Nişanlım

gerekirse yollamam. adam gibi hesabini yapacak gitmeden, gerekirse parasini biriktirecek, eger cebinde o para yoksa anne baba veremicekse gitmicek o güne kadar issiz olan, bu yüzden dügün erteleyen abisine güvenmeyecek. abi ise girmeseydi ne olacakti?
Kardesiniz olmadigim icin şanslıyım, zira ben böyle bir durumda kardeşim için gerekirse tefeciden bile para alırım.

yurtdışında bir öğrencinin parasız kalması çok da kolay birşey değil çünkü bizim ülkemizdeki gibi değil, öğrenciler pek çok iş bulup para kazanabiliyorlar.
garsonluk, benzincide pompacılık, çocuk bakıcılığı, köpek bakıcılığı, ....
ve az buz da harçlık çıkmıyor o işlerden.
kardeşi böyle bir işte çalışıyor mu bilemem tabi. ama gene de tüm maaşı göndermek fazla bana göre. yarısını göndermiş olsa zaten eminim konu sahibi sorun etmeyecekti.
500 600 dolar ediyor nerdeyse maaşı . 500 birim para çok mu ?
Ayrıca çocuk nasil biri bilmiyoruz , belki hic çalışmamıştır hayatında, belki dili yeterli değildir, belki yeterli özgüveni yoktur .
Ya da acil lazim olmuştur, konu sahibine söylemek istemediği bir şeydir falan filan .

bende sordum ama bu sorulara cevap yok....
Dün annesi aramıştı beni. X inde 20 gün tatili var ama gelmeyecek. 20 gün için bir daha bilet almayayım gerek yok demiş. Çoğu arkadaslari gelmis tek kalmis falan dedi. Bende cyln teyze keşke bilet alsaydiniz sizinde içiniz rahat etmemiş böyle vs dedim kapattık.
Nişanlıma yazdım annen üzülüyor kardesinin 20 gün tatili var gelemiyor tek kaldi diye. Bilet alsaydin keşke ailen sevinirdi dedim. Oda isterse kendisi alsın artık kendi bilir falan dedi. Ordaki burs kalmasına dahi yetmiyormuş dönene kadar dişlerini sikacaklarmis.
Onun dışında zaten ona sesli olarak neden yolluyorsun vs demedim sebebini önceki mesajlarimda da yazdım. İşsizken kavga edip birbirimizi kirdigimiz çok oluyordu. Tekrar aramızda ki saygıyı kaybetmek istemedim.
Bı dahaki ay da kesinlikle yüzük isteyeceğim. Kim ne derse desin. Konuşmalarında ki disimizi sikacagiz demesinden anladım muhtemelen tekrar maaşını yollayacak

Bu bakış acısında olduğunu bildiği için söylememiş olabilir .
Çocuk yurtdisındaymış . 3800 kac dolar ediyor ki ? Ayrica orada parasiz kalmasi cok tehlikeli. Bence salt bunu düşünmüş .
Konunun diğer sayfalarını okumadım. Kardeş detayında neden yollamış tam olarak konuya hakim değilim.
Aslında konu kişilerin karakterine göre özel olarak ele alınmalı.
Mesela ben kardeşime yollamazdım öyle bir para. Bana mı güvendin gittin, daha 2 aydır işim var bende de para olmayabilir derdim. Ama dediğim gibi erkek arkadaşım yollasa sorun etmezdim çünkü onların arasında kardeşlik ilişkisi güçlü.

Konunun diğer sayfalarını okumadım. Kardeş detayında neden yollamış tam olarak konuya hakim değilim.
Aslında konu kişilerin karakterine göre özel olarak ele alınmalı.
Mesela ben kardeşime yollamazdım öyle bir para. Bana mı güvendin gittin, daha 2 aydır işim var bende de para olmayabilir derdim. Ama dediğim gibi erkek arkadaşım yollasa sorun etmezdim çünkü onların arasında kardeşlik ilişkisi güçlü.
Bizde de guclu galiba , aramizda 9 yas var o cok buyuk bir sorumluluk mu yaratıyor annelik içgüdüsü mu bilmiyorum.
Yukarıda da yazdım valahi tefeciden dahi alırdım para . Çünkü yurtdışı yani , asla parasız kalmamalı benim gozumde .

