Burada ısrarla konuyu anlamak istemeyenler var. Burada konu sahibinin derdi para değil; konu sahibinin derdi, düğünü erkek arkadaşının işsiz olması nedeniyle iptal olmasına rağmen, erkek arkadaşının sorumsuzluğu, ayrıca bir buketin bile 100 TL olduğu günümüzde kıza aldığı 120 TL lik ayakkabı ne konu olmuş allahım. Sanırsın kız pırlanta gerdanlık istemiş. Ayrıca kıza niye işten çıktın diyenler olmuş, kız işten çıkayım kocam bana baksın diye çıkmamış ki, ailesinin yanındayken bir sene dersaneye gidip, memurluk için şansını denemek istemiş, bence mantıklıda davranmış zira nişanlısında bu kafa olduğu sürece; evlenince kpss için çalışmamak gibi bir lüksü olmayacak gibi görünüyor. Ayrıca kızın evlilik için üsüne düşen maddi kısmı yapıp yapmadığını ya da ailesinin yapıp yapmayacağını bilmiyoruz. Bakın kimse ailesini atsın demiyor. Ama insanların sorumluluklarından dolayı bazı öncelikleri vardır. Aynı konu sahibinin ailesine karşı eş seçimi olarak nişanlısını seçmesinden duyduğu sorumluluk gibi. Burada konu sahibinin kardeşi bulgaristana gitmiş, bölümünü bilmesemde eğitim için cv de çokta artı olacak bir ülke olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki erasmusa giden bir üniversite öğrencisininde orada geçinip geçinemeyyeceğini, maddi durumunu, ailesinin durumunu düşünmesi lazım. Ama burda sanki kız sevgisi kardeşine ufak bir harçlık verdi diye, kıyameti kopartan kötü kalpli yenge durumuna sokulmuş.
Konu sahibi sana gelecek olursak, nişanlılık evlilik fragmanıdır. Kimse evlenince değişmez, nişanlının önceliği evliliği ve sana karşı sorumluluğu değil kusura bakma, o adam iki gün sonra kardeşim ev alıyordu, borç istedi, ona kredi çektim diyebilir. Konu sadece para vermeside değil, bunu sana söyleme şekli yüzünden söylüyorum. Çünkü iki gün önce sana televizyon bak diyen adam , sana haber vermeden böyle bir şey yapıyor, gerekçesini bile açıklama zahmetinde bulunmuyorsa o düzen öyle gider. İnsan ailesine destek olur, yardım eder ama bu yapılan yardım nişanlısına verdiği bir sözü etkiliyorsa usulende olsa , sana sen sormadan önce hayatım böyle demiştik ama şöyle bir zorunluluk oldu maaşımı göndermek zorunda kaldım demesi gerekirdi. Yani ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin