Nişanlım ve ailesi

Ben anlatsam inanın ağzınız beş değil onbeş karış açık kalır.
Bende eşime çok inandım, güvendim.
Evleneceğim gün bile öyle arkamda durdu ki yapılan tüm terbitesizliklere sessiz kalmadı. Ve nikaha az bı süre açtı ağzını yumdu gözünü ailesine...
Bende eşimle çok mutluyum.
Ailesi ile asla ama asla görüşmüyorum.
Sizin eşinizde iyi bı insanmış.

Konu sahibinin nişanlısında da iş yok. İleri de çok mutsuz olur.
bi kural kaide var. Yaparsan kuralına göre yap, yapmazsanız da yapmamak en dogal hakları.
bu nedir AVM ye gidip sanki çocuğa saat alıyorlar gibi saati nasıl takmışlar.
nişanlısı ne yapmış çok merak ettim.

Başka birşey takmadılar mı?

Allah eşin de evladında hayırlısını nasip eylesin. Neden olmuyor dememek lazım. Diretmemek seviyorum deyip kötü körüne mutsuzluğa atlamak hoş birşey değil.

Anladığım kadarıyla başka birşey takmamışlar Eğer takmadılarsa haklısınız.Evet bazı şeylerin maddi değeri önemli değildir ama ailelerin bulunduğu bir törende bunu takmaları ayıp olmuş.Birde maddi durumları Yoksa önemli değil dicem ama nişanlınızın geliri de iyiymiş.

Zamane erkekler maddiyat konusunda kızı harcarlar söz konusu ailesi olursa bence bu konuya takılman gelecekteki evliliğin pek fazla sürneyeceği veya yakın tarihte nişanın bozulacağı, evlilik saatin fiyatına takılacak değerde değil evlilik için yeterince olgun değilsin, bence senden kaynaklı epey bir karışık, üzücü günler seni bekliyor gibi

Nisanda 150TL lik saat gerçekten normal mi ? Nısanda kıza set takılır. Iç anadolu bölgesindenim böyle birşey memleketimde çok ayıp karşılanır.

Canım kesinlikle haklısın.
Dıger yorumları anlayabilmem mümkün değil yıl kAç olursa olsun burası Türkiye gelenek göreneklerimiz belli, kız tarafı uzerine düşeni layıkıyla yapmış erkek tarafida bir zahmet yapmak "zorunda" maddi durumları iyi diyorsun. He maddi durumu olmaz sen de kabul etmişsen zaten ozaman sıkıntı yok ama aksi halde yapılan ayıp.

nasıl başladıysa öyle gidiyor. ailesini değiştiremezsin, ince insanlar değil demek ki. nişanlını seviyorsan, devam et ama beklentilerini azalt. ama sakın ben ona yaptım öğrensin o da bana yapsın diye bir şey yapma ailesine vs. yapmıyorlar, yapmazlar. kimse aptal değil. kaldıramayacaksan da baştan tavır koy, bitir. evet maddiyat önemli ve sana verdikleri değeri gösteriyor. kim ne derse desin

Hata sizde ki nişanlınıza ne diye o kadar pahalı hediye alıyorsunuz. Ders olsun size bu almayın da istemeyin de

Nişanlıma fiyatı 3700 tlcik olan saat takıcam karşısında 150 tllşk saat alıcam. Valla nişanda bayılırdım sanırım. Evet hediyenin karşılığı beklenmez fiyatına bakılmaz ama nişanda takıldıysa bu kadar yüksek fiyat verdiysem bakarım beklerim.

Olsun 150 tl kazancin var. Ben kayinpederlerin aldigi tüm takilarin parasini odedim evlendigimde. Üstelik ben onlarin aldigini zannerdekn gercekleri 4 yil sonra rastgele kayinvalideden ogrendim. Ama benim ailem kendileri aldilar borçla altinlari taktilar. Usttelik esimi ailesi zengin.buna ne diyeceksin

Nisanda 150TL lik saat gerçekten normal mi ? Nısanda kıza set takılır. Iç anadolu bölgesindenim böyle birşey memleketimde çok ayıp karşılanır.
Nişanda ne takılacağı konuşulur. Karşılıklı anlaşmaya bağlı be takılacağı belki herkes gücü ölçüsünde takar. Nişanda takılması gerekenler diye bir ayet yok bildiğim kadarı ile. Yani size yıp olur bana ayıp olmaz fakat burda ilginç olan hediyenin fiyatının araştırılmış olması.