Bizde de guclu galiba , aramizda 9 yas var o cok buyuk bir sorumluluk mu yaratıyor annelik içgüdüsü mu bilmiyorum.
Yukarıda da yazdım valahi tefeciden dahi alırdım para . Çünkü yurtdışı yani , asla parasız kalmamalı benim gozumde .
İşte kişilere bağlı.
Mesela ben müstakbel görümceciğimin para konusundaki tutumunu bildiğim halde sorun etmezdim. Çünkü bunu ilişkimin başından beri biliyorum. Abisi her şeyine koşar. Gıcık olmak yerine de aksine imrenirim. Abisinin yardım etmesi hoşuma gider. Ama kardeşler başka türlü olsaydı, aramızdaki ilişki de iyi olmasaydı sorun arardım

ben asıl şuna takıldım. nişanlınızın nihayet işe girdiğini aileniz de biliyor değil mi ? ve bu adam 2 aydır evlilik için birşey yapmıyor. insan hiç değilse kv kp ye karşı mahcup olmalı.

tektaş muhabbetlerini görmedim ama istenmesinde ne sakınca var anlamadım.
ben de tektaş sevmiyorum misal ama yeni nesil renkli değerli taşlarla olan yüzükleri seviyorum. sevgilime tektaş almayı planlıyorsan bana onun yerine böyle bişey al demiştim bi kere : )
Mart ayında onun ailesi gelecek tekrar konusacagiz tarihleri vs. O süreye kadar da herkes sessiz duruyor işte.
tektaş bende çok sevmiyorum. Zaten ben aldırmadım. Önümüzde ki ay al diyeceğim ama.

Dün annesi aramıştı beni. X inde 20 gün tatili var ama gelmeyecek. 20 gün için bir daha bilet almayayım gerek yok demiş. Çoğu arkadaslari gelmis tek kalmis falan dedi. Bende cyln teyze keşke bilet alsaydiniz sizinde içiniz rahat etmemiş böyle vs dedim kapattık.
Nişanlıma yazdım annen üzülüyor kardesinin 20 gün tatili var gelemiyor tek kaldi diye. Bilet alsaydin keşke ailen sevinirdi dedim. Oda isterse kendisi alsın artık kendi bilir falan dedi. Ordaki burs kalmasına dahi yetmiyormuş dönene kadar dişlerini sikacaklarmis.
Onun dışında zaten ona sesli olarak neden yolluyorsun vs demedim sebebini önceki mesajlarimda da yazdım. İşsizken kavga edip birbirimizi kirdigimiz çok oluyordu. Tekrar aramızda ki saygıyı kaybetmek istemedim.
Bı dahaki ay da kesinlikle yüzük isteyeceğim. Kim ne derse desin. Konuşmalarında ki disimizi sikacagiz demesinden anladım muhtemelen tekrar maaşını yollayacak

gelmek istemez tabi, paralar cepte bulgaristanda fistik gibi eglence partylemece imkani var. ne diye gelsin.

sen Niye bidahaki aya erteliyosun ki, o zaman gitsin kredi ceksin alsin. kardesine eglence parasi yolluyorsa bunada yeter gücü

500 600 dolar ediyor nerdeyse maaşı . 500 birim para çok mu ?
Ayrıca çocuk nasil biri bilmiyoruz , belki hic çalışmamıştır hayatında, belki dili yeterli değildir, belki yeterli özgüveni yoktur .
Ya da acil lazim olmuştur, konu sahibine söylemek istemediği bir şeydir falan filan .

ben böyle konularda aşırı özverinin karşı tarafı yozlaştırdığını düşünüyorum.
tek çocuğum; annem finans müdürüydü babam doktor, üniversitede beni bir kozmetik markasına üye yapıp satış yaptırttılar. harçlığımın kalanını tamamlamam için ki durumumuz iyiydi gayet.
bana söyledikleri; üniversite su gibi bitecek, dışarıdaki hayatı şimdiden öğrenmek zorundasın. iyi ki de yapmışlar.

enişte beyin kardeşi için de aynı şey söz konusu. bursu kalacağı yere bile yetmiyormuş. erasmus'a giden insan bunun hesabını önceden yapmaz mı ? yapmak zorunda.

ayrıca erasmus a giden birinin dil yetersizliği çekmesi tuhaf olur.

milyonlarca öğrenci farklı ülkelerde okurken çalışabiliyorsa o da çalışabilir.

