Nişanlım ve ailesi

Hediyeyi gidip kafaniza gore mi aldiniz? Ailenizin maddie durumu sikisik miydi? Eger oyleyse neden boyle bir saat aldiniz? Nisanlinizin bilgisi var miydi bu olanlardan? Belki o takmadi kafaya. Bence oncelikle sizin her zaman onceliginiz nisanlinizda olmasi. Onun ailesinde degil. Bir seye kiziyorsanizda anne baba bu ya size bir seyler yapmak zorunda degiller diye dusunuyorum. Buna ek olarak; saat almak adetten olmayabilir. Bizde geline saat alindigini bilmezdim kayinvalidem kizim alalim dedigi zaman esimle gittik begendim aldi. Ne fiyatina ne markasina baktim hatta esim markayi secti ben anlamadigim icin.

Gram olmuş 300 lira saat daha ucuz

O kadar haklısın ki geçende kaynanam geldi eskiyi açtı ben davranışlarını konuşurken o yapıp yapmadıklarını konuştu en sonunda sana altından elbise alsaydık eşin kötü olsaydı ne anlamı vardı çıktı zeytinyağı gibi üste.Önemli olan tabiki davranış ya birşeyi doğru düzgün yap ya hiç yapma.Biri bende birşey beğense gidip yenisini hediye alırım eşim der onu verseydin diye kaçkez dedim bunu yapmak ayıp o öyle görmüş onun için normal olan o doğru sanıyor bunu.Çok zor gerçekten bu bakış açısı bile beni sinir ediyor elde varken neden böyle olsun yok olsa anlarım.

aman allahım böylesini ilk kez görüyorum.. çok mu fakir eşinizin ailesi? ve nasıl gelin gidebildiniz böyle düşüncesiz bi aileye?
Hayır durumları gayet iyi.biz de şok geçirdik.eşimle ne kavgalar ettim bu yüzden.annesinin acıklaması çöpe atılacaklar karışmış poşetlerin arasına!!!aslında çogu şeyde düşüncelidirler.ama bu evlenme arefesinde bir haller oldu aileye.hersey gereksiz geldi kendilerine.boş masraf falan.nasıl evlendim ben de bilmiyorum.eşime çok aşıktım.evim başka sehirde kuruluyordu.babamlar ceyizleri sermeye gelmişlerdi.dügünden iki hafta önce. bunları duydukça doldu.nikah günü bile beni vazgeçirmeye calıştı.ama işte o zaman tek istediğim eşimle aynı catı altına girebilmekti

Başı nasıl gıderse sonu da öle olur.inan bana cok problem yaşayacaksın.bende 10 ay kadar önce nişan attım benim nişanlı kişiside senın ki gıbı pısırıktı.burda mevzu altın takılıo takılmaması değil es ailesının değer vermemesi.bu katlanarak artacaktır.benımde nişanımda birsey takmadı kayınvalide ki isteseydı takardu durumuda vardı takmadıgı gibi canım annecım hedıyemı takarkem gelip yalan konuştu mısafır vardı da gıdıp alamadım diye.demem okı cok ıyı düşün köprüden önceki son çıkış

Bizim toplumca en büyük sorunumuz ne biliyor musunuz? Okumamak. Okumadan fikir sahibi olmak. Elestiriyorsaniz, yorumlari da bir zahmet okuyun. Hani nerede yazmamisim derler adama.

Hanımlar ben nisanlimi cok seviyorum. Cok asigim. Hep seveceğim, asık olacağım biriyle evlenmeyi istedim. Bekledim. Çok şükür allah da nasip etti. Hic mantik evliliği dusunmedim, yapanları tenzih ederim tabi ki. Hiçbir zaman onun üzülmesini, onun farkli düşünerek kirilabileceği bir olaya girmedim girmem. Ayni özeni kendisinden de beklemiştim sadece, o kadar.

Ailelerin durumu eşit sayılır hatta bir tık daha iyi onun ailesinin durumu. Mağazada bir sürü saat baktik, hepsine baktı ama artik kolunda bulunan o saate bir başka bakti, gözleri güldü resmen saati görünce. Yok istemem dedi ama bir üyenin dediği gibi, istemem yan cebime koy gibi bir durum oluyor o zaman. O andan sonra başka bir saat alamazdim. Evet pahalı bir saatti ama nisanlim cok beğendi, bunu alirsam cok mutlu olacak, ömürlük, kaliteli hem, icimize sinecek ne güzel, dedim.

Aynı düşüncelere onun veya ailesinin sahip olmadığını düşünüyorum. Normal zamanlarda çam sakızı çoban armağanı bir şey alinsa, durun bir dk, fiyatını arastirmam lazim! Demiyorum. Hediyedir o, cok mutlu eder. Manevi seyler de aynı şekilde. Onunki hele hic olculemez. Bir uyenin k.validesi olen kizinin saatini takmis gelinine. Bana öyle bir şey yapilsa aglarim duygulanmaktan. Bu seni kizimin yerine koyuyorum gibi bir sey demek, cok anlamli, cok büyük. Ama benim durumumda ise ne maddi manevi bir değer yok, "sen buna layiksin işte" gibi bir anlam var.

