Nişanlım ve ailesi

Cok ozeniyorum boyle eslerinin yaninda olan erkeklere.Bizimkiler bana çöp bile almamisti,umursamamis esime deger vermistim.takı nedir ki demistim.dugunde dayisinin ailesinin ucak biletini odedik ustune.onda bile bisey dememistim.
Kendinden ödün verirsen düşünülmesin. Bende eşime maddiyat da para da önemli değil yeterki herkese karşı beraber olalım demiştim. İşte bunu deyince ve benim ona sevgimi görünce o bana ben istemeden almaya demeden her eksiğini görmeye başladı. Tabi gücümüz yettiğince. Eşyalarınızı ödemeleri biteli 1 yıl oluyor. Hala kiradayız ama olsun. Eşimle kızımla huzur olsun da. Rabbim cümle yuvalar huzur versin. Huzuru kaçıranlarada uğraşacak başka uğraş!

Valla ben o kadar pahalı saati almam bi kere
Saate bakınca gözler güldü falan demişsiniz de bi saat için abartılı hisler
Ayrıca nişanlın hariç kv kp suçlar gibisin
Hani taktıkları şeye bakın, ailesine laf söyletmiyor vs
İyi de burada saati alması gereken nişanlın
Kv kp değil ki

İşte durum elverdi aldik, her zaman olan bir olay değil diye. Abartili his dediğiniz seyi ben yasadim, yaşamayana anlatmak zor. Yani sevdiğini görünce baska saati almak icimden hic gelmedi napayim.

Kp ve kv ile ortak alacaklardi. O yüzden üçünü birden hedef gösterdim.

Ikisi de ayni gorevi gormuyor mu
Bi saate o kadar para nasil verebiliyorsunuz
Sokaga atilmis gibi gelir bana
120 de bence cok iyi

Fakirim de

Ikisi de ayni gorevi gormuyor mu
Bi saate o kadar para nasil verebiliyorsunuz
Sokaga atilmis gibi gelir bana
120 de bence cok iyi

Fakirim de

Ahah :D ya tabi ki, ayni görevi görüyor ama atalarimiz bile demis, ucuz etin yahnisi yavan olur diye. Onunki cocuklarimiza kalacak kadar güzel, kaliteli bir saat. Benimki ise henuz kullanmadan kordonu kararmis olan bir saat. Ha elestirilmis bu arada, bende 100 liralık saat var ne olmus diye. Yahu bende 30 liralik saat var. Cok severek takıyorum, kendim aldim. Ama nisanda insan daha özel bir seyler bekliyor.

Sizinki baya fenaymis :( gerçi benimkini henuz tam olarak idrak edemedim, belki benimki daha fenadir :D genellikle eslerinden yeterince ilgi göremeyen kadinlar erkek evlatlarina sarıyor, ogullarini kocalari yerine koyuyorlar, esleri ile oğullarının yerini karistiriyorlar. Oglunun mutlu bir evlilik yapmasi önemli değil, oglunun mutlu olmasi önemli değil demek ki onun icin. Bu maalesef düpedüz bencillik. Oglu dizinin dibinde kalmaliydi sanirim omur boyu, o zaman rahat edecekti. bu psikolojik bir sorun aslında, hatta toplumumuzun kanayan bir yarası, evlilikleri catirdatan, yikan bir olay. Allah size sabır versin. Esiniz ne güzel destekliyormus. Hic bozulmaz umarim agzinizin tadi :)
Zaten bana oğluma doyamadan evlendiniz dedi. Eşim üniden sonra aynı yerde işe girdiğimizde sevmiş beni. Açılınca bende onu sevdim. Askere gitti 6 ay sonra geldi söz. 5 ay sonra evlilik olunca etmedikleri kalmadı işte. Oğlumu çaldın dedi. Bizden soğuttun dedi. Oysaki eşim asla lafla işleyen bir erkek değildir. Kendi bildiğini okur. Onlar bana sen oynatıyorsun dedi. Eşimde onlara oynatıyorsa kocasını oynatıyor sizene deyip aylarca ailesiyle konuşmadı. Görümcem hele abisini arayıp abi bize ne oldu. Sen evlendikten sonra değiştin bilmem ne deyip zırlamış.. Ah ahhh Rabbim fırsat vermesin böylelerine

İşte durum elverdi aldik, her zaman olan bir olay değil diye. Abartili his dediğiniz seyi ben yasadim, yaşamayana anlatmak zor. Yani sevdiğini görünce baska saati almak icimden hic gelmedi napayim.

Peki takım elbise ayakkabı gibi şeyler de aldın mı sen ona
Genelde öyle oluyor ya yüzükler ortak alınıyor vs

Zaten bana oğluma doyamadan evlendiniz dedi. Eşim üniden sonra aynı yerde işe girdiğimizde sevmiş beni. Açılınca bende onu sevdim. Askere gitti 6 ay sonra geldi söz. 5 ay sonra evlilik olunca etmedikleri kalmadı işte. Oğlumu çaldın dedi. Bizden soğuttun dedi. Oysaki eşim asla lafla işleyen bir erkek değildir. Kendi bildiğini okur. Onlar bana sen oynatıyorsun dedi. Eşimde onlara oynatıyorsa kocasını oynatıyor sizene deyip aylarca ailesiyle konuşmadı. Görümcem hele abisini arayıp abi bize ne oldu. Sen evlendikten sonra değiştin bilmem ne deyip zırlamış.. Ah ahhh Rabbim fırsat vermesin böylelerine

Cok ama cok sanslisiniz. Esiniz pırlanta gibi bir insan belli ki. Günümüzde cok zor boyle bir erkek, siz sansli azinliktanmissiniz.

Konu sahibi arkadaşım..başka takı falan takmadiklari için saat konusunda özenli olabilirlerdi..sizi maddiyat düşündüğünüz için üzülmekten ziyade değersiz hissettiginiz için üzüldüğünüze inanıyorum.bazi aileler değer vermeyi bilmezler,kimisi fırsatçıdır ucuza kaçayım kar edeyim der,kimi ilk gelin alıyordur çarşı pazar bişey almayı bilmiyordur beceremez gibi gibi birçok neden olabilir.kimi iyi niyatlidir hata eder,kimi cidden kötü niyetle yapmıştır bunu sen ölçüp tartacaksın.ailesinin neden öyle yaptığı konusunda fikir yurutemiyorum.belkide çok beğendiler iyi niyetle yaptılar.benim aklıma bir fikir geldi istersen kendi begenecegin güzel bir saati nişanlına soyle bu durumu telafi edip alsın :) hiç nişanlın dedimi alayım başka senin beğendiğin güzel saat gibi? İçinde kalmamış olur telafi etmiş olur ama sorun çıkacaksa boşver canım.eger iyi biri olduğuna inanıyor ve mutluysan takmamaya gayret et.

Evet aldik, onlar da aldi, karşılıklı olarak, onda bir sıkıntı olmadi. Bir de alyans işte.
Acaba elbise ayakkabı makyaj malz falan çok mu tuttu da öyle birşey yaptılar ki saat konusnda

İlk zamanlar biraz çektim ama anlayıp anlatınca geçiyor. 🧿 Nazar değmesin inşaallah. Rabbim anlayışlı eşler nasip eylesin. Ama ailesini bilen erkek de önemli. Mesel ben eşime annen şöyle şöyle dedi deyince tamam sen doğru söylüyorsun demesinin sebebi annesini tanımadığım halde onun söyleyeceği kelimeleri bilmenin imkansızlığı. Yani yalan söylesem kesinlikle anlaşılırdı. Benim annem böyle bir cümle kurmaz derdi. Güven de önemli. Eğer ben bu güveni vermeseydim belki bizde çok kötü olacaktık allah muhafaza yarabbim sen yuvaları koru nazar değmesin tüm böyle olabilen erkeklere. Amin🧿☺️ sizden de bi maşallah tebarekallah beklerim

Senin nişanlının beğendiği saati Alman bence güzel bir davranış tabi durumunda el veriyor . Ancak onların da seni düşünmesi gerekirdi ben burda en çok nişanlını kabahatli buldum seni en çok tanıyan en çok değer veren o ailesine diyebilirdi beğendiği bir saat var onu alalım diye nişan yani bu düşüncelerini anlayabiliyorum . Nişanlın çalışıyor mu bağımsız bir işi var mi ? Düğünde ve öncesinde böyle birşeyi tekrar yaşamamak adına yapılacak olan şeyler konuşulmalı bence

Konu sahibi arkadaşım..başka takı falan takmadiklari için saat konusunda özenli olabilirlerdi..sizi maddiyat düşündüğünüz için üzülmekten ziyade değersiz hissettiginiz için üzüldüğünüze inanıyorum.bazi aileler değer vermeyi bilmezler,kimisi fırsatçıdır ucuza kaçayım kar edeyim der,kimi ilk gelin alıyordur çarşı pazar bişey almayı bilmiyordur beceremez gibi gibi birçok neden olabilir.kimi iyi niyatlidir hata eder,kimi cidden kötü niyetle yapmıştır bunu sen ölçüp tartacaksın.ailesinin neden öyle yaptığı konusunda fikir yurutemiyorum.belkide çok beğendiler iyi niyetle yaptılar.benim aklıma bir fikir geldi istersen kendi begenecegin güzel bir saati nişanlına soyle bu durumu telafi edip alsın :) hiç nişanlın dedimi alayım başka senin beğendiğin güzel saat gibi? İçinde kalmamış olur telafi etmiş olur ama sorun çıkacaksa boşver canım.eger iyi biri olduğuna inanıyor ve mutluysan takmamaya gayret et.