konu başka yerlere gitmesin, sabote etmeyeyim. neticede ben konu sahibini haksız bulmuyorum.

hadi kardeşi geçtim, ilk ay akrabayu taallukat a hediye dağıtmak daha saçma.

gelmek istemez tabi, paralar cepte bulgaristanda fistik gibi eglence partylemece imkani var. ne diye gelsin.

sen Niye bidahaki aya erteliyosun ki, o zaman gitsin kredi ceksin alsin. kardesine eglence parasi yolluyorsa bunada yeter gücü

Yurtdisi yurtdisi dedikleri yer Bulgaristan miymis 😂😂😂😂😂😂😂
Sanki Amerikada guzel bir okulda okuyor, bulgarda okumak cok mu onemli bir kuruş bile vermezdim ben olsam. Turkiyede okullarin suyu mu cikmis parasi yoksa dönsüm gelsin.
Ne sacma sey

ben böyle konularda aşırı özverinin karşı tarafı yozlaştırdığını düşünüyorum.
tek çocuğum; annem finans müdürüydü babam doktor, üniversitede beni bir kozmetik markasına üye yapıp satış yaptırttılar. harçlığımın kalanını tamamlamam için ki durumumuz iyiydi gayet.
bana söyledikleri; üniversite su gibi bitecek, dışarıdaki hayatı şimdiden öğrenmek zorundasın. iyi ki de yapmışlar.

enişte beyin kardeşi için de aynı şey söz konusu. bursu kalacağı yere bile yetmiyormuş. erasmus'a giden insan bunun hesabını önceden yapmaz mı ? yapmak zorunda.

ayrıca erasmus a giden birinin dil yetersizliği çekmesi tuhaf olur.

milyonlarca öğrenci farklı ülkelerde okurken çalışabiliyorsa o da çalışabilir.

konu başka yerlere gitmesin, sabote etmeyeyim. neticede ben konu sahibini haksız bulmuyorum.

hadi kardeşi geçtim, ilk ay akrabayu taallukat a hediye dağıtmak daha saçma.
Ailenizi tebrik ediyorum bence en doğrusunu yapmışlar .
Benim ailem mesela hic beni çalıştırmadı . Üniversiteye gittiğim gibi arabamı aldılar, hic bir maddi zorluk gormedim hic bir an . Yurtdisinda calisabilir miydim ? Emin degilim acikcasi
Doğrudur demiyorum , keşke bende çalışsaydım ama böyle olabilir . Turkiyede çalışan genç sayısı çok fazla değil .
Eramus a gitmek için de çok az bir ingilizce yeterli . Çoğu unide o dil sınavları öylesine yapılıyor, bizzat biliyorum . Ayrıca bulgaristana gitmiş, bulgaristan almanya gibi bir yer degil , kolayca iş bulamaz . Çünkü zaten ülke ekonomisi çok iyi değil.

Ilk ay ailesine hediye almış çünkü 10 ay parası yok boynu bukukken ailesi ona para vermiş . Aksi garip olurdu .
Fikirlerimiz farklı, iyi geceler diliyorum.

Belkide borç olarak veriyordur işe girdiğinde öder?Yüzük istemeniz bence gayet normal.Ve ben bir dahaki aylarda maaşının tamamını yollayacağını düşünmüyorum.Onu bir kereye mahsus yaptı bence.Anca genel geçimi için 3-5 bir şeyler yollar.