Kaldi ki habersiz yere gidip sevdiğim cikolatadan pat diye cikarip verdiğinde de çok çok mutlu oluyorum. Çikolata ya, nedir ki? Ama beni düşünmüş, benim bunu sevdiğimi düşünmüş ve almis, ne kadar mutlu etti beni diyorum içimden.

O cikolata alındığı zamanki kadar mutlu olmak isterdim nisanda da. Bu normal bir zaman değil. Çok özel bir zaman. Allah yazdiysa bozsun, hayatımda umarım başka bir nişan yapmam. Yani hayatımda bir kez yaşayacağım/yasamak istediğim, bir daha geri gelmeyecek, dolayısıyla yapılanların telafi edilemeyecegi özel bir olay nişan. Nisanda ozenilmeyecek de ne zaman ozenilecek? Denildiği gibi çocuklara alinan oyuncak saatler bile 100 lira. Yol yordam vardir, nisan gibi bir merasimde 150 tllik saat takilinir mi? Saatin kalitesizligi her yerinden okunuyor. Elde kalacak kadar kotu, hic kullanmamama ragmen kordonunun kenarlari kararmis. Ki ailesinin durumu iyi. Simdi ben uzulmeyeyim de ne yapayım? Size böyle bir hediye gelse, bir de nisanda gelse ne hissederdiniz? Aman boşver hediyedir mi dersiniz? Ben de kolumda seve seve bir saat takmak istiyordum, benim ne sucum var? O takabiliyorken ben neden takamıyorum? Durumlarimiz ne doğrultuda ise ona göre aliyoruz. Çok şükür bu fiyatlarda bir seyler alabiliyoruz, onlarin da alması gerekmez miydi? Beğendiğim saat hic pahalı degil de, hadi çok pahalı geldi diyelim. Hiç almasalardi? Ama sonuç ne oldu? Benim kolum boş, kendi eski saatlerimden takıyorum (ki aralarında 30 liralik dfacto saat de var, hoşuma gitmişti modeli, almistim, maddiyatci veya marka düşkünü olsam 30 liralik saat alip takmazdim dmi?) O ise seve seve saatini takıyor. Burada maddiyata takiliyorsun, ayip ediyorsun diyenler, kendinizin veya kızınızın, bir sevdiğinizin başına gelse ayni tepkiyi mi gosterecekti?

BU KONUDA ÖNEMLİ OLAN BANA 150 TLLİK SAAT ALİNMASİ DEĞİL, NİSANDA BANA 150 TLLİK SAAT ALİNMİS OLMASİ.

Ve buradaki büyüklerim de önermiş, bundan sonra sen de alma diye. Hayır. Ben onun mutlu olması için maddi manevi ne gerekiyorsa hep elimden geleni yapıyorum, yapacağım. Yine bir sey beğenirse yine alacağım. Enayi diyenler olacaktir, enayiysem enayiyim. İşte bu noktada nisanlimla fikir ayriligina düşüyormusuz, beni endiselendiren bu. Bana 150 liralik saat takıldı diye dovunmuyorum ben. Cok sukur, beğendiğim saati alacak kadar gücüm var, kendim alirim. Benim kadar hassas, benim kadar özenli olmayacak demek ki hayat boyunca. Beni asıl bu üzüyor. Nisanda bile böyle yapıldıysa, sen cok sey bekleme diyorum artık kendime. Benim rahatsız olduğum sey ZİHNİYET. Tek tasimi kendim aldim, durumuna geliyor olay. Madem saatimi kendim alacaktim aradaki jestler, sevgi, özen, dusuncelilik ne olacak?

Ve anladim ki bu sitede bazi insanlar aslinda olmak istedikleri ama asla olmadıklarına neredeyse emin olduğum profilleri yaşıyorlar, kendi başlarına gelse ayni durum kesinlikle benden daha cok üzülecek, kırılacak belki ofkelenecek insanlar olduğuna adim gibi eminim ama doğrucu davutluk moda tabi. Maddiyatci sıfatını yapıştır gec, daha kolay geliyor insanlara. İşin özünü anlamak istemiyorlar. Eleştirmek ve yüklenmek onları rahatlatıyor.

