Nişanlım ve hesapçılığı

Hayır yillardı tanışıyoruz. Ayrıca ben her zaman ona hediye alırım özel günü beklemem ama kendisi özel gün hariç hatta bazen özel günlerde de birsey almadığı olmuştur. Ever hesabı genellikle o oder ama öğrenciyken kendi kartımı verip bazı şeyleri de bundan öde dediğim oldu suan bile bazen seni kahvaltıya goturim diye jestler yapıyorum
bu yazdıklarınız o kadar normal şeyler ki.eşimin eli açıktır her zaman ama evlnemden de hep yazdıüınız gibiydik.hatta evlendikten sonra da ben kahvaltı ısmarlarım,hediye alırım..cimrilikte kriter değil bence bu yazdıkların..
kv ve görümce neden sizde kaldılar anlamadım ben..evlenmeden saçma değil mi?= "mesafe candır" lafına bayılırım..
siz de deneyin bence..
kv görümce bence tutumlu olun oğlumun parasını yeme demek istemişler.:)

Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta kayinvalidem ve görüncem bana yatıya geldiler. İkisinle de aram gayet iyi hafta sonu güzel geçti ancak kafama takılan bazı sorular oldu. Kayinvalidem çok konuşkan ve içi dışı bir bir kadın. Geldiği andan itibaren sürekli nişanlımın hesapçı olduğundan para hesabı yaptığından ve para kistigindan bahsetti. Ve bu durumdan oldukça olumlu bir şeymiş gibi bahsetti. Tabi ki tutumlu olmak iyi bir şey ama gerekli şeylerden de para kistigindan parasına kiyamamasindan bahsetti. Bu durumdan o kadar çok anlattı ki beni ve kardeşimi artık rahatsız eder oldu. Düşünün iki gün sabah akşam bunu söyledi. Bu arada Nisanlim ve ailesinin durumu oldukça iyi inşaat şirketleri var. Nisanlima da gelirsek en iyi markaları giyer ne iyi yerlerde yemek yer beni de götürür. Ben bu nedenle annesinin abarttigini düşünüyorum. Ancak kaç yıldır birlikteyiz daha bana adam akıllı bir şey almamıştır. Yani kendine bir şey bakar pahali dahi olsa alır ama hiç sende bir şey bakicakmisin diye sormaz. Bir şey alicaksam da kendi paramla alırım. Şimdi annesi bu kadar üstüne basabasa konuşunca ister istemez korktum. Sonuçta cimri erkek zordur herkes bilir. Şimdi ben bu konuyu nişanlıma acimmi uygun bir dille. Yada bana ne önerirsiniz bu durumu daha iyi anlayabilmem için.
anasına bak oğlunu al

yani hic bir anne benim çocuğumun da şu huyu var demez. hele ki cimrilik filan..

misal "benim oglum cok iyidir ama sadece az biraz kıskançlıgı vardır "" diyen annenin oglu cidden kıskançtır...

biraz bile diyorsa hele ki erkek anneleri mutlaka o huy oglun da vardır.

benim eksi nişanlım olacak herif da cimriydi. dolmuşluk mesafeye binmeleyim yaaa yürüyelim filan derdi...bi elbiseyi yüzüme vurmuştu bi defasında da ...

sen şimdi öğrendin bu huyunu..tarafsız olarak gözlemlemeye başla bakalım cidden yapıyor mu ?

Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta kayinvalidem ve görüncem bana yatıya geldiler. İkisinle de aram gayet iyi hafta sonu güzel geçti ancak kafama takılan bazı sorular oldu. Kayinvalidem çok konuşkan ve içi dışı bir bir kadın. Geldiği andan itibaren sürekli nişanlımın hesapçı olduğundan para hesabı yaptığından ve para kistigindan bahsetti. Ve bu durumdan oldukça olumlu bir şeymiş gibi bahsetti. Tabi ki tutumlu olmak iyi bir şey ama gerekli şeylerden de para kistigindan parasına kiyamamasindan bahsetti. Bu durumdan o kadar çok anlattı ki beni ve kardeşimi artık rahatsız eder oldu. Düşünün iki gün sabah akşam bunu söyledi. Bu arada Nisanlim ve ailesinin durumu oldukça iyi inşaat şirketleri var. Nisanlima da gelirsek en iyi markaları giyer ne iyi yerlerde yemek yer beni de götürür. Ben bu nedenle annesinin abarttigini düşünüyorum. Ancak kaç yıldır birlikteyiz daha bana adam akıllı bir şey almamıştır. Yani kendine bir şey bakar pahali dahi olsa alır ama hiç sende bir şey bakicakmisin diye sormaz. Bir şey alicaksam da kendi paramla alırım. Şimdi annesi bu kadar üstüne basabasa konuşunca ister istemez korktum. Sonuçta cimri erkek zordur herkes bilir. Şimdi ben bu konuyu nişanlıma acimmi uygun bir dille. Yada bana ne önerirsiniz bu durumu daha iyi anlayabilmem için.
Bence gayet normal. Adam kendine alışveriş yapıyor. Size sormamasında ben bir gariplik görmedim. Siz kendinize birşey aldığınızda onun da isteklerini alıyor musunuz ki? Ben de olsam almazdım yani. Hele bir aynı eve girin bakalım. O zaman zaten ikinizin kazandığı ortak olacak.

Her şeyi geçtim de annesinin sürekli oğlunun bu huyundan bahsetmesini anlayamadım. Cimri insanla hayat geçmez. Pahalı yerlerde yemek yiyoruz demişsin de zaten birlikte yiyorsunuz o yüzden o tarz yerlere gidiyosunuzdur. Nişanlısınız artık birlikte alışverişe gittiğiniz de kendine bir şey alırken size de sorması güzel olur bir şeye ihtiyacın var mı diye. Almasa bile onu sorsun bu seni düşündüğü anlamına gelir.

bazı cimri erkekler aileden gelme şu düşünceyle yetişiyor."kendine herşeyin en iyisini yap.kendin için kısma ama başkasına para yedirme." çok var böyle tanıdığım.bu çok kötü bi durum cidden ilerde çok büyük sıkıntı.birde şunu düşündüm.kv nin bunu bu kadar uzun süre anlatması acaba "bizden bir şey isterken bi daha düşün." anlamınada geliyor olabilirmi?yani kendine yol yapıyor olabilir bide böyle bu durumla övünmesi bunu düşünmeme sebep oldu.
İnanın bu zamana kadar hiç bişey istemedim. Sevgililigim süresince ve nisanliligimda kadın hep kendi bişeyler aldı bana bilezik konusunda bile sayı dahi konuşmadık ne yaparsanız o dedik zaten o konuları hiç sevmem ben. Daha yenide tanidiklarinin nişanı var diye pahali bir yerden elbise aldı. Ama nişanlı açısından neden bu şekilde konuştu sürekli anlam veremedim

Kayinvalideniz bu konuyu konuşmadan önce böyle bir sorununuz yoktu değilmi?Şimdi var..Kayinvalideniz istediğini aldı. .
Yanlış düşünüyor olabilirim ama sizi ondan soğutmak için bunu yapmış olabilirmi kv?
Sanmıyorum

bu yazdıklarınız o kadar normal şeyler ki.eşimin eli açıktır her zaman ama evlnemden de hep yazdıüınız gibiydik.hatta evlendikten sonra da ben kahvaltı ısmarlarım,hediye alırım..cimrilikte kriter değil bence bu yazdıkların..
kv ve görümce neden sizde kaldılar anlamadım ben..evlenmeden saçma değil mi?= "mesafe candır" lafına bayılırım..
siz de deneyin bence..
kv görümce bence tutumlu olun oğlumun parasını yeme demek istemişler.:)
Ben hep mesafeliyim hatta en büyük amacım bu. Ancak kV doktora gelmişti ve gorumcemde burada okuyor kalıcak yerleri vardı ama bende kalmak istediler bende geri ceviremedim malum. Ama artık daha mesafeli olmayı düşünüyorum.

Ben hep mesafeliyim hatta en büyük amacım bu. Ancak kV doktora gelmişti ve gorumcemde burada okuyor kalıcak yerleri vardı ama bende kalmak istediler bende geri ceviremedim malum. Ama artık daha mesafeli olmayı düşünüyorum.
kalacak yeri olmasına rağmen sizde kaldıysa bence vardır bir bildiği ;) aklınıza sokmuşlar işte ..boşverin siz ,gördüğünüze yaşadığınıza bakın.

Bilmiyorum da yanlış mı düşünüyorum?? Ben nisanliyken hiç birkiyafetim8 esime aldirmadim.ne münasebet canım çalışıyor para kazaniyorum.hadi o da olmasa annem babam yok mu benim.

Calisiyor musunuz bilmiyorum ama nisanlanana kadar nasıl giyiniyordunuz? ?durumu ne kadar iyi olursa olsun almaması çok daha iyi bence.esim nisanliyken luks magazaya girip sec ustune basina aşkım dese ne oluyoruz derdim ben.nisanliniz gorgusuz bir ay.. gibi davranmayarak kalitesini gostermis ne kadar iyi işte! !!! Bir de bu yonden bakin...iyi yerlere götürüyormus. Demekki size harcıyor parayı.hediye aldığı zaman uyduruk mu alıyor. Yok kaliteli şeylerse bence hiç aklınıza takmayin.evlenince zaten siz de alırsınız lüks kıyafetler..Ki bence eşiniz bile almanızi ister.
Benim eşim marka takıntılı dir mesela.ben öyle değilim. Ama bana aldırmaya çalışır hep marka şeyler parasına bakma der. Hele bir evlenın eşiniz olarak düşünür o zaman giyiminizi.
Hayır çalısmiyorum. Ailede her istediğimi karşılar ama kaç yıldır bir kere olsun kendine bir şey bakarken sende bir şey beğendin mi diye sormadı ki ben zaten sorsa bile gerek yok derdim. Yük olmayı sevmem ama dese beni düşündüğünü ve onemsedigini az da olsa anlayabilirdim.

İnanın bu zamana kadar hiç bişey istemedim. Sevgililigim süresince ve nisanliligimda kadın hep kendi bişeyler aldı bana bilezik konusunda bile sayı dahi konuşmadık ne yaparsanız o dedik zaten o konuları hiç sevmem ben. Daha yenide tanidiklarinin nişanı var diye pahali bir yerden elbise aldı. Ama nişanlı açısından neden bu şekilde konuştu sürekli anlam veremedim
valla şuan bende anlamadım.belki sen tutumlu ol demenin başka bir yoludur.

Konuyu ac ama kendi gorusunden nahsetme derim.yanlis anlasilabilirsin.
Annesinin soylediklerine sasirdigini soyle.hos icinde cimrilik varsa o insanla cok zor.dedemin maddi dirumu cok iyidir.rahmetli anannemi o varlikta baya cektirdi.hem tartisma yasadilar bu soru yuzunden.dedem istanbuldaki o cok bilindik lokanta ve kafe zincirlerinin sahibi.birde galerisi var.emrinde calisan bir yigin insan var.ama hep yok der.tam 4 yil oldu gorusmeyeli..cimriliginden degil bencilliginden.baska sebeplerden.lakin ananem onun o para hesaplari yuzunden belkide oldu.
Adamin hastane kapattiracak imkani varken 63 yasindaki anaanem devlet hastanesinin herhangi bir odasinda vefat etti...

