nişanlım ve ailesi :(

benim ailemde arkamda ayrıl diyor ileride sürekli ağlayacağına üç beş üzülür sonra düzelirsin diyor konuşacağım ama nasıl cümle kurayım sinirden toparlayamıyoryum eve gelkince keşke şunuda deseydim diyorum

ben hallediyorum herşeyi diyor ortada bişey yok bende çok şey söyleyeceğim ama yakıştıramıyorum kendime adam susarken ben konuşucam herşeyi birbirine katıcam o olacak
nişanlına söylıceksın senın hıc birley söyledıgıne ınanmıyorum de. ki demiyor sen ınan bıze sonucta evlıyız ve tecrübemız var. birdahada senın yanında ailemı kucumserse sende ausaeaan bu iş biter de. seni zaten seven biri ne sana nede ailene laf ettırır

Bunları da nişanlısı yaptırmaz bence.
Aman annem de gelsin alışverişe
Aman babam da görsün
Yandı gülüm keten helva

soğuk duruyorum sizli bizli konuşuyorum nişanmdan sonra hiç gitmedim gelmiyorum diye laf yaptılar tabi yüzüme söylemiyorlasr nişanlıma demişler oda sizin davranışlarınızdan dolayı demiş kadın ağlamış ben onu kızım gibi gördüm diye bizimkinin de yelkenler suda tabii gel bize vs vs demeye başladı

annesine babasına pek laf söylemiyor saygızılık yapmak istemiyoırmuş
sen de müstakbel eşisin. ya sana yapılan saygısızlıklar?

sen şimdiden usulünce cevabını ver. hem nişanlının tepkisini ölçmüş olursun.
sustukça tepene binerler. kocan ve ailesi saygı bahanesiyle seni paspas yaparlar.

Reactions: anu
Valla cnm bence yol yakinken don bu isten kim oluyoda aileni kucuk dusurucu konusmalar yapiyo.. nisanlinin dediklerinede bakma simdiden ailesine iki soz soylemeyen bi adam evlendikten sonra hic soylemz.Saygi Ancak hak edilene gosterilir...

Bunları da nişanlısı yaptırmaz bence.
Aman annem de gelsin alışverişe
Aman babam da görsün
Yandı gülüm keten helva
nişan alışverişinde canımdan bezdirdiği için düğün olursa şayet gelemeyecek alışverişe zamanında söyledim annen gelmeyecek diye

nişanlıma söyledim ya sen söylersin annene yada ben tepki veririm kalbi kırılır diye sana yakışmaz diyor ben konuşurum diyor verdiği cevaplardan beni delirticek zaten

nişan alışverişinde canımdan bezdirdiği için düğün olursa şayet gelemeyecek alışverişe zamanında söyledim annen gelmeyecek diye

Benim adım GelenKutusu ise şuraya yazıyorum, düğün alışverişine kesinlikle annesi gelecek.
Nişanlınız da size diyecek ki, hele bir nikah kıyalım her şey düzelecek, böyle yapamayacak.

Çünkü sihirli bir değnek gerecek nişanlınıza, kargoda şu an, onu değdirecek, ta ta ta taaammmmmmm, annesi melek olacak.

Valla cnm bence yol yakinken don bu isten kim oluyoda aileni kucuk dusurucu konusmalar yapiyo.. nisanlinin dediklerinede bakma simdiden ailesine iki soz soylemeyen bi adam evlendikten sonra hic soylemz.Saygi Ancak hak edilene gosterilir...
ben kendimden geçtim ama kendisi çok iyiymiş gibi aileme birşeyler söylemesi ve buna göz yumması beni sinirlendiyor

herşey biter yinede gelemez resmen kin doluyum

Herşeye karışıyor alacağımız eşyaya gelinliğe bindallıya tutulacak olan salona çocuğu ne zaman yapmamız gerektiğine!
Karıştırmayacaksınız. Gidip istediğiniz salonu tutup istediğiniz gelinliği alıp istediğiniz bindallıyı giyeceksiniz. Parası da sizden çıkıyor. Kimse karışamaz. Fikir belirtebilirler. Hani şu düğün slaonu çok uzak gelenimiz gidenimiz zorluk çeker falan diyebilirler ama son söz sizin.

Siz çalışıp borç ödeyin annende çocuğa baksın diyor!
Zamanı gelince ikimiz bakarız duruma diyerek siz de ince ince laf sokun. Sadece ikinizin karar vereceği bir şey olduğunu inceden işleyin.

Ne zaman onlara gitsem annen sana onu almadı mı şunu yapmadı mı diyor! Ailemi küçümser şekilde konuşuyor.
Asla ama asla kimse ailenize laf söyleyemez. Gerekirse o lafları yedirin. Affedemeyeceğim tek şey budur.

benim için sabret saygısızlık yapma
Ailenize laf söylemek dışında bırakın istedikleri kadar yapmacık olsunlar. Siz saygısızlık yapmadan inceden sokun laflarınızı. Biz xle karar veririz. Zamanı gelince x ve ben bunu düşünürüz diyerek. Ama nişanlınız bilsin ki ailenize laf söyletmezsiniz. Saygı işte o zaman bozulur. Bir de nişanlınız artık ağırlığını koyacak ve sizin alacağınız şeylere karışmayı bırakacaklar.

