nişanlım ve ailesi :(

şimdiden önünü almazsan ilerde evinin düzeninden tut ne yediğine kadar karışır nişanlın sana laf söyletmiyorsa kendisi konuşsun.baktın konuşmuyor o zaman ben sıkıntımı uygun dille annenle paylaşırım ben bir ömür bana karışmasına dayanamam diyerek nişanlına da kendini ezdirmeyeceğinin sinyallerini ver.çünkü anasına laf ettirmeyecek ne olsa onu haklı bulacak birine benziyo.aynı benim ki...

canım konusmak hoslanmadıgın birseyi söylemek saygısızlık degildir. patlamaktan korkuyorsanve en sonunda içine oturmasını istemiyorsan söyleyeceksin. o nişanlına neden biz borc ödüyoruz de .aslında aileler demeliydi. kadınıda uslubunca uyar. nişanlınada güvwnme ilerdede sana sabret napalım atamayızya diyecek cünkü.sen almassan ipleri üzülürsün

nisanliyken hersey belli oluyor.
Sevdiginizde ayni kafada zaten. Eger o baska dusunseydi belki sabret bosver derdim ama oda ayni.

Bence yol yakinken vazgec. Ilerde kv planlayip size yaptirdigi cocuklu pisman bi kadin olarak konu acarsin burda bak. Hem birsuru masraftan hemde yipranmaktan kurtulursun.

Dişlerini göstermelisin anlamadığım şey insanları çileden çıkartıp ne tür bir saygı bekledikleri , gerçekten anlamıyorm
evet kesinlikle bide kendisi zamanında çok çekmiş kayınvalidesinden kendi yaşadığı şeyin acıaını benden çıkarıyor herhalde

annesine babasına pek laf söylemiyor saygızılık yapmak istemiyoırmuş
insan hoslanmadıgı birseyi illaki söyler . bazı tipler herseyinde anne baba tarafından yönetilen tipler baskıcı ailelerde büyümüşlerdir.problemi cözmeyi saygısızlık olarak görmek cok yanlıs . sen ailene söyle bir an önce istediklerini dile getir sonra cok üzülürsün

komşularının sizin için verdikleri takıyı verdi mi peki size.

ben sivri dilliyim söylersem eskisi gibi olmam o yüzden sabrediyorum anlamasını bekliyorum zamanında bana senin için ailemi silerim demişti geçenlerde söyledim bunları senin kız kardeşine yapsalar ne tepki verirdin dedim haklısın dedi haklı olmak bişey ifade etmiyor görmekte gerekiyor dedim ya sen konuşup susturursun anneni yada beni biliyorsun dedim üç gün ağlarım en fazla dedim ama düşünmekten deliricem

komşularının sizin için verdikleri takıyı verdi mi peki size.
hayır onuda şöyle söyledi gerine gerine takıya çıkmamış komşuıları bizi tanımıyorlarmış evlerine gelip vermiş buda harcamış :) madem vermişler niye bana söylüyorsun ki

valla ailemde diyor bırak diye bu başta böyleyse böyle devam eder diye inan düşünmekten delireceğim

hayır onuda şöyle söyledi gerine gerine takıya çıkmamış komşuıları bizi tanımıyorlarmış evlerine gelip vermiş buda harcamış :) madem vermişler niye bana söylüyorsun ki
yani madem harcadın hiç söyleme verdiklerini tamam komşular verebilir ona sizi tanımıyorlar ama madem vermeyecektin hiç söyleme.Evlenince çok çekersin gibime geliyor hele ki nişanlında aileci birine benziyor arada ki dengeyi kuramamış belli.

evlenene kadar sabret diyor sonra araya mesafe koyucaz diyor bende buna karşıyım madem mesafe koyulacak şimdi koyalım anlasın nişanlıma söyledim evlendiğimizde bayramda seyranda giderim onun dışında gitmem diye gelini olduğunu ancak öyle anlarlar dedim

neden nişanlınızın evine gidip annesiyle oturuyorsunuz, gitmeyin, fikirlerini sormayın, kendisi fikir beyan ettiğinde biz hallettik diyin, soru sorduğunda süpriz, görürsünüz diyin. sizli bizli konuşun mesafeyi koruyun, sınırlarını anlamasını sağlamak için ille saygısızlık yapmanız ya da sert çıkmanız gerekmiyor, geçiştirin cevap vermeyin, herşeyi biz hallediyoruz siz keyfinize bakın diyeceksniz ve her şeyinizi de kendiniz halledeceksiniz.
şirinler gibi kafile halinde alışverişe çıkmayın mesela, ikiniz gidin istediğiniz yerden istediğinizi alın aldıktan sonra bile göstermeyin ne aldığınızı, eve gelip yerleştikten sonra görsünler ki o evin ikinizin evi olduğunu, kendilerinin de dış kapının mandalı olduğunu bilsinler.
bunları yapamıyorum çünkü nişanlım ... diyorsanız ayrılın. daha kötüsünü zorlasanız bulamazsınız.

Yine anlamaz merak etme. Dusunmekten delirme cnm ya coòkmu seviyosun ayrilamazmisin nedir yani.. kendine yazik.

canım bende cok sivri dilliyim konusursam kırarım diye nişan ve evlilk dahil 1.5 yıl konusmadım yani ses etmedim . esime derdim oda rahatlatamazfı napayım atamam derdi. mobilya secimine biz önceden gidip bakalım sonra annenler gelir dedim hep beraber gezdik . ve okadar karıstılarki sanki kendileri oturcak rengine bile. sustum . aslında yapmam gereken ogün hadi annemgille gidelim dediğinde basım agrıyor deyip eve gitmekti . perdeyi bile zor sectim daha hala kayınpeder beni dinlemiyorlar diyordu ve bunun karsısında oglu susuyordu. daha birsürü sey .evlendik istediklerinde laf sokuyorlardı kırılmak üzülmekle kalıyordum. biz altın meselesini siz be takarsanız dedik . durumlarıniyi oldugu halde okadar ince bilezik taktılarki utandım . üstümden atamadım kendimi kandırılmıs hissettim cünkü aynı dönmde abimde evlendi durumu daha kötü oldugu halde daha kalın adam akıllı birsey takıldı. dügün yapmamaıs olamamıza ragmen. sonra birgün patladım tabi kriz oldu alısık degiller esime demistim o zor dayanıyo oyle davranmayın diye kac kere demedi. simdi her istediğini söylüyorum uslubunca. ailen ne diyor onlardanda destek al .

Yuvanı bozmak isteyen bir telefonla yine bozar istersen 1000 km otur hiçbir şey değişmez.Ben aileni dinle derim onlar bile görmüş şimdiden nasıl bir evlilik olduğunu.Yarın birgün çocuğun olacak o zaman hergün yada her hafta sonu görmek isteyecek mesafe falan da kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…