- 15 Temmuz 2016
- 8.574
- 14.392
- 248
Ben anlatsam inanın ağzınız beş değil onbeş karış açık kalır.Bende dedim valla aynı şeyleri yaşayan biri olarak. Bak bide ne dicem benim eşim tek erkekti ve bana 2 bilezik takıldı durumlar olduğu halde. Düğün arabalarını dahi babam ayarladı. Kına da rezalet çıkardılar bana yapılan kına sepetini geri istediler kızları kullanacakmış... Terbiyesizlik diiz boyu. Hala da aynı lakin eşim rabbime şükürler olsun benimle... Beni dinler. Yalan söyleyeni de anlar. Ailesiyle bu yüzde. Mesafe dahi koydu
Başka birşey takmadılar mı?Aradaki orantisizligi görmüyor musunuz? Ben o kadar ozenirken onlarin ozensiz olduğunu düşünüyorum. Fiyatına da nasil baktim, şöyle, bu marka çin mali bir marka, aliexprsste falan sıkça çıkan bir marka. O kadar düşük yani. O kadar üzüldüm ki görünce, araştırdım internetten. Empati kurun, size nişanda bu takilmis olsa hic takmaz miydiniz yani? Üstelik siz en kaliteli saatlerden birini alırken?
Allah eşin de evladında hayırlısını nasip eylesin. Neden olmuyor dememek lazım. Diretmemek seviyorum deyip kötü körüne mutsuzluğa atlamak hoş birşey değil.Ben anlatsam inanın ağzınız beş değil onbeş karış açık kalır.
Bende eşime çok inandım, güvendim.
Evleneceğim gün bile öyle arkamda durdu ki yapılan tüm terbitesizliklere sessiz kalmadı. Ve nikaha az bı süre açtı ağzını yumdu gözünü ailesine...
Bende eşimle çok mutluyum.
Ailesi ile asla ama asla görüşmüyorum.
Sizin eşinizde iyi bı insanmış.
Konu sahibinin nişanlısında da iş yok. İleri de çok mutsuz olur.
bi kural kaide var. Yaparsan kuralına göre yap, yapmazsanız da yapmamak en dogal hakları.
bu nedir AVM ye gidip sanki çocuğa saat alıyorlar gibi saati nasıl takmışlar.
nişanlısı ne yapmış çok merak ettim.
Anladığım kadarıyla başka birşey takmamışlar Eğer takmadılarsa haklısınız.Evet bazı şeylerin maddi değeri önemli değildir ama ailelerin bulunduğu bir törende bunu takmaları ayıp olmuş.Birde maddi durumları Yoksa önemli değil dicem ama nişanlınızın geliri de iyiymiş.Nisanlim çalışıyor evet, guzel bir geliri var. İşte beni geren durum da bu. Ailem de kizdi yani, bu nedir bunu mu layık gördüler sana diye. Simdi düğünde de ayni seyleri yaşarsam cok bogulacagim. Acikca konuşmak da cok ayıp geliyor. Ailem kesinlikle talep etmez acik acik, benim gibi. Karşıdakinin düşünmesini bekler. Bakalim artik.
Aynen dediğiniz gibi +1Allah eşin de evladında hayırlısını nasip eylesin. Neden olmuyor dememek lazım. Diretmemek seviyorum deyip kötü körüne mutsuzluğa atlamak hoş birşey değil.
Nisanda 150TL lik saat gerçekten normal mi ? Nısanda kıza set takılır. Iç anadolu bölgesindenim böyle birşey memleketimde çok ayıp karşılanır.Hediye dediğiniz şey makul fiyatlı olur onlar nerden bilsinler kızın o kadar pahalı bir hediye alacağını. Ayrıca demek ki beklenti içine girmiş ki hemen kendisine alınan hediyenin fiyatını öğrenmiş birde şuralara kadar düşmüş fiyatı diyorüstelik bunu bir de nişanlısına söylüyor.
Canım kesinlikle haklısın.Yo hic de cahil değiliz ne ailem ne ben, size iade ediyorum lafinizi. Sizin iddia ettiginiz gibi en mutsuz, en haksizliga ugramis gelin (o da ne demekse, bir yarisma falan mi var benim bilmediğim) değilim ama mutsuz oldum evet. 4000 liralik değil ama hem kendisinin hem ailesinin cok cok rahatlıkla alabileceği gayet uygun fiyatlı o beğendiğim saati alsalardi mutlu olacaktim evet???