Dön dön dönn.. Zararın neresinden dönersen kardır. Ben beyaz eşyaları almıştım. Kaynanam da perdeleri ve diğer takımları alacaktı ki biz zaten evlendikten sonra da öncesinde de ödüyorduk. Perde için eşim para vermiş. Beni pazara götürmüştü. Pazarı geçtim bir stor perde yüzünden etmediklerini bırakmadılar.. Eşim ne istersen al fazla verdim parayı dedi. O kızlarına yorgan aldı. Üstelik eşime yalanda söylemiş eşim benimle konuşunca anladı ki annesi yalan söylüyor annesini aradan çıkarttı. Sırf o kadın yüzünden nişan yapamadım ben. Eşim durumları sarpa sarar bunlar. Evlenince herşeyi ben sana alırım. Bohça da yaparım dedi. Sonuç evlendik kaynanam yüzünden çekmediğimiz çile kalmadı. Eşim her dediğini yaptı bana. Bohçamı bilee Çocuğum olacağı haberini verdik surat 5 karış kıyafet aldım heveslenip bebeğime yaşayacağı ne malum dedi. Eşime anlatınca sıkıntılar büyüdü. Yani eşin şimdiden onların yanındaysa evlenince büyük sıkıntı yaşarsın. Ki benim eşim yanımda olduğu halde yaşamadığım şey kalmadı. Bi de seninki gibi bana sırt çevirseydi ben kesin bırakırdıım

Yo hic de cahil değiliz ne ailem ne ben, size iade ediyorum lafinizi. Sizin iddia ettiginiz gibi en mutsuz, en haksizliga ugramis gelin (o da ne demekse, bir yarisma falan mi var benim bilmediğim) değilim ama mutsuz oldum evet. 4000 liralik değil ama hem kendisinin hem ailesinin cok cok rahatlıkla alabileceği gayet uygun fiyatlı o beğendiğim saati alsalardi mutlu olacaktim evet???

Canım bırak boşver laf mı anlatılır bunlara. Kesin bu yazıyı yazanda evleneceğin kişinin ailesi gibi pinti değer bilmezdir

Yaşayacağı ne malum mu? Afedersiniz ama en kibar tabirle insanliktan nasibini almamis bir mahluk diyebilirim k.valideniz icin. Bu söylenecek laf mi ya, allah korusun hamileligin düşüğü var vs. O çocuk düşseydi vicdani hic sizlamayacak miydi, iyi sabretmissiniz

Ben bu olaya maddiyat olarak bakmıyorum.
Değer verme olarak görüyorum.
Nişanlınız ve ailesi beş para etmez.
Bu saat Nisan'da takılır mı????
Yol yakınken dönün.
Bende dedim valla aynı şeyleri yaşayan biri olarak. Bak bide ne dicem benim eşim tek erkekti ve bana 2 bilezik takıldı durumlar olduğu halde. Düğün arabalarını dahi babam ayarladı. Kına da rezalet çıkardılar bana yapılan kına sepetini geri istediler kızları kullanacakmış... Terbiyesizlik diiz boyu. Hala da aynı lakin eşim rabbime şükürler olsun benimle... Beni dinler. Yalan söyleyeni de anlar. Ailesiyle bu yüzde. Mesafe dahi koydu

Ben merdivenlerden düştüm numara yapıyor oldum. Eşim tutmasaydı daha da aşağı uçacaktım ve 4 aylık hamileydim. Hastaneye gittik 2 gece kaldım. Bana dediği tekşey birşey olmayacağını bilseydim gelmezdim. Eşime söyledim birdaha asla anneni istemiyorum diye. Eşim tamam deyip annesine bir sürü laf saymıştı. Ben deli gibi ağlıyorum belirsizlikten. Kadın bana geçmiş olsun kızım dahi demedi. Hamileliğimde beni oğlumdan sen ayırdın deyip durdu. Duygusallık malum. Ee laf söyleyip büyütmek de istemedim ama hep ağladım. Allah hayırlı eş nasip etsin. Ama evlenmeden önce sahip çıkmayan erkek evlendikten sonra kesinlikle sahip çıkmaz! Seviyorsan dahi sevmeyeceksin. Son pişmanlık fayda etmez...

Cok ozeniyorum boyle eslerinin yaninda olan erkeklere.Bizimkiler bana çöp bile almamisti,umursamamis esime deger vermistim.takı nedir ki demistim.dugunde dayisinin ailesinin ucak biletini odedik ustune.onda bile bisey dememistim.

Valla ben o kadar pahalı saati almam bi kere
Saate bakınca gözler güldü falan demişsiniz de bi saat için abartılı hisler
Ayrıca nişanlın hariç kv kp suçlar gibisin
Hani taktıkları şeye bakın, ailesine laf söyletmiyor vs
İyi de burada saati alması gereken nişanlın
Kv kp değil ki

Sizinki baya fenaymis gerçi benimkini henuz tam olarak idrak edemedim, belki benimki daha fenadir genellikle eslerinden yeterince ilgi göremeyen kadinlar erkek evlatlarina sarıyor, ogullarini kocalari yerine koyuyorlar, esleri ile oğullarının yerini karistiriyorlar. Oglunun mutlu bir evlilik yapmasi önemli değil, oglunun mutlu olmasi önemli değil demek ki onun icin. Bu maalesef düpedüz bencillik. Oglu dizinin dibinde kalmaliydi sanirim omur boyu, o zaman rahat edecekti. bu psikolojik bir sorun aslında, hatta toplumumuzun kanayan bir yarası, evlilikleri catirdatan, yikan bir olay. Allah size sabır versin. Esiniz ne güzel destekliyormus. Hic bozulmaz umarim agzinizin tadi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…