın diye aynı evde oturmam. yanlızlığa alışsın ..
her insan biraz yanlızdır. otursun evinde başını dinlesin..

sizde evinizde kocanızla birbirinizi tanıyın... fazla samimiyet tez ayrılık getirir.

en önemlisi iki tarafada uzak olmak aslında...

Aynen..
eşim yerdi o dökerdi

kız valla bende olsam aynsını yapardım anne sen yapta yesek derdim. yaparsa bende aynını yapar yüzümü ekşitir yemeği lavabayo dökerdim.

göze göz dişe diş. ferfunde gibi olurdum sanırım ... asla sessiz kalamam kaynana. seni atarım kaynar kazana :D

Ben anne olsam gayet de yalnız kalmak isterim. Yeni evli çiftin arasında işim ne. Kendi annem olsa yeni bir eş bulurum ona, sevgilimle de ayrı eve çıkarım. Yalnızlıktan zarar gelmez kimseye ya. Çok duygusallaştırıyorlar herşeyi.

Konuşmak kolay oluyor böyle bazen.Benim annem vefat etti.Babam yalnız kalmasın diye dışarı bile çıkmadım.Eve gelirse kapıyı açan olsun diye ... Evlenme fikrindende vazgeçmiştim.Babamın evlenmesi beni delirtti her zaman.Babam ona göre hayatlarımızı ertelemeyelim diye 2 yıl sonra evlendi.Şimdi çok mutsuz bizde tabi.Eşi iyi bir insan saolsun ama öyle kendi ellerimle evlendiririm demekle olmuyo canım.Allah göstermesin bu acıyı sana.

ortada eğer sevgi varsa bence cekilir..ilerde bizde anne olcaz..birde denemek lazım aslında..bu arada ev annesinin mi ki?en azından kira derdiniz olmucak..bence kişiye göre değişir durum

Konu sahibine gelince çok zor bir durum.Ayrı bir evede çıksanız eşinizin aklı annesinde olacaktır hep.Kim ne derse desin yalnızlık çok zor.Bakın kendinizde diyorsunuz kendi annem olsaydı bırakmazdım.Ben olsam kabul ederdim.İnsaniyet namına en azından

bende tek çocuğum ve babamı 16 yaşında kaybettim, evledim annem bizimle yaşamıyor üstelik ayrı şehirlerdeyiz, annem yalnız diye ayrıcalığı bile yok, tatilde 2 gün eşimin memleketindeysek 2 günde bizim memleketteyiz eşimin isteği üzerine, kendi annesi olsa nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyorum, eli ayağı tutuyorsa yalnız kalabilir bence, bahane yaratmasın:32::32:

ortada eğer sevgi varsa bence cekilir..ilerde bizde anne olcaz..birde denemek lazım aslında..bu arada ev annesinin mi ki?en azından kira derdiniz olmucak..bence kişiye göre değişir durum

hiç kayınvalideyle beraber oturdunuz mu??

eşimle ben deli gibi aşıktık birbirimize
mezhep ayrılığı görüş ayrılığı dinlemedik
ailelerimiz istemedi biz yinede seviyoruz dedik
ozaman eşime kıyamadım onu doğurmuş dedim ben onla nasıl yaşayamam dedim...
tamam birlikte oturalım yeterki eşim mutlu olsun dedim
içimizde büyüttüğümüz dev gibi aşk nefrete dönüştü ve ardımıza baktığımızda biz kalmadık geriye sadece bir enkaz
ne artık ben ben değilim
ne de eşim eşim değil
hepimiz öyle bir değiştik ki
üsterik severek ayrılıyoruz
çünkü evlenirken ben kabul ettim ya ayrı eve çıkartamaz beyefendi beni
aşk dediğin öyle karın doyurmuyor huzur da sağlamıyor
herkesin anası babası var
benim annem her gün evde yalnız kalıyor
babam haftada bir gelebiliyor
bir günden bir güne kimseye ben yalnızım diye duygu sömürüsü yapmıyor
ha allah korusun eli ayağı tutmaz hasta olur
elden daha iyi bakarım ele muhtaç etmem ama
eli ayağı tutarkende kimsenin dünyamı başıma yıkmasına izin vermem