Merhabalar. Gectigimiz hafta nişanlandım. Biz nisanlima ayiptir söylemesi 3700 tllik bir saat taktik. Onun ailesi bana 150 tllik bir saat takti. Bazi sitelerde 120 tlye kadar düşmüş bir saat hatta. Normalde nisanda saat takmak adetleri değilmiş. İçlerinden gelmiş, takmışlar. takı meselesi cok ayrintili konuşulmadı, yoreler farkli baya. Ama Hic takilmamasi daha iyiydi. Koskoca insanlarin bunu bilmesi gerekmez mi? İnsan bunu takarken utanmaz mi? Durumlari yok degil. Siz olsaniz ne hissederdiniz? Maddi değeri önemli değil denir de bu kadar da değil. Nişan bir de bu. Çok bozuldum ama nasıl konuşacağımı bilemiyorum. Düğünde neler yaşayacağım acaba, çok merak ediyorum. Ustelik asil sorun nisanlimin ailesini savunması. İclerinden gelmis, senin maddiyata taktigina inanamıyorum, cok üzüldüm vs diyor. Ya nisansa 150 tllik saat mi takilir?
Nişanda ne takılacağı konuşulur. Karşılıklı anlaşmaya bağlı be takılacağı belki herkes gücü ölçüsünde takar. Nişanda takılması gerekenler diye bir ayet yok bildiğim kadarı ile. Yani size yıp olur bana ayıp olmaz fakat burda ilginç olan hediyenin fiyatının araştırılmış olması.Nisanda 150TL lik saat gerçekten normal mi ? Nısanda kıza set takılır. Iç anadolu bölgesindenim böyle birşey memleketimde çok ayıp karşılanır.
allah mutluluğunuzu daim etsin, siz mutlu olun da gerisi önemli değil ozaman :))Hayır durumları gayet iyi.biz de şok geçirdik.eşimle ne kavgalar ettim bu yüzden.annesinin acıklaması çöpe atılacaklar karışmış poşetlerin arasına!!!aslında çogu şeyde düşüncelidirler.ama bu evlenme arefesinde bir haller oldu aileye.hersey gereksiz geldi kendilerine.boş masraf falan.nasıl evlendim ben de bilmiyorum.eşime çok aşıktım.evim başka sehirde kuruluyordu.babamlar ceyizleri sermeye gelmişlerdi.dügünden iki hafta önce. bunları duydukça doldu.nikah günü bile beni vazgeçirmeye calıştı.ama işte o zaman tek istediğim eşimle aynı catı altına girebilmekti
Canım seni çok iyi anlıyorum. Sen nişanlına , kaliteli ve yıllarca kullanabileceği ve üstelik onun görerek beğendiği saati aldığın için senin de beklentin yüksekti. Üzülmen çok doğal, buradaki -bazı-samimi olmayan yorumlara bakma, bu sıradan bir gün değil senin nişanındı. Sen özenerek hazırlandın ve aynı özeni de bekledin haklı olarak. İnce düşünülmemiş, saat taktık biz de demek için takılmış bir saat olmuş anlattığına göre. Benim nişanımda sadece alyans ve tek taş takıldı , başka bir takı takılmadı ki ben de talep etmedim çünkü eşimin ailesinin durumu hem çok müsait değildi( öyle diyorum ama düğünde 11 sıra 22 ayar trabzon set taktılar) hem de onlarda adet düğünde takmaktı ama ben kibar , zarif çok da pahalı olmayan bir set takmalarını içimden geçirmiştim. Ne çeyrek altın ne bilezik ne başka bir şey takıldı yani bana da ki kalabalık gelmişlerdi 15 kişi falan. Demekki adetleri böyleymiş demiştim ve nişanlımı ( şimdiki eşim) çok sevdiğim için sadece bunları içimden geçirdim ve aman boşver önemli olan bizim kavuşmamız , evlenecek olmamız demiştim. O yüzden sana tavsiyem nişanlını gerçekten seviyorsan ve karakteri düzgünse , böyle şeylere takılmaman, önemli olan sizin bir yuva kurmanız bu büyük anlam taşıyan küçük ayrıntıyı unutma , sevgiler !Takilmadi. Bohca ve saat sadece. Takilar düğünde oluyor bizim. Ama galiba hic taki beklemesem daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?