- 14 Kasım 2016
- 199
- 56
- 48
- Konu Sahibi dendendeniz
-
benim ailemde arkamda ayrıl diyor ileride sürekli ağlayacağına üç beş üzülür sonra düzelirsin diyor konuşacağım ama nasıl cümle kurayım sinirden toparlayamıyoryum eve gelkince keşke şunuda deseydim diyorumSeni çok iyi anlıyorum.Ben de çok git gel yaşadım kararımı verirken.En son o laftan sonra resmen sinir krizi geçirdim.Ama farkettim ki ben mutlu değilim ve daha da kötü bir mutsuzluğa sürükleniyorum.Bu adam beni sevseydi herşeyi göze alırdı ama alamıyor demek ki dedim.Bundan sonra evlenince daha çok söz sahibi olacaklar ve beni hiç kollamadığı gibi daha çok ezmeye çalışacaklardı ben günden güne daha da mutsuz olacaksam bunun bana ne faydası olcaktı ki.Bu şekilde sorgula sen de kendini,yolun sonunda ışık görebiliyor musun yoksa gitgide daha da zifirileşecek karanlık mı olacak? Üzülme kısmına gelirsek ben kendi isteğimle ayrıldığım halde 4 ay geçti hala içim sızlıyor,çünkü ben sevdim çünkü benim hazmedemediğim çok davranış ve kırılan çok hayalim var onlar tarafından.Ama en azından şimdi gel deyince gel git deyince git diye emir vermeye çalışacak,benim adıma karar vermeye çalışacak birileri yok etrafımda ve ailem hep yanımda bu bana şükürler olsun dedirtiyor.
nişanlına söylıceksın senın hıc birley söyledıgıne ınanmıyorum de. ki demiyor sen ınan bıze sonucta evlıyız ve tecrübemız var. birdahada senın yanında ailemı kucumserse sende ausaeaan bu iş biter de. seni zaten seven biri ne sana nede ailene laf ettırırben hallediyorum herşeyi diyor ortada bişey yok bende çok şey söyleyeceğim ama yakıştıramıyorum kendime adam susarken ben konuşucam herşeyi birbirine katıcam o olacak
neden nişanlınızın evine gidip annesiyle oturuyorsunuz, gitmeyin, fikirlerini sormayın, kendisi fikir beyan ettiğinde biz hallettik diyin, soru sorduğunda süpriz, görürsünüz diyin. sizli bizli konuşun mesafeyi koruyun, sınırlarını anlamasını sağlamak için ille saygısızlık yapmanız ya da sert çıkmanız gerekmiyor, geçiştirin cevap vermeyin, herşeyi biz hallediyoruz siz keyfinize bakın diyeceksniz ve her şeyinizi de kendiniz halledeceksiniz.
şirinler gibi kafile halinde alışverişe çıkmayın mesela, ikiniz gidin istediğiniz yerden istediğinizi alın aldıktan sonra bile göstermeyin ne aldığınızı, eve gelip yerleştikten sonra görsünler ki o evin ikinizin evi olduğunu, kendilerinin de dış kapının mandalı olduğunu bilsinler.
bunları yapamıyorum çünkü nişanlım ... diyorsanız ayrılın. daha kötüsünü zorlasanız bulamazsınız.
soğuk duruyorum sizli bizli konuşuyorum nişanmdan sonra hiç gitmedim gelmiyorum diye laf yaptılar tabi yüzüme söylemiyorlasr nişanlıma demişler oda sizin davranışlarınızdan dolayı demiş kadın ağlamış ben onu kızım gibi gördüm diye bizimkinin de yelkenler suda tabii gel bize vs vs demeye başladışimdiden tavrını koy soğuk dur, yeri geldiğinde aşırıya kaçmadan lafını yapıştır. yoksa evlendikten sonra zor olur, erkekler evlendikten sonra anne babasına karşı daha hassas oluyor, şimdiden sana nasıl davranması gerektiğini öğrenmessen evlendikten sonra daha rahat ezer.
bende öyle yapacağım muhtemelenbende nişanlımın ailesine ısınamadım ve ne yaptıysam olmadı attım nişanı sebeplerden biri buydu.
sen de müstakbel eşisin. ya sana yapılan saygısızlıklar?annesine babasına pek laf söylemiyor saygızılık yapmak istemiyoırmuş
nişan alışverişinde canımdan bezdirdiği için düğün olursa şayet gelemeyecek alışverişe zamanında söyledim annen gelmeyecek diyeBunları da nişanlısı yaptırmaz bence.
Aman annem de gelsin alışverişe
Aman babam da görsün
Yandı gülüm keten helva
nişanlıma söyledim ya sen söylersin annene yada ben tepki veririm kalbi kırılır diye sana yakışmaz diyor ben konuşurum diyor verdiği cevaplardan beni delirticek zatensen de müstakbel eşisin. ya sana yapılan saygısızlıklar?
sen şimdiden usulünce cevabını ver. hem nişanlının tepkisini ölçmüş olursun.
sustukça tepene binerler. kocan ve ailesi saygı bahanesiyle seni paspas yaparlar.
nişan alışverişinde canımdan bezdirdiği için düğün olursa şayet gelemeyecek alışverişe zamanında söyledim annen gelmeyecek diye
ben kendimden geçtim ama kendisi çok iyiymiş gibi aileme birşeyler söylemesi ve buna göz yumması beni sinirlendiyorValla cnm bence yol yakinken don bu isten kim oluyoda aileni kucuk dusurucu konusmalar yapiyo.. nisanlinin dediklerinede bakma simdiden ailesine iki soz soylemeyen bi adam evlendikten sonra hic soylemz.Saygi Ancak hak edilene gosterilir...
evet kesinlikle bide kendisi zamanında çok çekmiş kayınvalidesinden kendi yaşadığı şeyin acıaını benden çıkarıyor herhalde
herşey biter yinede gelemez resmen kin doluyumBenim adım GelenKutusu ise şuraya yazıyorum, düğün alışverişine kesinlikle annesi gelecek.
