Nişanlım ve ailesi değişti :((

arnuvanda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2014
134
23
28
Nişanlım 6 ay önce askere gitti.Birbirimize aşıktık.Hala öyle sanıyorum.Ama nişanlım olmadığı dönemde kv ve kp sürekli arkadaşlarının kızlarından bahsederek beni ezmeye çalıştılar.Açıkçası onu gelin olarak istediklerini ima ettiler kibarca.Benim ücretli öğretmen olmamla kızın kadrolu olmasını sürekli karşılaştırıp durdular alakalı alakasız her konuda.Hiç sesimi çıkarmadım.Nişanlım askerden gelince bütün sorunların çözüleceğine evlenip çok mutlu olacağımıza inandım durdum.Önceleri kv de de hemen düğününü yapacağım gibi konuşuyordu.Hatta birgün birlikte teyzeme gittik.Çay içerken kv teyzeme bu ağustos için düğünlerini yaparız evlerini de alacağız dedi.Kimseden böyle bir beklentim yok ama beni asıl yoran şey nişanlım askerden geldikten sonra ev alamayız kirada oturmak zorundayız demeye başladığında oldu.Bende doğal olarak nişanlıma sordum madem böyle bir durum vardı keşke annen teyzeme öyle söylemeseydi bütün akrabalar bu şekilde öğrendi dedim.Sonucunda öyle birşey söylemediğini işleri olursa olabilir dediğini söyledi ve ben yalancı durumuna düştüm.Bir de kv bana karşı konuşmalarında dedikoducu olduğumu ima eden laf sokmalarda bulunmaya başladı.Anlamamazlıktan geliyor ve saygıda kusur etmiyorum.Bunun üzerine annem de bu duruma kızdı ve ev almayacaklarsa evlenmeyin seneyi bekleyin şeklinde tepki koydu.Askerden önce hemen evlenelim diyen nişanlım ise bu durumu çok çabuk kabullendi benim asıl kaldıramadığımda bu oldu sanırım.Geçen gün de babası rahatsızdı geçmiş olsun demek için aradım telefonu açmadı.Nişanlıma çok mu hasta diye sorduğumda ise maç izliyor dedi.Çok kırıldım.İnsan nezaketen açar.4 yıldır bekliyorum 6 ay askerde bekledim.Ve o çok rahat erteledi bu durumu içime sindiremedim düşünüyorum da ev tabiki önemli değil mecbur kalınırsa kirada bir göz odada da oturulur.Ayrıca ailesinin durumu da var.Ben onun yerinde olsaydım onun için canımı dişime takar istediğini yapardım.Hayal kırıklığına uğradım sanki aramızdaki o kutsal bağ yok olmuş gibi saatlerdir ağlıyorum.Lütfen yardımcı olun bana ben mi abartıyorum kendimi dolduruyorum.Çok yıprandım.Artık dayanamıyorum.İki haftadır ağlama nöbetleri geçiriyorum.

Son düzenleme:
Genelde o istemediği sürece buluşmuyoruz.Ondan bekliyorum yeni geldiği için bunaltmamak adına arkadaşlarıyla da geziyor.Hiçbirşeyine karışmıyorum engel olmuyorum.Evlilik konusunda bunalmış olabilir mi onu bilmiyorum ama ailesinin sözler verip sonra çark etmesi sonra nişanlımın da benimle birşeyleri paylaşmadan o doğrultuda davranmaya başlaması beni çok yıprattı.Gitmeden önce birlikte eylül başı evleniriz diye düşünüyorduk.Geldiğinde kasım olabilir dedi.Şimdide seneye diyor.Ayrılıp bir süre ara mı vermeliyim.Sağlıklı olur mu?Gece sabaha kadar ağladım.bir çözüm yolu bulamıyorum :((

biraz zaman verin bence...askerden yeni geldi... o psikolojiyi atlatsın bi al karşına konuş.
ben bu yıl istiyorum diye.
hemen nişanı atmakda olmaz dügün ertelendi diye...