niye anlattın ki bunu şimdi :KK43: kötü oldum cidden.. evlilikte galiba aşktan meşkten önce vefa gerekli merhamet gerekli. ben çok zengin olacağım da benim eşim ya da annem kardeşim vs hiç farketmez sevdiğim herhangi bi insan devlet hastanesinin bi odasında vefat edecek öyle mi? vefa önemli gerçekten. sonradan da insanın kalbine vicdan vefa merhamet yükleyemiyosun ki doğuştan olmalı.

karşındaki insan ölecekse bile en azından ''ben elimden gelen herşeyi yaptım'' diyebilmenin vicdan rahatlığı olmalı. o ölen insanın senden razı gittiğini bilmelisin. bi garip oldum ya dünyada daha bilmediğimiz ne vefasızlıklar var

Hayır çalısmiyorum. Ailede her istediğimi karşılar ama kaç yıldır bir kere olsun kendine bir şey bakarken sende bir şey beğendin mi diye sormadı ki ben zaten sorsa bile gerek yok derdim. Yük olmayı sevmem ama dese beni düşündüğünü ve onemsedigini az da olsa anlayabilirdim.

valla bana normal gelmedi. bazıları demiş almak zorunda değil diye evet zorunda değil zaten bunu zorunda olduğu için değil içinden gelerek yapmalı. o kendine bişeyler alırken bakarken sen sap sap yanında geziyosan sorun var demektir. insan nezaketen bari sorar.

sana da ufak bişey alması lazım o alışverişten. siz sevgili flört falan da değilsiniz ki kv evinde yatıya kalacak kadar içli dışlı olmuşsunuz samimisiniz . bi ihtiyacın olduğunda ailen kadar nişanlın da karşılamalı.

mesela ben geçenlerde yeni bi laptop aldım taksitle. nişanlımın babası görünce yeni aldığımı da öğrenince kızdı bilgisayar almak istediğini bilseydik biz alırdık neden söylemedin diye.. nişanlıma da kızmış sen nişanlısı değil misin sen dururken kendisi mi aldı diye.. ilk bi kaç taksitini nişanlım ödedi o yüzden. zaten ben gidip de bana şunu al diyemem ki demedim de. şimdi olsa şimdi de demem. ben bunu alıcam siz alın bana demem. ama böyle düşünmeleri çok hoşuma gitti.

yerinde olsam açık açık konuşmam ama ima ederdim. hele ki sen ona kafana estikçe hediye alıyosan onun da bu kadar düşüncesiz olmaması lazım.

Kayinvalide sohbet amaçlı söylemiştir ben kötü niyet göremedim.
ınan tutumsuz olmasından cimri olması iyi.babam çok tutumsuz biri keşke cimri olsaydı diyorum.para kolay kazanilmiyor
durumdan tedirgenseniz nisanliniza annen senin cimri olduğunu söyledi de laf arasında tepkisine bak

niye anlattın ki bunu şimdi :KK43: kötü oldum cidden.. evlilikte galiba aşktan meşkten önce vefa gerekli merhamet gerekli. ben çok zengin olacağım da benim eşim ya da annem kardeşim vs hiç farketmez sevdiğim herhangi bi insan devlet hastanesinin bi odasında vefat edecek öyle mi? vefa önemli gerçekten. sonradan da insanın kalbine vicdan vefa merhamet yükleyemiyosun ki doğuştan olmalı.

karşındaki insan ölecekse bile en azından ''ben elimden gelen herşeyi yaptım'' diyebilmenin vicdan rahatlığı olmalı. o ölen insanın senden razı gittiğini bilmelisin. bi garip oldum ya dünyada daha bilmediğimiz ne vefasızlıklar var
Zaten icimde olan bir uzuntu anaanemi cook ozluyorum asiri ozluyorum.konuyu okuyuncada aklima geldi ne biliyim.oyle tabi dedem yalniz kaldi.esini kaybetti.hala mal mulk sevdalisi.ama kendiside harcamaz.3 kez kalp krizi gecirdi bisey olmadi.olse cenazesine gitmeyecek kadar uzagim ondan ama iste dedem

Back
X