Burada ısrarla konuyu anlamak istemeyenler var. Burada konu sahibinin derdi para değil; konu sahibinin derdi, düğünü erkek arkadaşının işsiz olması nedeniyle iptal olmasına rağmen, erkek arkadaşının sorumsuzluğu, ayrıca bir buketin bile 100 TL olduğu günümüzde kıza aldığı 120 TL lik ayakkabı ne konu olmuş allahım. Sanırsın kız pırlanta gerdanlık istemiş. Ayrıca kıza niye işten çıktın diyenler olmuş, kız işten çıkayım kocam bana baksın diye çıkmamış ki, ailesinin yanındayken bir sene dersaneye gidip, memurluk için şansını denemek istemiş, bence mantıklıda davranmış zira nişanlısında bu kafa olduğu sürece; evlenince kpss için çalışmamak gibi bir lüksü olmayacak gibi görünüyor. Ayrıca kızın evlilik için üsüne düşen maddi kısmı yapıp yapmadığını ya da ailesinin yapıp yapmayacağını bilmiyoruz. Bakın kimse ailesini atsın demiyor. Ama insanların sorumluluklarından dolayı bazı öncelikleri vardır. Aynı konu sahibinin ailesine karşı eş seçimi olarak nişanlısını seçmesinden duyduğu sorumluluk gibi. Burada konu sahibinin kardeşi bulgaristana gitmiş, bölümünü bilmesemde eğitim için cv de çokta artı olacak bir ülke olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki erasmusa giden bir üniversite öğrencisininde orada geçinip geçinemeyyeceğini, maddi durumunu, ailesinin durumunu düşünmesi lazım. Ama burda sanki kız sevgisi kardeşine ufak bir harçlık verdi diye, kıyameti kopartan kötü kalpli yenge durumuna sokulmuş.
Konu sahibi sana gelecek olursak, nişanlılık evlilik fragmanıdır. Kimse evlenince değişmez, nişanlının önceliği evliliği ve sana karşı sorumluluğu değil kusura bakma, o adam iki gün sonra kardeşim ev alıyordu, borç istedi, ona kredi çektim diyebilir. Konu sadece para vermeside değil, bunu sana söyleme şekli yüzünden söylüyorum. Çünkü iki gün önce sana televizyon bak diyen adam , sana haber vermeden böyle bir şey yapıyor, gerekçesini bile açıklama zahmetinde bulunmuyorsa o düzen öyle gider. İnsan ailesine destek olur, yardım eder ama bu yapılan yardım nişanlısına verdiği bir sözü etkiliyorsa usulende olsa , sana sen sormadan önce hayatım böyle demiştik ama şöyle bir zorunluluk oldu maaşımı göndermek zorunda kaldım demesi gerekirdi. Yani ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin

Konunun içinde o kadar çok ipucu var ama hala göremeyip konu sahibini savunanlar var.

Konu başında tektaş bile istemedim deyip, kardeşe giden parayı kıskanıp tektaş isteyeceğim demeler.

Kavga etmek istemedim işsizken çok kavga ettik demeler.(Maddiyatla ilgili kavga edilmiş)

Adamın kavga etmekten korkup aldığı maaştan hediye fiyatlarına yaptığı yatırıma kadar konu sahibine söyleyip, kardeşe giden parayı söylemeye çekindiğinden.(Yani maddiyatla ilgili sürekli bi tartışma var)

Konu sahibinin iş bulamıyorsan en azından garsonluk yap demeleri.

Kendime bir şey istemedim, alt tarafı parası yok diye 125tlcik ayakkabı istedim nişan giysisi istedim demeler. (Kız tarafı erkek tarafından bir şey istemeyi niye hak görüyor anlamıyorum hangi devirde yaşıyoruz, eşya mı veriliyor erkek tarafına?)

Millet ile kendini kıyaslamalar, başkasına yapılan maddi şeyleri içten içe kıskanmalar.(Millet tektaşlar evler yatlar istiyormuş da konu sahibi hiç bir şey istemediği için mi böyle olmuş, hala bir şey istemek var garip)

Umarım tez zamanda maddi yüzünüzü pardon gerçek yüzünüzü nişanlınız fark eder.

Yurtdisi yurtdisi dedikleri yer Bulgaristan miymis 😂😂😂😂😂😂😂
Sanki Amerikada guzel bir okulda okuyor, bulgarda okumak cok mu onemli bir kuruş bile vermezdim ben olsam. Turkiyede okullarin suyu mu cikmis parasi yoksa dönsüm gelsin.
Ne sacma sey

aaaayynen öyle. diyorum ya almanyada bile gelen ögrenciler zorluk cekmiyor bire bir sahidim, bulgaristan da mi cekecek.