Askerden geleli 1 ay oldu ne kadar beklemeliyim bilmiyorum.Önce kredi çekip iş kurucam dedi.Sonra vazgeçti ısrarlarım sonucunda çünkü ev alamayacağımızı kirada oturacağımızı söylüyor.Birde işyeri kredisi nasıl ödeyelim?Birinin yanında çalışmak istemiyor.Babasının tanıdıkları aracılığıyla iyi bi işe girebilirse girecek.Ama kendisi birşey yapmıyor.Özelde çalışmam diyor iş beğenmiyor.Ben ücretli öğretmenlik yapıyorum.Ek iş yapıyorum.O iş beğenmiyor.Burnu kaf dağında ama bana gelince isteklerimi kısmamı istiyor.Facbktan gelinlik resimlerine bakıyorum.Hayal kuruyorum sadece onları bile takip etmiş o gelinliklere boşuna bakma pahalı alamayız diyor doğal olarak sinirlerim bozuldu ağladım.Bakamıyorum bile hiçbirşeye.Düğünü ucuz yapalım diyor.Ev yok kira gelinlik alamıyor.Düğün yapamıyor o zaman bana niye evlenme teklif etti.Kaynanamda geçen buluştuğumuzda bana rüşvet teklif eder gibi seneye evlenirseniz sana hasır set takarım dedi resmen midem bulandı.Herşeyden soğudum.Nişanlım da dahil :((

Askerden geleli 1 ay oldu ne kadar beklemeliyim bilmiyorum.Önce kredi çekip iş kurucam dedi.Sonra vazgeçti ısrarlarım sonucunda çünkü ev alamayacağımızı kirada oturacağımızı söylüyor.Birde işyeri kredisi nasıl ödeyelim?Birinin yanında çalışmak istemiyor.Babasının tanıdıkları aracılığıyla iyi bi işe girebilirse girecek.Ama kendisi birşey yapmıyor.Özelde çalışmam diyor iş beğenmiyor.Ben ücretli öğretmenlik yapıyorum.Ek iş yapıyorum.O iş beğenmiyor.Burnu kaf dağında ama bana gelince isteklerimi kısmamı istiyor.Facbktan gelinlik resimlerine bakıyorum.Hayal kuruyorum sadece onları bile takip etmiş o gelinliklere boşuna bakma pahalı alamayız diyor doğal olarak sinirlerim bozuldu ağladım.Bakamıyorum bile hiçbirşeye.Düğünü ucuz yapalım diyor.Ev yok kira gelinlik alamıyor.Düğün yapamıyor o zaman bana niye evlenme teklif etti.Kaynanamda geçen buluştuğumuzda bana rüşvet teklif eder gibi seneye evlenirseniz sana hasır set takarım dedi resmen midem bulandı.Herşeyden soğudum.Nişanlım da dahil :((

canım evlenmek istiyorsan gelinliğini kiralık diktirebilirsin..ve nikah yapabilirsin.ben öyle yaptım yoksa evlenemezdik..yinede çok para gitti...boşver hasır seti falan hikaye onlar oda sana kalmaz borca gider:27:nişanlın hele bir işe girsin evlenin bence..:49:

4 yıl bekledim askerde bekledim şimdi bana 1 yıl daha bekle diyor kolay mı kaldıramıyorum artık ayrılmayı bile düşünüyorum.Akrabalarım etrafımdaki insanlar dedikodu yapmaya başladı bile herkesin birbirini tanıdığı biyerde yaşıyorum.O benim üzerimdeki baskıyı hiç düşünmüyor.:43:

canım evlenmek istiyorsan gelinliğini kiralık diktirebilirsin..ve nikah yapabilirsin.ben öyle yaptım yoksa evlenemezdik..yinede çok para gitti...boşver hasır seti falan hikaye onlar oda sana kalmaz borca gider:27:nişanlın hele bir işe girsin evlenin bence..:49:

Kiralıkla satılık arasında da 300 lira fark oluyor.O da önemli değil zaten hasır set umrumda değil takılarda ama beklemem için bunu teklif etmesi bana çok çirkin geldi.

canım işe girsin ev tutarsınız..eşyanızı alacaklarmı...

Kiralıkla satılık arasında da 300 lira fark oluyor.O da önemli değil zaten hasır set umrumda değil takılarda ama beklemem için bunu teklif etmesi bana çok çirkin geldi.

satın alıp ne yapacaksın burda 2 milyara diktirilen gelinliklerini bile satanlar oldu kk de..yer kaplar canım ..ben bile evime zor sığıyorum 90 mt falan allahım affetsin..
300 tl ilede evinin eksiğini alırsın..oturun konuşun eşyalar taksitle alınacak zaten..

yatak odasını benim ailem alacak.Bulaşık makinesini dayım alacak.Çeyizlerimin büyük kısmını teyzelerim aldı.Diğerlerini alacaklarını yada almayacaklarını söylemediler.Bu kadar zaman geçmesine rağmen hiç o konulara girmiyorlar.Sorsan olmaz.Bu kadar belirsizlik için de gel de çıldırma:47:

satın alıp ne yapacaksın burda 2 milyara diktirilen gelinliklerini bile satanlar oldu kk de..yer kaplar canım ..ben bile evime zor sığıyorum 90 mt falan allahım affetsin..
300 tl ilede evinin eksiğini alırsın..oturun konuşun eşyalar taksitle alınacak zaten..