bu iş öyle deneme yanılma ile olmuyor
bir kez evet dedim mi bir daha dönemezsin haberin olsun
yaşamadan kimsenin ne olduğunu bilemezsin
belki gerçekten dünyalar iyisi birisidir
belkide hep tek başına mücadele vermenin getirdiği bir otoriteye sahiptir bilemezsiniz
ben hepiniz için dostum düşmanım kim olursa bu duyguyu yaşatmaması için dua ediyorum ki anlayın ne kadar zor bir durum...

dün bi arkadaşımla konuştum. nişanlacak ve nişanlanacağı çocuğu annesi dulmuş, eşini yıllar önce kaybetmiş. neyse dedim ki işin zor valla genelde dul kaynanalar oğullarının evinden çıkmıyo, kocasını yerine koyuyo bir nevi. o da çok iyi tatlı kadın falan dedi. sen evlen de gör o tadı dedim, nasıl değişiyorlar bir anda evlenince...

İşte bu..çoğu hatalar ve hayat karartmalar bu düşüncelerden oluyor.Ne demekki "en azından kira derdiniz olmayacak",keşke dertler kira derdi olsa..Yok kira büyük dert geliyorsa neden acele ediliyor evlenmek için.Şartlar sağlanana kadar beklemeli,kira dert olmaktan çıktıktan sonra evlenilmeli ama ev üstüne ev kurulmaz.Bunu aklınızdan çıkarmayın.
Duyuyoruz,görüyoruz en azından burada hergün karşılaşıyoruz,kaynana evine gelin gidip sonradan kuru ekmek yesemde kendi evimde olsam diye ağlayanları.Başlangıçta nasıl başlarsanız öyle gider,biraz beraber oturalım sonra ayrılırız düşüncesi tamamen hayal.

sakın denemeyin bile kayınvalideyle oturmayı. evliliğinizi en başından bitirmek istemiyorsanız tabi. benim başıma geldi ve bitti evliliğim. fakat eşim asla kabul etmedi annesinin bana yaptıklarını. arada çok büyük aşk bile olsa aile araya girdiği zaman siz suçlu oluyorsunuz hemen. benim babam vefat etti annem tek başına yaşadı kaç ay. bir kez kızımın evi deyipte gelemedi rahat rahat. lütfen arkadaşlar evlenmek çok kolay. ama iş sonuca geldiğinde canınız çok yanar.

İşte bu..çoğu hatalar ve hayat karartmalar bu düşüncelerden oluyor.Ne demekki "en azından kira derdiniz olmayacak",keşke dertler kira derdi olsa..Yok kira büyük dert geliyorsa neden acele ediliyor evlenmek için.Şartlar sağlanana kadar beklemeli,kira dert olmaktan çıktıktan sonra evlenilmeli ama ev üstüne ev kurulmaz.Bunu aklınızdan çıkarmayın.
Duyuyoruz,görüyoruz en azından burada hergün karşılaşıyoruz,kaynana evine gelin gidip sonradan kuru ekmek yesemde kendi evimde olsam diye ağlayanları.Başlangıçta nasıl başlarsanız öyle gider,biraz beraber oturalım sonra ayrılırız düşüncesi tamamen hayal.

