Nişanlım ve ailesi :( Ayrılmalı mıyım sizce? lütfen yardım

ceydazeren

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2015
22
6
37
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :KK43:Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :KK43: ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :KK43:

Arkana bakmadan kac hemdeeeee. Ask mesk bir yere kadar. İllaki bitecek yerini saygiyla yogurulmus sevgi alacak ve bu ortamda insanin saygi iliskisi kurabilmesi cok zor gozukuyor. Atalarimin bir sozu var; davul bile dengi dengine. Cok dogru bir laf. Yani illa maddi olarak degil aile yapisi olarak denklikte cok onemli

" Eşim çok iyi biri ama" diye bir cümle olamaz. amalar çoksa iyi olmak işe yaramıyor.

Aile yaşantıları size hiç uygun değilse hayat zehir olur. Çok iyi düşünün çok.
Ayrıca en önemlisi nişanlınız " çekirdek aile"yi koruyabilecek güçte değil anlattıklarınız kadarıyla.
Aileniz konuşuyorsa boş konuşmuyordur.

Sen mağazadayken sana haber vermeden bırakıp gittimi? :KK57: Daha nişanlıyken bunu yaparsa, evlenirseniz afedersin en özel anınızda dayım emmim gelmiş diye bırakır gider bu benden söylemesi.nişanlılık hem aileyi hem nişanlıyı Tanıma evresi,uyuşulmuyorsa zorlamanın alemi yok

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım çok yalvardı ve beni ikna etti. Ailem aslanişanlanmamı istemedi :KK43:Çünkü ailesini hiç bir zaman onaylamadılar. Nişanlım Kürt. Buradan ayrımcılık yaptığım falan yaptığım çıkarılmasın lütfen. Aramızda çok fazla kültür farkı var geç olsa da anladım :KK43: ben çalışan bir bayanım. Fakat ailemin haklı olduğunu görür gibiyim. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum çünkü onları zorla ikna ettim. Nişanlımın amcası ve babası teyze kızlarıyla evliler ikisi de kız kardeş. Birinin 8 çocuğu var birinin 6. Bunlar karşılıklı oturuyorlar ve birlikte yaşıyor gibiler. Ne zaman evlerine gitsem çoluk çocuk curcuna. Bense çekirdek ailede büyüdüm bizim ailede herkes birbirinin hayatlarına saygılıdır ve yaşamları ayrıdır. Bunlar ise hep birlikte hareket etme halindeler. İstiyorlarki o curcunaya hemen alışabileyim. Hadi neyse bunları aşabilirim. Fakat eşim teyzesine de kaynanammış gibi davranmamı istiyor. Kadını da bir görseniz resmen bir diktatör. Resmen benim iki kaynanam var. 7 tane de görümcem. Bir de her şeye karışıyorlar. İstiyorlarki kıyafet almadan tutunda ev eşyalarına varana kadar hepsini almaya peşime takıp götüreyim. Götürmedin mi tavırlarından geçilmiyor. Kayınvalideme hediye aldım kadın açıp teşekkür bile etmedi. Çünkü kız kardeşine de alacakmışım. Resmen gıcık olmaya başladım. Nişanlım resmen 5 yaşındaki çocukların elini öpmemi istiyor. Ben mesafeli durdukça üzerime geliyorlar. Kayınvalidemin iki lafından biri kızkardeşinin çocukları ve kızkardeşi. Onlar benim için her şeyden önemli diyor. Gerekirse oğlumu reddederim diyerek beni üstü kapalı tehdit ediyor ayağını denk al diye. Nişanlım iyi ama onların yüzünden çok sorun yaşadık. Olsaki bir yere gidelim hemen ararlar çabuk gel şu geldi eve misafir bu geldi. Hatta bir keresinde mağazadayız ben bir şeyler bakıyorum. Arkamı döndümki beni bırakmış gitmiş. Aradım diyorki dayım gelmiş ben gidiyorum. Resmen kafayı yemek üzereyim. Ailemse biz sana demedik mi kızım bunlar sana uygun bir aile değil diye söyleniyorlar. Şimdi ben ne yapacağım ? :KK43:
kultur farki ciddi bi sorundur.. bu kimseyi kotu yapmaz türk veya kürt.. adı ustunde; fark.. ben kürdüm mesela ama tamamen ic anadolu kulturu hakim, cunku burda yetistik.. dogulu kürt kardeslerle cok farkimiz oluyo, yemekler dahil..
ama bence sizin sorun türk kürt meselesinden once, kaynana ve tayfasi + pasif bi nisanli.. simdiden boyle huzursuz ediyolarsa, evlenince sen seyret olayi..

Bencede hemeeen kaaaaac. Allahim korusun boyle insanlardan. Sakin sakin hata edip evlenimmm deme, hayatini mahf edersin. Insan evlenince hersey daha iyi olucak saniyo ama hepsi yalan hic alakasi yok dahada kötü oluyo. Ben kendim gordum ve cok sukur daha kaynanamla gorusmuyorum. Aman aman canim uzak dur yanarsin.

Seviyorsan sabret diyecektim ama nişanlın da ayrı sorun.
Bence yol yakınken aileni dinle.
Tamam aileni zor ikna etmişsin ama şimdi ayrılmak istiyorum desen hemen kabul ederler destek olurlar emin ol.
Nişanlının baskısı var saygısı yok sana. Ardına bile bakma.

Kaç kardeşim böyle bir aile ister kürt olsun ister türk ister laz ister çerkez arkana bakmadan kaç .. Ailenede git deki siz haklıymışsınız ben sizin baştan gördüğünüzü şimdi görebildim de öp sarıl bir dahada hangi etnik kökenden olursa olsun ince ele sık doku hem kalbine hem mantığına yatan birisi ile bu yola çık .. Yanlışın neresinden dönersen kardır.. Sakın devam etme bu aile seni çiğ çiğ yer yaşarken mezara koyar bu çeşit insanlar adamı

Hiç kimseye ayrıl deme hakkım yok ama fikrimi söylemeden geçemeyeceğim;aksi halde içime dert olur...

Sevgili kızım evli olsan asla böyle bir şey diyemem; evladın vardır,belki evliliğinizin bir şansa ihtiyacı vardır falan diye düşünürüm ama; henüz nişanlısın ve kendini kurtarma şansın var...
Bu ortamda asla mutlu olma şansın yok;bu çok belli.Sen de görmüşsün zaten. Fazla söze gerek yok hemen ayrıl hemen...
Yoksa sen de ,anacığın da babacığın da ve seni sevenler de çok ağlarsınız Allah korusun...

Nişanlıma göre beni çok seviyorlar. Fakat hiç gözüm tutmadı ailesini. Kaynanam yapsa da eşimin annesi der baş tacı ederim. Ama teyzesinin tavırları çok zoruma gidiyor. Kızları da ayrı bir alem. Ailem çok iyi niyetli insanlardır. Annem baştan istemese de evimize gelince çok hürmetkardır. Geçen kayınvalidem kızının yanına gidiyor yolcu etmeye gittik hediyelerle falan. Annem siz de gelin oturalım dedi. Hemen teyzesi atladı Ceyda çalışıyor niye gelelim ki. Sonra da derler annen niye gelmiyor. Ya annem niye gelsin size kadın davet etti sağolun diyeceğinize Ceyda evde yok diyosunuz. Nişanlım da hep koruyor öyle demek istememiştir bilmem ne.

X