- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
- Konu Sahibi dendendeniz
-
söyledim ama yok düzelmiyor
evet kesinlikle bide kendisi zamanında çok çekmiş kayınvalidesinden kendi yaşadığı şeyin acıaını benden çıkarıyor herhaldeDişlerini göstermelisinanlamadığım şey insanları çileden çıkartıp ne tür bir saygı bekledikleri , gerçekten anlamıyorm
insan hoslanmadıgı birseyi illaki söyler . bazı tipler herseyinde anne baba tarafından yönetilen tipler baskıcı ailelerde büyümüşlerdir.problemi cözmeyi saygısızlık olarak görmek cok yanlıs . sen ailene söyle bir an önce istediklerini dile getir sonra cok üzülürsünannesine babasına pek laf söylemiyor saygızılık yapmak istemiyoırmuş
komşularının sizin için verdikleri takıyı verdi mi peki size.Merhaba Bayanlar;
Uzun zamandır yaşadığım bir sorunu yazmak istiyorum yoksa düşünmekten delireceğim! Biraz uzun olacak ama lütfen yorumlarınızla destek olun bana.
4.5 yıllık bir ilişkim var 2017 nisan ayında kısmet olursa evleneceğim ama nişanlımın ailesi özellikle annesi kurmuş olduğum tüm hayallerimin içine etti ilk defa giyeceğim gelinlikte bile hevesim yok! Nişan yaptık bizim taraf sizin taraftan fazlaydı komşuları kız tarafını tanımıyoruz dedi takıyı bana verdi diyor! Bu nasıl bir görgüsüzlüktür madem dedilerse sende kalsın neden söylüyorsun kin doluyum resmen!
Herşeye karışıyor alacağımız eşyaya gelinliğe bindallıya tutulacak olan salona çocuğu ne zaman yapmamız gerektiğine! Siz çalışıp borç ödeyin annende çocuğa baksın diyor! Bu arada tüm masrafları nişanlım ve ben karşılayacağız soracak olursanız ailesinin durumu gayet iyi ama borç altına girmek istemiyorlarmış 30 yıl borç ödeyemezlermiş! Halbuki hiç bir talebimiz olmadı anne baba olarak üstlerine düşüne yapmaktı.Kadın kafasında bir plan uydurmuş herkes ona uysun istiyor.Ne zaman onlara gitsem annen sana onu almadı mı şunu yapmadı mı diyor! Ailemi küçümser şekilde konuşuyor.Şuan sinirden aklıma gelmeyen bir çok şey var o an kalkıp yeter be sus artık diyeceğim öfkeme yenilip ilk baştan beri maalesef nişanlımın aile üyelerinden hiç birini sevemedim hepsi itici ve yapmacık geliyor herşeyin en iyisini onlar yapıyor herşeyi onlar biliyor kısacası görgüsüzler diyebilirim nişanlıma söyledim çünkü artık dayanamayacağım tekrar aynı şeyleri yaparsa tepkim sert olacak dedim benim için sabret saygısızlık yapma diyor kadın bana herşeyi söylerken daha ne kadar susabilirim her gittiğimde yapmacık tavırları beni çileden çıkarıyor herkes evlenene kadar sabret diyor alıştırmak istemiyorum haddini bilsin istiyorum ama bunu nasıl yapacağım
ben sivri dilliyim söylersem eskisi gibi olmam o yüzden sabrediyorum anlamasını bekliyorum zamanında bana senin için ailemi silerim demişti geçenlerde söyledim bunları senin kız kardeşine yapsalar ne tepki verirdin dedim haklısın dedi haklı olmak bişey ifade etmiyor görmekte gerekiyor dedim ya sen konuşup susturursun anneni yada beni biliyorsun dedim üç gün ağlarım en fazla dedim ama düşünmekten deliricemcanım konusmak hoslanmadıgın birseyi söylemek saygısızlık degildir. patlamaktan korkuyorsanve en sonunda içine oturmasını istemiyorsan söyleyeceksin. o nişanlına neden biz borc ödüyoruz de .aslında aileler demeliydi. kadınıda uslubunca uyar. nişanlınada güvwnme ilerdede sana sabret napalım atamayızya diyecek cünkü.sen almassan ipleri üzülürsün
hayır onuda şöyle söyledi gerine gerine takıya çıkmamış komşuıları bizi tanımıyorlarmış evlerine gelip vermiş buda harcamış :) madem vermişler niye bana söylüyorsun kikomşularının sizin için verdikleri takıyı verdi mi peki size.
valla ailemde diyor bırak diye bu başta böyleyse böyle devam eder diye inan düşünmekten delireceğimnisanliyken hersey belli oluyor.