:46::46::46::129::129::129:

yaa insanlarr çile çekmek için evlenmezler..
2 kişi mutludur 2mutluluğu birleştirip dahada mutlu olmak için evlenirler..

kimse kimseye hayatı zindan edemezz efendimm..
kimsede kimseye omuz yaslamasın
herkesin yükü kendine ağır daha fazlasını yüklerseniz taşıyamaz..
kalan yerini giden yolunu bilir..
zaten biz bu adamları biz başımıza çıkarıyoruzz..
annesine katlan yok efendimm içkisine katlan aldattamııı aaaaa herkes yapıyoo aman katlan gidiversin.. bana karşı ilgisizz amannnnn benimkide al birini vur ötekine böyle diye diye diyee bu hale geliyoruzzz..
insanın kendine yaptığı kötülüğü bir başkası ona yapamaz..
Duramadım yine Allah beni napmasın bu huyumdan vazgeçemedim gittii

Son düzenleme:
valla bende ilerde kaynana olcam inş.10 aylık oğlum var büyük konuşmuyorum ama ben o evleneceği zaman bende yanlız olsam asla istemem yeni evlilerle yaşamayı.ve kayınvalidem veya kayınpederlede yaşamak istemem kendi annemlerlede .ev ev üstüne olmazzzz.illa huzursuzluk çıkar başbaşa yapılacak o kadar güzel şeyler varki.evlendiğimizden bu yana uzanır saılarak film izleriz akşamları mesela biri olsa bunu yapamayız,yada bi tartışma yaşasanız hemen müdehale haliyle oğluna kıyamaz,dışarıya çıkmak istesen aklın evde kalır gel desen onun gideceği mekan deildir,çocuğun olur yine herşeye müdehale...istemem kesinlikle nerden mi biliyorum ayrı şehirlerdeyiz 10 günlüğüne falan geliyor gelsin başım üstüne ama işte ömür boyu olan kısmını düşünemiyorum

Evlenecek erkeklerin kazancı ve mesleği berbat böylede olunca o açığı kapatmak için oğlan anneleri devreye giriyor ve oğluna akıl veriyer kız bizimle yaşar diye çoğu genç kızda bu tuzağa düşüyor yoksa aşkından ölecek!

Evlenecek erkeklerin kazancı ve mesleği berbat böylede olunca o açığı kapatmak için oğlan anneleri devreye giriyor ve oğluna akıl veriyer kız bizimle yaşar diye çoğu genç kızda bu tuzağa düşüyor yoksa aşkından ölecek![/QUOTE

O kız için artık kurtuluş yoktur..
Bir defa yaşlı büyücü kadının elmasından 1 ısırık almıştır:9:
sonuu külkedisine bağlayalım saat 12 araba kabak...

Son düzenleme:
Evlenecek erkeklerin kazancı ve mesleği berbat böylede olunca o açığı kapatmak için oğlan anneleri devreye giriyor ve oğluna akıl veriyer kız bizimle yaşar diye çoğu genç kızda bu tuzağa düşüyor yoksa aşkından ölecek!

kahretmesin aynen
keşke bu foruma 3 yıl önce üye olsaydım
gebersem aşkımdan yine evlenmezdim
evlenmeden flört etmenin suyu çıkmadı ya
1-2 yıl gezerdik sonrada ayrılırdık baktık ayrı ev yapmıyorlar

içine tükürüyüm ben gözlerimi kör eden o aşk denen illetin..
sevmez olaydım
keşke görücü usulü ailem kimle isterse onla evlenseydim de mutsuz olduğumda siz istediniz evlendim diyecek kapım olsaydı..
,annemlere ne yüzüm var ne diyecek lafım
biz sana yapma etme yapamazsın dedik diyecekler biliyorum..
eğer iki zihin uyuşuyorsa dünyaya aynı çerçeeden bakıyorsanız mutsuz olmanız için hiç bir engel yok ama aşk insanların yanlışları görmesine engel oluyor..

:47::47:

Bence çok saçma bir durum
Herşeyden önce kayınvaldeniz anlayış gösterip sizinle birlikte oturmayı redetmeliydi..
Ne yani hiçmi yanlız yaşıyan yok
Aynı mahalleden ayrı bir ev tutardınız
Herkes kendi evinde yaşar

Back
X