Nişanlım 6 ay önce askere gitti.Birbirimize aşıktık.Hala öyle sanıyorum.Ama nişanlım olmadığı dönemde kv ve kp sürekli arkadaşlarının kızlarından bahsederek beni ezmeye çalıştılar.Açıkçası onu gelin olarak istediklerini ima ettiler kibarca.Benim ücretli öğretmen olmamla kızın kadrolu olmasını sürekli karşılaştırıp durdular alakalı alakasız her konuda.Hiç sesimi çıkarmadım.Nişanlım askerden gelince bütün sorunların çözüleceğine evlenip çok mutlu olacağımıza inandım durdum.Önceleri kv de de hemen düğününü yapacağım gibi konuşuyordu.Hatta birgün birlikte teyzeme gittik.Çay içerken kv teyzeme bu ağustos için düğünlerini yaparız evlerini de alacağız dedi.Kimseden böyle bir beklentim yok ama beni asıl yoran şey nişanlım askerden geldikten sonra ev alamayız kirada oturmak zorundayız demeye başladığında oldu.Bende doğal olarak nişanlıma sordum madem böyle bir durum vardı keşke annen teyzeme öyle söylemeseydi bütün akrabalar bu şekilde öğrendi dedim.Sonucunda öyle birşey söylemediğini işleri olursa olabilir dediğini söyledi ve ben yalancı durumuna düştüm.Bir de kv bana karşı konuşmalarında dedikoducu olduğumu ima eden laf sokmalarda bulunmaya başladı.Anlamamazlıktan geliyor ve saygıda kusur etmiyorum.Bunun üzerine annem de bu duruma kızdı ve ev almayacaklarsa evlenmeyin seneyi bekleyin şeklinde tepki koydu.Askerden önce hemen evlenelim diyen nişanlım ise bu durumu çok çabuk kabullendi benim asıl kaldıramadığımda bu oldu sanırım.Geçen gün de babası rahatsızdı geçmiş olsun demek için aradım telefonu açmadı.Nişanlıma çok mu hasta diye sorduğumda ise maç izliyor dedi.Çok kırıldım.İnsan nezaketen açar.4 yıldır bekliyorum 6 ay askerde bekledim.Ve o çok rahat erteledi bu durumu içime sindiremedim düşünüyorum da ev tabiki önemli değil mecbur kalınırsa kirada bir göz odada da oturulur.Ayrıca ailesinin durumu da var.Ben onun yerinde olsaydım onun için canımı dişime takar istediğini yapardım.Hayal kırıklığına uğradım sanki aramızdaki o kutsal bağ yok olmuş gibi saatlerdir ağlıyorum.Lütfen yardımcı olun bana ben mi abartıyorum kendimi dolduruyorum.Çok yıprandım.Artık dayanamıyorum.İki haftadır ağlama nöbetleri geçiriyorum.
Son düzenleme: