nişanlım ve ailesine isteği..

em__oss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
429
1
0
İstanbul
selam kızlar nişanlı olduğumu az çok konularımda görmüşsünüzdür ...
çok şükür ufak tefek tartışmalar dışında bi sorun yaşamadım yalnız genel olarak bi soru sormak istiyorum evli ve tecrübeli bayanlara.

geçen kayınvalidemlere gitmiştim..onun ailesi ve ben hep birlikte çay içiyorduk..
nişanlım birden senden birşey isterim diye konuyu açtı ..benim oturacağım binanın altında kayınpederimin iş yeri var.ama kayınvalidemlerle aynı binada değiliz benden uzaktalar.sadece iş yeri var binanın en altında.
neyse nişanlım dediki babam ve dedeme sabah kahvaltısını ve öğle yemeğini vermeni istedim!! şok oldum.
yani hayatım boyunca saygısızlık ve emri vakilerden hoşlanmadım ben...
orada hiç birşey demedim sessiz kalmayı tercih ettim.ablası olmaz öyle dedi ...daha sora ablası ben ve nişanlım kaldık konu tekrar açıldı söyledim.
o sorumluluğu üzerime alamamki onlar 8de kahvaltı yapıyor ben 11 de kalkıyorum yeni evliyim yemek yapmayı yeni öğrenmişim.birgün gezmeğe gidicem misafirim gelicek o sorumluluğu aldıgımda üzerime bigün yapmasam çarşıya çıksam yapmadı olucam dedim.
birşey diyemedi!ablasıda tabi canım olmaz öyle gibisinden birşeyler söyledi sağolsun..
ben güleryüzlü ve naif bi insanımdır ama kendimi ezdirmem.

tutumu benim için çok yanlıştı ama daha konuyu açmadım.kapattık kavga yaratmadım.düşüncemi söyleyip konuyu kapattım.

erkekler böylemi?baştan bi baskınlık böyle sindirmelik yapıyorlar sanırım ..ailesini çok sevelim ilgilenelim yemeğe çagıralım arıyalım falan.istekleri bunlar sanırım ??

Bence bu konuda taviz vermemelisin tabi babalar baş tacı fakat sonuçta yeni evlisin gençsin daha evliliğinin farkına varmadan hergün maaşlı işçi gibi eşinin babasına dedesine felan yemek verme zorunluluğun olmamalı. Üstelik senin düzenin. Biyere gitmek istersin veya misafirin gelir. Ogün yemek yapmak istemezsin başka işlerin olur felan. Bence hiç uygun değil. Kesin tavrını koy nişanlıyken. baştan esnek davranırsan sonra engel olamazsın

Erkekler böyle evet, başkalarının ağzından konuşurlar, kırk yıl bıraksan böyle yaratıcı fikirler akıllarına gelmez ama birilerinin gazı ile işgüzarlık yaparlar.

İçinden gelir arada bir yemek verirsin ama bir değil iki değil her gün catering yapılmaz ki. Yeni evlisin, düzenin oturmamış, işin gücün gelenin gidenin olur, laf ederler sonra.

Valla sen iyi cevabını vermişsin umarım anlamıştır seni zaten bu erkeklerinde istekleri hiç bitmez.Hala ısrar ederse evde bir iki gün yemek verme yetişmedi dersin çıkarsın işin içinden aç kalınca belki ısrarcı olmaz bu isteğinde

3,5 yıllık evli olarak diyebilirim ki istekleri bitmez, önce kahvaltı olur sonra öğle yemeği sonra bir sandwich yapıver olur.
Hiç bulaşma bence ama düzgünce söyle kibarca "ben de çok isterim ama ileride bu artık görev haline gelirse bana da rahatsızlık verebilir" demelisin.
Üstelik sana vazife mi ayol, alsınlar bir simit ayran yesinler nedir yani.

Ben bir de anladım ki; beğendiğin bir şey olsa bile beğenmeyeceksin hep ağırdan satacaksın. Geçenlerde kayınvalidem aradı avize beğendim sana dedi, avizeler 60 tl'lik dandirik şeyler ben ne diye alayım onu, nasılsa o beğenir aman nasıl olsa idareten alıcak zaten çok para harcamayı da sevmez gibi görünmemek gerek. Hep en kalitelisini yer, içer alır giyer olmalıyız ki bize değer ona göre olsun. Hediye alırken bile düşünsünler bunu kullanmaz desinler.

Bence hiç bulaşma sen o işlere iki gün sonra çocuğun olur bir de o iş sana kaldı mı uğraş dur artık.

insanları memnun etmekte çok zor yeni evli olacaksın yemek yapmayı yeni öğreneceksin beğenecekler beğenmicekler hiç taviz verme şimdiye kadar nasıl idare ediyorlarsa bundan sonrada öyle yapsınlar
ben bile sinir oldum okurken yaa

orada bozuldum ama hiç belli etmedim sadece dinledim..
kayınvalidem koyuyor şuanda ymeeğini işyerine.dışarda yiyemediği için midesine dokunuyor rahatsız.
bundan sorada sanırım annesi rahatca gezsin diye:)
bana yüklenilmek istendi.ama baştan söyledim.birdaha tekrarlanırsa daha ciddi bi tavırla söyliycem böyle birşeyi mümkün değil kabul etmem.ayda bi içimden gelir bi börek yaparım tabakla aşağıya indiririm.amcaları dedesi kuzenleri orada çalışıyor.binada kuzenleride var torunları dedesine yemek yapmazken ben yeni gelin yemekmi vericem
saçma :)yani nişanlım böyle bana emri vaki şeklinde söylemesi çok zoruma gitmişti.nasıl bu cesareti buldu anlamadım ama cevabını verdim:):)

