Kac kere yazdik, örnekler verdik, ev üstünde ev olmuyor, ayni evde yasamayinca insanin huyu suyu anlasilmiyor dedik yine ayni evde yasamayi kabul eden bir gelin daha. Kayinvalideniz degil sizin icin de gecerli bu. Annenizle babanizla yasamaniz ayri, esinizin annesiyle yasamaniz ayri. Hadi sanslisinizdir, kayinvalideniz iyi ve anlayisli bir kadindir, size kendi kiziymis gibi davranir falan filan... Ama o ev sizin olmuyor ki. Görümceniz her istediginde cat kapi gelip gidecek. Dediginiz gibi sizi sinir etmekten zevk aliyorsa daha beter olacak hersey. Bir size hak verirler, iki size hak verirler ama sonucta esinizin kardesi ve kayinvalidenizin de kizi. Burasi benim annemin evi istedigim gibi gider gelirim isine gelmeyene kapi orada derse simdikinin bin kati üzülürsünüz ki bunu diyecek bir karakter cizdiniz.
Kayinvalideniz düsünmüyor mu hic; sorunlu bir kizi var ve erkek arkadasiyla ayni evi paylasiyor, yarin bir gün ayrilirsa bu eve gelmek isterse ne olacak. Saglikli iliski kuramayan, sorun cikartmaktan rahatsiz olmayan kizim gelinimle bir arada olur mu? Cok iyi dediginiz kayinvalideniz kötü ihtimalleri düsünmeden hareket ediyor malesef. Kizi ne yaparsa ne söylerse söylesin evladi sonucta ve O' na kapiyi gösteremez. Siz de ben hakliyim ama kimse birsey yapmiyor diye diye üzülüp üzülüp icinize atarsiniz cünkü kendiniz istediniz o evde yasamayi.
Annemizle veya kayinvalidemizle ayni evde yasamayinca kötü evlat mi olunuyor anlamiyorum ki. Tek birakmak degil ki bu. Her ihtiyacinda, özel günlerinde yaninda bulunmak, arayip hatirini sormak, bazi aksamlar yemege gitmek, yemege cagirmak, arada bir beraber disari cikmak... Bence yalniz olmadigini hissettirmek icin bunlar yeter. Kadinin yillardir evinde olusturdugu bir düzeni var. Iyi kötü cocuklarini büyütmüs evlendiriyor. Belki artik O'na da sessizlik sakinlik lazim. Evde gelin var diye istedigi gibi davranamaz yatamaz kalkamaz belki. Bilemiyorum benim düsüncem bu yönde.
Kendinizi bile bile atese atiyorsunuz. Kendi eviniz olsa görümcenizle cok mesafeli olabilirsiniz ama kayinvalidenizin evinde huzur sansiniz cok düsük. Evliliginizin en güzel olmasi gereken zamanlari kahrolmayin. Cok saf ve iyi niyetli düsünüyorsunuz. Bir kac saatinizi ayirin da burada bununla ilgili acilan konulari okuyun. Nisanliyken herkes melek gibiydi, hersey cok iyiydi ne olduysa evlendikten sonra oldu diye baslayan konulari okuyun.