Sevdiginizde ayni kafada zaten. Eger o baska dusunseydi belki sabret bosver derdim amaoda ayni.
Bence yol yakinken vazgec. Ilerde kv planlayip size yaptirdigi cocuklu pisman bi kadin olarak konu acarsin burda bak. Hem birsuru masraftan hemde yipranmaktan kurtulursun.
yani madem harcadın hiç söyleme verdiklerini tamam komşular verebilir ona sizi tanımıyorlar ama madem vermeyecektin hiç söyleme.Evlenince çok çekersin gibime geliyor hele ki nişanlında aileci birine benziyor arada ki dengeyi kuramamış belli.hayır onuda şöyle söyledi gerine gerine takıya çıkmamış komşuıları bizi tanımıyorlarmış evlerine gelip vermiş buda harcamış :) madem vermişler niye bana söylüyorsun ki
Aileni dinle derim.valla ailemde diyor bırak diye bu başta böyleyse böyle devam eder diye inan düşünmekten delireceğim
evlenene kadar sabret diyor sonra araya mesafe koyucaz diyor bende buna karşıyım madem mesafe koyulacak şimdi koyalım anlasın nişanlıma söyledim evlendiğimizde bayramda seyranda giderim onun dışında gitmem diye gelini olduğunu ancak öyle anlarlar dedimyani madem harcadın hiç söyleme verdiklerini tamam komşular verebilir ona sizi tanımıyorlar ama madem vermeyecektin hiç söyleme.Evlenince çok çekersin gibime geliyor hele ki nişanlında aileci birine benziyor arada ki dengeyi kuramamış belli.
evlenene kadar sabret diyor sonra araya mesafe koyucaz diyor bende buna karşıyım madem mesafe koyulacak şimdi koyalım anlasın nişanlıma söyledim evlendiğimizde bayramda seyranda giderim onun dışında gitmem diye gelini olduğunu ancak öyle anlarlar dedim
canım bende cok sivri dilliyim konusursam kırarım diye nişan ve evlilk dahil 1.5 yıl konusmadım yani ses etmedim . esime derdim oda rahatlatamazfı napayım atamam derdi. mobilya secimine biz önceden gidip bakalım sonra annenler gelir dedim hep beraber gezdik . ve okadar karıstılarki sanki kendileri oturcak rengine bile. sustum . aslında yapmam gereken ogün hadi annemgille gidelim dediğinde basım agrıyor deyip eve gitmekti . perdeyi bile zor sectim daha hala kayınpeder beni dinlemiyorlar diyordu ve bunun karsısında oglu susuyordu. daha birsürü sey .evlendik istediklerinde laf sokuyorlardı kırılmak üzülmekle kalıyordum. biz altın meselesini siz be takarsanız dedik . durumlarıniyi oldugu halde okadar ince bilezik taktılarki utandım . üstümden atamadım kendimi kandırılmıs hissettim cünkü aynı dönmde abimde evlendi durumu daha kötü oldugu halde daha kalın adam akıllı birsey takıldı. dügün yapmamaıs olamamıza ragmen. sonra birgün patladım tabi kriz oldu alısık degiller esime demistim o zor dayanıyo oyle davranmayın diye kac kere demedi. simdi her istediğini söylüyorum uslubunca. ailen ne diyor onlardanda destek al .ben sivri dilliyim söylersem eskisi gibi olmam o yüzden sabrediyorum anlamasını bekliyorum zamanında bana senin için ailemi silerim demişti geçenlerde söyledim bunları senin kız kardeşine yapsalar ne tepki verirdin dedim haklısın dedi haklı olmak bişey ifade etmiyor görmekte gerekiyor dedim ya sen konuşup susturursun anneni yada beni biliyorsun dedim üç gün ağlarım en fazla dedim ama düşünmekten deliricem
Yuvanı bozmak isteyen bir telefonla yine bozar istersen 1000 km otur hiçbir şey değişmez.Ben aileni dinle derim onlar bile görmüş şimdiden nasıl bir evlilik olduğunu.Yarın birgün çocuğun olacak o zaman hergün yada her hafta sonu görmek isteyecek mesafe falan da kalmaz.evlenene kadar sabret diyor sonra araya mesafe koyucaz diyor bende buna karşıyım madem mesafe koyulacak şimdi koyalım anlasın nişanlıma söyledim evlendiğimizde bayramda seyranda giderim onun dışında gitmem diye gelini olduğunu ancak öyle anlarlar dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?