ki ben çok çat kapı şeyleri sevmem herşey yerli yerinde haberleni olunmalı

nişanlın hatalı ablasının yanında konuşulmaması gerekir senin düşüncelerin sonuçta ablasını rahatsız edebilir
isteğine gelince mecburiyetten yemek götürmek insanın sinirini bozabilir hem kahvaltı hemde öğlen yemeği zorlar sizi
ama hafta da bir götürebilirsin yada vaktiniz oldukça sonuçta orada kendi babanız da çalışabilirdi o zaman seve seve götür hatta kendi evinizde ağırlardınız
ayrıca kayınvalideniz daha rahat gezsin diye değil siz daha yakın olduğunuz için istemiştir nişanlınız

Cok iyi yapmissin tavrini bastan koymakla. Olurmu oyle sey daha yeni evlisin. Hadi ara sira yaptigin pogaca kek vs ikram edrsin ama bunu hergun catering gibi yapmak zor olurdu inan.

Dusuncesizlik bencede. Belki bir tavrini olcelim ne diyecek dediler. Sende olmaz deyincekabullenmislerdir. Bravo ezdirme kendini

gelin hizmetçi mantığı hiç değişmiyor ne yazıkki..
dedğiniz gibi orda kuzenleri vs dururken sizden istenmesi koca bi saçmalık.nişanlınız çok ayıp etmiş.ama
dikkatli olun.nişanlınız sizinle evlendikten sonra da bu tarz istekleri olmaması için tavrınızı sert koyun derim ben.
yani nişanlınızın aklına şunu sokmayın'fazla sert tepki vermedi,evlendikten sonra ikna ederim,yada yaptırtırım'mantığını koymayın.
nasıl bi zihniettir bu.
bu istek kayınvaliden duygu sömürüsü halındede gelmiş olabilir.
allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:
canım ben 8 senelik evliyim
öncalikle kavga çıkartmaman olgunluğunu gösterir taktir ettim seni
tepkini baştan koymanıda onaylıyorum doğrusu
ama şöylede diyebilirdin bence
kahvaltı için birşey yapamam ama öğle yemeğini işim olmadığında arada bir hazırlayabilirim
ama bu hergün olmaz
böylece nişanlında incinmemiş olurdu ne dersin

Nişanlın düşünmemiştir onu kesin :)

Neyse,istememekte haklısın ama evlendikten sonra 11 de kalkacağından emin misin ?
Eşini uğurlamayacak mısın ?

Altta işyeri olması sadece bu açıdan değil,başka yönlerden de kötü olmuş ama moralini bozmiyim.

erkekler eşleri üzerinden havalanmayı çok severler.
size yemek yaptırıp övgü alacağını düşünüyor.aslında amacı kötü değil, benim karım böyle hamarattır diye havalanacak.

ama sizin hergün kahvaltı ve yemek hazırlamanız tabii ki normal değil.
arasıra yemek gönderilebilir ama hergün değil,bu sizin göreviniz değil.

Vermen gereken tepkiyi en güzel uslüpla vermişsin .
Tebrik ederim seni.
ERkekler böyle canım malesef.
Kimbilir kim öerdi bu ffikri ona.
Belki de kendisi düşünmüştür.
Maksat senin ne kadar düşünceli olduğunu göstermek.
Kestirip atmakla iyi yapmışsın.
Arada yaparım gibi bir söz verme.
Sen evlenince içinden gelince verirsin.
Mutluluklar...

tatlım sana emrivaki yapıyor bence biran önce bunun önlemini almaya bak ama bu olaya göre önlem alırsan yanlış anlaşılabilir

teşekkür ederim kızlar.
ogünden sonra böyle bi konuşma olmadı daha sanırım cevabını almış olmalı.
çünkü çok nazikce iyi bi tepki verdim.

ben yeni evliyim yardım eden kimsem olmuycak ailemle aramda 1 saatlik mesafe olcak.yemek temizlik yapmayı yeni düzene bindircem arkadaşlarım misafirim gelcek dışarı çıkıcam
ve 2 kişilik yemek ypacagıma 4 kişilik yemek yapacagım.bunu kabul edemem çünkü seneye hamile kalsam ne olacak ? o halimle işmi yapıcam.
bu bence bencilce bi istekdi düşüncesizce.
hadi diyelim babası tamam ya dede :)
yani torunları var orada!! ben gelinim.
bu görev olacak ve hergün beklenicek.acaba beğendilermi begenmedilermi stresine giremem üzgünüm.

En guzel tepkiyi vermissin. Sanki lokanta işletiyorsunuz bu ne saçma bir istek ya. Ayrıca söyle de birşey var, siz içinizden gelir 2 gün yemek yapar verirsiniz, 3. Gün artık goreviniz olmuştur, yapmazsanız kötü olursunuz.

ya birsey dicem şimdi susmus gibi yaparda evelenince burnundan getirir böyle tipler o zamanne yapacaksın isteklerindeki patavatsızlga baksana sence son olur mu bu olay kapanmısmısıdr yani

birde evlilinize bu kadar herkez dahilse vay halinize secim gene sizin eşiniz baskalarının isekleri yönünde hareket meyli fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…