Haklısın ona da razıyım gözüm yok.İllede saklayayım demiyorum.Kiralık da olur.Satın alınırsa da ikinci el olarak satılır.Ev için kullanılır.Benim için önemi yok.

yatak odasını benim ailem alacak.Bulaşık makinesini dayım alacak.Çeyizlerimin büyük kısmını teyzelerim aldı.Diğerlerini alacaklarını yada almayacaklarını söylemediler.Bu kadar zaman geçmesine rağmen hiç o konulara girmiyorlar.Sorsan olmaz.Bu kadar belirsizlik için de gel de çıldırma:47:

öyle olmaz canım bu kadar senelik nişanlılıkta çok garip konuşmamak ,,biz 6 ayda tanışıp evlendik..o 6 ayda ben eşime söyledim..bunlar var bende..işte şunlarıda sizin almanız gerek ne diyorsun diye çağır bir yere konuşun güzelce..yuvayı dişi kuş yapar çekimser olma..

bu kadar uzun nişanlılık mı olur allah aşkına..

2009 Dan beri birliikteyiz ve 2013 eylülden beri nişanlıyız.1yıl öncede sözümüz yapıldı.

ben nişan yapmadım açıkçası böyle şeylerin olabileceyini düşünerek..kayınvalide adayı nişanlınızı etkiliyor olabilir..
1 yıldır hiç bir hazırlık yapamamışlarmı yani durumlar emekli falanmı ortahalli bir ailemi..

ben nişan yapmadım açıkçası böyle şeylerin olabileceyini düşünerek..kayınvalide adayı nişanlınızı etkiliyor olabilir..
1 yıldır hiç bir hazırlık yapamamışlarmı yani durumlar emekli falanmı ortahalli bir ailemi..

Durumları kötü değil orta halli kpederim gayet iyi kazanıyor.1Yıldır hiçbirşey almadılar yapmadılar.Kv buluştuğumuz zamanlarda şunu aldım diye bahsedince ben evinize geçince alırım şimdi koyacak yerim yok diyor.Bende peki diyorum.Dizdiğim çeyizin haddi hesabı yok.1yıl çalıştım kendimi paraladım.alacakları bir oturma odası zaten geri kalan herşey çeyizimde yatak odası mutfak eşyaları hepsini aldım.

Durumları kötü değil orta halli kpederim gayet iyi kazanıyor.1Yıldır hiçbirşey almadılar yapmadılar.Kv buluştuğumuz zamanlarda şunu aldım diye bahsedince ben evinize geçince alırım şimdi koyacak yerim yok diyor.Bende peki diyorum.Dizdiğim çeyizin haddi hesabı yok.1yıl çalıştım kendimi paraladım.alacakları bir oturma odası zaten geri kalan herşey çeyizimde yatak odası mutfak eşyaları hepsini aldım.

ben sana şunu söyliyim canım bazen erkek tarafın ailesi işi böyle yokuşa sürebiliyor..bence resti çek ..kayınnvalidenle gizli mücadeleni yap..ailem ağustosta evlenin diyebana baskı yapıyorlar evi tutalım de nişanlına ailesiyle konuşsun..senin çekimser olduğunu hissetmişler bence..işte ele güne rezil olmayayyım diye düşündüğünü..

ben sana şunu söyliyim canım bazen erkek tarafın ailesi işi böyle yokuşa sürebiliyor..bence resti çek ..kayınnvalidenle gizli mücadeleni yap..ailem ağustosta evlenin diyebana baskı yapıyorlar evi tutalım de nişanlına ailesiyle konuşsun..senin çekimser olduğunu hissetmişler bence..işte ele güne rezil olmayayyım diye düşündüğünü..

Kv ve kpederime hiçbirşey söyleyemiyorum zaten saygıda ksur etmiyeyim diye.Bunu kullanmaya başladıklarını farkettim.Ama ne yapacağımı bilmiyorum.Ben akrabalarım böyle biliyor şimdi nasıl erteliyeceğiz dediğimde.Bizim hayatımız onları ne ilgilendirir diyor umursamıyor açıkcası...

Back
X