Nişanlınız da size diyecek ki, hele bir nikah kıyalım her şey düzelecek, böyle yapamayacak.
Çünkü sihirli bir değnek gerecek nişanlınıza, kargoda şu an, onu değdirecek, ta ta ta taaammmmmmm, annesi melek olacak.
herkes evlenene kadar sabret diyor
valla ailemde diyor bırak diye bu başta böyleyse böyle devam eder diye inan düşünmekten delireceğim
Karıştırmayacaksınız. Gidip istediğiniz salonu tutup istediğiniz gelinliği alıp istediğiniz bindallıyı giyeceksiniz. Parası da sizden çıkıyor. Kimse karışamaz. Fikir belirtebilirler. Hani şu düğün slaonu çok uzak gelenimiz gidenimiz zorluk çeker falan diyebilirler ama son söz sizin.Herşeye karışıyor alacağımız eşyaya gelinliğe bindallıya tutulacak olan salona çocuğu ne zaman yapmamız gerektiğine!
Zamanı gelince ikimiz bakarız duruma diyerek siz de ince ince laf sokun. Sadece ikinizin karar vereceği bir şey olduğunu inceden işleyin.Siz çalışıp borç ödeyin annende çocuğa baksın diyor!
Asla ama asla kimse ailenize laf söyleyemez. Gerekirse o lafları yedirin. Affedemeyeceğim tek şey budur.Ne zaman onlara gitsem annen sana onu almadı mı şunu yapmadı mı diyor! Ailemi küçümser şekilde konuşuyor.
Ailenize laf söylemek dışında bırakın istedikleri kadar yapmacık olsunlar. Siz saygısızlık yapmadan inceden sokun laflarınızı. Biz xle karar veririz. Zamanı gelince x ve ben bunu düşünürüz diyerek. Ama nişanlınız bilsin ki ailenize laf söyletmezsiniz. Saygı işte o zaman bozulur. Bir de nişanlınız artık ağırlığını koyacak ve sizin alacağınız şeylere karışmayı bırakacaklar.benim için sabret saygısızlık yapma
Kafanı topla uzun bir mail döşen nişanlına.Konuşursan panik yada sinirle hatalı ya da eksik konuşabilirsin.Benim tavsiyem bu sana.benim ailemde arkamda ayrıl diyor ileride sürekli ağlayacağına üç beş üzülür sonra düzelirsin diyor konuşacağım ama nasıl cümle kurayım sinirden toparlayamıyoryum eve gelkince keşke şunuda deseydim diyorum
Bence bu durum o kisiyle evlenirsen sonsuza kdr surecek ve yarin esin olcak kisi aileme saygisizlik yapamazsin die ustune gelecek suan ipler elindeyken mudahele et nisanlin ailesine karsi seni savunsun yoksa sonu hic ii olmaz inanki cunku erkeklerin hepsinde evlenince aileye karsi bi tapma soz konusu oluo nedenseMerhaba Bayanlar;
Uzun zamandır yaşadığım bir sorunu yazmak istiyorum yoksa düşünmekten delireceğim! Biraz uzun olacak ama lütfen yorumlarınızla destek olun bana.
4.5 yıllık bir ilişkim var 2017 nisan ayında kısmet olursa evleneceğim ama nişanlımın ailesi özellikle annesi kurmuş olduğum tüm hayallerimin içine etti ilk defa giyeceğim gelinlikte bile hevesim yok! Nişan yaptık bizim taraf sizin taraftan fazlaydı komşuları kız tarafını tanımıyoruz dedi takıyı bana verdi diyor! Bu nasıl bir görgüsüzlüktür madem dedilerse sende kalsın neden söylüyorsun kin doluyum resmen!
Herşeye karışıyor alacağımız eşyaya gelinliğe bindallıya tutulacak olan salona çocuğu ne zaman yapmamız gerektiğine! Siz çalışıp borç ödeyin annende çocuğa baksın diyor! Bu arada tüm masrafları nişanlım ve ben karşılayacağız soracak olursanız ailesinin durumu gayet iyi ama borç altına girmek istemiyorlarmış 30 yıl borç ödeyemezlermiş! Halbuki hiç bir talebimiz olmadı anne baba olarak üstlerine düşüne yapmaktı.Kadın kafasında bir plan uydurmuş herkes ona uysun istiyor.Ne zaman onlara gitsem annen sana onu almadı mı şunu yapmadı mı diyor! Ailemi küçümser şekilde konuşuyor.Şuan sinirden aklıma gelmeyen bir çok şey var o an kalkıp yeter be sus artık diyeceğim öfkeme yenilip ilk baştan beri maalesef nişanlımın aile üyelerinden hiç birini sevemedim hepsi itici ve yapmacık geliyor herşeyin en iyisini onlar yapıyor herşeyi onlar biliyor kısacası görgüsüzler diyebilirim nişanlıma söyledim çünkü artık dayanamayacağım tekrar aynı şeyleri yaparsa tepkim sert olacak dedim benim için sabret saygısızlık yapma diyor kadın bana herşeyi söylerken daha ne kadar susabilirim her gittiğimde yapmacık tavırları beni çileden çıkarıyor herkes evlenene kadar sabret diyor alıştırmak istemiyorum haddini bilsin istiyorum ama bunu nasıl yapacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?