Son düzenleme:
Kafanı topla uzun bir mail döşen nişanlına.Konuşursan panik yada sinirle hatalı ya da eksik konuşabilirsin.Benim tavsiyem bu sana.
Ayrıca diğer yazdıklarını da okudum da yok evlerine gelmeyince laf etmeleri,yok arkadan ağlamalar yok ben onu kızım gibi seviyorumlar..benim yaşadıklarımla birebir aynı bu kısımlar.O kadar saygı gösterdim alttan aldım,ara ara ziyaretlerine gittim,önemli günlerde ve aralarda aradım.En ufak bir harekette neden yapmadı oldum.Hatta artık kararlarıma saygı duyulsun diye yer yer kalp kırmadan ben böyle yapmak istiyorum diyerek tatlılıkla tavrımı da belli ettim ama noldu gitti arkamdan oğluna ağlayıp ben ormanperisini çok seviyorum kızım gibi o benim,o böyle yapınca üzülüyorum ya da ben de bunu bunu istiyorum yapalım deyip ağlayıp ajitasyonlar yapmalar mı dersin, bizden önce gidip bakıp alıp yapmalara kalkmalar mı dersin artık hepsi gırla vardı.Annem bile birkaç kez güzellikle uyardı onu kırmadan ama yine bildiğini okudu.Oğlunun ve başkalarının yanında kızım canım gibi melek tavırlar,oğlu yokken annemin yanında bile bana ne suratlar ne laflar görsen bi. Annem yine de asla bozup karışmadı.
Düğün ve nişan alışverişlerinde istemediğim halde adettir diye asla kullanmayacağım bir yığın gereksizi almak için fellik fellik gezdirip dükkanlarda çingeneler gibi beş kuruşun bile pazarlığını yapıp her alacağıma karışıp benim yanında veya yalnız aldığım hiçbir şeyi beğenmemeler.Bir kere olsun birşeye de güle güle kullan ya da hayırlısı olsun dediğini,bana karşı nasılsın iş güç nasıl deyip ilgilendğini,güzel bir yorum duyduğumu hatırlayamıyorum başbaşayken.Aksine anlattıklarımı bile dinlemez.Ama sorsan anne-kız gibi olmak istiyormuş benimle de ben niye bunları yapıyormuşum falan filan.Evine koyacağın ıcık cıcığa kadar karışan birini düşün.Ben sevmem dedikçe sırf o seviyor diye gösterişli allı pullu şeyler yaparak alarak millete gösteriş peşindeydi.Biz nişanlımla karar verip beraber almak istiyoruz dedikçe perdesinden tasına herşeyi birlikte almakta diretirdi bir de benim çeyiz olarak kendim aldığım şeyleri onsuz almışım diye surat yapardı.
Şimdi iyi düşün taşın ömür boyu bu eziyete gelebilir misin canım? Belki sendeki daha iyidir belki düzelir ama değilse başına geleceklerin kabataslağı bu inan bana güzelim.Ben yandım sen de yanma diye söylüyorum kusura bakma çok uzun yazmışım

bastan mesafe koyulacak ozmn annen sana birsey yapmadımı dediginde ben kesinlikle susamazdım umrumda da degil kimse boyle bir durumda benim annem evlencegim kisiyi rencide etse bu sekilde oda cevabını versin ..herkes yerini bilcek ya bu boyledir gelin gelinligini bilcek damat damatlıgını herkes birbirine saygılı olucak sorun varsa bile guzel bir sekilde laf sokusturmadan halledilecek yada ne olucak soguk ve mesafeli olucaksınız baska care bırakmıyorlar boyle insanlar

Bence bu durum o kisiyle evlenirsen sonsuza kdr surecek ve yarin esin olcak kisi aileme saygisizlik yapamazsin die ustune gelecek suan ipler elindeyken mudahele et nisanlin ailesine karsi seni savunsun yoksa sonu hic ii olmaz inanki cunku erkeklerin hepsinde evlenince aileye karsi bi tapma soz konusu oluo nedense

Canım öncelikle
1.saygı karşılıklıdır
2.nişanlısı sana saygı duyulması gerektiğini ailesine anlatması gerekir
3.saygı duymuyorlar nefretin günden güne artıçak ve evlendiğinde kocamla hep tartisicaksin
4. bos anmak istesen olmicak kalsan olmicak
5.oyuzden a bunları sineye çekip mutlu olmaya calisicam sin +2 çabayla
6.çok çok iyi düşün
Sakın da düşünme ayrılırsa n olur die
İlerde mutsuz olmak var kavga gürültü hayallerini istediğin gibi yaşayamamak var
İyi düşün uzulme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…