Burada ısrarla konuyu anlamak istemeyenler var. Burada konu sahibinin derdi para değil; konu sahibinin derdi, düğünü erkek arkadaşının işsiz olması nedeniyle iptal olmasına rağmen, erkek arkadaşının sorumsuzluğu, ayrıca bir buketin bile 100 TL olduğu günümüzde kıza aldığı 120 TL lik ayakkabı ne konu olmuş allahım. Sanırsın kız pırlanta gerdanlık istemiş. Ayrıca kıza niye işten çıktın diyenler olmuş, kız işten çıkayım kocam bana baksın diye çıkmamış ki, ailesinin yanındayken bir sene dersaneye gidip, memurluk için şansını denemek istemiş, bence mantıklıda davranmış zira nişanlısında bu kafa olduğu sürece; evlenince kpss için çalışmamak gibi bir lüksü olmayacak gibi görünüyor. Ayrıca kızın evlilik için üsüne düşen maddi kısmı yapıp yapmadığını ya da ailesinin yapıp yapmayacağını bilmiyoruz. Bakın kimse ailesini atsın demiyor. Ama insanların sorumluluklarından dolayı bazı öncelikleri vardır. Aynı konu sahibinin ailesine karşı eş seçimi olarak nişanlısını seçmesinden duyduğu sorumluluk gibi. Burada konu sahibinin kardeşi bulgaristana gitmiş, bölümünü bilmesemde eğitim için cv de çokta artı olacak bir ülke olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki erasmusa giden bir üniversite öğrencisininde orada geçinip geçinemeyyeceğini, maddi durumunu, ailesinin durumunu düşünmesi lazım. Ama burda sanki kız sevgisi kardeşine ufak bir harçlık verdi diye, kıyameti kopartan kötü kalpli yenge durumuna sokulmuş.
Konu sahibi sana gelecek olursak, nişanlılık evlilik fragmanıdır. Kimse evlenince değişmez, nişanlının önceliği evliliği ve sana karşı sorumluluğu değil kusura bakma, o adam iki gün sonra kardeşim ev alıyordu, borç istedi, ona kredi çektim diyebilir. Konu sadece para vermeside değil, bunu sana söyleme şekli yüzünden söylüyorum. Çünkü iki gün önce sana televizyon bak diyen adam , sana haber vermeden böyle bir şey yapıyor, gerekçesini bile açıklama zahmetinde bulunmuyorsa o düzen öyle gider. İnsan ailesine destek olur, yardım eder ama bu yapılan yardım nişanlısına verdiği bir sözü etkiliyorsa usulende olsa , sana sen sormadan önce hayatım böyle demiştik ama şöyle bir zorunluluk oldu maaşımı göndermek zorunda kaldım demesi gerekirdi. Yani ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin

Konu para değil, karşı taraftan bir şeyler istemek ve bu isteğinin yapılmasını beklemek, bakın marta kadar sessizlermiş, isteyen istediğini yapar, martta tekrar konuşulur ondan sonra sorumluluk geri başlar.

Bazı insanlar karşı tarafa o kadar çok karışmaya hak bulduki kendinden, nişanlının kardeşinin yurtdışında okuduğu ülkeye bile karışıyorlar :)

Kusura bakmayın nişanlısının kardeşi gelip sormalıydı buraya.

Bir de merak ediyorum, konu sahibi nişanlısına ne hediye aldı ve ne kadardı? Ne zaman aldı?

Sizce gerçekten derdi para olmadığı için mi , kardeşine ileri aylarda da para yollayacagini düşündüğü için gelecek ay bana tektaş al diyeceğim diyor ?

Konu para değil, karşı taraftan bir şeyler istemek ve bu isteğinin yapılmasını beklemek, bakın marta kadar sessizlermiş, isteyen istediğini yapar, martta tekrar konuşulur ondan sonra sorumluluk geri başlar.
Kanunen söylüyorum nişanlılık medeni kanunda yeri olan, hatta bittiği durumlarda tarafların birbirine dava açabilme hakkını da getiren bir kurumdur. Ve nişanlı bireyler sadece birbirlerine değil birlerinin ailelerine karşı da sorumludur. Burada martta kadar nişanlılık bitmemiş, sadece düğün tarihi için tekrar gün alınacak o tarihte, hala kurulması gereken bir ev ve yapılacak bir düğün var, yani onlar hala nişanlı ve birbirlerine karşı sorumlulukları var. Ayrıca ortak eve alınacak televizyonuda sanki kız vizon kürk istemiş gibi lanse etmeyin Allah aşkına, bakın birisine evlilik teklif etmek ya da kabul etmek ben evlilik sorumluluğunu alıyorum, bundan sonra hayatımla ilgili kararlarıma seni de ortak ediyorum demektir. Bunun sorumluluğunu almak istemeyen evlenmez oda onun kendi tercihidir. Hayatına, karıştırmak istemeyen evlenmesin.

Back
X