Eğer durumları gayet iyi, markaları bilecek seviyede bir yaşantıları varsa cimri olduklarını ya da sana değer vermediklerini hissediyorsan biraz gözlem yap ve kararını verip ona göre davran.
Benim eşimin ailesinin maddi durumu iyi olmasına rağmen birçok konuda aşırı cimrilik ettiler. Ama ben salak aman canım nolacak böyle oluversin yeter ki sorun çıkmasın, ayıptır maddi konulara takılmayayım dedim göz yumdum. Keşke yummasaymışım. Adamlar cimriymiş yahu görememişim. He elde avuçta yoktur O zaman zaten asla sorun edilmemeli bence.

İlk 2 sayfayı okudum daha fazla sinirlenmemek için okumaya devam etmek istemiyorum.
Bu durumu siz yaşasanız kendinizi parçalarsınız ama durumu yaşamadığınızdan duyar parçalamak düşüyor size, koca insanlarız, hiç yakıştı mı hanımlar ?
Vay efendim hizmetçilik yapacaksa beklentisi olsunmuş yapmayacaksa olmasınmış. Pes doğrusu.

İnsanlar hemen konu sahibini horlamış durmuş. Herkesin geleneği, göreneği, beklentisi, kültürü vs. Farklıdır. Demek karşı tarafınu ailesi bu izlenimi vermiş ki konu sahibi de beklemiş. Başına gelmeyen maalesef anlayamıyor, empati kuramıyor.

Ben nişanlıyken de kv anneme sürekli, nişan bohçalarını napıcaz, yok şöyle olsun böyle olsun diye her gün arayıp vaaz verdi. Biz ailecek çıktık 5-6 tane ( eşim ve ailesi hariç) bohça yaptık ve içlerini özenerek hazırladık. Ama noldu bize gelen bohçaları görseniz şaşarsınız. Ablam xs giyen biri ona bile xl dede nene beyaz atlet külot almışlar, ne bir gömlek ne düzgün bir havlu hiçbirisi yok. Biz daha ne koyabiliriz diye düşünürken resmen aradan çıkarmak için, almış olmak için almışlar. Bazı şeyler maalesefki bekleniyor çünkü bu beklentiyi karşı taraf yaratıyor.

allah mutluluğunuzu daim etsin, siz mutlu olun da gerisi önemli değil ozaman :))

Takilmadi. Bohca ve saat sadece. Takilar düğünde oluyor bizim. Ama galiba hic taki beklemesem daha iyi.
Canım seni çok iyi anlıyorum. Sen nişanlına , kaliteli ve yıllarca kullanabileceği ve üstelik onun görerek beğendiği saati aldığın için senin de beklentin yüksekti. Üzülmen çok doğal, buradaki -bazı-samimi olmayan yorumlara bakma, bu sıradan bir gün değil senin nişanındı. Sen özenerek hazırlandın ve aynı özeni de bekledin haklı olarak. İnce düşünülmemiş, saat taktık biz de demek için takılmış bir saat olmuş anlattığına göre. Benim nişanımda sadece alyans ve tek taş takıldı , başka bir takı takılmadı ki ben de talep etmedim çünkü eşimin ailesinin durumu hem çok müsait değildi( öyle diyorum ama düğünde 11 sıra 22 ayar trabzon set taktılar) hem de onlarda adet düğünde takmaktı ama ben kibar , zarif çok da pahalı olmayan bir set takmalarını içimden geçirmiştim. Ne çeyrek altın ne bilezik ne başka bir şey takıldı yani bana da ki kalabalık gelmişlerdi 15 kişi falan. Demekki adetleri böyleymiş demiştim ve nişanlımı ( şimdiki eşim) çok sevdiğim için sadece bunları içimden geçirdim ve aman boşver önemli olan bizim kavuşmamız , evlenecek olmamız demiştim. O yüzden sana tavsiyem nişanlını gerçekten seviyorsan ve karakteri düzgünse , böyle şeylere takılmaman, önemli olan sizin bir yuva kurmanız bu büyük anlam taşıyan küçük ayrıntıyı unutma , sevgiler !

Geline saat dışında bir sürü altın takı takılıyor erkeğe tek saat takılıyor sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…