İşte onu hayatta diyemem. Bana demişler de maddiyatci diye, gerçekten öyle olsaydim isteyebilirdim belki. Ben bu konularda cok hassasimdir, direkt talep edemem. İma ederim utana sikila belki. Hep karsimdakinin vicdanina kalmistir :( iyi biri evet, seviyorum. Bu da böyle bir anım olsun napayim artik. Kendim alicam beğendiğim saati :D

yazmadim yazmadim ama artik duramicam. eger nisanlin sana deger verseydi oda sana senin begendigin saati alirdi. maddi anlamda demiyorum bunu, seni sevindirmek seni mutlu etmek icin yapardi bunu. sen nasil diyorsun o onu begendi gözlerinin ici güldü diye, oda aynisini düsünmeliydi.....

Senin nişanlının beğendiği saati Alman bence güzel bir davranış tabi durumunda el veriyor . Ancak onların da seni düşünmesi gerekirdi ben burda en çok nişanlını kabahatli buldum seni en çok tanıyan en çok değer veren o ailesine diyebilirdi beğendiği bir saat var onu alalım diye nişan yani bu düşüncelerini anlayabiliyorum . Nişanlın çalışıyor mu bağımsız bir işi var mi ? Düğünde ve öncesinde böyle birşeyi tekrar yaşamamak adına yapılacak olan şeyler konuşulmalı bence

Nisanlim çalışıyor evet, guzel bir geliri var. İşte beni geren durum da bu. Ailem de kizdi yani, bu nedir bunu mu layık gördüler sana diye. Simdi düğünde de ayni seyleri yaşarsam cok bogulacagim. Acikca konuşmak da cok ayıp geliyor. Ailem kesinlikle talep etmez acik acik, benim gibi. Karşıdakinin düşünmesini bekler. Bakalim artik.

İşte onu hayatta diyemem. Bana demişler de maddiyatci diye, gerçekten öyle olsaydim isteyebilirdim belki. Ben bu konularda cok hassasimdir, direkt talep edemem. İma ederim utana sikila belki. Hep karsimdakinin vicdanina kalmistir :( iyi biri evet, seviyorum. Bu da böyle bir anım olsun napayim artik. Kendim alicam beğendiğim saati :D
Anladım cnm..haklısın en iyisini yapıyorsun.evet en kotu anın bu olsun.unutursun zamanla kafana takma.

ben beş buçuk yıllık evliyim. nacizane bu islerden çıkardığım sonucu söyleyim. kv sözü geçen biriyse o evde muhtemelen sizi istemediği için 150 tl lik saati aldirmistir. ama herkese sizi çok sevdiğini anlata anlata bitiremeyip ön çalışmasını da yapmıştır.

eğer cok politik olamayacaksaniz veya nisanliniz annesinin asıl niyetini görecek potansiyelde değilse ugrasmayin yipranirsiniz.

ben evlenirken iki ailenin de ilk evlatları ilk düğünleri diye onlara biraktim. iki tarafta geleneklere göre olmasini istedi. ama kayınvalidem bütün süreci beni istemediğini belli etmek ve ayırmak için lehine çevirip herkesin huzurunu kaçırarak geçirdi. sonuç kadın hala degismedi :)
Benimde başımda aynısından var.

Düğün öncesi alışveriş aynı şekilde devam ederse evlilikte de bu tür konular sorun olacaktır.
İyi gözlemleyin olmazsa yollarınızı ayırırsınız.

Nisanlim çalışıyor evet, guzel bir geliri var. İşte beni geren durum da bu. Ailem de kizdi yani, bu nedir bunu mu layık gördüler sana diye. Simdi düğünde de ayni seyleri yaşarsam cok bogulacagim. Acikca konuşmak da cok ayıp geliyor. Ailem kesinlikle talep etmez acik acik, benim gibi. Karşıdakinin düşünmesini bekler. Bakalim artik.
Yani mesela biz konuştuk önceden nişanda ne takılır adetler nasıldır gibisinden Her yere beraber gidip seçtik . Mesela saatçiye gittik o beğendiği saati aldı ben beğendiğim saati aldık karşılıklı olarak böyle yaptık Bence bu şekilde halledin yoksa düğünde de üzülürsünüz gibi bir tek saate bunu yapan insanlar sonrasında neler yapar diye düşünüyor insan

Siz seviyorum bırakmam ben gene alırım diyorsunuz o zaman hem kendiniz susacaksınız hem ailenizi susturacaksınız. Çünkü ne nişanlınız ne ailesi değişmez. Siz bu olayların kat kat fazlasınıda yaşayacaksınız emin olun. Çünkü nişanlınızın size değer verdiğini düşünmüyorum. Bunu düşündüren ise saatin fiyatı değil, tavrı. Aşk evliliği güzeldir ama aşk hayatta herşeyi çözen bir sihirli değnek değildir.

Back
X